Dacă vara care a trecut a fost una a despărțirilor, așa cum susțin unii, propun să transformăm toamna în anotimpul regăsirii de sine.

Anotimpul regăsirii de sine

Dacă vara care a trecut a fost una a despărțirilor, așa cum susțin unii, propun să transformăm toamna în anotimpul regăsirii de sine. Poate a venit timpul să te apreciezi tu, să îți dai răgaz și să te critici cu blândețe, dacă lumea nu te acceptă și caută să te atragă în realitatea ei întunecată. Dacă ai nevoie de o răsplată ca să devii un om bun nu te mai preocupa, nu ești persoana potrivită.

Lasă-ți sufletul să se exprime, încurajează-l să vorbească prin dans și scris. Nu îl condamna alergând după o viață trecătoare, falsă, robotică. Gândurile tale cele mai curate se oglindesc în cer. Lacrimile îți spală faptele pe care le regreți și te purifică, dar nu le permite să te inunde. Tu ce personaj ești din povestea-ți fermecată în al cărei final fericit ai crezut cândva?

Mă doare viclenia unora și credulitatea altora, teama care își bate joc de toți. În realitatea în care eu nu am nicio problemă mă apasă păcatele părinților noștri, care ne-au contaminat conștiința și astfel și-au blestemat urmașii. Noi suntem generația care cunoaște cel mai bine rapiditatea cu care se poate multiplica boala, cum circulă în voie ura și sugrumă afecțiunea, respectarea drepturilor și eliberarea.

Societatea modernă e frumoasă, orașele dezvoltate sunt bune iar condițiile de viață la fel. Nu în orice perioadă istorică omenirea a avut toate cele de trebuință la colțul străzii. Preparatele gustoase te îmbie în drum cu mirosul lor, articolele de tot felul te salută din vitrină, divertismentul nu lipsește și nici oportunitățile de a fi bun cu ceilalți. Tehnologia este utilă, dar nu așa, stricând comportamentul oamenilor.

Aici unii te urăsc fără motiv, dar sentimentul lor nu are legătură cu tine, ci arată adevărul despre ei. La circ și revoltă se duc toți, cu răutatea conturată pe fețe, dar puțini sunt cei care poartă cu ei intenția de a repara ceva. Cei mai mulți, tineri sau bătrâni, își varsă furia de care sunt plini, apoi se întorc acasă. Dar furtunile lor nu aduc ploaia, doar provoacă pagube sufletești.

Din nefericire prea mulți oameni se gândesc doar la binele lor și cel mult al copiilor, de care sunt distanți, cărora le lasă averi dar nu îi pregătesc deloc pentru viață. Ei nu pun preț pe binele comun și nu simt compasiune pentru semenii lor, care sunt nedreptățiți de soartă, de alți oameni sau de autorități.

Mințile slabe sunt ademenite cu mici reușite individuale, ale căror recompense sunt mediatizate în exces. Într-o astfel de comunitate îngheață toată bucuria, iar rațiunea și inteligența adorm odată cu sosirea iernii spirituale la care au contribuit toți.

Anotimpul regăsirii de sine te smulge din mocirlă. Această perioadă te îndeamnă să părăsești conflictele și prieteniile aparente și să te retragi în liniște. Să stai cu cartea în mână cugetând, imaginându-ți o lume în care mai există iubire, admirație și respect, nu doar indiferență și dorință animalică. Și devii conștient: acceptarea este înălțarea.

Acea situație de viață împotriva căreia lupți creează presiune asupra ta și formează un blocaj lăuntric care în final îți va fi fatal. Omul cară în spate toate pietrele pe care lumea le-a aruncat în el, iar în final cade și se distruge. Injuriile venite din partea prietenilor, răutatea colegilor, indiferența cu care îți sunt răsplătite eforturile, competiția din social media și reușitele altora, te afectează până în clipa în care le accepți și îți vezi de drum.

Atunci când accepți o răutate nu înseamnă că o aprobi, înseamnă că nu o lași să își facă efectul. Energiile negative circulă într-un strat vibrațional inferior, de care tu te-ai detașat, și în orice moment caută să te atragă înapoi. Nu te întoarce la luptă, cunoaște faptul că în nebunia lor oamenii pot spune orice despre tine și fii liber de asta.

Nu îți compara viața cu a altuia, nici gândirea sau înfățișarea, tu ești frumos în felul tău. Dacă aștepți să apară cineva în viața ta care să te salveze și să îți ofere lucruri frumoase și bune indiferent de merit, viața va fi foarte grea pentru tine. Doar Spiritul lăuntric oferă, toate celelalte ființe caută să obțină, au nevoi.

Abandonul deliberat

Cu cât privești mai rar la televizor cu atât ești mai optimist în ceea ce privește viitorul. Anotimpul regăsirii de sine te ajută să îți analizezi viața și să te abandonezi. Materia care îți îngreunează ființa, de care pe parcurs te-ai atașat, trebuie lăsată și parțial transfigurată, ca să capeți o formă spirituală liberă și să fii stăpânul tău în veci.

În viața trăită pe Pământ nu este de ajuns să ai bani sau influență, trebuie să dovedești mai întâi de toate că ești om. Nu ajunge să ai un corp atrăgător și să te îmbraci elegant, ai nevoie să înveți să îi respecți pe ceilalți.

Dacă ai o funcție înaltă și refuzi să devii umil atunci când situația o cere nu te va iubi nimeni. Cele mai multe judecăți pe care le rostești provin din slăbiciunile tale și nu din greșelile celorlalți.

Nu aștepta momentul acela perfect ca să iei o decizie, poate perfecțiunea este doar o închipuire de-a ta. Nu intra în panică dacă în viața ta apare un copil, poate alături de el ea va deveni mai frumoasă. Călătorește acolo unde îți permiți, chiar și singur. Senzația care te pătrunde atunci când vizitezi un loc în care nu ai mai fost nu o vei simți niciodată altfel. Și câtă libertate descoperi, ce energic te întorci. Căci cele mai mărețe visuri se nasc în singurătate.

Nu gândi niciodată despre tine că ești cel mai mic, cunoaște faptul că ești cel mai mare dar comportă-te cu smerenie. Doar în felul acesta vei dovedi cine ești. Timpul trece repede, dar acest aspect din urmă nu ar trebui să te sperie, ci să te bucure. În funcție de cunoașterea și credința ta vei ști dacă viața continuă sau se va termina.

Adevărul este dușmanul direct al omului bogat și cu influență, care nu are nimic de câștigat de pe urma lui, și salvatorul celui cinstit, care trăiește cu respect de sine și iubire pentru ceilalți. Anotimpul regăsirii de sine te îndeamnă să nu alergi după fericire, ci să înveți să trăiești.

Credit foto freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments