O inimă deschisă și o minte de învingător

O inimă deschisă și o minte de învingător

O inimă deschisă și o minte de învingător

O minte de învingător exprimă o atitudine sănătoasă, speranță și optimism. O inimă deschisă nu râde niciodată fals, nici nu mimează fericirea, este realistă și sinceră, adică puternică. Nu contează cum pari în fața oamenilor, contează cum trăiești. Cât din ceea ce faci pentru tine are scopul de a îi impresiona pe alţii? Îți spun eu, aproape tot.

În lumea aceasta strâmbă cu cât gândești mai mult cu atât devii mai nefericit, pentru că începi să observi neregulile societății și le accentuezi. Ai vrea să schimbi ceva dar, nu deții puterea, iar dorința te apasă din ce în ce. Îți faci iluzii crezând că lucrurile vor decurge așa cum ai plănuit tu, dar realitatea este alta.

Învață să gândești sănătos și să simți la fel, aceasta este soluția. O minte de învingător nu se oprește vreodată din a crește. Eu sunt recunoscător pentru faptul că trăiesc această viață, o călătorie plină de peripeții și că am un scop pe măsură. Mulțumesc lumii care m-a primit în ea ori Celui care mi-a oferit șansa de a o curăța, sunt mulțumit de mine că am avut curajul să pășesc în ea.

Nu te îngrijora, gândind că dacă vei deveni sensibil, în lumea luptelor, vei înnebuni. Tu poţi căpăta echilibrul mental pentru a trăi ca un om sănătos, pe Pământ, dar în acelaşi timp să ai o inimă care sparge toate barierele şi depăşeşte cerul.

Caută să faci pace cu tine însuți, ca să te împrietenești cu Dumnezeu, iar Universul să lucreze în favoarea ta. Braţele calde care te cuprind îţi îndulcesc amarul, îţi colorează lumea şi te propulsează spre atingerea scopului! O minte de învingător privește dincolo de alegeri, de aşteptări, aspiră la cea mai înaltă viziune despre viață, devine dragoste iar dragostea este ceea ce rămâne.

Dumnezeu nu vrea să fim răi, adică slabi, fiinţe demne de milă, scufundate în inconştienţă! El vrea să fim puri, adică puternici, de neclintit înaintea iluziilor şi amăgirilor. Când mintea veche creează ziduri între suflete ea întemniţează fericirea, consolidează diferenţele şi diminuează asemănările, parcă nu am fi cu toţii fii ai aceluiaşi soare.

Fii foarte atent la deciziile pe care le iei. Consecinţele nu apar imediat, dar când apar, le simţi. Nu trăi numai pentru tine, ca un egoist, nici nu te arunca în oceanul altruismului fără colac de salvare. Tu fii cumpătat în tot. Fii cumpătat în comoditate și în starea de bine, dar și în muncă și sacrificiu pentru ceilalți, odihnește-te puțin.

Atunci când observi faptul că din ce în ce mai mulți oameni renunță la calea lor și, își schimbă atitudinea, din cauza dezamăgirilor sau a așteptărilor, nu te gândi că poate moralitatea și integritatea nu reprezintă cele mai avantajoase soluții. În schimb înţelege faptul că sunt oameni slabi, cad atât de ușor, și caută să rămâi un stâlp pentru ei.

Personal consider că niciun om nu trăieşte viaţa pe care şi-a imaginat-o în vremea când era copil. Acest aspect nu îi dă dreptul să distrugă totul în jur, îi oferă oportunitatea de a accepta, a se adapta ori a se cunoaște. Diferenţa dintre un om rece şi un om cald, care și-a dezvoltat o minte de învingător, ambii având o experienţă de viaţă similară, este faptul că unul a urcat iar altul a coborât, prin proprie alegere.

Desăvârșește-te în dreptate și în adevăr, în cinste, în cumpătare, dar și în toleranță, acceptare, în iertarea aproapelui tău, ca și tu să fii iertat la rândul tău de ceilalți. Fii maleabil la fel ca apa care ia forma oricărui vas. Joacă-te des, nu renunța niciodată să fii copil.

Atunci când eşti copil, ai nevoie de sprijin. Când eşti adult devii tu sprijin pentru alţii! În oceanul lumii, copiilor care sunt lăsaţi de izbelişte nu li se oferă şansa să ajungă la maturitate, sănătoși. Din păcate, ei se îneacă unul câte unul, din generaţie în generaţie.

Nu legitima sisteme care lucrează împotriva ta şi a copiilor tăi. Nu încuraja autoritatea guvernelor asupra oamenilor prin vot. Nu te răzvrăti împotriva semenilor tăi care trudesc cot la cot cu tine pentru familiile lor. Lacomii de control şi putere au cheltuit mulţi bani ca să provoace instabilitatea și apoi să îţi prezinte soluţia. Dar pentru tine totul este contra cost şi aşa va rămâne, până în ziua când îți vei trezi conștiența.

O minte de învingător iubește

Astăzi mulţi se adună ca să îşi manifeste nemulţumirea, dar puţini sunt cei ce îndrăznesc să înceapă să construiască ceva. O minte de învingător își pune amprenta. Când spui că oamenii sunt otrăviţi şi răi şi că ea este realitatea, ceva din interiorul tău ţi-a înceţoşat vederea. Nu te pot răni trei oameni iar tu să spui că sunt perverşi toți şapte miliarde.

Indiferent că eşti soţ ori soţie ai nevoie să îţi rezervi timp pentru tine dimineaţa sau seara, chiar şi când relaţia pare perfectă. Un om nu este doar rolul pe care îl joacă, este o fiinţă divină în esenţă care nu poate fi împlinită prin nicio atribuţie lumească.

În societatea de astăzi trăiesc oameni care par atât de fericiţi încât aproape că strălucesc. Ei ştiu să joace rolul bine, precum nişte actori cu experienţă. În tot acest timp în culise alţii sunt bucuroşi pentru faptul că şterg podelele şi se întorc la familiile lor, cu sacoşa plină, fericiți.

Acolo unde este orânduire divină mintea veche vede haos şi caută să facă ordine în perfecţiune, căci nu are acces la stratul dumnezeiesc din care s-a hotărât funcţionalitatea lucrurilor. De aceea, este decepţionată mereu. Dar o minte de învingător este alchimizată în iubire și rămâne.

Cel care vorbeşte în cuvinte cât mai simple rosteşte cât mai mult adevăr. Căci întortocheate sunt căile omului, pline de amăgire şi confuzie, însă modestă este calea care te aduce la liniște! Dorinţa te păstrează motivat şi ambiţios, ca să îţi croieşti un drum în viaţă, dar la final îţi aminteşti că nu ai nevoie de nimic și pleci recunoscător.

Astăzi stau pe terasă, țin pătura pe mine și o cafea fierbinte în mână și scriu acest articol. Plouă mărunt, peisajul mă inspiră și gândesc că nu mai ştim să trăim frumos și simplu. Atunci când este linişte, spunem că ne plictisim. Ne-am obişnuit să trăim sub presiune, în orașe, alergând, vreme în care planeta este goală, natura ne cheamă.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.