Un om fericit este mai întâi de toate împăcat cu sine, iar pacea lăuntrică i se manifestă prin comportament în orice situație, tot timpul.

În lumea mea sunt un om fericit

Un om fericit este mai întâi de toate împăcat cu sine, iar pacea lăuntrică i se manifestă prin comportament în orice situație, tot timpul. El nu aleargă ca să obțină, ci se străduiește să ofere ce are mai bun acolo unde lipsa iubirii lasă doar praf și cenușă în urmă, iar oamenii se ofilesc și mor. Vorbesc despre nefericiții care nu au șansa să vadă lumina și zbiară încruntați spre cer dar nu îi aude nimeni.

Oamenii care caută să te rănească atunci când văd că trăiești frumos alături de familia ta, care te iubește și te susține așa cum ești, sunt geloși. Ei încă din copilărie au fost formați să creadă că viața este o competiție și că din anumite motive tu deții iubirea care lor le lipsește. Constatarea acestui fapt îi determină să devină violenți și să își multiplice ura și nemulțumirea care le provoacă nefericirea.

Atunci când copiii râd de alt copil la școală sau la locul de joacă, pe motiv că e sărac, că are un semn din naștere pe corp, o slăbiciune de tip Sindromul Down sau că este mai timid decât ceilalți și ești dezamăgit de oameni, cunoaște faptul că el este nivelul evolutiv al ființelor care trăiesc în vremurile actuale pe planetă. Un om fericit nu va răni pe nimeni prin voie, nici măcar prin neatenție sau grabă.

Comportamentul copiilor reflectă caracterul părinților. Ia în considerare faptul că ai ales să trăiești în lume ca să îi înalți nivelul, iar decizia ta ar trebui să te încarce pozitiv și să te bucure. În lume este nevoie de tine, nici nu știi. Chiar dacă ceea ce ți-am spus ar fi doar o închipuire, ea are puterea de a da sens existenței tale.

Dacă vrei să faci un om fericit să plângă spune-i ceva bun, răul nu are puterea să îl destabilizeze. Un om neprihănit nu este bun doar cu cei care sunt buni cu el, este bun și cu cei care caută să îi provoace greutăți. Căci oricine poate să răspundă cu un mulțumesc atunci când primește ajutor, dar niciun vătămător nu se așteaptă la o mângâiere din partea părinților îndurerați cărora le-a ucis din culpă fiul.

Aceasta este puterea iubirii care ridică păcatul lumii și îl dizolvă. Partea mesianică înfiripată în inima omului nu va dispărea niciodată, ea va crește și va crește până vom deveni cu toții Unul. Un om fericit nu se judecă în clipa în care devine sensibil emoţional, crezând că este slab, el conştientizează faptul că din iubire își extrage puterea, lacrimile îi sunt mângâierea, iertarea este puntea care îl ajută să își continue călătoria.

Cunoști acele momente cumplite în care eşti părăsit de toţi, în care şi Dumnezeu te-a uitat sau parcă te urăşte? De fapt atunci te iubeşte şi mai mult. Oportunitatea de a învăţa să te ridici singur este dovada. Căci oricât ai cunoaşte, oricât ai crede că cunoşti şi orice pregătire ai avea, nu uita că aroganţa te face mai mic. Ascultarea inimii și modestia sunt metodele omului cu adevărat fericit.

Dacă vrei să te concentrezi mai mult pe lucrurile bune și să îndepărtezi obiceiurile proaste care te împiedică să ajungi la rezultat, fă-le cât mai accesibile. Mintea va alege de fiecare dată calea ușoară, care îi este la îndemână, iar motivat și ambițios nu vei fi în fiecare zi.

Dacă ți-ai propus să urmezi o dietă alimentară înlocuiește coșul cu dulciuri cu un coș cu fructe. Încetează să mai aduci în casă înghețată sau ciocolată, fiindcă în clipa în care te vei demotiva și le vei avea la îndemână vei mânca. La fel poți proceda și cu tutunul și alcoolul.

Dacă te-ai hotărât să începi antrenamentele la sala de fitness caută o sală mai apropiată, chiar dacă este mai scumpă și nu este atât de renumită. Nu vei avea chef să mergi în fiecare zi, oricât de hotărât te-ai simțit în clipa în care ai luat decizia. Facilitează-ți mediul, cu cât îți va fi mai ușor să ajungi la sală cu atât vei bifa mai multe zile de antrenament pe an.

Un om fericit se dăruiește

Dacă vrei să citești mai mult și să îți petreci cât mai puțin timp pe internet, limitează-ți accesul. Există sute de modalități în care o poți face. Obiceiurile unui om fericit sunt cititul, plimbatul prin natură, curățenia, pasiunea, munca și altruismul.

Eu mă relaxez uneori jucând un joc cu raliuri pe consola Xbox One S, pe care am așezat-o pe o masă mică, alături de care am pus un scaun tare, din lemn, fără spătar. Un prieten m-a întrebat de ce nu o instalez mai aproape de canapeaua moale, plină cu perne, ca să stau confortabil atunci când mă joc, căci după nici zece minute pe scaun îți vine să te ridici?

În lumea mea sunt un om fericit, ceva mi-a stimulat încăpățânarea de a nu renunța să scriu în ciuda aparențelor și dezavantajelor. M-am ridicat din pat și în ziua în care nu am avut cu ce să mă hrănesc aproape paisprezece zile legate între ele, atunci când am căzut din picioare, la propriu, dar și în cea în care mă grăbeam la aeroport ca să prind zborul de Roma, Toulouse sau Tel Aviv, servind o șampanie scumpă la bordul unei aeronave business class, Luftansa.

Un om fericit este atent la detalii. El nu judecă nicio întâmplare, ci o percepe ca etapă în creșterea sa. Eu te îndemn să devii conștient mai degrabă decât realist, căci realitatea variază în funcție de formarea și poziția ta, și te înșeli cu privire la ce este corect sau drept. Dacă fiecare om ar lumina în jurul lui s-ar lumina lumea, noi putem opri cruzimea și batjocura. Toate acestea despre care îți vorbesc în lumea mea au avut loc deja.

Am vizitat Biblioteca Petre Pandrea din localitatea Balș, pe care am îmbogățit-o cu două volume de carte din seria Vorbind cu Dumnezeu, care a dat sens vieții mele și m-a transformat în omul care am devenit. Acolo m-au așteptat emoționați câțiva cititori minunați. Mi-au spus că tonalitatea cu care rostesc cuvintele îi liniștește, în ciuda faptului că am experimentat multă suferință în prima parte a vieții. Astăzi sunt un om fericit.

Credit foto freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments