Despre emoții s-a discutat mult în ultima perioadă, dar nu şi despre importanţa şi utilizarea lor în scop creativ, prosper, de pace.

Despre emoţii şi importanţa acestora

Despre emoții s-a discutat mult în ultima perioadă, dar nu şi despre importanţa şi utilizarea lor în scop creativ, prosper, de pace. Emoțiile te ajută să îți construiești o relaţie sănătoasă în raport cu tine însuți și cu cei din jur. A sosit luna septembrie, care m-a găsit entuziasmat ca un copil care își pregătește caietele, își pune ghiozdanul în spate și iese pe ușă.

Vara s-a dus, dar călătoria ta nu s-a încheiat. Nu ai ajuns la capăt, încă mai ai de experimentat. Viaţa nu este uşoară, facturile nu se opresc să vină, este necesar să fii responsabil, nu mai ai timp de simţit. Greşit! Spune da bucuriei de fiecare dată când ai ocazia, ca să nu pierzi cea mai importantă emoţie.

Despre emoții mai ştim că ne păstrează în viaţă, ele sunt izvorul entuziasmului, al curajului şi încrederii. Nu sta cu frica în suflet, nu te simţi satisfăcut doar atunci când răneşti pe cineva. Timpul zboară, oamenii îşi refac vieţile în mod rapid, iar când îi vei reîntâlni viața te va lovi.

Fii cinstit cu toţi oamenii și iubeşte-i atât cât îţi stă în putere! Vorbește cu copiii tăi despre emoții. Părinţii nu ţi-au vorbit victorioși despre ele, în schimb te-au atenționat că vei cădea pradă emoțiilor aşa cum au căzut ei. Și au suferit, crezând că iubirea e un blestem. Dar tu te foloseşti de emoții ca să vii în cer, nu ca să ceri iubire de la oamenii care nu ți-o pot da.

Nu știu cum ești tu, dar eu urmăresc filme vechi, de dragoste, ca să îmi amintesc de lumea în care tinerii comunicau și se iubeau. Admir puterea gândirii și libertatea de exprimare pe care noua lume ni le-a așezat la picioare, dar prețul pe care îl plătim în schimb este simplitatea și sinceritatea.

Respectul se câștigă pe parcurs stăruind. Nu televiziunile te fac un om mare. Nu editurile te pun în valoare. Nu diplomele și certificările te urcă în vârful lumii. Oamenii o pot face în funcție de cât de sincer ești. În ziua în care te vor iubi cu toții autoritățile nu ți se vor mai putea opune, ele vor da lumii ceea ce cere: iubirea pe care ai pregătit-o pentru ea.

În unele zile consider că ar trebui să mă apreciez mai mult pentru munca pe care o depun pentru oameni. Simt nevoia să celebrez fiecare zi în care inspir măcar un suflet. Adevărul este că mi-a luat mai bine de trei luni ca să mă reconectez la emoția pozitivă care mă întărea odinioară. Activitatea intensă în lumea oamenilor m-a făcut mental, strategic, perfecționist, dar din ce în ce mai puțin cald.

În adolescenţă nu am suportat niciodată oamenii dezinhibaţi, care îşi etalau trupurile atrăgătoare şi antrenate bine, care nu se frământau din cauza lipsurilor şi râdeau la orice glumă bună sau mai puţin bună, iar în jurul lor se adunau zeci de prieteni cu care împărtăşeau atitudinea de învingători. Și eu aş fi vrut să fiu ca ei, iar frustrarea m-a făcut urât şi singur. Astăzi iubesc să fiu ca mine şi descopăr în fiecare zi ceva nou cu privire la caracterul meu.

Despre emoții am învățat că sunt foarte greu de suportat în clipa în care pierzi pe cineva drag. Nu îți pot descrie ce simți, cert este că durerea nu te va distruge definitiv. Mult mai greu îți va fi atunci când vei realiza că nu i-ai demonstrat la timp iubirea.

Dacă ai ales să trăiești singur, convins că nimeni nu merită iubirea ta, îți respect decizia, dar nu te transforma într-un personaj care detestă totul și îi critică pe toți. Trăiește liniștit, în solitudine. Dacă ai ales calea spirituală nu fi gelos pe cei care au ales la fel ca tine, nu îi condamna pe cei care au ales diferit, nici pe cei care nu au luat această decizie importantă încă.

Spiritualitatea merge în paralel cu egoul și te poți dezechilibra. Nu te atașa de identitatea ta, nu îți idolatriza povestea, detașează-te de ea ca să fii un om fericit și liber. Tu ești eroul care rămâne la finalul filmului și după el.

Despre emoțiile negative

Despre emoții cunoaștem faptul că ele sunt de două tipuri: emoții pozitive și emoții negative. Cel puțin așa ne pricepem noi să le interpretăm ca să discernem împrejurările și trăirile. Realitatea este neutră, dar o percepție înaltă o face pozitivă. O amintire frumoasă te poate înviora sau te poate întrista.

Emoțiile negative degradează orice ființă care se expune în mod frecvent efectului lor, deci care nu ia măsuri în vederea detașării de ele. Emoțiile pozitive necontrolate, atenție, duc la un atașament și mai puternic, care provoacă suferință și activează emoțiile negative care degradează orice ființă care se expune în mod frecvent efectului lor.

Echilibrarea emoțiilor se produce în clipa în care devii conștient de adevărul final și anume faptul că toţi oamenii sunt buni cu cei pe care îi iubesc, dar nu știu să îi iubească pe cei cu care consideră că nu au nimic în comun. Uitarea a făcut ca fraţii care împărtășesc aceeaşi planetă care ne găzduieşte pe toţi să se considere dușmani.

Atunci când găsești pe cineva care te iubește fără a îți pune condiții, indiferent că e vorba de o persoană sau un animal, nu îi mai da drumul. Niciun om perfect, faimos și bogat, nu va putea înlocui o iubire pură.

Așa că nu te teme să vorbești despre emoții, caută să fii un simțitor. În ziua în care vei reuși să îndepărtezi un viciu, o traumă emoțională sau o boală, vei avea senzația că ai lipsit o perioadă lungă din viață, cinsprezece sau douăzeci de ani, în funcție de cât a durat blocajul.

Fii recunoscător până în ultima clipă. Nu îți învinui părinții, prietenii, mediul înconjurător sau șansele pe care le-ai ratat, pentru situația în care te afli. Nu te ruşina cu realizările pe care le-ai obţinut până la această vârstă, fiecare om îşi foloseşte abilităţile în măsura în care devine conştient de ele, urmându-şi scopurile sau plăcerile. La început frica te paralizează, apoi se transformă în regret. Secretul se ascunde în curajul de a o înfrunta.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments