Să iubești viața orice ar fi, să fii bun cu oamenii indiferent de frustrările lor care le-a urâțit comportamentul, să te bucuri de momentele simple, să îți prețuiești sănătatea, să reușești să ții un om lângă tine prin libertatea pe care i-o oferi.

Să iubești viața orice ar fi

Să iubești viața orice ar fi, să fii bun cu oamenii indiferent de frustrările lor care le-a urâțit comportamentul, să te bucuri de momentele simple, să îți prețuiești sănătatea, să reușești să ții un om lângă tine prin libertatea pe care i-o oferi. La toate cele frumoase și bune să îți fie gândul, căci ele au puterea de a lua formă în realitatea ta.

Caută să fii recunoscător orice ar fi, creează acest sentiment minunat în inima ta. Trezește-te dis de dimineață, prepară-ți o cafea aromată și ieși pe terasă sau la o plimbare în aer liber ca să privești răsăritul. Simte liniștea care îți curăță mintea, lumea e mai limpede atunci când oamenii dorm.

Repetă în gând faptul că ești un om sănătos, frumos și bun, cu o prezență plăcută și o calitate aparte pentru a simți iubirea pe care ceilalți nu o mai pot percepe orice ar fi. Ești un suflet cald și prețios, unul matur care nu își pierde cumpătul intrând în jocurile murdare lumești, ci iubește viața orice ar fi.

Faptul că trăiești acum aici și îți amintești toate aceste adevăruri despre tine nu este o întâmplare. Dacă ai primit cheia pentru a îți modifica destinul și a influența realitatea până la a o schimba, folosește-o. Nu căuta să rearanjezi aspectele exterioare ale vieții, identifică sursa dificultăților și smulge-i rădăcina.

Lumea exterioară, cea pe care oamenii o numesc reală, este efectul, dar care este cauza? Ce o face să se miște și să nu se oprească orice ar fi? Cauza se află în interiorul fiecărui om, căci lumea se mișcă cu imaginația. Orice lucru pe care îl vezi, auzi, miroși, pipăi și guști, a fost mai întâi imaginat de cineva. Ceea ce vezi și atingi este efectul produs de imaginația celui care a creat acel lucru.

Dacă locuiești într-un imobil de apartamente sau într-o casă la țară, cunoaște faptul că cineva și le-a imaginat înainte ca ele să ia formă. Motivul pentru care nu te poți elibera de problemele emoționale sau financiare care te sufocă este că ți le imaginezi în mod repetat. Tu îți imaginezi că ai probleme și îți faci griji chiar și noaptea în somn.

William Blake credea că cine nu își imaginează realitatea într-o lumină mai bună şi mai solidă decât cea la care au acces ochii săi muritori nu şi-o imaginează deloc, și avea dreptate. În realitate noi nu putem să facem nimic, avem nevoie mai întâi ca să fim pentru a putea face tot ce ne dorim.

Atunci când realitatea devine o provocare iar oamenii obosesc să mai lupte ca să i se împotrivească, sunt dispuşi să accepte un neadevăr mai degrabă decât să acţioneze ca să o schimbe. Acest neadevăr poate orbita în jurul lor întreaga existență. În cazul meu a persistat aproximativ douăzeci şi unu de ani. Lupta cu realitatea este reacţia, secretul acţiunii de a o schimba este imaginaţia.

Ştii cum am procedat eu în clipa în care am fost părăsit de toţi şi nu mi-a mai rămas nimic? Mi-am imaginat că se deschide cerul, iar iubirea şi abundenţa care mi se cuveneau se îndreptau către mine din toate părţile.

La câţiva ani după perioada în care nu am avut cu ce să mă hrănesc paisprezece zile legate între ele trimiteam bani prin poştă celor care se confruntau cu situaţii asemănătoare, vindeam cărţi în Europa şi peste ocean şi primeam invitaţii ori mesaje de recunoştinţă pentru alinarea pe care o dăruiesc zilnic aici.

Astăzi iubesc, iar viaţa mea a devenit mai uşoară. Mi-am descoperit sinele care m-a iubit mai întâi. Eu nu ştiam să iubesc, deoarece lumea nu m-a învăţat iubirea şi am cunoscut dezamăgirea.

Omul slab aşteaptă să apară cineva în viaţa lui care să îl placă şi să îi dea dreptate, în felul acesta să se iubească şi să capete încredere în sine. Cel puternic este independent de aprobările venite din partea oamenilor, el are încredere în sine orice ar fi.

Să fii conștient orice ar fi

Fii atent la ceea ce îţi cere partenerul de viaţă, priveşte dincolo de tonalitate sau replici şi vei înţelege faptul că nu îţi cere să schimbi lumea sau să îi dăruieşti luna, ci să îi arăţi că îţi dai silinţa, chiar dacă te împiedici de o mie de ori. Intenția este mai importantă decât fapta și are un efect mai puternic. Chiar dacă nu accepți acest adevăr acum, te vei convinge de el mai târziu.

Există în fiecare zi un moment sublim care îţi decide starea şi conturează realitatea ţinând cont de ea. Nu vei putea identifica acest moment cu mintea, nici să schimbi ceva, dar poţi alege cu ce te hrăneşti fizic, mental şi spiritual. Efectele se vor simţi orice ar fi.

Poate nu eşti cel mai frumos, cel mai bogat şi mai influent om în viaţă, dar ai calităţile tale şi unicitatea. Aşa că nu te mai denigra comparându-te cu toată lumea. Dacă tu nu te împaci cu tine aşa cum eşti, cum te-ar putea aprecia altcineva?

Atunci când întâlneşti un om frumos, iar primul tău instinct este să îi cauţi un defect şi aceasta te opreşte din a îţi manifesta iubirea, cunoaşte faptul că trecutul tău, care tot revine în prezent, ţi-a luat libertatea. Așa că iubește orice ar fi. Iubește atât de intens încât să îi dai drumul din inima ta celui pe care îl iubești, dacă el îți transmite că nu este interesat de tine. Ura, conflictele sau falsa indiferenţă te vor ţine legat.

Atunci când mă îngrijorez că nu mă voi descurca cu banii și mă tem pentru viitor, nu sunt eu. Când cred că nu voi găsi o persoană sinceră alături de care să trăiesc frumos și simplu, nu sunt eu.

În zilele în care obosesc și mă ajung umbrele trecutului din urmă, nu sunt eu. În cele în care sunt gelos pe succesul altuia și nu pot să mă stăpânesc, nu sunt eu. Eu sunt candela iubirii, dar vânturile lumii par să stingă orice flacără aprinsă.

Credit foto freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments