Atunci când ți se împlinesc dorințele ești fericit, când te detașezi de orice dorință trăiești în pace.

Atunci când ți se împlinesc dorințele

Atunci când ți se împlinesc dorințele ești fericit, când te detașezi de orice dorință trăiești în pace. Fericirea este provizorie iar pacea este veșnică, așa mă învăța Cineva și avea dreptate. Cu ocazia zilei mele de naștere care a trecut am publicat o carte. Treizeci și trei de ani nu e cine știe ce, binele abia acum începe.

În momentele în care realizez cât de mult am adâncit prăpastia în care am căzut în trecut, din cauză că nu am înţeles ce se întâmplă cu mine sau cu viaţa, încep să apreciez şi mai tare acceptarea şi înţelegerea. Când ți se împlinesc dorințele încetezi să mai lupți și te privești limpede.

Dacă obișnuiești să renunţi la tine ca să îţi faci partenerul fericit nu va fi fericit niciunul. El nu te va respecta niciodată din cauză că te-ai vândut prea uşor, tu ai refuzat să te iubeşti mai întâi pe tine iar aceasta te afectează în timp. Eu așa am procedat până când am învățat.

Întâi cinstești Dumnezeul din inima ta, adică adevărata natură a ta, esența din care izvorăște ființa care ești. Apoi iubești ceea ce știi despre tine că ești, adică identitatea provizorie pe care ai primit-o. După ce ai respectat primele două reguli iubirea pentru ceilalți vine de la sine, adică de la Sinele din care ai devenit conștient că venim cu toții. Eu nu am știut pentru că nu a avut cine să mă învețe, de aceea mi s-au scufundat toate corăbiile.

Prima oară când s-a născut în mine ideea de a deveni îndrumător prin scris mi-am imaginat cum ar fi ca un singur om să fie mângâiat de cuvintele mele. Atunci când mi se va împlini dorința voi fi un om fericit, am gândit. Pe parcurs mi s-au alăturat mai mulți.

Apoi mi-am imaginat cât de plăcută ar trebui să fie viața dacă aș călători cu scopul de a îi întâlni pe oamenii pe care îi inspir. Mi-am dorit să vizitez lumea, să stau dimineața cu laptopul într-o cafenea din aeroport unde să lucrez la cărțile pe care le iubesc și să îmi aștept zborul următor. Și mi s-a împlinit dorința.

Am vizitat aproape toată Europa și alte câteva țări de pe lângă continent. Când ți se împlinesc dorințele ești recunoscător și te simți ușor de zici că zbori, mai târziu îți rămân amintirile care îți șterg lacrimile. În realitatea cea mai înaltă tu nu ai nevoie de nimic.

Am întâlnit un tânăr frumos și dedicat care strălucea în social media promovând mesaje pozitive, pe care îl urmăreau patruzeci și patru de mii de oameni pe atunci, depășise un milion de accesări pe blog, te inspira ce să mai. Multe dintre citatele postate nu îi aparțineau, dar le prezenta în mod atât de atrăgător încât nu puteai să refuzi să dai click. Și mi-am dorit să învăț și eu să răspândesc mesajul valoros pe care îl țineam ascuns de frică.

Câțiva ani mai târziu seria Vorbind cu Dumnezeu ajungea la aproape trei sute de mii de cititori, iar articolele erau citite de un milion de utilizatori unici. De multe ori atunci când ți se împlinesc dorințele li se diminuează efectul sau te pierzi tu și uiți să te bucuri. Rezultatele nu vin deodată ca și cum ai câștiga la loterie, de aceea este bine să îți amintești periodic de unde ai plecat, așa cum zic unii.

În continuare mi-am imaginat cât de interesant ar fi să susțin o serie de evenimente cu tema dezvoltării mesajului pe care mi l-a dezvăluit destinul, iar participanții să mă asculte fascinați cu orele, să umplu sălile cu modestia și poveștile simple în care să se regăsească toți. Și așa s-a întâmplat.

Mi-am dorit să fiu intervievat, fotografiat, invitat la biblioteci și în librării, la emisiuni de televiziune sau radio și exact așa s-a întâmplat. Mă bucur nespus, dar pentru toate acestea am plătit un preț în schimb. Astăzi vreau doar să trăiesc în pace, liniștit.

Dorințele se împlinesc stăruind

Am avut privilegiul să conversez pe internet cu un cititor care nu mi-a mai scris nimic de ceva timp și de care treptat am uitat, trudeam la dorințele mele. Spunea că este inginer de aviație, dar mai nou studia cazurile de channeling spiritual din România și nu numai, că are de gând să scrie o carte pe acest subiect sub formă de poezii. I-am răspuns la întrebări și l-am încurajat să o termine.

De curând m-au contactat cititori care au aflat de mine din cartea autorului în vârstă care mă descria (nu știu cum), iar curiozitatea i-a împins să mă caute. Când m-au găsit au rămas surprinși de calitatea conținutului pe care îl ofer gratuit, iar eu mi-am amintit întâmplarea și am fost uimit.

Când ți se împlinesc dorințele plutești, dar dacă nu știi să rămâi sincer și modest te rănești. Desigur, aici am expus doar aspectele frumoase și câteva dintre reușitele mele, însă o, Doamne, cât de puternici avem nevoie să fim ca să ne păstrăm optimiști.

În copilărie, când am împlinit vârsta de cinci ani, i-am promis mamei că atunci când voi fi mare o voi duce într-o vacanță minunată, într-un loc misterios și îndepărtat unde să ne simțim amândoi fericiți și liberi. Ea mai întâi a zâmbit, apoi mi-a spus că acolo mă voi duce împreună cu persoana de care mă voi îndrăgosti și că treptat mă voi îndepărta, așa se întâmplă cu băieții.

Din nefericire situația nu mi-a permis să realizez prea multe, aceasta nu m-a oprit totuși să o trimit într-un sejur de șase zile într-o țară exotică trecută pe lista ei cu dorințe. O promisiune rămâne promisiune indiferent de obstacolele întâlnite.

Nu fugi de responsabilităţile tale, nu lăsa presiunea să se acumuleze, termină ce ai început, ţine cu dinţii de deciziile tale atunci când crezi în ceea ce ai ales. Amânarea întâlnirii cu tine însuţi şi delăsarea îţi îngreunează călătoria. Tu poți să faci atâtea, nici nu știi, sănătate și luciditate să ai. Atunci când ți se împlinesc dorințele îi ajuți și pe ceilalți să și le împlinească pe ale lor. Comandă cartea Eu și Dumnezeu pe care ți-o voi livra semnată fiindcă te iubesc și vreau să îți atingi culmile.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Comandă cărți
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.