Pe strada mea soarele refuză să răsară, în viața mea plouă de când mă știu.

Pe strada mea plouă de când mă știu

Pe strada mea soarele refuză să iasă, în viața mea plouă de când mă știu. Lucrurile bune li se întâmplă celorlalți. Ei au parte de bucurie și petrec cu fiecare ocazie, de aceea sunt trist. Mă bucur pentru cei care știu să trăiască frumos, nu mă înțelege greșit, dar vreau să fiu fericit și eu. Așa am gândit înainte să mă accept.

Ai avut vreodată sentimentul că viaţa nu a pregătit nimic special pentru tine, că pe strada ta este tot timpul mohorât și plouă? Senzaţia persistă din cauză că încă nu te-ai descoperit. Toţi cei care se uită în inimile lor şi se urmează vor atinge împlinirea, fie că devin cunoscuţi şi influenţează lumea, fie că trăiesc în iubire împreună cu familia.

Nu te zgârci în ceea ce priveşte curajul de a îţi imagina lucruri frumoase şi un viitor promiţător. Nu îţi limita viziunea despre viaţă, îndrăznește să ceri Universului sau lui Dumnezeu, indiferent cum preferi să numești această Forță care dăruiește fără măsoare sau să te condiționeze, dar face să răsară soarele pe strada ta.

Cere și ți se va da, bate și ți se va deschide. În lume este nevoie de tine așa cum ești. Rămâi unic, nu te schimba pentru nimic! Nu te lega emoţional de un lucru sau un loc, nu deveni dependent de o persoană. Fii un om liber, unic și unit.

Eu nu am îndrăznit să cred că voi scrie cărţi, că voi avea un site, că voi călători cu avionul şi voi dormi în camere de hotel, dar nu mi-am pierdut speranţa. În ciuda tuturor realizărilor am rămas un om simplu și umil.

Atunci când toată lumea aleargă şi se îmbulzeşte eu mă retrag într-un loc liniştit. Nu sunt special în comparaţie cu ceilalţi, pur şi simplu aşa funcţionez. Pe strada mea cerul nu e mereu însorit. Am o cale lungă de urmat care nu este tocmai luminată, dar am venit pe acest Pământ to do it my way indiferent de riscuri, dacă înțelegi ce vreau să spun.

De bani nu vreau să vorbesc, afacerile se fac nu se discută. Banii se cheltuie ușor, iar succesul dobândit ușor dispare la fel de ușor. Ceea ce fac în viață, care sunt valorile mele și în ce cred, mă privește. Faptul că îi încurajez fără să fiu plătit pe oamenii care au fost destabilizați de sistemul social este o slăbiciune de-a mea sau o virtute.

Am ajuns la sfârșit de an și toată lumea bună aleargă ca să se pregătească pentru sărbătorile iernii, dar nu mai poate evada din starea de alertă nici în ziua în care îşi propune să stea liniştită. Ca să fii recunoscător pentru ce ai acum aminteşte-ţi bucuria pe care o simţeai atunci când erai copil şi primeai două portocale și o ciocolată, atât.

Prin egoismul dovedit şi indiferenţă lumea a reuşit să îţi şteargă zâmbetul, te-a făcut să mergi pe stradă cu capul plecat, să priveşti în gol abătut, să vorbeşti singur în autobuz. Foloseşte-ţi zâmbetul ca să înfrumuseţezi lumea, dar nu lăsa lumea să îţi şteargă zâmbetul, așa citeam undeva.

Maturitatea nu vine în clipa în care te convingi că oamenilor nu le pasă și că în realitate ești singur, ci atunci când realizezi că nu ești dependent de cineva. Fericirea ta este responsabilitatea ta.

Te-ai simţit vreodată fericit şi împlinit pe plan individual şi totuşi să ai o urmă de tristeţe în interior, căreia să nu fi reuşit să îi identifici rădăcina? Aceasta se întâmplă deoarece în realitate suntem cu toţii Unul, iar câtă vreme va persista suferinţa în lume fericirea primordială este o fabulă. Să îţi explic:

Atunci când o persoană apropiată păţeşte ceva rău se rupe ceva şi în inima ta, chiar dacă pe tine nu te-a lovit nimic. Nici măcar nu ai fost prezent acolo unde a avut loc incidentul. Acest circuit invizibil prin care ajunge suferinţa sau bucuria de la unul la altul ne leagă pe toţi.

Lacrimi pe stradă și în suflet

Nu permite lacrimilor să îți inunde sufletul, plângi atât cât ai nevoie ca să te eliberezi și mergi înainte. Nu uita că viața nu a fost menită să fie o luptă, chiar dacă obișnuiești să o percepi astfel, chiar dacă simți că se rupe ceva în inima ta periodic. Poate chiar acum se produce metamorfoza și devii din omidă fluture.

Cititul este bun, el îți dezvoltă viziunea și face să răsară soarele pe strada ta. În lipsa hranei spirituale sufletul se ofileşte, tot aşa cum în absenţa informaţiei şi în izolare mentalitatea umană nu se poate dezvolta.

Iubirea este locul în care se odihnesc sufletele obosite, mințile derutate, trupurile îmbătrânite. Dacă te afli în suferință alină-te cu un pahar de vin, nu mai mult, ca să îți relaxezi sistemul nervos. Pe strada iubirii este numai soare. Acolo tristețea este o amintire care capătă putere în clipa în care te îndoiești de tine.

Sper să nu mă judece cineva, să nu afle că sunt singur sau sărac, să nu creadă că sunt slab și neîncrezător în puterile proprii, că mi-am pierdut jobul, că am vândut mașina, că am rămas fără bani de chirie și m-am mutat înapoi cu părinții, gândești, fără să stăpânești frica.

Faci tot ce îți stă în putere ca să nu afle nimeni faptul că te-ai întors în țară așa cum ai venit sau că te-ai despărțit, că îți actualizezi zilnic biografia pe Tinder. Iubitule, oamenii nu sunt diavoli gata să te înjunghie cu fiecare ocazie, oamenii sunt oameni. Ei se confruntă cu stări ca ale tale și au probleme ca ale tale.

Ca pe strada ta să se așterne pacea, ai nevoie să faci câteva ajustări în inimă. Majoritatea luptăm cu lumea exterioară și nu ne mai rămâne timp să privim în interior ca să ne dăm seama ce nu funcționează corect acolo.

Înainte să îți urez un sfârșit de an minunat și unul nou ieșit din tipare, în care vei fi curajos și vei face acele schimbări pe care le-ai hotărât demult, te anunț că am trimis cartea Eu și Dumnezeu la tipar mulțumită oamenilor frumoși care s-au implicat. Dacă ai citit-o deja aștept recenzia ta. Mă bucur că te inspir!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laurian Colcer
6 ianuarie 2020 19:18

Generos din partea dumneavoastră să scrieți sfaturi psihologice.