Alberto Bacoi scriitor editor și om.

Dă-mi o hârtie, un stilou, un acoperiș deasupra capului și o coajă de pâine și voi salva lumea.

CITEȘTE MAI MULT

Salut, mă bucur că ai întâlnit pagina mea și că citești aceste rânduri. Ceva te-a îndemnat să o accesezi, poate cele șase cărți pe care le-am scris, care au schimbat viețile multor oameni.

Ele pot fi citite gratuit sau cumpărate în format tipărit în funcție de disponibilitatea stocului.

COMANDĂ CĂRȚI CITEȘTE ONLINE
Alberto Bacoi

Urmărește-mă pe social media.

Am trăit o viaţă dificilă, mai grea decât a ta, una în care am plâns mai mult, m-am bucurat mai mult, am muncit mai mult şi m-am odihnit mai mult. Spunea cineva că la vârsta de douăzeci de ani era sătul de viaţă, era obosit şi simţea că are patruzeci de ani. Astăzi, la vârsta de treizeci și trei de ani, simte că are doar paisprezece. Cred că mă aflu în aceeaşi situaţie, iar dacă tot am paisprezece ani vreau să mă bucur de viaţă așa cum o făceam la acea vârstă.

În copilărie mi-am dorit să devin pictor. Dar, vedeți voi, cineva mi-a spus că lucrările mele sunt mai puţin bune. Sfătuitorul era de meserie zidar, așa că m-am hotărât să lucrez cot la cot cu el, deoarece arta îţi aduce bani doar în cazul în care porţi numele Van Gogh, Pablo Picasso sau Leonardo da Vinci, oameni care nu m-au impresionat niciodată, ori dacă te-ai fi născut în Statele Unite, acolo unde cu cât eşti mai prost cu atât devii mai repede celebru.

Am început să iubesc viaţa în primăvara anului 2012. Am început să o îndrăgesc deoarece m-am plictisit să o urăsc. Am obosit să o mai rabd şi am ales să mă las mângâiat. Am ales să o trăiesc, nu să mă trăiască ea pe mine.

Pe parcurs m-am convins de faptul că nu există o teorie eficientă în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii, dar poți îndesa bani în buzunarele doctorilor, psihologilor și maeştrilor guru, rămănând pustiit în suflul rafalelor uraganului mincinos numit placebo. În realitate adevăratul psiholog al tău eşti tu, aşa funcţionează viaţa și este cel mai perfect lucru care există.

Lumea în care trăiesc a reuşit pentru un timp să mă convingă că nu există oameni buni, cinstiţi sau remarcabili. Dacă persoanele promovate în emisiunile de televiziune gândesc și se comportă deplorabil, nu vreau să îmi imaginez cum sunt ceilalţi, infractorii sau nefericiții care nu au avut parte de educaţie, mi-am spus. Mai târziu am realizat că de fapt e invers.

Am văzut oameni care deţin hoteluri, piscine şi planete, vorba unui bun prieten, care se certau la televizor pe un loc de parcare. Dar am văzut şi oameni care dormeau iarna pe stradă, iar cu singura pătură pe care o aveau înveleau un câine, în timp ce ei degerau în somn. Aceasta m-a determinat să renunţ să mă mai uit la televizor.

Oamenii din jurul tău sunt exact personalităţile cu care ai avut nevoie să interacţionezi pe parcursul vieţii ca să crești. Căci toți sunt perfecți, prin perfecți înțelegând mai degrabă potriviți decât exagerat de buni, așa cum sunt toate evenimentele care îți alcătuiesc viața.

Așadar nu încerca să controlezi evenimentele care apar în viața ta, stăpânește-ți emoțiile care te năvălesc odată cu schimbările și adaptează-te. Preţuieşte ceea ce ai și fii recunoscător în fiecare zi. Bucură-te că trăieşti, minunea constă în faptul că ţi s-a dat această şansă minunată.

Scriitor/editor şi om

Minții obosite îi este imposibil să identifice soluțiile, să îmbrățișeze oportunitățile. Celor preocupați cu nemulțumirea nu li se ia ceea ce au, ei singuri renunță la tot detestând. Căci chiar dacă nimeni nu te apreciază pentru eforturile depuse şi nu vede munca ta, nu te îngrijora, Dumnezeu o vede.

Ca să reușești în ceea ce îți propui ai nevoie de curaj să începi, de răbdare ca să reziști, de credință ca să nu te oprești și o doză considerabilă de rebeliune ca să te urmezi. Un alt element important este finețea, detaliile fac diferența. Nu trebuie să te aprobe nimeni, ai nevoie să te simţi împăcat şi liniştit atunci când stai cu tine însuţi.

Unii oameni mă întreabă cum am reușit să am atâția fani și să fiu atât de iubit. Împărtășește cu noi secretul succesului, spun ei. În realitate nu am fani, am câțiva prieteni care îmi admiră munca și mă susțin. De iubit dorm singur și îmi petrec serile și sărbătorile la fel.

Vine o zi în care realizezi faptul că toți oamenii care intră în vorbă cu tine urmăresc să obțină ceva. Cunoaște faptul că atunci când oferi ajutor şi nu ceri nimic înapoi oamenii nu te respectă, în ochii lor eşti slab şi cred că te pot influenţa. Doar când le închizi portiţa şi îţi simt lipsa realizează că sprijinul tău a fost oferit din putere şi nu din slăbiciune.

În loc de încheiere vreau să știi că singura dorinţă pe care mi-am pus-o atunci când am simţit cea mai cumplită durere din viaţa mea, a fost să ajut măcar un om, unul singur din şapte miliarde să fie alinat de mine, apoi sunt pregătit să mor. Câte suflete credeţi că am mângâiat până astăzi?

Plăcerea de a comunica în felul acesta cu voi, familia mea, îmi dă putere să scriu chiar și în zilele în care nu am timp sau starea necesară. De aceea am pus la dispoziția celor care doresc să se dezvolte spiritual sau intelectual o serie de articole motivaționale, cărți și alte materiale cu conținut constructiv.

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Simona Rasa
30 august 2020 17:01

E frumos ce scrii, dar cum îți poți păstra optimismul când simți și vezi că totul se prăbușește în jur? Nu vorbesc doar de lucruri materiale, ci de suflete pustiite, de frică și de dorința de a ajuta dar nu prea ai cum. Realitatea te doboară.