Află de ce ratezi ideile bune, cum trec ele pe lângă tine fără să le prețuiești sau de ce nu identifici oportunitățile de creștere, citind articolul până la sfârșit.

Află de ce ratezi ideile bune

Află de ce ratezi ideile bune, cum trec ele pe lângă tine fără să le prețuiești sau de ce nu identifici oportunitățile de dezvoltare, citind articolul până la sfârșit. Ideea a pornit de la reacția unor oameni la cărțile cu titlul De la idee la bani și Despre succes, scrise de un autor cu influență în stimularea mentală pozitivă.

O doamnă m-a întrebat pe Facebook cum să trăiască fericită fără iubire. Nu i-am răspuns, căci este ca și cum ai întreba cum să prosperi din punct de vedere financiar fără să câștigi bani. Finanțele înseamnă bani, iar bogăția este de mai multe feluri. Iubirea îți dăruiește fericirea după care tânjești.

Cea mai mare dificultate a oamenilor este faptul că nu identifică oportunitățile și astfel ratează șansele de care ar putea profita. În general ei se orientează după zvonuri, pun etichete oamenilor și lucrurilor și au credințe limitate care îi trag în jos. Cei mai mulți sunt resemnați încă din tinerețe, de aceea rămân săraci spiritual și material. Atitudinea lor face ca ideile bune să se îndepărteze de ei și să fie folosite de alții.

Am întâlnit pe parcursul călătoriilor nenumărați oameni, de la mentali la spirituali, care se confruntau cu neajunsuri, motiv pentru care mi-au cerut sfaturi, mie, omul cel mai slab pregătit ca să îi îndrume pe această latură. Atunci le-am recomandat cartea lui Napoleon Hill, pe care au refuzat-o sub pretextul că este un material nedumnezeiesc, care încearcă să îi înșele prin intermediul bogăției ca să le stăpânească sufletele. Și au rămas săraci spiritual și material.

Încă din primele pagini ale cărților lui autorul ne asigură că toate metodele pe care le-a aplicat și au funcționat i-au fost revelate divin. El recunoaște faptul că nu ar fi putut mișca un deget fără Dumnezeu. Era un bun creștin asemeni lor, care prin stăruință și o atitudine mentală pozitivă a ajuns printre cei mai de succes oameni ai lumii la vremea respectivă.

Ideile bune nu doar trec pe lângă oamenii cu mintea închisă, ele sunt respinse și judecate de către aceștia sau luate în râs. Mulți cer sfaturi în ceea ce ține de bani, dragoste, parenting sau carieră, și testează toate metodele, dar puțini vin să întrebe cum să își deblocheze inimile.

Corpul spiritual al organului numit inimă este fereastra prin care Universul trimite către tine toate ideile bune, soluțiile eficiente, evenimentele, inspirația ori curajul de a lua decizia să îți schimbi atitudinea.

Atunci când te străduiești să te îmbogățești fără să îl accesezi este ca și cum ai încerca oricare altă variantă de a aprinde un smartphone funcționabil căruia i s-a consumat bateria, îl desfaci, ceri sfaturi, te interesezi peste tot, dar mai puțin cea de a îl conecta la sursa de alimentare cu curent electric.

În urmă cu trei ani am contactat un tânăr psiholog în speranța că voi obține o colaborare cu el în social media, de pe urma căreia ambii vom beneficia. Din nefericire nu a fost prea încântat de propunerea mea. El se tolănea deja pe culmea succesului timpuriu, cu pălăria pe cap și trabucul în mână, privind oamenii de sus, publicând mai mult ambalaj decât conținut. Ceea ce a înțeles mai târziu este faptul că propunerea mea a fost pentru el șansa de a își păstra credibilitatea.

Eu veneam din urmă cu pași mărunți, cu o atitudine sinceră și cu câteva mii de oameni autentici care mă citeau pentru că rezonau cu simplitatea în scris. Cu toate acestea a ratat oportunitatea, nici eu nu păream să promit marea cu sarea, iar în scurtă vreme a dispărut. Postările, pagina web și cărțile pe care le-a scris, au fost șterse într-un moment în care și-a pierdut cumpătul.

Ideile bune nu au încetat să vină către mine, nici curajul de a îmbrățișa provocările. Parcă le-am atras eu asupra mea din dorința de a face cunoscut lumii mesajul care mi-a schimbat viața. Și am tradus în limba engleză o carte care a fost publicată și listată în peste cinsprezece țări din lume, în magazine online și librării. Astăzi scriu o altă carte superbă pe care abia aștept să ți-o dăruiesc, al șaselea volum al seriei și ultimul.

Ideile bune și intuiția

Un prieten căruia i-am găsit un loc de muncă prin intermediul cunoștințelor, iar pe această cale îi mulțumesc cititoarei care s-a implicat, a refuzat oportunitatea, căci i se promisese ceva mult mai măreț de către un om mai important. A doua zi a realizat că s-a bazat pe o promisiune și m-a contactat, dar locul fusese deja ocupat.

Accelerarea evolutivă resimțită la nivel planetar îi așază pe scaunele spectatorilor pe cei care nu se pot adapta. Natura le transmite oamenilor faptul că a sosit timpul să își înalțe conștiența și că ascensiunea a devenit dintr-o opțiune o necesitate. Noi toți suntem Unul, lucrăm unii pentru alții, ceea ce ție nu îți place altuia nu îi face.

Lumea se mișcă, nu stă după fiecare repetent. Doar Dumnezeu întinde o mână pentru fiecare, ca să îi stimuleze imaginația și să îi dea curajul să aplice ideile bune cu ajutorul cărora poate schimba ceva. Așa cum te-ai convins, eu încerc să Îl imit pe Dumnezeu de câțiva ani încoace, cu sau fără succes, inspirând.

Atunci când eşti tânăr orice piedică pare a fi sfârşitul lumii, dar nu este. Și gândești că nu poți fi fericit acum când viața ta nu este perfectă. În ziua în care lucrurile vor decurge așa cum ți-ai imaginat tu o să fii fericit cât pentru toți oamenii, tot restul vieții.

Iubirea este secretul. Gratitudinea este medicamentul. Un copil nu prețuiește frumusețea pe care a primit-o fără merit. Meritul pentru un corp frumos este al unui bătrân care și-a păstrat sănătatea și prin urmare frumusețea, prin gând, cuvânt și faptă, indiferent de stările tulburătoare care l-au încercat.

Ideile bune nu ocolesc pe nimeni, creier avem cu toții. Cu ajutorul informațiilor gratuite asemeni celor citite aici îți activezi intuiția. Ia mintea înceată și învechită și resusciteaz-o, forțează-te puțin. Obiectivul tău să fie dezvoltarea individuală și implicarea în educarea globală. Și nu uita faptul că în orice dezavantaj există sâmburele unui avantaj echivalent sau mai mare.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liliana Băncila
13 august 2019 10:19

Sunt surprinsă în cel mai plăcut mod! Oamenii omit sau ignoră faptul că nimic nu se dobândește fără a depune eforturi, începând cu lupta împotriva propriului ego. Cărțile inspiră, dar secretul succesului este descoperit de fiecare, mergând împreună cu dumneavoastră, gând în gând. Cu drag, Liliana.