Retrospectiva anului

Retrospectiva anului, jurnalul meu către casă sau analiza ultimilor ani, este un motiv revigorant ori de recunoştinţă pentru mine. Tu ai un astfel de carnet de notiţe sau nu îţi trebuie?

Retrospectiva anului 2018

Am început anul pătruns de o stare de împlinire interioară pe care o simt tot mai intens. Am fost calm ori iubitor în orice situație. Tot în anul 2018 am învățat să nu îmi fac planuri. Căci viața știe să te surprindă în mod plăcut dacă o lași să curgă, trebuie doar să ai încredere în tine.

Am vizitat Israelul, orașele Tel Aviv și Ierusalim, care m-au surprins cu atmosfera lor exotică dar și modernă. Mi-am petrecut primăvara în Germania, în orașul Stuttgart, în care am lucrat, am colindat zonele înverzite și m-am recreat. Vara m-am răcorit în apele Mării Ioniene, pe plajele exotice ale Insulei Corfu, în Grecia.

Toamna am vizitat Madridul, capitala inconfundabilă a Spaniei și câteva așezări la fel de minunate, din împrejurimi. Am savurat o cafea aromată într-o dimineață însorită de octombrie, stând la masă pe o terasă, sub copaci, în Parcul El Retiro, situat în centrul orașului, privind bărcile și lebedele cum se lăsau purtate de apă.

Tot așa mă lăsam eu pradă trăirii, mișcându-mă în ritm cu copacii, căzând împreună cu frunzele, însă, înălțându-mă odată cu razele soarelui la răsărit. Ce amintiri minunate și câte mai sunt de trăit. Viața abia a început!

Am primit o mulțime de mesaje de laudă pentru ultima carte, Cartea care scrie oameni, cea de-a cincea, pe care nu aș îndrăzni nici măcar să le reproduc. Au fost cititori care au comparat-o cu cele mai de seamă lucrări ale autorilor contemporani, recunoscuți la nivel global, cu care nu aș putea să mă compar.

Alții, citind online și comandând ulterior cartea, au plătit prețul ei de douăzeci de ori. Exact, ai auzit foarte bine, de douăzeci de ori. Am vândut mai multe cărți decât mă așteptam vreodată și am citit, mult, pentru mine.

Au fost traduse în limba engleză primele o sută de pagini din cartea MIKEL, care în scurtă vreme își va croi drum și peste ocean, în Statele Unite ale Americii și în Australia, țara unde locuiesc sufletele care au susținut acest proiect!

Am revizuit Blogul. Am scris un articol pe săptămână în orice condiții, am postat constant și am păstrat legătura cu oamenii cinstiți, altruiști și sinceri, căutători de frumos, și am avut privilegiul să întâlnesc în realitate suflete curate de care m-am îndrăgostit. Dacă citești aceste rânduri, scriu despre tine.

Retrospectiva anului 2017

Prima zi a anului m-a întâmpinat cu un sentiment de ușurare. Am simțit că nu mai am nevoie de nimic, iar, tot ceea ce am hotărât să fac am dus la bun sfârșit, chiar dacă am fost dezamăgit și m-au trecut fiorii. M-am oprit să privesc apusul pășind pe lacul înghețat din Parcul Herăstrău. Culori frumoase, liniște. Mă simt privilegiat că sunt acum aici și fac ceea ce am ales să fac, mi-am spus. Atunci parcă s-a deschis cerul.

Douăzeci și șapte de mii de accesări pe Blog într-o singură zi, mii de aprecieri, zeci de prietenii și oameni calzi care mi s-au alăturat în acest proiect. Am primit donații, cele mai scumpe cadouri, însă în realitate oamenii iubitori sunt cele mai prețioase daruri. Viața, cât este de frumoasă.

