Alberto Bacoi scriitor, editor şi om

Alberto Bacoi scriitor, editor şi om, mesager,
fondator şi realizator la vorbindcudumnezeu.com

Salut, eu sunt Alberto Bacoi, am depășit pragul vârstei de treizeci de ani. În prezent am scris cinci cărţi, dar probabil până când vei întâlni acest articol voi mai fi scris încă cinci. Ele pot fi citite gratuit și comandate accesând în meniul lateral pagina Cărţi disponibile.

Am trăit o viaţă dificilă, mult mai grea decât a ta. Una în care am plâns mai mult, m-am bucurat mai mult, am simţit mai mult, am muncit mai mult şi m-am odihnit mai mult. Am devenit scriitor, editor şi om mai întâi de toate.

Cineva îmi spunea în urmă cu câţiva ani că la vârsta de 21 de ani era sătul de viaţă, era obosit continuu şi simţea că are 40 de ani. Dar astăzi, la vârsta de 30 de ani, simte că are doar 14 ani. Sunt convins că mă aflu în aceeaşi situaţie iar dacă tot avem doar 14 ani să ne bucurăm de viaţă aşa cum o făceam la acea vârstă.

În copilărie mi-am dorit să devin pictor, însă, cineva mi-a spus că lucrările mele sunt mai puţin bune. Bineînțeles că cel care mi-a spus asta era de meserie zidar, atunci m-am hotărât să lucrez și eu cot la cot cu el deoarece arta nu îţi aduce bani, doar în cazul în care porţi numele Van Gogh, Pablo Picasso sau Leonardo da Vinci, oameni care nu m-au impresionat niciodată sau dacă m-aş fi născut în Statele Unite ale Americii, acolo, unde cu cât eşti mai prost cu atât devii mai repede celebru.

Am început să îmi iubesc viaţa în primăvara anului 2012. Cum am reuşit o asemenea performanţă? Am început să o iubesc pentru că m-am plictisit să o urăsc, am obosit să o mai rabd şi am ales să mă las mângâiat de ea. Am ales să o trăiesc, nu să mă trăiască ea pe mine.

Căci nu există o teorie eficientă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, dar puteți să încercați să le umpleți buzunarele doctorilor, psihologilor, maeştrilor guru, rămănând pustiiţi în suflul rafalelor Uraganului mincinos numit placebo. În realitate adevăratul psiholog al tău eşti tu, aşa funcţionează viaţa, iar eu te asigur că este cel mai perfect lucru care există.

Lumea în care trăiesc a reuşit să mă convingă pentru un timp că nu există oameni buni, cinstiţi și remarcabili. Dacă persoanele publice promovate în emisiunile TV gândesc sau se comportă astfel, nu vreau să îmi imaginez cum sunt ceilalţi, amărâţii, infractorii sau aceia care nu au avut parte de educaţie, mi-am spus. În scurt timp m-am convins că este de fapt invers.

Scriitor, editor şi om

Am văzut oameni care deţin hoteluri, piscine şi planete, vorba unui bun prieten de-al meu, dar care se certau pe un loc de parcare. Apoi, am văzut şi oameni care dormeau iarna pe străzi și cu singura pătură pe care o aveau înveleau un câine, timp în care ei degerau în somn. Aceasta m-a convins să renunţ să mă mai uit la televizor.

Singura dorinţă pe care mi-am pus-o atunci când am simţit cea mai cumplită durere din viaţa mea a fost că aş vrea să ajut măcar un om, unul singur din şapte miliarde de oameni aş vrea să fie alinat de mine, și sunt pregătit să mor. Câte suflete credeţi că am mângâiat de atunci şi până astăzi?

Unii spun despre mine că sunt un înţelept şi că am fost trimis la voi pentru a vă limpezi Calea. Alţii, credeţi că sunt doar un nebun. Cele două relaţii aparent opuse sunt apropiate iar dacă mi-aţi cere să mă descriu aş zice că am fost trimis pentru a vă atinge vieţile într-un mod în care nu au mai fost atinse sau că sunt cel mai mare impostor care a trăit vreodată pe Pământ. Teoriile sunt ale mele, alegerile sunt ale voastre.

Plăcerea de a comunica în felul acesta cu voi, familia mea, îmi dă putere să scriu chiar și în zilele când nu am timp sau starea necesară să o fac. De aceea, am pus la dispoziția celor care vor să se dezvolte spiritual sau intelectual, o serie de articole motivaționale, cărți și alte materiale cu conținut constructiv, repet, gratuit. Cu drag, Alberto Bacoi.

Nu uita să mă vizitezi pe Instagram sau pe Facebook. Simte liber!

Miracolul dragostei constă în a nu deţine absolut nimic şi a dărui totul.
Alberto Bacoi

24 gânduri pentru “Alberto Bacoi scriitor, editor şi om

  1. Carmen

    Am descoperit acum cateva zile” scrierile”tale si pot sa spun ca m-am infiorat. Nu imi gasesc cuvintele sa exprim ce am simtit cand am terminat de citit al doilea volum. Asta a fost azi noapte tarziu. Citeam si plangeam, plangeam si citeam. Intr-adevar Dumnezeu si-a tinut promisiunea si L-a trimis pe Fiul Lui oamenilor. Sunt foarte fericita ca Mesia s-a nascut pe pamant romanesc si ii sunt recunoscatoare Lui Dumnezeu din tot sufletul. Sper si cred din toata inima ca eu sa ajung in aceasta viata sa imi aud si sa imi ascult sufletul. Te iubesc Doamne Isuse Hristoase! Slava Tie Doamne!

    1. Elena Matasaru

      Sunt de acord cu d-na Cristina, ca esti o incantare, un postas venit de sus cu o scrisoare cosmica ,pt. a aduce mesajul pamantenilor si de a sadi in inimile lor, semintele pt. a incolti. Pt. a aduce lumina, iubirea,pacea si armonia si a le sadi in sufletele lor.Imi doresc ca „D-zeu sa te binecuvanteze, sa-ti poarte pasii spre lumina pt. a darui mai departe., sa-ti dea inteligenta, pe care o ai din plin si intelepciune ! D-ne ajuta !

Lasă un răspuns