O minte de învingător exprimă o atitudine sănătoasă, speranță și optimism.

O inimă deschisă și o minte de învingător

O minte de învingător exprimă o atitudine sănătoasă, speranță și optimism. O inimă deschisă nu râde niciodată fals, ea nu mimează fericirea, ci este realistă și sinceră, adică puternică. Nu contează cum pari în fața oamenilor, contează cum trăiești. Cât din ceea ce faci pentru tine are scopul de a îi impresiona pe alţii? Îți spun eu cât, aproape tot.

În lumea aceasta mare cu cât gândești mai mult cu atât devii mai nefericit, căci începi să observi neregulile societății și le accentuezi. Ai vrea să schimbi ceva dar nu ai puterea, iar dorința te apasă din ce în ce. Îți faci iluzii crezând că lucrurile vor decurge așa cum ai plănuit tu, dar realitatea este alta.

Învață să gândești sănătos și să simți la fel, ca să poți înainta. O minte de învingător nu se oprește niciodată din a crește. Eu sunt recunoscător pentru faptul că trăiesc această viață plină de peripeții și că am un scop pe măsură. Mulțumesc lumii care m-a primit în ea și Celui care mi-a oferit șansa de a o curăța.

Nu te îngrijora gândind că dacă vei deveni prea sensibil într-o lume a luptelor vei înnebuni. Tu poţi căpăta echilibrul mental pentru a trăi ca un om sănătos pe Pământ, dar în acelaşi timp să ai o inimă care sparge toate barierele şi depăşeşte cerul.

Caută să faci pace cu tine ca să te împrietenești cu Dumnezeu, iar Universul să lucreze în favoarea ta. Braţele calde care te cuprind îţi îndulcesc amarul, îţi colorează lumea şi te propulsează către atingerea scopului care ți s-a descoperit. O minte de învingător privește dincolo de alegeri și aşteptări și aspiră la cea mai înaltă viziune despre viață, ea devine dragoste căci dragostea este ceea ce rămâne.

Dumnezeu nu vrea să fim răi, adică slabi, fiinţe demne de milă și scufundate în inconştienţă, El vrea să fim puri, adică puternici, de neclintit în fața iluziilor şi amăgirilor. Când mintea veche creează ziduri între suflete întemniţează fericirea, consolidează diferenţele şi diminuează asemănările, parcă nu am fi cu toţii fii ai aceluiaşi soare.

Fii foarte atent la deciziile pe care le iei, consecinţele nu apar imediat, dar când apar le simţi. Nu trăi doar pentru tine ca un egoist, nici nu te arunca în oceanul altruismului fără colac de salvare, fii cumpătat în tot. Fii cumpătat în comoditate și stare de bine, dar și în muncă și sacrificiu pentru ceilalți, odihnește-te puțin.

Când observi că din ce în ce mai mulți oameni renunță la calea lor și își schimbă atitudinea din cauza dezamăgirilor sau a așteptărilor, nu te gândi că poate moralitatea și integritatea nu reprezintă cele mai bune soluții, în schimb înţelege faptul că sunt oameni slabi și caută să fii un stâlp pentru ei.

Personal consider că niciun om nu trăieşte viaţa pe care şi-a imaginat-o în vremea când era copil, dar acest aspect nu îi oferă dreptul să distrugă totul în jur, ci îi oferă oportunitatea de a accepta, a se adapta și a se cunoaște. Diferenţa dintre un om rece şi un om cald, care și-a dezvoltat o minte de învingător, ambii având o experienţă de viaţă similară, este faptul că unul a urcat și altul a coborât, prin proprie alegere.

Desăvârșește-te în dreptate și în adevăr, în cinste și cumpătare, dar și în toleranță și iertarea aproapelui tău, ca și tu să fii iertat la rândul tău de ceilalți. Fii maleabil la fel ca apa care ia forma oricărui vas. Joacă-te des, nu renunța niciodată să fii copil.

Atunci când eşti copil ai nevoie de sprijin, când eşti adult devii tu un sprijin pentru ceilalţi. În oceanul lumii copiilor care sunt lăsaţi de izbelişte nu li se oferă şansa să ajungă la maturitate, din nefericire ei se îneacă unul câte unul din generaţie în generaţie.

Nu legitima sisteme care lucrează împotriva ta şi a copiilor tăi. Nu încuraja autoritatea guvernelor asupra oamenilor prin vot. Nu te răzvrăti împotriva semenilor tăi care trudesc cot la cot cu tine pentru familiile lor. Lacomii de control şi de putere au cheltuit mulţi bani ca să provoace instabilitatea, apoi să îţi prezinte soluţia, iar pentru tine totul este contra cost şi aşa va rămâne până în ziua în care îți vei trezi conștiența.

O minte de învingător iubește

Astăzi mulţi se adună ca să îşi manifeste nemulţumirea, însă puţini sunt cei care îndrăznesc să înceapă să construiască ceva. O minte de învingător își pune amprenta. Când spui că oamenii sunt otrăviţi şi răi şi că aceasta este realitatea, ceva din interiorul tău ţi-a înceţoşat vederea. Nu te pot răni trei oameni iar tu să spui că sunt perverşi şapte miliarde.

Indiferent că eşti soţ sau soţie ai nevoie să îţi rezervi timp pentru tine dimineaţa sau seara, chiar şi atunci când relaţia ta pare a fi perfectă. Un om nu este doar rolul pe care îl joacă, el este o fiinţă divină în esenţă care nu poate fi împlinită prin nicio atribuţie lumească.

În societatea de astăzi trăiesc oameni care par atât de fericiţi încât aproape că strălucesc. Ei ştiu să joace rolul bine, precum nişte actori cu experienţă. În tot acest timp, în culise, alţii sunt bucuroşi pentru faptul că şterg podelele şi se întorc la familiile lor cu sacoşa plină.

Acolo unde este orânduire divină mintea veche vede haos şi caută să facă ordine în perfecţiune. Ea nu are acces la stratul dumnezeiesc din care s-a hotărât funcţionalitatea lucrurilor, de aceea este decepţionată mereu. O minte de învingător este alchimizată în iubire și rămâne.

Cel care vorbeşte în cuvinte cât mai simple rosteşte cât mai mult adevăr. Căci întortocheate sunt căile omului, pline de amăgire şi confuzie, dar modestă este calea care te aduce la liniște. Dorinţa te păstrează motivat şi ambiţios ca să îţi croieşti un drum în viaţă, la final te detașezi de orice dorință și pleci recunoscător.

Astăzi stau pe terasă cu pătura pe mine, țin o cească de cafea în mână și scriu acest articol. Afară plouă mărunt. Peisajul pe care îl admir mă inspiră și gândesc că nu mai ştim să trăim frumos și simplu. Atunci când e linişte spunem că ne plictisim, ne-am obişnuit să trăim sub presiune, în orașe, alergând, vreme în care planeta este goală, natura ne cheamă.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments