În lumea mea eu sunt un om fericit

În lumea mea eu sunt un om fericit

În lumea mea eu sunt un om fericit

Un om fericit este mai întâi de toate împăcat cu sine, iar pacea lăuntrică i se manifestă prin comportament, în orice situație, tot timpul. El nu aleargă ca să obțină, ci se străduiește să ofere ce are mai bun, acolo unde lipsa iubirii lasă praf și cenușă în urmă, iar oamenii se ofilesc și mor. Vorbesc de nefericiții care nu au șansa să vadă lumina și zbiară încruntați spre cer dar nu îi aude nimeni.

Oamenii care caută să te rănească atunci când văd că trăiești frumos alături de familia care te iubește ori te susține așa cum ești și ești optimist, sunt geloși. Încă de copii ei au fost formați să creadă că viața este o competiție, iar din anumite motive tu ai iubirea care lor le lipsește. Constatarea acestui fapt îi determină să fie violenți și să multiplice ura și nemulțumirea care le provoacă nefericirea.

Atunci când copiii râd de alt copil la școală sau la locul de joacă, pe motiv că este sărac, că are un semn din naștere pe corp, o slăbiciune de tip Sindromul Down sau e mai timid, iar tu ești dezamăgit de oameni, cunoaște faptul că el este nivelul evolutiv al ființelor care trăiesc în vremurile actuale pe planetă. Un om fericit nu va răni pe nimeni prin voie, nici măcar prin neatenție sau grabă.

Comportamentul copiilor reflectă caracterul părinților. Ia în considerare faptul că ai ales să trăiești pe Pământ ca să îi înalți nivelul, iar decizia ta ar trebui să te încarce pozitiv și să te bucure. În lume e nevoie de tine, nici nu știi! Dar chiar dacă nu ar fi așa, ci ar fi doar un vis, el are puterea de a da un scop existenței tale. Scopul este toiagul de care te sprijini de ori de câte ori te clatini.

Dacă vrei să faci un om fericit să plângă, spune-i ceva bun, răul nu are puterea de a îl destabiliza. Un om neprihănit nu este bun doar cu cei care sunt buni cu el, este bun și cu cei care caută să îi provoace greutăți. Căci, oricine poate să răspundă cu un mulțumesc atunci când primește ajutor, însă, niciun vătămător nu se așteaptă la o mângâiere din partea părinților îndurerați cărora le-a ucis din culpă fiul.

Aceasta este puterea iubirii care ridică păcatul lumii și îl dizolvă. Partea mesianică, înfiripată în inima omului, nu va dispărea niciodată, va crește până vom deveni cu toții Unul. Un om fericit nu se judecă în clipele grele, când devine sensibil emoţional, crezând că a rămas un om slab, ba conştientizează că din iubire își extrage puterea, că lacrimile îi sunt mângâierea, iertarea este puntea care îl ajută să își continue călătoria.

Cunoști acele etape cumplite, când eşti părăsit de toţi, în care parcă şi Dumnezeu te-a uitat sau te urăşte? Atunci te iubeşte şi mai mult, oportunitatea de a învăţa să te ridici singur este dovada. Căci oricât ai cunoaşte, oricât ai crede că cunoşti şi orice pregătire ai avea, nu uita că aroganţa te face mai mic, doar ascultarea și modestia sunt metodele omului cu adevărat fericit.

Dacă vrei să te concentrezi mai mult pe lucrurile benefice și să îndepărtezi obiceiurile proaste, care, te împiedică să ajungi la rezultat, fă-le cât mai accesibile. Mintea va alege de fiecare dată calea ușoară, care îi este la îndemână, iar motivat și ambițios nu vei reuși să fii în fiecare zi.

Dacă ți-ai propus să urmezi o dietă, înlocuiește coșul cu dulciuri, cu un coș cu fructe! Încetează să mai aduci în casă înghețată sau ciocolată, fiindcă în momentul când te vei demotiva și le vei avea la îndemână, vei mânca! La fel poți proceda și cu tutunul și alcoolul.

Dacă te-ai hotărât să începi antrenamentele la sala de fitness caută una mai apropiată, chiar dacă este mai scumpă și nu este atât de renumită! Nu vei avea chef să mergi în fiecare zi oricât de hotărât te-ai simțit când ai luat decizia. Facilitează-ți mediul. Cu cât îți va fi mai ușor să ajungi la sala, cu atât vei bifa mai multe zile de antrenament pe an.

Un om fericit are de dăruit

Dacă vrei să citești mai mult ori să îți petreci cât mai puțin timp pe internet, irosindu-ți timpul, limitează-ți accesul! Există sute de modalități în care o poți face. Obiceiurile unui om fericit sunt cititul, plimbatul prin natură, curățenia, pasiunea, munca și dăruitul.

Eu mă relaxez, uneori, jucând un rally game pe consola Xbox One S, pe care am așezat-o pe o masă mică, alături de care am pus un scaun tare, din lemn, fără spătar. Un prieten m-a întrebat atunci de ce nu o instalez mai aproape de canapeaua moale, plină cu perne, ca să stau confortabil atunci când mă joc, căci după zece minute pe scaun îți vine să te ridici?

În lumea mea, sunt un om fericit. Ceva mi-a stimulat încăpățânarea de a nu renunța să scriu, în ciuda aparențelor și al dezavantajelor. M-am ridicat din pat și în ziua când nu am avut cu ce să mă hrănesc paisprezece zile, legate între ele, când aproape am căzut din picioare, însă și când mă grăbeam la aeroport ca să prind zborul de Roma, Toulouse sau Tel Aviv, servind o șampanie fină la bordul unei mini aeronave, business class, Luftansa.

Un om fericit este atent la detalii, el nu judecă nicio întâmplare, ci o acceptă și percepe ca etapă în creșterea sa! Eu te îndemn să devii conștient, mai degrabă decât realist. Căci realitatea variază în funcție de formarea și poziția ta și te înșeli cu privire la ce este corect sau drept. Dacă fiecare om ar lumina în jurul său, s-ar lumina lumea! Noi putem opri cruzimea și batjocura. Toate acestea despre care îți vorbesc în lumea mea au avut loc deja.

Am vizitat Biblioteca Petre Pandrea, din localitatea Balș, pe care am îmbogățit-o cu două volume de carte, din seria Vorbind cu Dumnezeu, care, a dat sens vieții mele și m-a transformat în omul care am devenit! Acolo m-au așteptat emoționați câțiva cititori minunați. Mi-au spus că tonalitatea cu care rostesc cuvintele îi liniștește, în ciuda faptului că am experimentat multă cruzime în prima parte a vieții. Astăzi pot să spun că sunt un om fericit.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.