Tu nu ești aici ca să fii plăcut lumii, te-ai născut ca să trăiești fericit și liber. Ești aici ca să ajuți oamenii pentru că îi iubești și astfel îți dovedești calitățile.

Tu nu ești aici ca să fii plăcut lumii

Tu nu ești aici ca să fii plăcut lumii, te-ai născut ca să trăiești fericit și liber. Ești aici ca să ajuți oamenii pentru că îi iubești și astfel îți dovedești calitățile. Dar ajutorul oferit de tine constă în altceva decât așteaptă ei de la tine. Ai venit ca să îi trezești prin puterea exemplului, simpla ta prezență dovedește adevărul. În lumea de gheață în care ai coborât bunătatea ta răzbate și o topește.

Nu ce ai şi cum pari, cine eşti și ce faci, care este intenţia ta sau destinaţia, ele sunt întrebările pe care ar fi bine să ți le adresezi în fiecare dimineaţă atunci când te priveşti în oglindă. Să fii plăcut lumii nu este un scop. Cu cine te lupți și ce te oprește? Viaţa nu stagnează, ea coboară dacă nu te trezeşti şi faci ceva ca să o ridici la alt nivel.

Nu cine te iubește, în ce măsură iubești, ea să fie deviza ta. Dacă vei căuta să fii plăcut lumii vei ajunge să nu mai ai somn noaptea. Dacă nu vei reuși să diminuezi puterea egoului încă din tinerețe la bătrânețe vei sfârși singur, ca un bătrân bețiv și morocănos de care se feresc toți.

Nu căuta să demonstrezi cuiva faptul că eşti un om valoros şi bun, pur şi simplu fii astfel, tu nu ești aici ca să fii plăcut lumii. Dacă are viziune îţi va vedea calităţile şi va rămâne, dacă este atras de fals va pleca singur, are acest drept. Este atât de uşor să fii sincer şi bun, că nu eşti nevoit să te prefaci, să pui la cale scenarii, să depui eforturi impresionante ca să impresionezi, trebuie doar să fii tu însuţi, iubirea izvorăşte din fiinţa care eşti.

Omul frumos şi bun, care te iubeşte, te încurajează să îţi urmezi visurile, dar există şi oameni care se folosesc de alți oameni ca să şi le bifeze pe ale lor. Aceştia din urmă, cred eu, sunt mai puţini.

Există o cale a egoului către succes și o cale a ființei. Egoul calcă pe cadavre ca să își atingă țelul, iar ființa pășește pe ape, adică pe oameni, ca să îl atingă. Diferența dintre cele două este că egoul ucide ca să se împlinească, vreme în care ființa nu se lasă ucisă ca să se împlinească. Evident, ființa calcă peste răutățile lumii care îi așază obstacole în drum și rămâne curată până la sfârșit, vreme în care egoul se înrăiește din ce în ce.

Bărbaţii care spun că sunt aşa cum sunt din cauza femeilor şi femeile care spun că sunt aşa cum sunt din vina bărbaţilor, sunt aşa cum sunt din vina lor. Fii responsabil, nu îţi lăsa fericirea pe mâna altuia. Dacă ai sesizat faptul că te ataşezi de oameni şi nu poţi trăi fără o persoană anume, aminteşte-ţi că atunci când erai copil nu cunoşteai pe nimeni, toate legăturile s-au creat pe parcurs şi tot liber vei pleca.

Viaţa nu este uşoară pentru noi, cei alături de care nu a fost nimeni care să ne sfătuiască, să investească în noi şi să ne întărească. Am căutat în mod obsesiv să fim plăcuți lumii crezând că aceasta este soluția, dar ne-am pierdut stima de sine prin batjocura oamenilor și am amuțit. În ceea ce mă priveşte situaţia mea de viaţă nu a fost favorabilă până când nu am făcut-o eu să fie aşa.

Ştiu că uneori e greu, că gândurile vin grămadă şi te obosesc, că oceanul lumii a devenit agitat şi tot mai rece, dar nu îţi pierde speranţa. Cu cât provocările sunt mai mari şi bucuriile vor fi mai mari. În realitate există foarte multe lucruri pentru care ai putea să te simţi recunoscător, nu e necesar să le enumăr. Ştii ce se întâmplă în clipa în care devii recunoscător măcar pentru cinci minute? Iei o pauză de la nefericire.

Să fii plăcut lumii obosești

Aproape întreaga viață te străduiești să fii plăcut lumii. Ai bifat studiile ca să îți mulțumești părinții. De serviciu ții cu dinții ca să îmblânzești sistemul social care te amenință cu evacuarea dacă întârzii cu rata. Porți fardurile și tocurile ca să te integrezi, dar ce faci pentru tine?

Eu mă folosesc de tehnologia modernă dar în acelaşi timp îmi păstrez stilul clasic de a iubi şi simţi viaţa, simplitatea, natura şi orice suflet pur pe cale de dispariţie care trece pe aici. De aceea te îndemn cu modestie să ieși din lumea cenușie a aspectului frumos și atât și să intri în cea a strălucirii interioare și exterioare, pe care nu ai cunoscut-o încă.

Vine un moment în viaţă când dispar temerile, grijile, dușmanii, lumea parcă se curăţă şi te învăluie pacea. În acel moment nu se schimbă realitatea exterioară, se produce transformarea ta interioară. Este vorba despre ce ai tu nevoie să experimentezi.

Omul este o fiinţă nemuritoare care îşi imaginează că este un om, creând scenarii întregi după chipul şi asemănarea concepţiei sale referitoare la sine. Drept urmare dăm dovadă de lipsă de înțelepciune dacă lăsăm avatarul pe care ni l-am creat să decidă în locul ființei care suntem. Noi am creat avatarul despre care am ajuns să credem că suntem.

Și obosești să te străduiești să fii pe placul lumii atunci când realizezi că arunci firimituri de pâine într-un lac fără pești. Obosești să fii mereu acel om special pentru care se poartă războaie în cer doar ca pe Pământ să rămâi împreună cu persoana iubită, să avansezi la locul de muncă, să fii apreciat pentru eforturile depuse, să servești o ceașcă de ceai la fereastră liniștit.

Astăzi este o zi specială pentru mine, căci sărbătoresc un eveniment important. Cartea Eu și Dumnezeu a fost publicată și distribuită în toată lumea de o editură din Statele Unite. Am primit primul exemplar acasă în doar opt zile de la efectuarea comenzii, iar calitatea este la alt nivel, coperta are o textură catifelată. Nu aş fi ajuns aici fără voi, cei care mă susţineţi zilnic cu o apreciere, un comentariu și o distribuire, care înseamnă încurajare.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

2 Comentarii
Comentarii vechi
Comentarii noi Comentarii top
Inline Feedbacks
View all comments
Adriana Dobre
22 februarie 2020 12:11

Felicitări din tot sufletul! Dumnezeu există, știam acest lucru pentru că El mă ține de mână, mă mângâie pe creștet și mă sărută pe tâmplă. Liniștea sufletului meu nu este pământească. Cu simpatie și respect vă doresc o viață binecuvântată!

Maria Cernit
22 februarie 2020 19:33

Minunat scrii, mulțumesc!

2
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x