Alberto Bacoi scriitor, editor şi om

Salut, eu sunt Alberto Bacoi, am depășit pragul vârstei de treizeci de ani. În prezent am scris cinci cărţi, dar probabil până când vei întâlni acest articol voi mai fi scris încă cinci. Ele pot fi citite gratuit și comandate accesând în meniul lateral pagina Cărţi disponibile.

Am trăit o viaţă dificilă, mult mai grea decât a ta. Una în care am plâns mai mult, m-am bucurat mai mult, am simţit mai mult, am muncit mai mult şi m-am odihnit mai mult. Am devenit scriitor, editor şi om mai întâi de toate.

Cineva îmi spunea în urmă cu câţiva ani că la vârsta de 21 de ani era sătul de viaţă, era obosit continuu şi simţea că are 40 de ani. Dar astăzi, la vârsta de 30 de ani, simte că are doar 14 ani. Sunt convins că mă aflu în aceeaşi situaţie iar dacă tot avem doar 14 ani să ne bucurăm de viaţă aşa cum o făceam la acea vârstă.

În copilărie mi-am dorit să devin pictor, însă, cineva mi-a spus că lucrările mele sunt mai puţin bune. Bineînțeles că cel care mi-a spus asta era de meserie zidar, atunci m-am hotărât să lucrez și eu cot la cot cu el deoarece arta nu îţi aduce bani, doar în cazul în care porţi numele Van Gogh, Pablo Picasso sau Leonardo da Vinci, oameni care nu m-au impresionat niciodată sau dacă m-aş fi născut în Statele Unite ale Americii, acolo, unde cu cât eşti mai prost cu atât devii mai repede celebru.

Am început să îmi iubesc viaţa în primăvara anului 2012. Cum am reuşit o asemenea performanţă? Am început să o iubesc pentru că m-am plictisit să o urăsc, am obosit să o mai rabd şi am ales să mă las mângâiat de ea. Am ales să o trăiesc, nu să mă trăiască ea pe mine.

Căci nu există o teorie eficientă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, dar puteți să încercați să le umpleți buzunarele doctorilor, psihologilor, maeştrilor guru, rămănând pustiiţi în suflul rafalelor Uraganului mincinos numit Placebo. În realitate adevăratul psiholog al tău eşti tu, aşa funcţionează viaţa, iar eu te asigur că este cel mai perfect lucru care există.

Lumea în care trăiesc a reuşit să mă convingă pentru un timp că nu există oameni buni, cinstiţi și remarcabili. Dacă persoanele publice promovate în emisiunile TV gândesc sau se comportă astfel, nu vreau să îmi imaginez cum sunt ceilalţi, amărâţii, infractorii sau aceia care nu au avut parte de educaţie, mi-am spus. În scurt timp m-am convins că este de fapt invers.

Am văzut oameni care deţin hoteluri, piscine şi planete, vorba unui bun prieten de-al meu, dar care se certau pe un loc de parcare. Apoi, am văzut şi oameni care dormeau iarna pe străzi și cu singura pătură pe care o aveau înveleau un câine, timp în care ei degerau în somn. Aceasta m-a convins să renunţ să mă mai uit la televizor.

Și totuși, oamenii pe care îi cunoști ori alături de care trăiești sunt exact personalitățile pe care ai avut nevoie să le întâlnești pe parcursul vieții ca să crești. Oamenii sunt perfecți, prin perfecți înțelegând mai degrabă potriviți decât exagerat de buni. Tot așa sunt și evenimentele care îți alcătuiesc viața.

Nu încerca să controlezi toate evenimentele pe care le întâlnești! Controlează-ți emoțiile care te năvălesc odată cu schimbările și adaptează-te, preţuieşte viaţa şi sărbătoreşte-o în fiecare zi, bucură-te că trăieşti, respectă oamenii şi admiră pe cine poţi. Minunea constă în faptul că ţi s-a dat această şansă minunată. Nicio zi nu se va mai întoarce la tine, ca să fie trăită din nou.

Scriitor, editor şi om

Minții obosite îi este imposibil să identifice soluțiile, să vadă ferestrele ori să îmbrățișeze oportunitățile. Oamenilor preocupați cu nemulțumirea nu li se ia ceea ce au, ei singuri renunță la tot, detestând. Căci chiar dacă nimeni nu te apreciază pentru eforturile depuse şi nu vede munca ta, nu te îngrijora, Dumnezeu o vede.

Uneori oamenii mă întreabă cum am reușit să am atâția fani sau să fiu atât de iubit? Împărtășește și cu noi secretul succesului, spun ei. În realitate eu nu am fani, am câțiva prieteni care îmi admiră munca și mă susțin la fiecare eșec. De iubit, dorm singur și îmi petrec serile și sărbătorile la fel.

Vine un moment în viață când realizezi că toți oamenii care intră în vorbă cu tine urmăresc să obțină ceva. Știi care e preocuparea mea odată ce conștientizez momentul? Am grijă să nu devin unul dintre ei, să nu fac aceleași lucruri.

Singura dorinţă pe care mi-am pus-o atunci când am simţit cea mai cumplită durere din viaţa mea a fost că, aş vrea să ajut măcar un om. Unul singur din şapte miliarde de oameni, aş vrea să fie alinat de mine și sunt pregătit să mor. Câte suflete credeţi că am mângâiat de atunci şi până astăzi?

Unii spun despre mine că sunt un înţelept şi că, am fost trimis la voi pentru a vă limpezi Calea. Alţii, credeţi că sunt doar un nebun. Cele două relaţii aparent opuse sunt apropiate, iar dacă mi-aţi cere să mă descriu aş zice că am fost trimis pentru a vă atinge vieţile într-un mod în care nu au mai fost atinse sau că, sunt cel mai mare impostor care a trăit vreodată pe Pământ. Teoriile sunt ale mele, alegerile sunt ale voastre.

Plăcerea de a comunica în felul acesta cu voi, familia mea, îmi dă puterea să scriu chiar și în zilele când nu am timp sau starea necesară. De aceea, am pus la dispoziția celor care doresc să se dezvolte spiritual sau intelectual, o serie de articole motivaționale, cărți și alte materiale cu conținut constructiv, repet, gratuit.

Dă-mi o hârtie și un stilou, o coajă de pâine ori un acoperiș deasupra capului și voi salva lumea. Miracolul dragostei constă în a nu deţine absolut nimic şi a dărui totul. Cu drag, Alberto Bacoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.