Învață să pierzi ca un învingător

Învață să pierzi ca un învingător

Învață să pierzi ca un învingător

Învață să pierzi ca un învingător, realizând că succesul este compus dintr-un miliard de eșecuri, așezate unul peste altul, formând un zid de cărămidă. Recunoștința și apoi utilizarea cărămizilor așa cum ți s-au dat ori cum le-ai trăit, îți înalță percepția. Succesul unui om se măsoară prin ceea ce a devenit, nu prin enumerarea lucrurilor pe care le-a obținut. Începem!

Nu căuta vindecători în afara ta, urmează îndrumătorii care îţi reamintesc că toate soluţiile se află în interiorul tău, deoarece spiritul nu are nevoie de intervenţie din afară. Caută înțelepciunea și deschide-ți inima ca să te bucuri de frumusețile vieții, gustă dintr-o ceașcă de iubire și fii un om fericit și liber.

În viaţă, poate e vorba de experienţă, nu de a obţine ceva, poate împlinirea se defineşte prin intensitatea cu care ai trecut prin ea. Învață să pierzi ca să câștigi. El este motivul pentru care ai ales să trăiești într-o lume în care eșecul este posibil, ca să îl învingi.

Să nu uiţi niciodată că întunericul cel mai mare este educat bine şi îmbrăcat frumos. Dă ambalajul jos de pe un om ca să observi ceea ce rămâne, dacă știi. De multe ori dreptatea este un ghimpe în calea prieteniei, a iertării şi iubirii. Tu rostește adevărul și înfăptuiește-l, dar fii cumpătat în tot.

Învață să pierzi ca un învingător atunci când oamenii vor ignora truda ta şi cele o mie de fapte bune, și te vor judeca pentru fiecare lucru greşit. Binele este invizibil și sublim, răul ia formă rapid în percepţia minţilor slabe și se manifestă. Nu deveni victima gândurilor tale!

Căci este de o mie de ori mai uşor să acuzi, să judeci şi să distrugi, decât să iubeşti, ca să construieşti. Dacă vrei cu adevărat să impresionezi lumea şi să îţi pui amprenta, fii bun şi iubitor până la sfârșit. Omul rău merge odată cu valul, puţini sunt cei care aleg să se opună lui.

Atunci când faci un bine, iei o decizie, când faci un rău execuți oridinul minții colective manifestat de această așezare inconștientă de oameni, în loc să decizi tu pentru tine, în mod individual și liber. Lumea poate să ucidă viața doar cu gândul, nici nu știi.

Viaţa trăită pe Pământ nu este chiar atât de lungă, nici foarte scurtă, dacă ştii să adulmeci momentele, să miroşi florile, să te bucuri de peisaje şi să preţuieşti prezenţele celor care au fost trimişi în lume odată cu tine, ca tu să nu te simţi singur. Dragostea care te călăuzeşte se face simţită prin ele.

Orice eveniment cu care te lupţi în sinea ta creează un blocaj interior care duce la îmbolnăvire mai târziu şi îţi scurtează viaţa. Iar viaţa ta va fi şi posomorâtă, nu doar scurtă. Învață să pierzi ca să te ridici peste neputințele tale și să zbori peste gura lumii.

Conştientizarea faptului că viaţa ştie ce e mai bine pentru tine te reîmprospătează şi îţi ia durerea cu mâna. Căci copacul peste care plouă cel mai mult devine cel mai bogat. Mușchiul cel mai lucrat este cel mai dezvoltat. Omul care a suferit cel mai mult este cel mai fericit, deoarece el cunoaște nefericirea, iar cunoașterea îl face să aprecieze fiecare clipă trăită, de o sută de ori mai intens.

Un om cu adevărat fericit nu se străduieşte să pară fericit, el pur și simplu este astfel, fără să fie preocupat de imaginea sa. Celui care încearcă să pară îi lipseşte ceva. Astăzi iubeşti viaţa, înţelegi rolul oamenilor care te înconjoară şi scopul experienţelor pe care le-ai trăit.

Viaţa este o închisoare a dorinţelor pentru majoritatea oamenilor, din care evadezi atunci când începi să vezi. Așa că străduiește-te să vezi lumina, întunericul se vede și cu ochii închiși.

În lumea aceasta mare nu toţi oamenii pot spune, cu bucurie, „astăzi a sosit timpul să fac ceva şi pentru mine”, căci, tot timpul, gândurile lor viclene sunt doar la ei înşişi. Să nu crezi că cel care vine la tine ca să îţi ceară ajutor îţi este inferior, el a fost trimis ca să te înveţe să îţi deschizi inima. Mulţumeşte-i aşa cum îţi mulţumeşte el.

Lupta dintre bine și rău

Admiră, nu invidia. Tolerează, nu acuza. Iubeşte, nu judeca. Acceptă, nu te lupta. Eliberează-te, nu te mai stresa, ca să nu îţi iroseşti viaţa iar oamenii inconștienți să facă ce vor cu ea. Iubește ceea ce ești și prețuiește ceea ce ai. Vei fi cu adevărat liber nu atunci când vei uita trecutul dureros, ci atunci când îl vei îmbrățișa și iubi.

Acolo unde este putere și adevăr, oamenii văd slăbiciune. Unde este slăbiciune mascată cu minciună, ei văd putere. Aceasta se întâmplă deoarece trăiesc în minciună și sunt orbi de adevăr.

Cel mai înalt nivel spiritual cunoscut de om este conștientizarea faptului că nu există o luptă între bine și rău. În realitate binele se folosește de rău ca să crească. Așadar, răului îi este permis să existe ca binele să crească, apoi și răul va fi transformat în bine. Fii ai luminii suntem cu toții, indiferent ceea ce credem noi despre noi.

Eu mă folosesc de rău ca să cresc în iubire. Dacă nu exista răul nu eram atât de mare, iar dacă eram nu mă vedeam, ci străluceam ca o lumânare în soare și mă topeam. Când fac un bine cuiva care nu mă poate răsplăti înapoi, mi-am oferit deja răsplata. Ea este satisfacția că am pus piciorul în această lume și am avut naibii curajul de a spune ceva. Asta mă ridică la cer, deasupra norilor și a îngerilor, pe scaunul meu, de unde am plecat și unde mă voi întoarce.

Personal, rareori mă simt pe jumătate om. Când se întâmplă acest lucru caut să identific cauza care m-a determinat să mă asociez cu omul și imediat mă redresez. Și exact în momentul în care cred că nu am nicio putere, am transformat lumea.

Învață să pierzi ca un învingător și nu uita, atunci când te vindeci, nu te vindeci ca să nu mai suferi ori să stai pe tron, te vindeci ca să îţi poţi continua călătoria, să înţelegi scopul fiecărei experienţe şi să nu mai greşeşti, ca să nu te răneşti. Ea este a doua şansă care îi este dată fiecărui om.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.