Am plecat să muncesc pe o perioadă de două luni într-o localitate numită Agios Georgios, aflată pe Insula Corfu, în Grecia, unde am trăit clipe ireale și am cunoscut oameni simpli și frumoși. Am scris zece articole în perioada aceea, v-am delectat cu peisaje de vis postând fotografii pe Instagram.

Am vizitat orașul Veliko Târnovo, Bulgaria. Câțiva cititori minunați mi-au asigurat deplasarea și cazarea pentru a se bucura de prezența mea în Stuttgart, Germania, preț de câteva zile. Așa frumusețe cum strălucea în ochii lor nu am mai privit demult. În luna noiembrie, de ziua mea, m-am plimbat cu bicicleta surorii mele prin orașul Toulouse, din Franța și am cunoscut felul cum trăiește și pe cei dragi ei. Dacă citești acest mesaj, thumbs up for you Rebeca.

Am retipărit cartea MIKEL, am vândut jumătate din stoc iar cu restul urmează să umplu rafturile câtorva librării din România. Am susținut și un eveniment la Hotel Ibis, în Constanța, unde m-au întâmpinat peste douăzeci de oameni interesați de frumusețea interioară, dezvoltarea umană ori reușita individuală. Am fost prezent la prima ninsoare în stațiunea Predeal și în orașul Brașov.

Habar nu am avut că voi mai scrie o carte, departe de planurile mele acest gând. Totuși viața știe să te surprindă în mod plăcut. Spre final de an mi-am rezervat un city break în Roma, Italia, cu scopul de a mai adăuga câteva rânduri în jurnalul pe care l-am numit Călătoriile mele. Am scris un articol aproape săptămânal, am postat în fiecare zi. Am lucrat trei luni pe un șantier ca postările sponsorizate să ajungă la tine. Mulțumesc, am avut nevoie să fac asta.

Retrospectiva anului 2016

Nu toate lucrurile frumoase sunt cu adevărat strălucitoare. De aceasta mi-am dat seama pe parcursul anului care e pe cale să se încheie azi. Tot el m-a ajutat să realizez că, în viaţă, ai nevoie să fii mai întâi orb ca să realizezi că eşti vizionar. Astăzi ştiu că ieri nu ştiam, iar ieri nu ştiam că astăzi voi şti. Ea este conştientizarea, e dezvoltarea care nu se opreşte niciodată.

Dacă alţii reuşesc mai mult decât ai reuşit tu chiar dacă depun mai puţine eforturi, iar acest gând te frământă, ţi se întâmplă din cauza firii tale slabe care te determină să fii invidios. Caută să elimini răutatea din tine şi disconfortul va dispărea fără urmă. Atunci te vei putea bucura de realizările tale şi îi vei admira pe oamenii care reuşesc.

Ai întâlnit vreodată un om care preocupat fiind cu ceea ce îl împlinește să obișnuiască să își irosească însă energia, criticând visurile celorlalți? Aceasta în niciun caz, doar cei care nu fac nimic cu viețile lor au timp să fie invidioși.

Realizările nu s-au oprit să mă copleşească nici în acest an, însă, fără să le fi strigat eu de la zece mii de ani lumină distanţă nu s-ar fi apropiat de mine niciodată. Am publicat mult aşteptata carte MIKEL, dacă nu ai citit o carte care să te impresioneze încă a sosit momentul să o citeşti. Îţi garantez că nu ai mai citit aşa ceva, nici nu vei mai întâlni un conţinut asemănător după ce o vei termina.

Am adus trei sute de mii de oameni pe Blog şi cinsprezece mii de oameni pe pagina de Facebook, și nu am de gând să mă opresc aici. Am fost invitat la câteva interviuri și am fost chemat să vorbesc la o emisiune radio. Am lucrat în vânzări şi nu numai.

M-am odihnit mai mult decât trebuia sau poate mai puţin, cine ştie, cert este că sunt mulţumit de eficienţa pe care am dovedit-o, susţinându-mi moral şi financiar familia sau prietenii. Mi-am achitat datoriile. Mi-am depăşit limitele și am acceptat toate provocările. Şi tu o poţi face, aceasta dacă nu ai făcut-o deja înaintea mea.

