Soarele natural este luminătorul observabil pe timp de zi, soarele spiritual este candela interioară care răsare în noaptea omului adormit și îl trezește la adevărata viață.

Soarele natural și soarele spiritual

Soarele natural este luminătorul observabil pe timp de zi, soarele spiritual este candela interioară care răsare în noaptea omului adormit și îl trezește la adevărata viață. El îl ajută să își regăsească identitatea veșnică și îi luminează calea pe care o mai are de străbătut, nu doar în această viață, ci și în alte tărâmuri sau timpuri, dacă crezi.

Soarele spiritual nu poate fi observat cu ochiul fizic, pe cer, dar poate fi perceput pe cerul inimii tale dacă ești îndeajuns de sensibil și obișnuiești să te detașezi de rațiunea limitată a cărnii. Acesta a mai fost numit și Al doilea Soare, Sursa vieții sau Dumnezeu.

Dar și despre soarele natural există multe lucruri noi de aflat, pe care nu le cunosc nici cei mai avansați în cunoaștere cercetători. Deoarece ochiul spiritului care privește nu cunoaște limite, rațiunea în schimb se împiedică de fiecare pietricică pe care o întâmpină.

Soarele spiritual își face apariția în clipele tale cele mai întunecate, atunci când durerea te apasă cu o asemenea putere încât aproape că uiți cine ești. Golul pe care încerci să îl umpli, teama de părerile celorlalți despre tine, răutățile venite din partea prietenilor apropiați și trădarea partenerului de viață îți întorc lumea pe dos. Atunci mlaștina emoțiilor îți îngreunează mersul și cazi, visurile ți se ruinează, priceperea te lasă, iar credința în frumos piere în percepția ta.

Vine un moment în care nimic nu te mai poate readuce la viață, tu mori în fiecare zi câte puțin, privind în neant cu orele, blestemând minutele minunate pe care viața ți le pune la dispoziție. Cu toate acestea în adâncul inimii tale încă mai sclipește ceva, o luminiță, ca un soare îndepărtat de care ai uitat. Este soarele spiritual care a așteptat să fie îndepărtat tot ceea ce ți-a amăgit ființa, ca inima ta curată să îl poată primi în ea.

În prezența soarelui spiritual ai nevoie să îți oprești frustrările și toate reproșurile, căci în lipsa acceptării și gratitudinii lumina ți se stinge. Așa că nu te întrista dacă te respinge lumea, păstrează-ți inima curată ca să nu te respingă cerul.

Și iată că de-o dată se face lumină, înțelegerea te copleșește, simțurile ți se trezesc, apoi apare scopul și bucuria că poți fi de folos lumii cu ceva. Căci lumea aceasta tânjește după mai bine, dar cine să facă binele dacă nu oamenii care trăiesc în ea?

Atunci începe să ardă în tine focul iubirii și identifici pașii, iar răsplata și desăvârșirea nu se vor lăsa prea mult așteptate. Urmează dar adevărul, îmbracă-te cu el și iubește-l, ca iubirea să îți predea învățătura și să părăsești lumea cu capul sus.

Dacă vrei să fii bun, fii un om bun în tăcere, nu încerca să îi convingi pe alții să fie așa cum ești tu. Aici nu toți își doresc bunătatea și nu se mândresc cu ea, iar răutatea cu care te vor trata te va strica și pe tine. Și nu fi gelos dacă altuia îi merge bine, învață să te bucuri pentru el și se vor îndrepta lucrurile și pentru tine.

Fii drept și bun cu toți oamenii, nu doar cu cei care au bani, forță sau influență. Motivul este faptul că împărțim același Pământ și că în noi arde aceeași lumină. Poate într-o altă conjunctură sau viață ei te vor judeca, iar în funcție de faptele tale le vei zâmbi sau te vei rușina.

Așadar lasă omul gălăgios și certăreț din tine să moară și trezește-l pe cel înțelept și liniștit. Căci orice loc întunecat se luminează atunci când ești înconjurat de oameni curați și iubitori. Iar dacă viața este o luptă, ea este una interioară, pe care o porți cu tine însuți, nu împotriva celor cu care odinioară ai împărțit o pâine.

În ciuda intenției pozitive totuși, dacă partenerul de viață și cercul de prieteni nu răspund nevoilor tale spirituale și îți afectează creșterea, lasă-i în urmă. Oamenii te pot învăța despre relații, carieră, politică, bani, dar nu și despre scopul pentru care te-ai născut pe planetă. Pe acesta din urmă îl poți afla doar vorbind cu inima ta.

Soarele natural

În ceea ce privește soarele natural, care poate fi observat cu ochiul liber pe cer și căruia natura pământească îi datorează existența, el nu este neapărat doar o minge de foc, care arde fără încetare, așa cum au văzut și concluzionat cercetătorii raționali. Soarele natural este un corp astral format din materie solidă, a cărui atmosferă bogată în gaze și diverse particule aflate la o foarte mare înălțime față de sol, captează eoni din spațiul cosmic care provin de la sorii mai mari și îi reflectă asemeni unei oglinzi sferice în toate părțile.

În înalta atmosferă a soarelui aceste particule încinse produc furtuni și erupții de flăcări, care nu îl afectează și nu îl încing. Căci energia lui se împrăștie în exterior, așa cum pe Pământ te poți ascunde de arșița soarelui în spatele unei oglinzi. Oglinda respinge razele soarelui și căldura pe care acestea o provoacă la întâlnirea cu atmosfera.

Ia în considerare faptul că lumina nu este caldă, ea încălzește atmosfera în momentul în care ia contact cu aceasta. Dovada constă în faptul că la zece mii de metri altitudine, deasupra atmosferei de jos, razele luminează direct și totuși mediul este mai rece, aproape insuportabil pentru un om.

Prin urmare, comparând soarele natural cu o oglindă sferică înțelegem faptul că atmosfera lui arzândă protejează corpul astral în sine, iar în spatele norilor de flăcări s-ar putea ascunde o lume. Dacă ai păși pe solul soarelui și ai privi în sus, spre cer, ai putea observa o auroră infinită, alb-gălbuie și roșiatică la orizont, și te-ai minuna, tot așa cum privim Aurora Boreală de pe Pământ, noaptea.

Evident, așa cum soarele natural menține existența materială și soarele spiritual menține sufletul viu, căci moartea creațiilor nu poate fi niciodată voința unui Creator. Fără oameni lumea ar fi tristă, goală și lipsită de scop. Tu caută acel ceva care te face fericit, dar nu uita de împlinirea sufletului tău. Sufletul are nevoie și de soare și de ploaie în creșterea sa.

Credit foto freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments