Vocea din interiorul tău

Dacă afară este gălăgie, fă în așa fel încât în interiorul tău să fie pace și stare de bine. Dacă în interiorul tău este cald și bine, iar liniștea te încântă cu prezența, frumusețea de afară își face apariția. Dacă ai cerut un semn pentru a îndrăzni să faci o schimbare în viața ta acesta este semnul!

A trecut farmecul toamnei și s-a așternut magia iernii. Atunci când ninge cad minuni din cer, care continuă să strălucească pe Pământ un timp, până pier, așa cum scriam în introducerea cărții Eu și Dumnezeu. Nu am mai postat articole în ultima vreme din cauza activităților intense și a lipsei concentrării, dar nu v-am lăsat, de curaj și încurajare nu ați dus lipsă.

Nu te judeca pentru felul în care arăți, dacă nu stă în puterea ta să îți îmbunătățești aspectul, critică-ți gândirea și încearcă să scoți ce e mai bun de la ea. Fă curat în interiorul tău! Căci este mai ușor să opui rezistență vieții, să nu reușești să o controlezi și în final să te îmbolnăvești, decât să o accepți așa cum este. În realitate chiar și evenimentele pe care nu le poți accepta pentru suflet sunt daruri.

Oamenii inconștienți se vor oferi să te sprijine în vremurile acestea tragice, dar totodată îți vor transmite frica lor. Adevărul e că nimic nu este tragic, tranzităm cea mai bună perioadă pentru a petrece mai mult timp cu noi înșine sau cu familia. De aceea ar fi bine să ne bucurăm.

Multe dintre dorințele care îți consumă toate resursele sunt capricii de moment, care îți distrag atenția de la ceea ce contează cu adevărat. În final locurile pe care le-ai vizitat, ce ai simțit și oamenii cu care ai fost bun contează. Faptul că aprobi ceea ce citești este dovada că îți vorbește inima, eu sunt vocea din interiorul tău.

La început îți creezi un ideal în minte, apoi spui că persoana pe care ai întâlnit-o nu este potrivită, iar viața nu e dreaptă. La bătrânețe îi urăști pe alții pentru neputința ta de a te adapta. Din fericire există și o metodă a inimii de a explora lumea, aceasta este iubirea, dar câți îndrăznesc să o asculte și să se urmeze?

Respect și admirație pentru mamele care se întorc seara cu sacoșele încărcate la copiii lor orice ar fi. Cinste bărbaților care își iubesc soțiile și fac tot ce le stă în putere pentru a își susține din punct de vedere moral și financiar familiile. Stimă bunicilor noștri care erau fericiţi pur şi simplu. Spre deosebire de noi, ei nu aveau nevoie să li se întâmple ceva extraordinar ca să se bucure.

Pentru nicio ceartă sau răutate nu merită să renunți la fericirea ta. Starea de bine nu se obține atât de ușor. Conectarea cu ființa din interiorul tău este cât se poate de naturală, dar este extrem de rară într-o lume anormală.

Nu urî singurătatea, sărăcia, frica, în întuneric s-au născut toate visurile tale. Ceea ce urăști te ține legat, doar iubirea îți aduce împăcarea ca să se producă detașarea. Atunci când ești sensibil, ți-e dor și plângi, ești cel mai fericit om de pe Pământ, căci inima ta încă este vie. Lacrimile pot fi și emoții pozitive, care provin din iubire, nu doar victimizare, părere de rău, nervi.

Durerea apare din cauză că te lași influențat și nu ai încredere deplină în tine. Viața este prea scurtă ca să pui la suflet toate răutățile și să treci cu vederea frumusețile. Adevărul este că cu cât cred mai puțini oameni în tine cu atât ești mai puternic, deoarece în ciuda tuturor refuzurilor ai rămas în picioare.

Indiferent în ce mreje te-a prins viaţa şi orice compromis ai fost nevoit să faci, nu ai uitat niciodată ceea ce este important în inima ta. Iubirea se adaptează la iadul creat de om. Ea rabdă tăcută, îl depășește și rămâne. Dar ce se întâmplă cu omul?

Glasul din interior

Dacă vorbești urât, scuipi și tragi din țigară atunci când mergi alături de o femeie pe stradă, nu ești un bărbat puternic, ești un copil, care din cauze necunoscute nu s-a maturizat. Și eu mă comportam la fel în clasele primare, dar am lăsat glasul din interior să mă inspire și astăzi mă admiră milioane.

Cine te va mai iubi dacă vei rămâne fără bani, fără serviciu și încredere în sine, iar frumusețea ți se va duce? Identifică acea persoană și petrece timp de calitate alături de ea. Nu ești nevoit să cauți până la capătul lumii, de cele mai multe ori ea se ascunde în casa ta sau chiar în interiorul tău.

Dacă te vei căsători de tânăr oamenii vor spune că nu ți-ai trăit viața. Dacă te vei căsători la bătrânețe vor spune că ți-a plăcut curvia. Dacă te vei îmbogăți vor spune că ești un om rău. Dacă vei rămâne sărac vor râde de tine. Dacă îi vei învăța te vor urî. Dacă îi vei lăsa liberi vor spune că nu îți pasă. Nu pleca urechea la gura lumii, trăiește așa cum vrei.

O cafea scumpă și o dimineață la înălțime, pe care le sorb de la fereastră, liniștit, reflectând la iubirea care ne leagă pe toți. Pun o melodie lentă și devin recunoscător pentru ceea ce sunt și ce am. Așa ceva nu am trăit niciodată, parcă cerul s-a îndurat de mine și m-a binecuvântat.

Dar oricât de minunată ar fi viața este de ajuns un moment de neatenție ca lăcomia să preia controlul și să apară nefericirea. Căci nu perfecți, ci unici și încrezători avem nevoie să fim ca să ne găsim liniștea într-o lume care are nevoie de noi și nu știe. Eu îți urez un sfârșit de an minunat, te stimez și îți strâng mâna.

Adevărata putere nu se ascunde în bani, în statut și autoritate, ci în voința de a merge mai departe indiferent ce ți se întâmplă. Pe omul bun chiar și bătrânețea îl face mai frumos. Dacă și relațiile dintre oameni ar fi la fel de frumoase ca decorațiunile de Crăciun…

Credit foto freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments