Oamenii răi și invidioși au nevoie de ajutor cel mai mult, iar prin faptele lor o confirmă.

Oamenii răi și oamenii buni

Oamenii răi și invidioși au nevoie de ajutor cel mai mult, iar prin faptele lor o confirmă. Cunoașterea acestui lucru așază puterea în mâna ta, este alegerea ta dacă îi vei ajuta sau îndepărta. Un om frumos în ceea ce priveşte aspectul se poate urâţi din cauza gândirii şi a comportamentului ori poate străluci. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul celui etichetat ca fiind urât.

Oamenii buni sunt mai mulți la număr decât oamenii răi, din acest motiv lumea stă încă în picioare. Rămân optimist în privința trezirii și a implicării individuale.

Oamenii răi caută să îi împiedice pe cei buni să își atingă țelul, în loc să se folosească de potențialul lor ca să își atingă apogeul. Ei râvnesc la câștigul celorlalți fără să cunoască faptul că premiile au fost personalizate, cu ceea ce primește unul nu are ce face altul din cauză că nu i se potrivește.

Ura este nocivă pentru cel care urăşte, nu pentru cel care este urât. Iertarea îl vindecă pe cel care iartă, nu pe cel care este iertat. Oamenii răi nu știu că a ierta este un îndemn, nu o poruncă, el îi ajută pe oamenii buni să își păstreze poziția. Din acest motiv consider că succesul este o alegere a oamenilor luptători și responsabili.

Cu cât ţii mai mult la imaginea ta cu atât ai nevoie să fii mai sincer, ca adevărul ieşit la iveală să nu ţi-o pună în pericol. În viață, dacă eşti sincer nu ești nevoit să lupţi ca să îndepărtezi oamenii falşi, ei vor pleca singuri.

Aproape în fiecare dimineaţă te trezeşti cu o atitudine pozitivă şi îţi propui să faci multe pe parcursul zilei, dar până seara te descurajezi şi îţi scade energia. Dezinteresul manifestat de oamenii răi pare să câştige. Cauza este gândirea pe care nu o poţi controla.

Indiferent care ar fi situația ta, trezește-te ca și cum ai fi fost ales președinte. Răsplătește fiecare clipă cu un zâmbet, acceptă-te așa cum ești, fii recunoscător cerului, mulțumește-ți ție.

Indiferent că citeşti cărţi, că urmăreşti clipuri motivaţionale, că meditezi ori alergi în parc, curăţenia se face în inima ta, de acolo se reglează toate lucrurile. Nu căuta defecte situațiilor din viața ta, mintea vede defecte chiar și acolo unde nu sunt, ea inventează probleme chiar dacă nu ai.

Nu eşti obligat să te supui minţii de fiecare dată, lasă-ţi inima să te încânte ca să nu te ofileşti. Omule, ai îndeajuns de multă iubire în inima ta încât să îți mai oferi și ție, din când în când, câte o firimitură.

Dacă nu te-ai îmbolnăvi nu ai putea trăi experiența vindecării și nu ai prețui sănătatea. Dacă nu te-ai împiedica nu ai putea învăța să te ridici. Ea este cea mai înaltă formă de maturitate cunoscută, care face diferența între oamenii răi și oamenii buni.

Dacă simți ceva pentru o persoană care nu simte la fel pentru tine și doare, nu o șantaja sau învinui, ea pur și simplu nu simte, are acest drept. Caută pe cineva care îți împărtășește sentimentele, ai dreptul să fii fericit.

Nu te îngrijora că nu vei întâlni un om bun la fel ca tine, care să îşi dorească să întâlnească un om bun la fel ca el. Oameni sunt pentru fiecare, oriunde, fie simpli sau complicaţi, sinceri sau mincinoşi, frumoşi sau mai puţin frumoşi în interior şi la exterior.

Atunci când oamenii buni la care ţii se opresc din goana vieţii ca să îţi strângă mâna şi să îţi spună mulţumesc, lăcrimezi de fericire, capeţi putere. Dacă sensibilitatea sufletului de copil ar fi vizibilă, asemeni unui fulg de zăpadă care cade în noroi, un părinte violent sau bețiv nu ar mai deschide gura întreaga lui viață.

Un prieten mi-a scris că spre deosebire de înainte astăzi îi merge bine, că și-a găsit de muncă, s-a împăcat cu soția și așteaptă un copil, lui nu îi mai trebuie cunoaștere se sine, Univers sau Dumnezeu. L-am îndemnat să se gândească la factorul care l-a ajutat să le obțină și cum ar putea pierde totul într-o secundă. Și a înțeles.

Oamenii răi au nevoie de ajutor

Atunci când faci ceea ce iubeşti să faci şi mergi în direcţia visului tău oamenii răi ţi se vor opune. Adevărul este că niciun om nu se naște rău, el se pierde treptat din cauza slăbiciunii. Ne naştem cu o dorinţă arzătoare de a explora lumea, a ne face văzuţi şi auziţi, a fi apreciaţi ori pur şi simplu a trăi frumos. Fiecare copil cunoaște despre el faptul că e special, atunci apare un vis.

Pe parcurs realitatea se schimbă, situaţia de viaţă şi formarea strâmbă ne încețoșează vederea şi ne oprim din drum, renunțăm la scop. Aceasta este resemnarea pe care oamenii răi au numit-o maturizare, ca să poată înlătura mai uşor dezamăgirea.

În subconştientul nostru a rămas acel regret peste care s-au adăugat alte neîmpliniri încât s-a creat un munte. Povara acumulată nu ne lasă să ne bucurăm atunci când vedem un fluture cum zboară uşor şi liber. Apariţia lui ne răscoleşte interiorul şi scoate la suprafaţă durerea de care aproape că am uitat. Ne-am obişnuit să fim greoi, credem că aşa trebuie să fie viaţa.

Atunci devenim invidioşi şi îi dorim aceeaşi soartă. De fapt facem tot ce ne stă în putere să îl lăsăm fără aripi, ca să vadă el cum este viaţa. Dar viaţa nu este aşa, ceea ce o face să fie crudă este dorinţa noastră de a o controla. Un om rău nu este rău, este unul bun care a uitat cine este.

Astăzi aș vrea să îi spun tatălui meu că a avut dreptate atunci când m-a asigurat că am un suflet nobil și că o să ajung departe în viață, iar faptele vor vorbi pentru mine. În ziua în care am încetat să mai cred în mine, în oamenii buni și în viitor, el a continuat să creadă. Și am râs, ca un copil de grădiniță.

Aș vrea să îi arăt locurile pe care le-am vizitat, oamenii pe care i-am întâlnit, experiențele pe care le-am trăit, curajul pe care l-am dovedit și cine am devenit, ca să îi dau din bucuria mea, dar dorința mea rămâne doar un vis.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments