O inimă deschisă și o minte de învingător

O inimă deschisă și o minte de învingător

O inimă deschisă și o minte de învingător

O minte de învingător exprimă o atitudine sănătoasă, speranță și optimism. O inimă mare nu râde niciodată fals, nu mimează fericirea, ba este realistă și sinceră, adică puternică. Nu contează cum pari în fața oamenilor, contează cum trăiești. Cât din ceea ce faci pentru tine are scopul de a îi impresiona pe alţii? Îți spun eu, aproape tot.

În lumea asta strâmbă, cu cât gândești mai mult cu atât devii mai nefericit, fiindcă începi să observi neregulile lumii și le accentuezi. Ai vrea să schimbi ceva însă nu deții puterea, iar dorința te apasă din ce în ce. Îți faci iluzii, crezi ca lucrurile să decurgă așa cum ai plănuit tu, dar realitatea este alta.

Învață să gândești sănătos și să simți la fel, aceasta este soluția. O minte de învingător nu se oprește niciodată din a crește. Eu sunt recunoscător pentru faptul că trăiesc această viață, o călătorie minunată, cu un scop pe măsură. Mulțumesc lumii care m-a primit în ea și Celui care mi-a oferit dreptul de a o curăța. Îmi mulțumesc mie pentru curajul de a păși în ea.

Nu te îngrijora, gândind că dacă vei deveni prea sensibil, într-o lume a luptelor, vei înnebuni. Tu poţi căpăta echilibrul mental necesar pentru a trăi ca un om sănătos, pe Pământ, iar în acelaşi timp să ai o inimă care sparge toate barierele şi depăşeşte cerul.

Caută să faci pace cu tine însuți, ca să te împrietenești cu Dumnezeu, iar Universul să lucreze în favoarea ta. Braţele calde care te cuprind îţi îndulcesc amarul, îţi colorează lumea şi te propulsează spre ţelul căilor tale. O minte de învingător vede dincolo de alegeri şi aşteptări, aspiră la cea mai înaltă viziune despre speranţă şi scop, și se transformă în ceea ce rămâne.

Dumnezeu nu vrea să fim răi, adică slabi, fiinţe căzute în inconştienţă, El vrea să fim puri, adică puternici, de neclintit înaintea iluziilor şi amăgirilor. Când mintea veche creează ziduri între suflete, întemniţează fericirea, consolidează diferenţele şi diminuează asemănările, de parcă nu am fi cu toţii fii ai aceluiaşi Soare.

Fii foarte atent la deciziile pe care le iei. Consecinţele nu apar imediat, dar când apar, le simţi. Nu trăi numai pentru tine, ca un egoist, nici nu te arunca în oceanul altruismului fără colac de salvare, ci fii cumpătat în tot. Fii cumpătat în comoditate și în starea de bine, dar și în muncă și sacrificiu pentru ceilalți, odihnește-te puțin.

Atunci când observi faptul că din ce în ce mai mulți oameni renunță la calea lor și își schimbă atitudinea, din cauza dezamăgirilor sau amăgirilor pe care și le-au provocat, așteptând o răsplată închipuită, nu te gândi că poate moralitatea și integritatea nu reprezintă cele mai avantajoase soluții. În schimb, înţelege faptul că ei sunt oameni slabi, care cad atât de ușor, și caută să rămâi un stâlp pentru ei.

Personal, consider că niciun om nu trăieşte viaţa pe care şi-a imaginat-o în vremea când era copil. Dar asta nu îi dă dreptul să distrugă totul în jur, ci îi oferă oportunitatea de a accepta, a se adapta și a se cunoaște. Diferenţa dintre un om rece şi un om cald, care și-a dezvoltat o minte de învingător, ambii având o experienţă de viaţă similară, este faptul că unul a urcat iar altul a coborât, prin proprie alegere.

Desăvârșește-te în dreptate și în adevăr, în cinste și cumpătare, dar și în toleranță și acceptare, în iertarea aproapelui tău, ca și tu să fii iertat la rândul tău. Fii maleabil la fel ca apa care ia forma oricărui vas. Joacă-te mai des, nu renunța niciodată să mai fii copil.

Atunci când eşti copil, ai nevoie de sprijin. Când eşti adult, devii tu un sprijin pentru ceilalţi. În oceanul lumii, copiilor care sunt lăsaţi de izbelişte nu li se oferă şansa să ajungă la maturitate, ci se îneacă unul câte unul, din generaţie în generaţie.

Nu legitima niciodată sisteme care lucrează împotriva ta şi a copiilor tăi. Nu încuraja autoritatea guvernelor asupra oamenilor. Apoi, nu te răzvrăti împotriva semenilor tăi, care trudesc cot la cot cu tine, pentru familiile lor. Oamenii lacomi de control şi de putere au cheltuit mulţi bani ca să provoace instabilitatea, apoi să îţi prezinte soluţia. Iar pentru tine totul este contra cost şi aşa va rămâne, până în ziua când îți vei trezi conștiența. Atunci Dumnezeu te va ridica deasupra legii, căci nu o vei mai încălca.

O minte de învingător iubește

Astăzi mulţi se adună ca să îşi manifeste nemulţumirea, dar puţini sunt cei ce îndrăznesc să înceapă să construiască ceva. Doar o minte de învingător își pune amprenta. Când spui că oamenii sunt urâţi şi răi, şi că ea este realitatea, ceva din interiorul tău ţi-a înceţoşat vederea. Nu te pot răni trei oameni, iar tu să spui că sunt perverşi şapte miliarde.

Indiferent că eşti soţ sau soţie, ai nevoie să îţi rezervi timp pentru tine, dimineaţa sau seara, chiar şi atunci când relaţia ta este perfectă. Omul nu este doar rolul pe care îl joacă, el este o fiinţă divină, în esenţă, care nu poate fi împlinită prin nicio atribuţie lumească.

În societatea de astăzi există oameni care par atât de fericiţi încât aproape că strălucesc. Ei ştiu să joace rolul bine, precum nişte actori cu experienţă. În tot acest timp, în culise, alţii sunt bucuroşi pentru faptul că şterg podelele şi se întorc la familiile lor cu sacoşa plină.

Acolo unde este orânduire divină, mintea veche vede haos şi caută să facă ordine în perfecţiune. Ea nu are acces la stratul dumnezeiesc care a hotărât funcţionalitatea lucrurilor şi nu cunoaşte planurile, de aceea este decepţionată mereu. O minte de învingător este alchimizată în iubire mai târziu și rămâne.

Cel care vorbeşte în cuvinte cât mai simple rosteşte cât mai mult adevăr. Căci întortocheate sunt căile omului, pline de amăgire şi confuzie, dar modestă este calea care te duce la mal. Dorinţa te păstrează motivat şi ambiţios, ca să îţi croieşti un drum în viaţă, însă la final îţi aminteşti că nu ai nevoie de nimic și pleci recunoscător.

Astăzi stau pe terasă, cu pătura pe mine, cu o cafea fierbinte în mână și scriu acest articol. Plouă mărunt, mă simt inspirat și gândesc că nu mai ştim să trăim frumos și simplu. Atunci când e linişte, spunem că ne plictisim. Ne-am obişnuit să trăim în oraşe sufocaţi, sub presiune, alergând, vreme în care planeta este goală, natura ne cheamă.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.