Retrospectiva anului 2015

Am publicat cele trei volume care alcătuiesc seria Vorbind cu Dumnezeu și ți le-am pus la dispoziţie online, în mod gratuit. Articolele care au circulat pe internet au ajuns la peste trei sute de mii de suflete, am creat dar evenimente online și am finalizat diverse proiecte. Am obţinut sponsorizare pentru unul dintre ele şi am bucurat câţiva copii, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Am terminat de scris a patra carte iar la începutul anului m-am hotărât să o public. Am oferit consiliere online şi în mod direct celor care m-au contactat, care mi-au pus întrebări în perioada de timp în care au studiat cărţile şi după ea. Mi-am făcut nenumăraţi prieteni.

Am cunoscut oameni frumoşi pe care i-am încurajat să rămână astfel şi am investit în promovare ca mesajele mele să ajungă la tine. Faptul că eşti acum aici şi că citeşti acest mesaj se datorează orelor de muncă fizică şi psihică.

Am fost jignit, ameninţat, lăudat și copiat. Cititorii care la început au râs sau care m-au ignorat, astăzi mă citesc pe ascuns şi caută să găsească soluţii la problemele pe care nu le-au prevăzut până astăzi.

Oamenii care mă urăsc există şi vor exista în continuare. Avantajul este că 70% dintre ei mă iubesc, 25% mă ignoră iar 5% fac parte din categoria cu proşti, dacă statisticile se dovedeau a fi invers m-aş fi oprit înainte să încep. Nu aş putea să nu iubesc oamenii vreodată. Retrospectiva anului 2015 îmi transformă călătoria într-una de succes.

Retrospectiva anului 2014

Cei care mi-au citit cel puţin o carte au spus că am dreptate. Cei care au refuzat să citească mi-au spus că mă înşel. Aceia care au crezut în cuvintele pe care le-au citit aici, mi-au trimis mesaje de mulţumire, încântaţi de schimbarea pozitivă care s-a produs în vieţile lor. Dar celor care nu au crezut și care au trecut cu vederea peste eforturile mele, viaţa le-a pregătit exact ce au trăit şi până acum.

Dacă până astăzi societatea a luptat ca să păstreze înţelepciunea individuală la nivel inferior înţelepciunea a ocolit societatea şi pe cei care o conduc. Imaginea, banii și posesiile nu sunt de mâncare, ele sunt doar de afișare.

Privesc entuziasmat tineri care au înflorit ca florile de primăvară crescute pe pământul pustiit, îmbibat cu legi și cu otrăvuri sufleteşti. Văd palate cu valori mincinoase cum se prăbuşesc din pricina adevărului care a ieşit la iveală ori adolescenţi care sting televizoarele încetând să îşi mai hrănească mintea cu poveşti, timp în care nesătuii de faimă şi control devin exemple negative pentru generaţiile viitoare.

Dacă în luna martie am ales să îmi creez un Blog prin care să ajung mai uşor la inima ta, iar vreme de câteva luni a fost citit de mai puţin de cincisprezece oameni pe zi, astăzi se bucură de câteva mii de cititori în mai puţin de două sau trei zile.

Am ales un domeniu aproape imposibil de promovat și l-am dezvoltat, dăruindu-mă în totalitate lui, care astăzi s-a transformat în cel mai discutat subiect. Iar toţi aceia care mi-au spus că nu am nicio şansă, promovând aşa ceva, îşi doresc să fi făcut aceasta în locul meu. Mă bucur că mă urmaţi, uşa este deschisă. Nu aş putea să nu iubesc oameni și să nu mă folosesc de lucruri. În felul acesta retrospectiva anului 2014 îmi transformă viaţa într-una de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.