Retrospectiva anului, jurnalul meu către casă sau analiza ultimilor ani, este un motiv de recunoştinţă pentru mine. El mă revigorează și îmi amintește de unde am plecat ori câtă încredere în mine am dovedit ca să cuceresc vârfurile obiectivelor propuse. Tu ai un astfel de carnet de notiţe sau nu îţi trebuie?

M-am obișnuit să aud că timpul trece foarte repede, dar adevărata dezamăgire vine atunci când el se duce în zadar. Din fericire eu m-am eliberat de această teamă ca să pot să trăiesc liber și să termin ce am început. La începutul anului am hotărât să încep un nou proiect, cartea Eu și Dumnezeu pe care am finalizat-o în zece luni și care în prima săptămână de la lansare a fost accesată de două mii de utilizatori.

Am vizitat orășelul Kingston upon Hull și Hornsea din Regatul Unit, unde mi-am limpezit mintea privind Marea Nordică, plimbându-mă prin port, trăind, simțind. Am petrecut câteva zile minunate în Varșovia, minunata capitală istorică a Poloniei. Am locuit în Móstoles în casa unor oameni dragi și primitori așa cum rar am întâlnit.

Am traversat Munții Pyrenees, doisprezece ore de mers cu autocarul din Madrid până în Toulouse. M-am relaxat și acolo, am mâncat în restaurantele preferate, am fost la sala de fitness, la masaj terapeutic tibetan cu muzică chill și bețișoare parfumate, mâini delicate, știi tu. Am râs, am plâns, dar cel mai important aspect este că în tot acest timp am crescut.

M-am întâlnit cu cititori de pretudindeni, am fost invitat la biblioteci, am organizat întâlniri, am primit cadouri și donații. Mi-am cumpărat un caiac profesionist cu care am vâslit pe câteva râuri și o lagună albastră din apropiere de Madrid. În Spania am vizitat parcuri, am fost la pescuit și am purtat cu mine emoția peste tot timp de șaizeci și unu de zile.

În toamnă am vizitat Helsinki, capitala Finlandei, împreună cu o cititoare minunată care mi-a devenit prietenă. Am scris articole, am lucrat la site, am comunicat aproape zilnic cu voi și am creat o nouă pagină de Facebook. Am rămas iubitor și în același timp puternic, dar cea mai mare realizare este faptul că mi-am trimis mama într-o vacanță de cinci zile într-o țară exotică trecută pe lista ei cu dorințe.

Am tradus o carte în limba engleză și am publicat-o pe Amazon, am primit propuneri de colaborare de la o editură uriașă din New York, în ciuda faptului că cele din România nu tolerează faptul că pun cărțile la dispoziția cititorului în mod gratuit și mă refuză. Dar le dau dreptate într-un fel.

Tu cum te simți atunci când cineva îți spune că te-ai îngrășat, că duci un stil de viață nesănătos creat de o gândire la fel, care îți va cauza mai târziu? În niciun caz nu te simți bine mai ales când știi că este adevărat și nu îl poți considera prieten pe cel care ți-o spune. Tot așa este și în cazul celor care spun adevărul despre lume.

Dacă există un medicament care îți aduce pacea interioară, acela este recunoștința pentru ceea ce ești și ce ai. Eu nu scriu ca să mă laud, o fac ca să te inspir, alături de tine am învățat atâtea și am trecut de la amator la profesionist.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments