Singurul lucru care te opreşte eşti tu, acesta este un fapt dovedit și un articol despre frici și piedici sau despre sistemul mental de apărare care te izolează de oameni şi îți consumă toată energia.

Singurul lucru care te opreşte eşti tu

Singurul lucru care te opreşte eşti tu, acesta este un fapt dovedit și un articol despre frici și piedici sau despre sistemul mental de apărare care te izolează de oameni şi îți consumă toată energia. El te forțează să îți ții masca fericirii pe față în vreme ce pe interior ruginești și uiți cine ești.

Sunt recunoscător pentru faptul că mă urmărești pe Instagram ori pe Facebook și că recomanzi materialele celor care au nevoie de ceea ce ofer. Nu uita că cel care te oprește ești tu, transformă acest slogan într-un adevăr personal și te vei convinge că funcționează. Maturizarea se produce doar experimentând.

Încep articolul povestind o întâmplare sau mai bine zis o iluminare pe care a avut-o un tânăr cu privire la mintea pe care dacă nu devii conștient și nu o poți controla lucrează împotriva ta, indiferent ce crezi tu despre ceea ce citești. Prezumția nu este o prioritate pentru tine, adevărul este.

Se făcea că era de fel un tânăr singuratic și resemnat, chiar dacă îşi dorea mulţi prieteni în preajmă mereu. Era şi sincer, natura îl înzestrase cu un set de principii sănătoase la care nu renunţa, dar ceva determina totuşi oamenii să se ferească de el. Lipsea chimia aia, se gândea, ori poate nu era plăcut lumii cu toate că se străduia.

Până într-o dimineaţă când după o altă încercare eşuată de comunicare i s-a aprins becul, a căzut cortina și a primit inspiraţia. După mai bine de jumătate de viață și-a dat seama că aproape toate cuvintele pe care le rostea, inclusiv atitudinea pe care o adopta, erau folosite în scopul de a se apăra.

Îi întâmpina pe toți cu zâmbetul pe buze aşa cum se cerea, dar pe interior era mereu încordat, gata să atace sau să se apere prin gesturi și cuvinte de cei care încercau să extragă vreo informaţie de la el în scop prietenos, de conversație.

Mai mult, a realizat că tot aşa procedează majoritatea. Cea mai mare parte a energiei ne-o irosim ca să ne protejăm imaginea, ideile bune sau mai puțin bune despre noi și despre lume. Singurul lucru care te oprește ești tu, a murmurat, și nu a mai vorbit un timp îndelungat ca să se diminueze tensiunea.

Aminteşte-ţi presiunea care umplea restaurantul la întrunirile anuale cu vechii colegi de liceu sau facultate care îşi etalau realizările, de fapt le umflau, vreme în care tu stăteai retras în spate temător, ca să nu te întrebe de realizări și carieră. Iar când îţi venea rândul născoceai, te apărai. Nu te simțeai îndeajuns de puternic încât să ieşi la lumină aşa cum erai, cu sufletul curat şi mintea limpede, antrenată sănătos.

Am participat și eu la întâlnirile de gen și nu o singură dată, însă când mi-a venit rândul am rostit cu capul plecat adevărul. Adevărul este că încă nu mă pot lăuda cu realizări asemeni celor pe care le-au dobândit cei mai mulți la vârsta mea, eu doar mi-am luat suferințele și le-am transformat în medicament pentru ceilalți. Dacă cineva va avea nevoie de mine rămâne de văzut.

Nu uita că singurul lucru care te opreşte eşti tu, eşecul în domeniul în care activezi sau în viaţa personală nu te ţine pe loc. Uită-te la mine, după toate refuzurile pe care le-am trăit și prin câte am trecut sunt gata să îţi ofer ce am eu mai scump, timpul, energia, inima mea.

Viața m-a învățat că fiecare om are locul său în lume și în inima cuiva şi că singurul lucru care te opreşte eşti tu. Tu ești obstacolul care te determină să renunţi la ceea ce ai început. Singurul lucru care te opreşte eşti tu atunci când nu duci nimic la bun sfârşit, când îți piere interesul față de orice obiectiv la care altădată aspirai și îl lași așa. E semn că ţi-ai format o personalitate instabilă, clădită pe o temelie care nu îţi aparţine.

Cel care te sabotează ești tu

Nu eşte ruşinos să ceri ajutorul, să chemi un prieten bun căruia să îi povesteşti dorul, lipsurile şi confuziile tale. Nu este nimic în neregulă cu tine dacă simţi cât mai tare nevoia de a îţi îndrepta atenţia spre universul interior, ca să îți descoperi puterea interioară, să te iubești pe tine însuți și să trăiești în prezent, ca să se prindă de tine îndemnurile esențiale pe care lumea le-a transformat în clișee.

Este chiar cool sau mişto să te cunoşti pe tine, să fii stăpânul tău, apoi să îi îndrumi şi pe alţii să procedeze la fel. E vital să ai un scop precis, cunoaştere de viaţă, pregătire în domeniul în care activezi şi un izvor spiritual din care să te hrăneşti periodic. Milioane de oameni trăiesc inconştienţi, în zadard. Afirmaţia mea ar trebui să te resusciteze, să te împingă să iei decizia să faci ceva cu viaţa ta.

Azi de dimineață, în vreme ce mă aflam la masă şi mâncam, am deschis sertarul cu pâine ca să rup o bucăţică şi am devenit conştient de adevărurile vieţii. Cea mai mare filosofie de viaţă împarte oamenii în două categorii:

Primii oameni vor mânca din pâinea de ieri, care este puţin mai tare şi o vor păstra pe cea proaspătă de azi pentru mâine, ca să consume în mod strategic şi să nu fie nevoiţi să arunce din ea atunci când se va usuca de tot. Ei sunt precauţi şi calculaţi şi le admir decizia. Aceşti oameni suferă mai puţin şi se bucură mai puţin.

A doua categorie, cea din care modest fac parte, este cea a oamenilor aventurieri care vor mânca mai întâi pâinea proaspătă de azi şi vor trăi o senzaţie minunată, dar o vor lăsa pe mâine pe cea de ieri care se va întări groaznic şi vor fi nevoiţi să o mănânce aşa. Aceştia din urmă se bucură mai mult şi suferă mai mult. Totuşi ei decid în mod conştient, îşi deschid inimile şi păşesc cu gratitudine pe culmile și prin abisurile prin care îi poartă viaţa.

Când iubeşti ceea ce faci şi te dedici nu mai contează atât de mult rezultatele. Chiar dacă răsplata întârzie sau s-a anulat starea ta de bine este imuabilă. Aceasta în cazul în care nu consideri despre tine însuți că ești doar un om, ci mai mult decât atât, ești o anomalie dumnezeiască care răstoarnă lumea și o curăță.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x