Singurul lucru care te opreşte eşti tu

Singurul lucru care te opreşte eşti tu

Singurul lucru care te opreşte eşti tu

Singurul lucru care te opreşte eşti tu este un fapt dovedit și un articol despre frici și piedici sau despre sistemul mental de apărare, care te izolează de oameni şi îți consumă toată energia. El te forțează să îți ții masca fericirii pe față în vreme ce pe interior ruginești și uiți cine ești.

Sunt recunoscător pentru faptul că mă urmărești pe Instagram ori pe Facebook și că recomanzi mesajele celor care au nevoie de ceea ce ofer. Nu uita că cel care te oprește ești tu. Transformă acest slogan într-un adevăr personal și te vei convinge că funcționează. Maturizarea se produce doar experimentând.

Încep articolul povestind o întâmplare sau mai bine zis o iluminare pe care a avut-o cineva cu privire la mintea pe care dacă nu devii conștient și nu o poți controla, lucrează împotriva ta, indiferent ce crezi tu despre ceea ce citești. Prezumția nu este o prioritate pentru tine, adevărul este.

Se făcea că era de fel un tânăr singuratic și resemnat, chiar dacă îşi dorea mulţi prieteni prin preajmă mereu. Era şi sincer, natura îl înzestrase cu un set de principii sănătoase la care nu renunţa. Ceva determina totuşi oamenii să se ferească de el. Lipsea chimia aia, se gândea, ori poate nu era plăcut lumii, cu toate că se străduia.

Până într-o dimineaţă când după o altă încercare eşuată de comunicare i s-a aprins becul, a căzut cortina și a primit inspiraţia. După mai bine de jumătate din viață și-a dat seama că aproape toate cuvintele pe care le rostea, inclusiv atitudinea lui, erau folosite în scopul de a se apăra.

Întâmpina toţi oamenii cu zâmbetul pe buze aşa cum se cerea, dar pe interior era mereu încordat, gata să atace sau să se apere prin gesturi și cuvinte de oamenii care încercau să extragă vreo informaţie de la el în scop prietenos.

Mai mult, a realizat că tot aşa procedează majoritatea. Cea mai mare parte a energiei ne-o irosim ca să ne protejăm imaginea, ideile bune sau cele mai puțin bune. Singurul lucru care te oprește ești tu, a murmurat, și nu a mai vorbit un timp îndelungat, ca să se diminueze tensiunea.

Aminteşte-ţi presiunea care umplea restaurantul la întrunirile anuale cu vechii colegi de liceu sau facultate care îşi etalau realizările, de fapt le umflau, timp în care tu stăteai retras în spate gândind: dă Doamne să nu mă întrebe pe mine, iar când îţi venea rândul născoceai, te apărai. Motivul era faptul că nu te simțeai îndeajuns de puternic încât să ieşi la lumină aşa cum eşti tu, cu sufletul curat şi o minte limpede, antrenată sănătos.

Am participat și eu la aceste întâlniri, nu doar odată, iar când mi-a venit rândul am rostit, cu capul plecat, adevărul: Încă nu mă pot lăuda cu realizări asemeni celor pe care le-ați dobândit voi, eu doar mi-am luat suferințele și le-am transformat în medicament pentru ceilalți, restul rămâne de văzut.

Nu uita că singurul lucru care te opreşte eşti tu, eşecul în domeniul în care activezi ori în viaţa personală nu te ţine pe loc. Uită-te la mine, după toate refuzurile pe care le-am trăit sau prin câte am trecut, sunt gata să îţi ofer ce am eu mai scump, timpul, energia, inima mea.

Viața m-a învățat că fiecare om are locul său în lume și în inima cuiva şi că singurul lucru care te opreşte eşti tu. Tu ești obstacolul care te determină să renunţi la ceea ce ai început. Singurul lucru care te opreşte eşti tu atunci când nu duci niciun plan la bun sfârşit, când îți piere interesul față de orice obiectiv la care altădată aspirai și îl lași așa. Semn că ţi-ai format o personalitate instabilă clădită pe o temelie care nu îţi aparţine.

Cel care te sabotează ești tu

Nu eşte ruşinos să ceri ajutorul, să chemi un prieten bun căruia să îi povesteşti dorul, lipsurile şi confuziile tale. Nu este nimic în neregulă cu tine dacă simţi cât mai tare nevoia de a îţi îndrepta atenţia spre universul interior și să îți descoperi puterea interioară, să te iubești pe tine însuți și să trăiești în prezent, ca să se prindă de tine îndemnurile esențiale pe care omul le-a transformat în clișee și atât.

Este chiar cool sau mişto să te cunoşti pe tine, să fii stăpânul tău, apoi să îi îndrumi şi pe alţii să procedeze la fel. E vital să ai un scop precis, cunoaştere de viaţă, pregătire în domeniul tău şi un izvor spiritual din care să te hrăneşti periodic. Milioane de oameni trăiesc inconştienţi, în zadard. Afirmaţia mea ar trebui să te resusciteze, să te împingă să iei decizia să faci ceva cu viaţa ta.

Azi de dimineață, în vreme ce mă aflam la masă şi mâncam, am deschis sertarul cu pâine ca să rup o bucăţică şi am devenit conştient de adevărurile vieţii. Cea mai mare filosofie de viaţă împarte oamenii în două categorii:

Primii oameni vor mânca din pâinea de ieri care este puţin mai tare şi o vor păstra pe cea proaspătă, de azi, pentru mâine, ca să consume în mod strategic şi să nu fie nevoiţi să arunce din ea atunci când se usucă de tot. Ei sunt precauţi şi calculaţi şi le admir decizia. Aceşti oameni suferă mai puţin şi se bucură mai puţin.

A doua categorie, cea din care fac parte, este a oamenilor aventurieri care vor mânca mai întâi pâinea proaspătă de azi şi vor trăi o senzaţie minunată, și o vor lăsa pe mâine pe cea de ieri care se va întări groaznic şi vor fi nevoiţi să o mănânce aşa. Aceştia se bucură mai mult şi suferă mai mult. Totuşi ei decid în mod conştient, îşi deschid inimile şi păşesc cu gratitudine pe culmile și prin abisurile spre care îi ghidează viaţa.

Când iubeşti ceea ce faci şi te dedici nu mai contează atât de mult rezultatele. Chiar dacă răsplata întârzie sau s-a anulat starea ta de bine este imuabilă, adică de neatins. Aceasta în cazul în care nu consideri despre tine însuți că ești doar un om, ci mai mult, ești o anomalie dumnezeiască care răstoarnă lumea și o curăță.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.