Cu un bună dimineața, te rog și un mulțumesc poți schimba lumea.

Dragostea poate schimba lumea

Cu un bună dimineața, te rog și un mulțumesc poți schimba lumea. Iertarea o poate propulsa către un viitor sigur și prosper. Adevărul este că mulți vorbesc despre schimbare și vor ceva nou, dar puțini sunt dispuși să se dezlipească de ceea ce este vechi. Dacă consideri că lumea nu merită nimic nu îi da nimic, dar dacă nu o poți iubi măcar nu o disprețui. Să eviți să rănești prin cuvinte, gesturi și fapte reprezintă tot o formă de ajutor.

Cum ar fi dacă începând de astăzi ți-ai petrece diminețile departe de gadgeturi și gânduri, privind răsăritul, lăudând frumusețile naturii, contemplând asupra miracolului vieții? Atunci te-ai îndepărta de griji și temeri și ai părăsi orice fel de competiție, iar dragostea s-ar face simțită chiar și în timp ce lucrezi; și ți-ar fi mai bine.

Un bătrânel spunea că este fericit pentru că poate respira aer curat de munte, că își poate lua apă pură de izvor, că poate asculta păsările cântând și iarba crescând. Atunci m-am analizat pe mine și m-am simțit atât de mic.

Nu te îndoi de frumusețea și valoarea ta ca om din cauză că nu ești bogat, faimos și plin de influență, iubirea are alte căi. Până nu îți vei da voie să iubești nu vei vedea lucrurile frumoase și bune și nu te vei putea bucura, iar viața ți se va părea goală și lipsită de sens.

Atunci când te simți iubit și apreciat în familia ta nu mai cauți aprobare printre străini și prin urmare nu te vei arunca în brațele primului venit care îți promite alinare sau o fericire mai mare. Iubindu-ți familia ca pe tine însuți poți schimba lumea.

În mod special, atunci când accepți faptul că ești diferit și te pui în valoare oamenii îți vor spune că greșești, deoarece sfidezi realitatea lor mediocră pe care o poate imita chiar și un copil de cinci ani. Nu vei schimba lumea acceptând minciuna, supunându-te ei.

În lumea modernă există atât de mult întuneric încât în clipa în care întâlnești un om care dăruiește necondiționat rămâi fără cuvinte, căci ceea ce ai citit cândva pe internet s-a dovedit a fi adevărat: doar dragostea poate schimba lumea, piatra, sabia sau mitraliera nu au avut efect.

În mod normal dacă ajuți pe cineva nu se strigă în gura mare. Dar într-o lume în care altruismul dispare e bine să îți expui faptele bune, ca oamenii indiferenți să nu adoarmă prea tare.

Inimile perfide folosesc întotdeauna greșit bunătatea celor care le oferă mai mult decât merită. Oare câte personalități false te vorbesc în lipsa ta și se amuză că nu ai mască? Într-o lume mincinoasă sinceritatea este o dovadă de putere și o poate schimba.

În ciuda micilor răutăți care ies mereu la iveală tu ai nevoie să cunoști faptul că există și oameni cinstiți, înzestrați cu intenții bune, chiar dacă sunt tăcuți și aparent lipsiți de putere. Trăiești într-o comunitate oarecum liberă, în care opinia îți este ascultată. Aici varietatea ideilor, oportunitățile și drepturile nu lipsesc. Activitatea se face simțită la tot pasul, iar responsabilitățile te feresc de latență.

O femeie poate fi frumoasă și fără machiaj sau imagine socială, dacă se simte în largul ei și își dă voie să fie naturală. Dacă ai întâlnit un om sincer, care te respectă și adoră prezența ta, ține-te de el. Restul sunt fantezii cu prinți și prințese, basme pentru adulții care au rămas copii.

Soții conștienți muncesc împreună după puterea și priceperea lor și nu se acuză cu fiecare ocazie. Ei nu se luptă pentru egalitate deoarece unul nu se crede mai bun decât altul, în schimb se iubesc și se respectă.

În ceea ce mă privește eu am încercat să obțin multe în viață prin puterea și ambiția mea, fără să realizez că în felul acesta m-am opus lucrurilor care urmau să vină în mod natural la mine. Și am respins o femeie sinceră, al cărei vis era să își împartă viața cu a mea, în speranța că o voi convinge să trăiască alături de mine pe cea căreia în realitate nu îi păsa.

Fii cald și iubitor dacă vrei ca viața să fie îngăduitoare cu tine. Doar prin cunoașterea de sine poți schimba lumea. Eu scriu pentru mine, nu pentru oameni, cu toate că îi inspir și ajut prin povestirile mele. Poate voi alina un suflet din șapte miliarde sau poate voi schimba lumea.

Speranța poate schimba lumea

Speranța poate schimba lumea. Iubirea neobosită, care nu se lasă adormită, o poate vindeca. Atunci când oamenii pornesc într-o singură direcție oprește-te și analizează situația: poate e bine, poate e rău? Cinste tinerilor care muncesc livrând un colet sau o pizza și nu își pierd speranța, ei nu lasă timpul să le urâțească caracterul.

În viața trăită pe Pământ singurul Dumnezeu pe care Îl poți cunoaște și cu care poți comunica se află în inima ta. Pe El nu Îl vei găsi în club, în parlament, la bibliotecă sau biserică. Pe lângă o hrană sănătoasă și multă mișcare omul are nevoie și de un mediu curat, de adevăr și iubire. Evident, la adevăr poți ajunge doar vorbind cu inima ta.

Pe lângă responsabilitățile firești, confort și nevoi materiale, eu fac și fapte bune, ca să am ce lua cu mine în ziua în care voi pleca. Căci omul harnic, care a trudit la gospodăria și la trupul lui întreaga zi, este din cale afară de leneș dacă nu se îngrijește și de suflet.

Spunea cineva că în România rata vaccinării populației este scăzută în comparație cu cea a altor țări din lipsă de educație, din cauza influenței religioase sau din mândrie. Din nefericire românii sunt și religioși și lipsiți de educație. Mai mult, lor nici mândria nu le lipsește. În ceea ce privește vaccinarea împotriva virusului însă eu am o altă părere:

Poate spre deosebire de alte popoare unii români au o gândire independentă, poate că nu se tem de o boală ori pur și simplu nu doresc să devină cobai. Poate au fost mințiți de atâtea ori încât nu mai cred ceea ce vine din partea autorităților nici dacă ceea ce vine din partea autorităților este adevărat și servește binelui comun. Mai cred că organismul uman are puterea de a elimina prin modalități naturale orice substanță necunoscută, virusuri sau vaccinuri.

Credit foto freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments