Despre Mine

Salut, eu sunt Alberto, mă bucur că te afli acum aici și că citești aceste rânduri. Ceva te-a îndemnat să accesezi pagina mea, poate cele șase cărți pe care le-am scris și care au schimbat viețile multor oameni.

Ele pot fi citite în mod gratuit sau cumpărate în format tipărit în funcție de disponibilitatea stocului.

Citește mai mult

Am trăit o viaţă dificilă, mult mai grea decât a ta, una în care am plâns mai mult, m-am bucurat mai mult, am muncit mai mult şi m-am odihnit mai mult. Cineva îmi spunea în urmă cu câţiva ani că la vârsta de douăzeci și unu de ani era sătul de viaţă, era obosit continuu şi simţea că are patruzeci de ani. Însă astăzi, la vârsta de treizeci și trei de ani, simte că are doar paisprezece. Sunt convins că mă aflu în aceeaşi situaţie, iar dacă tot avem doar paisprezece ani să ne bucurăm de viaţă aşa cum o făceam la acea vârstă.

În copilărie mi-am dorit să devin pictor, dar, vedeți voi, cineva mi-a spus că lucrările mele sunt mai puţin bune. Bineînțeles că cel care mi-a spus aceasta era de meserie zidar, așa că m-am hotărât să lucrez cot la cot cu el, deoarece arta nu îţi aduce bani. Poate doar în cazul în care porţi numele Van Gogh, Pablo Picasso sau Leonardo da Vinci, oameni care nu m-au impresionat niciodată, ori dacă m-aş fi născut în Statele Unite, acolo unde cu cât eşti mai prost cu atât devii mai repede celebru.

Am început să îmi iubesc viaţa în primăvara anului 2012. Am început să o iubesc din cauză că m-am plictisit să o urăsc. Am obosit să o mai rabd şi am ales să mă las mângâiat de ea. Am ales să o trăiesc și să nu îi permit să mă trăiască ea pe mine.

Pe parcurs m-am convins de faptul că nu există o teorie eficientă în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii, dar poți încerca să le umpli buzunarele doctorilor, psihologilor și maeştrilor guru, rămănând pustiit în suflul rafalelor uraganului mincinos numit placebo. În realitate adevăratul psiholog al tău eşti tu, aşa funcţionează viaţa și te asigur că este cel mai perfect lucru care există.

Lumea în care trăiesc a reuşit să mă convingă pentru un timp că nu există oameni buni, cinstiţi sau remarcabili. Dacă persoanele publice promovate prin emisiunile de televiziune gândesc și se comportă deplorabil, nu vreau să îmi imaginez cum sunt ceilalţi, infractorii sau nefericiții care nu au avut parte de educaţie, mi-am spus. Dar în scurt timp m-am convins că este de fapt invers.

Am văzut oameni care deţin hoteluri, piscine şi planete, vorba unui bun prieten de-al meu, dar care se certau la televizor pe un loc de parcare. Apoi am văzut şi oameni care dormeau iarna pe străzi, iar cu singura pătură pe care o aveau înveleau un câine, vreme în care ei degerau în somn. Aceasta m-a determinat să renunţ să mă mai uit la televizor.

Atunci când oferi ajutor şi nu ceri nimic înapoi, oamenii nu te respectă. În ochii lor eşti slab şi cred că te pot influenţa. Doar când le închizi portiţa şi îţi simt lipsa realizează că sprijinul tău a fost oferit din putere şi nu din slăbiciune.

Oamenii pe care i-ai cunoscut ori alături de care trăiești în prezent sunt exact personalitățile pe care ai avut nevoie să le întâlnești pe parcursul vieții ca să crești. Oamenii sunt perfecți, prin perfecți înțelegând mai degrabă potriviți decât exagerat de buni. Tot așa sunt și evenimentele care îți alcătuiesc viața.

Nu încerca să controlezi evenimentele pe care le întâlnești, controlează-ți emoțiile care te năvălesc odată cu schimbările și adaptează-te. Preţuieşte viaţa şi sărbătoreşte-o în fiecare zi. Bucură-te că trăieşti, respectă oamenii şi admiră-i. Minunea constă în faptul că ţi s-a dat această şansă minunată.

Scriitor, editor şi om

Minții obosite îi este imposibil să identifice soluțiile, să vadă ferestrele și să îmbrățișeze oportunitățile. Oamenilor preocupați cu nemulțumirea nu li se ia ceea ce au, ei singuri renunță la tot, detestând. Căci chiar dacă nimeni nu te apreciază pentru eforturile depuse şi nu vede munca ta, nu te îngrijora, Dumnezeu o vede.

Uneori oamenii mă întreabă cum am reușit să am atâția fani și să fiu atât de iubit și îmi cer să împărtășește cu ei secretul succesului. În realitate eu nu am fani, am câțiva prieteni care îmi admiră munca și mă susțin la fiecare eșec. De iubit dorm singur și îmi petrec serile și sărbătorile la fel.

Vine un moment în viață în care realizezi că toți oamenii care intră în vorbă cu tine urmăresc să obțină ceva. Știi care este preocuparea mea îndată ce conștientizez momentul? Am grijă să nu procedez la fel.

În loc de încheiere îți spun că singura dorinţă pe care mi-am pus-o atunci când am simţit cea mai cumplită durere din viaţa mea, a fost că aş vrea să ajut măcar un om, unul singur din şapte miliarde aş vrea să fie alinat de mine, apoi sunt pregătit să mor. Câte suflete credeţi că am mângâiat până astăzi?

Unii spun despre mine că sunt înţelept şi că am fost trimis la tine pentru a îți limpezi calea. Alţii cred că sunt doar un nebun. Aceste relaţii aparent opuse sunt apropiate, iar dacă mi-ai cere să mă descriu aş spune că am apărut în viața ta pentru a îți atinge inima într-un mod în care nu a mai fost atinsă sau că sunt cel mai mare impostor care a trăit vreodată pe Pământ. Teoriile sunt ale mele, alegerile sunt ale tale.

Plăcerea de a comunica în felul acesta cu voi, familia mea, îmi dă puterea să scriu chiar și în zilele în care nu am timp sau starea necesară. De aceea am pus la dispoziția celor care doresc să se dezvolte spiritual sau intelectual o serie de articole motivaționale, cărți și alte materiale cu conținut constructiv, repet, în mod gratuit.

Dă-mi o hârtie și un stilou, o coajă de pâine ori un acoperiș deasupra capului și voi salva lumea. Miracolul dragostei constă în a nu deţine absolut nimic şi a dărui totul. Cu drag, Alberto Bacoi.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

1 Comentariu
Vechi
Noi Cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Simona Rasa
30 august 2020 17:01

E frumos ce scrii, dar cum îți poți păstra optimismul când simți și vezi că totul se prăbușește în jur? Nu vorbesc doar de lucruri materiale, ci de suflete pustiite, de frică și de dorința de a ajuta dar nu prea ai cum. Realitatea te doboară.