Înainte de a tânji după dragoste, bani și imagine de sine, studiază spiritualitatea.

Înainte de toate studiază spiritualitatea

Înainte de a tânji după bani, dragoste și imagine, studiază spiritualitatea ca să te hrănești sănătos, să îți descoperi menirea și să ai un scop precis. Există o ordine înainte de toate, nu poți trăi totul deodată. Banii sunt o unealtă eficientă în atingerea scopului, nicidecum un scop. Scopul și indubitabil responsabilitatea unui om cu influență și audiență extinsă este să transmită un mesaj convingător urmăritorilor lui, nu să se mulțumească doar cu poziția.

În primăvara anului 2012, perioada în care am început să scriu sub formă de dialog direct cu Ființa din interiorul meu, care se află și în interiorul tău și care este Dumnezeu, am căutat informații de natură spirituală furnizate de autori români și nu am găsit. Nimeni nu se afla la nivelul pe care doream eu să îl ating.

Existau câțiva așa ziși psihologi care trudeau mai mult pentru imaginea lor și pentru îmbogățire rapidă, plus doi sau trei oameni bine intenționați, dar care nu aveau curajul să iasă în față. Așa că am ieșit eu, nepregătit, pășind cu stângul, ca oricine va căuta să studieze spiritualitatea să aibă un material sănătos, prezentat așa cum se cuvine, de către un om simplu asemeni lor, care vorbește pe limba lor.

Studiază spiritualitatea ca să cunoști faptul că toate personalitățile care au pornit de jos și au atins culmile succesului, fie el de tip financiar, al influenței și mântuirii, au fost spirituali înainte de toate. Aceasta ca să depășească limitele impuse de către guvern și religie, ori de întreaga civilizație care trăiește sub vălul limitativ lumesc.

Prieteni, părinți, profesori, psihologi și oameni de afaceri, politicieni sau preoți, cu toții trăiesc într-o închisoare mentală. Spiritualitatea a eliberat umanitatea, tot ce ne-a mai rămas de făcut este să ne dăm seama de eliberarea care a avut loc, să ne documentăm și să ne eliberăm.

Diferența dintre spiritualitate și religie este faptul că spiritualitatea luptă în apărarea omului, în timp ce religia caută să îl țină la statutul de rob. Imperiul egotic este de domeniul trecutului, iar cine nu se poate adapta moare. Dacă nu intri în tine rămâi pe din afară. Tu caută să promovezi examenul vieții, dragostea este răspunsul la tot.

Studiază spiritualitatea, nu îți irosi energia și timpul îngrijorându-te. Noul om nu se plânge, ci trudește ca să îşi atingă ţelul și se dedică. El a depăşit etapa criticilor, a condamnării celorlalți sau învinovăţirii de sine. În lume există nenumărate aspecte de regândit și lucruri de construit, dar tu spui că viața nu are sens și nu știi ce trebui să faci. Studiază spiritualitatea ca să obții claritatea.

Căci din ce în ce mai mulți oameni se află astăzi în proces de dezvoltare spirituală și caută răspunsuri. Atât de mulți nu au fost în întreaga istorie a acestui neam. Totuși mulți sunt chemați dar puțini sunt aleși, aceștia din urmă sunt cei care aleg.

Mulți aud și văd dar nu simt chemarea. Și astfel trec mai departe, căci nu le poate influența nimeni deciziile. Dacă te afli pe pagina mea ești printre norocoși. În continuare îți expun cele trei etape ale desăvârșirii umane ca să știi ce se întâmplă cu tine și la ce nivel ești:

Prima etapă constă în trezirea spiritului adormit, nașterea ființei care îți îmbogățește imaginația. Ea te face puternic și sensibil, ambele în același timp. Această etapă este definitorie pentru un om, ea îi dezvăluie scopul și măsoară distanța pe care o va atinge pe parcursul existenței.

Etapa a doua constă în întoarcerea la realitatea formelor și șlefuirea minții în vederea atingerii scopului descoperit. Este etapa dezamăgirilor și a încercărilor efectuate în mod repetat.

A treia etapă și ultima, constă în detașarea de a face și obținerea stării de a fi.

Studiază spiritualitatea

Omul care studiază spiritualitatea și evadează din mintea lui nu se mai compară cu ceilalți. El cunoaște faptul că în realitate e imposibil ca unul să fie înaintea altuia deoarece nu suntem toţi la fel, doar pare că suntem la fel, în cazul în care permitem preocupărilor zilnice să ne definească ca ființe. În realitate omul este ceea ce era și ceea ce va fi după ce va trece această lume.

Oamenii lumii nu iubesc ceea ce muncesc, nici nu trăiesc pentru pasiunea lor, ei trăiesc pentru rezultatele pe care nimeni nu le poate garanta. În timp ce ei aşteaptă rezultatele să vină, alţii contribuie fără răsplată la clădirea Paradisului. Până de curând lumea a mers din mai rău în mai rău, deoarece în ciuda evoluției tehnologice înțelegerea în ceea ce privește viața și scopul ei a rămas nerevizuită de pe vremea lui Noe.

În momentul în care lucrurile îţi merg prost şi experimentezi din ce în ce mai multă suferinţă, nu te judeca și urî, ci cunoaşte faptul că încă funcţionezi în mod normal, aşa cum ai fost format, nu în mod natural, așa cum ai fost creat. Normalitatea este definită printr-un ansamblu de criterii umane, în schimb naturalețea a fost hotărâtă de Dumnezeu.

În viață dacă vrei să ajungi departe lasă garda egoului jos. Nu fi preocupat doar cu iubirea de partener, de confort sau trenduri. Nu te ancora prea mult în trecut, nici nu trăi în viitor cu gândul, revino în prezent. Pacea divină nu poate fi descrisă în cuvinte, dar am înțeles că nu are sens să o menționez dacă nu voi încerca. De aceea am scris șase cărți pe care ți le dăruiesc în mod gratuit ca și tu să o poți experimenta.

La început de an am instalat un buton pentru donații în vederea strângerii fondurilor necesare pentru retipărirea cărților. Nu am menționat inițiativa mea până astăzi, gândind că cine îl va observa îl va folosi și se va implica, dar nu a fost așa. De aceea am simțit să îmi fac publică mulțumirea. Sunt recunoscător persoanei care a donat pentru volumul întâi.

Credit foto freepik.com

Subscribe
Notify of

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Georgiana Marieta
24 august 2019 23:41

Alberto, tot ce citesc de la tine mă ridică spiritual, găsesc răspunsuri la întrebările pe care mi le-am pus de când mă știu. Mulțumesc pentru toate mesajele pe care le primesc de la tine. Cândva te urmăream și pe Facebook, dar de ceva timp mi-a fost închis contul.