Află cum îți vindeci trecutul nu doar acceptându-l, prin resemnare sau echilibrare emoțională, ci glorificându-l.

Metode prin care îți vindeci trecutul

Află cum îți vindeci trecutul nu doar acceptându-l, prin resemnare sau echilibrare emoțională, ci glorificându-l. Săptămâna trecută am susținut o prezentare de carte la Libris Șt. O. Iosif din centrul istoric din Brașov, în care am vorbit despre câteva metode de vindecare a trecutului care au funcționat în cazul meu, pe atunci neștiind că sunt tehnici cunoscute.

În timpul conferinței o doamnă căreia îi mulțumesc pentru participare m-a întrebat cum să încheie socotelile cu trecutul, căci în cazul ei ceva nu funcționează. Funcționează, dar efectele nu se simt pe loc. Astfel a luat naștere articolul care te ajută să îți vindeci trecutul și te ghidează către limpezire.

Ca să înaintezi ai nevoie să te dezlipeşti de anumite persoane, lucruri și locuri. Cele mai multe ataşamente nu se produc din cauza faptului că cineva este de neînlocuit, ci din cauză că nu identifici rădăcina blocajului și nu îți vindeci trecutul.

În clipa în care nu mai poţi reveni în prezent tot ce ai construit se năruie, cei la care ţii te părăsesc, rămâi doar tu cu trecutul care te chinuie. Nu rămâne blocat în ceea ce a fost, bucură-te alături de ceilalţi de ceea ce este.

Nu eşti liber dacă laşi trecutul să îţi strice prezentul. Nu eşti liber dacă te bucuri atunci când primeşti dar scârţâi de fiecare dată când îţi vine rândul să oferi. Nu eşti liber dacă rănile de ieri îţi influenţează comportamentul de astăzi.

Se întâmpla în perioada în care mi se revelase ideea de a scrie o carte, în primăvara anului 2012, sau pur și simplu a fost un vis obișnuit care mi-a dat de gândit. Mă încuiam seara în camera mea, mă așezam la biroul amplasat în dreptul ferestrei, priveam luna și treceam plângând pe hârtie experiențele din copilărie care m-au traumatizat.

Descriam evenimentele în detaliu. Retrăiam momentele care mă dureau mai tare decât atunci când am trecut prin ele. Exageram cu plânsul, împingeam atitudinea de victimă până în punctul în care se rupea lanțul și începeam să mă simt un erou, fără să știu că astfel îmi vindec trecutul. Practicam Descărcarea emoțională, care este metoda cu numărul 1.

Atunci când mi-am publicat prima carte, iar anumiți oameni care mă cunoșteau din copilărie au cerut să o citească de curiozitate și s-au lovit de ideile mele rebele, m-au invitat la o întâlnire ca să îmi dea o lecție. Sigur că pe moment nu am reacționat, în schimb m-am folosit de împotrivirile lor ca să cresc.

Prin urmare, am luat fiecare afirmație și am rescris-o în imaginația mea seara, înainte de culcare, mai bine de câteva luni, până în ziua în care acei oameni m-au invitat din nou, de această dată ca să mă asculte. Și le-am vorbit exact ceea ce mi-am imaginat. Reacțiile lor au fost similare cu cele hotărâte de mine, m-au înțeles, au plâns și m-au numit învățător, chiar dacă abia împlinisem vârsta de douăzeci și șase de ani.

Aceasta este metoda cu numărul 2, numită Tehnica de revizuire, care i-a fost revelată în urmă cu o sută de ani unui om pe nume Neville Goddard. Sunt convins că și tu ai folosit-o ca să îți vindeci trecutul, neștiind că este o metodă de vindecare, ci totul a venit de la sine, adică de la Sinele tău care este Dumnezeu.

În urmă cu doi ani am călătorit pentru prima dată în orașul Toulouse din Franța, ca să îmi vizitez surioara Rebeca. M-am simțit din cale afară de liniștit în avion. Zburam deasupra Munților Alpi, ale căror creste înzăpezite creau un peisaj de poveste, într-o dimineață însorită, servind o cafea și un pahar cu șampanie în timp ce scriam o carte la doisprezece metri altitudine.

Mi-am amintit atunci de vremea în care nu am îndrăznit să cred că voi zbura vreodată cu avionul, de copilăria mea risipită într-un cartier rău famat al Bucureștiului, de perioada în care nu am avut cu ce să mă hrănesc aproape paisprezece zile legate între ele, spre deosebire de acum când viața mă surprinde în mod plăcut și mă mângâie.

În felul acesta am dat și mai multă putere prezentului și am devenit recunoscător, repet, neștiind că practicam metoda cu numărul 3 numită Îmi amintesc când, revelată aceluiași autor. Prin ea îți vindeci trecutul și dai putere prezentului.

Fiind prezent îți vindeci trecutul

Cea mai eficientă metodă prin care îți poți vindeca corpul este ieșirea în afara corpului, tot așa cum realitatea exterioară se rescrie din interior. Nu este o contradicție, este un adevăr care devine tot mai clar cu cât lași cuvintele citite să pătrundă în câmpul tău perceptiv. Cercetează ca să afli ce înseamnă ieșirea din corpul fizic, dacă este posibilă și cum aplici fenomenul care în ziua de astăzi a devenit atât de răspândit.

Mă voi folosi de un exemplu din viața personală ca să îți prezint beneficiile metodei cu numărul 4, numită Proiecție în astral, care înseamnă ieșirea din corpul fizic și conștientizarea corpului spiritual. De acolo îți vindeci trecutul și îi oferi o gură de aer copilului tău interior.

Am întâlnit în drumul meu o femeie care ulterior avea să mi se alăture în această călătorie numită viață. Mintea reușea totuși să îi găsească defecte și creeze obstacole, ca un ecou provenit din convingerile mele căpătate în relațiile anterioare.

Practicând ieșirea din corpul fizic și conștientizarea corpului spiritual de câțiva ani buni, conectându-mă încă o dată cu scopul dobândirii clarității, sentimentul negativ descris care aproape mă convinsese să renunț pur și simplu s-a dizolvat. În locul pornirii mele masculine rămăsese o senzație caldă de iubire și respect pentru un suflet care se pregătea să intre în viața mea și cu care nu aveam nimic de împărțit.

Am contactat persoana respectivă și i-am spus toate lucrurile frumoase care fuseseră oprite de zidul minții încât se blocase canalul iubirii. Lasă viața să curgă ca să îți vindeci trecutul, îmi șoptea inima.

Toate lucrurile devin posibile prin credinţă. Realitatea se mişcă cu puterea imaginaţiei şi stăruinţă. Toate cele de trebuinţă ţi se dau după măsura credinţei pe care o aloci visului tău. A ieșit cartea Eu și Dumnezeu de la tipar, pe care o poți comanda cu încredere prin curier rapid la un preț rezonabil.

Subscribe
Notify of

4 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
George Baeram
23 ianuarie 2020 13:45

Mulțumesc încă o dată Alberto, îți mulțumesc din suflet!

Simona Mariana
23 ianuarie 2020 22:48

Mulțumesc pentru prezentarea de la Șt. O. Iosif. Mi-am amintit că practicasem mai demult prima metodă și da, simțeam că amintirea doare mai mult decât întâmplarea în sine. Însă nu s-a disipat, a rămas acolo. Se pare că am încercat metoda care la tine a funcționat și la mine nu. Știi, există o metodă pentru fiecare, cred că trebuie doar să o găsesc pe a mea pentru a mă putea despărți odată pentru totdeauna de trecut.

Roxana Drăgănescu
1 aprilie 2020 19:42

Nu e ușor să citești că cineva a reușit, când știi că în cazul tău lucrurile nu au funcționat. Doar cu credință în Dumnezeu putem reuși. Sper că într-o bună zi voi reuși și eu!