Înainte de a tânji după dragoste, bani, active, faimă sau imagine de sine, studiază spiritualitatea ca să te hrănești sănătos, să îți descoperi menirea și să ai un scop precis.

Înainte de toate studiază spiritualitatea

Înainte de a tânji după dragoste, bani, active, faimă sau imagine de sine, studiază spiritualitatea ca să te hrănești sănătos, să îți descoperi menirea și să ai un scop precis. Există o ordine înainte de toate, nu poți trăi deodată totul. Banii sunt o unealtă eficientă, nicidecum un scop. Scopul și indubitabil responsabilitatea unui om cu influență și audiență extinsă este să transmită un mesaj important și convingător urmăritorilor lui, nu să se mulțumească doar cu poziția.

În primăvara anului 2012, când am început să scriu sub formă de dialog direct cu Ființa din interiorul meu, care se află și în interiorul tău și care este Dumnezeu, am căutat informații de natură spirituală furnizate de autori români și nu am găsit. Nimeni nu se afla la nivelul pe care doream eu să îl ating.

Existau câțiva așa ziși psihologi care trudeau mai mult pentru imaginea lor și pentru îmbogățire rapidă, plus vreo doi sau trei oameni bine intenționați dar care nu aveau curajul să iasă din anonimat. Așa că am ieșit eu, nepregătit, pășind cu stângul, ca oricine va hotărî să studieze spiritualitatea să aibă un material sănătos, prezentat așa cum se cuvine, de către un om simplu asemeni lor, care vorbește pe limba lor.

Studiază spiritualitatea ca să cunoști că toate personalitățile care au pornit de jos și au cucerit culmile succesului, fie cel financiar, al influenței ori oamenii care au fost mântuiți, au fost spirituali înainte de toate, ca să depășească limitele impuse de către guvern și religie și de întreaga civilizație care trăiește sub vălul lumesc.

Părinți, prieteni, profesori, psihologi, oameni de afaceri, politicieni sau preoți, trăiesc în închisoarea mentală. Spiritualitatea a eliberat umanitatea iar tot ce le-a mai rămas oamenilor de făcut este să își dea seama de eliberarea care a avut loc, să se documenteze și să se șlefuiască.

Diferența dintre spiritualitate și religie este faptul că spiritualitatea luptă în apărarea omului, în timp ce religia caută să îl țină la statutul de rob. Imperiul egotic este de domeniul trecutului, cine nu se poate adapta moare. Dacă nu intri în tine rămâi pe din afară. Caută să promovezi examenul vieții, dragostea este răspunsul la tot.

Studiază spiritualitatea ca să nu îți iroseși energia și timpul îngrijorându-te. Noul om nu se plânge, ci trudește ca să îşi atingă ţelul și se dedică. El a depăşit etapa criticilor, a condamnării altora și a vinovăţirii de sine. Există atât de multe de construit în lume și tu spui că viața nu are sens sau că nu știi ce ar trebui să faci? Studiază spiritualitatea ca să obții claritatea.

Din ce în ce mai mulți oameni se află în proces de dezvoltare spirituală și caută răspunsuri. Atât de mulți nu au fost niciodată în întreaga istorie a lumii adunată la un loc. Totuși mulți sunt chemați dar puțini sunt aleși, aceștia din urmă sunt cei care aleg.

Mulți aud și văd dar nu simt chemarea și astfel trec mai departe, căci nimeni nu le poate influența deciziile. Dacă te afli pe Pagină ești printre norocoși, în continuare îți expun cele trei etape ale desăvârșirii umane ca să știi ce se întâmplă cu tine și la ce nivel ești.

Prima etapă constă în trezirea spiritului adormit, nașterea ființei care îți îmbogățește imaginația. Ea te face puternic și sensibil, ambele în același timp. Această etapă este definitorie pentru un om, ea îi dezvăluie scopul și măsoară distanța pe care o va atinge pe parcursul existenței.

Etapa a doua constă în întoarcerea la realitatea formelor și șlefuirea minții în vederea atingerii scopului descoperit. Este etapa dezamăgirilor și a încercărilor efectuate în mod repetat.

A treia etapă și ultima constă în detașarea de a face și obținerea stării de a fi.

Studiază spiritualitatea ca să crești

Cel care studiază spiritualitatea nu se mai compară cu ceilalți, el nu mai intră în jocul competiţiei. În realitate este imposibil ca unul să fie înaintea altuia deoarece nu suntem toţi la fel, doar pare că suntem la fel în cazul în care îi permitem carierei sau meseriei să ne definească ființa.

Oamenii lumii nu iubesc ceea ce muncesc, nici nu trăiesc pentru scopul și pasiunea lor, ei trăiesc pentru rezultatele pe care nimeni nu le poate garanta. În timp ce aşteaptă rezultatele să vină alţii contribuie la clădirea Paradisului. Până mai curând lumea a mers din mai rău în mai rău, deoarece în ciuda evoluției tehnologice înțelegerea în ceea ce privește viața și scopul ei nu a mai fost revizuită de pe vremea lui Noe.

Când totul parcă îţi merge prost şi experimentezi din ce în ce mai multă suferinţă, nu te judeca și urî, cunoaşte că încă funcţionezi în mod normal aşa cum ai fost format, nu în mod natural așa cum ai fost creat. Normalitatea este definită printr-un ansamblu de criterii umane, în schimb naturalețea a fost hotărâtă de Dumnezeu.

În viață dacă vrei să ajungi departe lasă garda egoului jos. Nu fi preocupat doar de iubirea de partener, de confort sau trenduri. Nu te ancora prea mult în trecut, nici nu trăi în viitor cu gândul, vino în prezent. Pacea divină nu poate fi descrisă în cuvinte, dar am înțeles că nu are sens să o menționez dacă nu voi încerca. De aceea am scris șase cărți pe care ți le dăruiesc în mod gratuit ca și tu să o poți experimenta.

Nu mă urma, eu nu pot să îți dau gândirea mea. Nu îmi da puterea ta, eu nu îți pot vindeca inima, dar îți pot aminti că există o forță în interiorul tău care poate face toate aceste lucruri minunate pe care le fac eu și mai mult. Așa că nu întârzia, studiază spiritualitatea, nu sta și privi cum trăiesc alții.

La început de an am instalat un buton pentru donații în vederea strângerii de fonduri pentru retipărirea cărților. Nu am menționat inițiativa mea până astăzi, gândind că cine îl va observa îl va și folosi, dar nu a fost așa. De aceea am simțit să fac publică mulțumirea mea. Sunt recunoscător persoanei care a donat pentru volumul întâi.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

1 Comentariu
Comentarii vechi
Comentarii noi Comentarii top
Inline Feedbacks
View all comments
Georgiana Marieta
24 august 2019 23:41

Alberto, tot ce citesc de la tine mă ridică spiritual, găsesc răspunsuri la întrebările pe care mi le-am pus de când mă știu. Mulțumesc pentru toate mesajele pe care le primesc de la tine. Cândva te urmăream și pe Facebook, dar de ceva timp mi-a fost închis contul.

1
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x