Care consideri că este cea mai mare dificultate cu care se confruntă tânăra generație?

Dificultăți întâmpinate de tânăra generație

Care consideri că este cea mai mare dificultate cu care se confruntă tânăra generație? Alege un răspuns potrivit sau scrie tu altul mai concis în comentarii, ea este rugămintea pe care am adresat-o recent cititorilor fideli pe Facebook. Am transcris ideile voastre așa cum le-am primit, cu critică sau poate judecată în ochii unora. Sper doar ca aceste cuvinte să ne ajute la ceva. Începem!

În general tânăra generație are așteptări nerealiste, judecă după aparențe, așteaptă rezultate imediate și se ferește să depună prea mult efort. Protejarea imaginii este esențială pentru tânăra generație. Lipsa cunoașterii de sine și a unei baze spirituale, ignoranța și egoismul, sunt mai nou exemple de urmat, iar teama de a simți a depășit-o pe cea de a trăi în singurătate.

Excesul de informație și lipsa experienței rupe tânăra generație de realitate. Orientarea ei către interior este aproape nulă. Mass media și social media au o influență uriașă asupra copiilor, adolescenții iau ca model orice personaj care apare pe sticlă.

Lipsa reperelor, îndrumarea precară, supravalorizarea bunurilor materiale în detrimentul valorilor morale și sufletești, surparea conștiinței prin absența conservatorismului, confuzia între bine și rău, îi dăunează. Tânăra generație nu știe să se iubească, o face doar prin prisma egoului și valorifică narcisismul. De aceea nu știe să se ierte cu adevărat și să dăruiască aceste sentimente nobile.

Cea mai mare dificultate a tinerei generații este că se trage din cea a părinților ei. Victimele creează victime. Cunoașterea de sine este mai importantă decât diplomele de excelență, locuințele și autovehiculele de ultimă generație. Tânăra generație nu face față provocărilor vieții tocmai din vina noastră, a părinților, noi ne-am învățat copiii să muncim pe brânci pentru ei până la epuizare.

Generația de astăzi nu a fost educată corespunzător, nu a avut modele bune de urmat acasă, la școală sau la televizor. Un tânăr cu o personalitate frumoasă nu pică din cer. Sigur că este necesară și munca cu propria persoană, dar sunt importante educația și implicit modelele. Prea puțini pot fi autodidacți, în general ei copiază modele.

Judecata este atât de ușoară, bârfa este alimentație zilnică iar minciuna a devenit mai credibilă decât adevărul. Ferice de cei care știu să iubească și soarele și norii, căci al lor este curcubeul păcii. Bogați sunt aceia care pot să se mulțumească cu puțin, căci puținul nu li se va lua niciodată.

În această misiune minunată numită viață tânăra generație are o cale mai întortocheată de străbătut către devenire. Noi am avut o cale mai lină, cu toate că uneltele sunt astăzi accesibile tuturor. Susținerea și ajutorul există, chiar și critica este constructivă atâta vreme cât nu vine din partea unor minți îmbolnăvite de prea multă ură.

Eu nu sunt pesimist când mă gândesc la viitor, iubesc omul mai mult decât orice dar nu îi tolerez comportamentul. Îmi vând caiacul pe care l-am cumpărat vara trecută în Madrid, cu care am vâslit pe lacul Embalse de Valmayor şi Laguna del Campillo, dar care stă în dulap împachetat de când m-am întors. Cum să mă recreez lângă Bucureşti în bălţile poluate în care plutesc peşti morţi cu burţile în sus? Mai bine îl pun pe OLX.

Lacurile de pescuit din împrejurimi au devenit gropi de gunoi. Satele s-au transformat în grajduri, pereții de chirpici ai caselor se prăbușesc pe mașinile de lux, oamenii se poartă urât, alcoolizarea ucide România. Noroc cu lebedele care ne amintesc că natura este casa noastră. Glasurile pescăruşilor se aud mai frumos decât instrumentele muzicale. Apusurile de soare îmi alină privirea și resetează memoria.

S-au spus multe despre tânăra generație și în mare parte criticile sunt constructive, argumentele sunt bune și adevărate, dar nu putem generaliza. S-a spus că tinerii vor să câștige bani fără să lucreze, că se plictisesc rapid și nu apreciază ceea ce au din cauză că nu cunosc lipsurile, au primit totul de-a gata. S-a mai spus că sunt iresponsabili și că armata îi maturiza, astăzi drogurile și depresia îi ucide de tot. Sunt prea visători, internetul le-a luat mințile.

Tânăra generație schimbă tot

Fericirea din viitor după care aleargă tânăra generație va fugi întotdeauna de ea, însă în orice moment prezent pentru care devine recunoscătoare fericirea se opreşte şi i se dăruieşte. Așa au fost hotărâte lucrurile și unii dintre noi am devenit conștienți de aceasta. Reciteşte încă odată ultimul fragment.

Există prea mulţi oameni egoişti de toate vârstele care aleargă astăzi pentru interesele lor. Există prea multe instituţii pentru care contează doar banii, atât. În ochii mei ele şi-au pierdut credibilitatea. Tânăra generaţie va trebui să se schimbe mai întâi pe ea și apoi va schimba lumea. Eu am început.

În ceea ce mă privește eu am încredere în generația de astăzi. Ea și-a stabilit anumite țeluri, se dezvoltă pe plan individual și vrea mai mult de la viață. Pentru tinerii de astăzi contează bunăstarea și aventura, ei au curajul să spună nu. Și sunt creativi, au imaginație, caută să doboare barierele care apar în drumul lor, piedicile frustraților. Nu este nicio problemă cu ea, tânăra generație își adună gândurile după fiecare eșec și merge înainte.

Citind articolele mele cineva mă întreba ce este spiritualitatea. I-am răspuns că spiritualitatea este capacitatea de a fi deschis în fața oricărei idei sau practici noi pentru tine, apoi puterea de a te elibera de tot. Întâi spargi vălul care ți-a fost tras peste ochi ca să nu identifici valoarea în nimic și să respingi tot ceea ce vine către tine, chiar și ajutorul, în continuare studiezi atât cât poți, apoi te maturizezi și renunți la tot.

Da, am folosit fotografia de articol pentru a obține accesări, nu mai întreba. Pune-ți mintea la treabă și inspiră-i și pe alții recomandând cărțile și materialele de aici. Pe șaisprezece ianuarie te aștept la Brașov, pentru mai multe detalii contactează-mă.

Cercetează totul și păstrează ce e bun. Cere și ți se va da, bate și ți se va deschide, învață mai întâi să fii smerit ca apoi să fii înălțat de alții. Mergi până la capăt în drumul tău iar din când în când întreabă-te așa: dacă oamenii s-ar purta cu mine așa cum mă port eu cu ei aș fi trist sau fericit?

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x