Detașarea prin iubire este sănătate, indiferența înseamnă negarea dependenței și a posesivității.

Detașarea prin iubire, nu prin indiferență

Detașarea prin iubire este sănătate. Indiferența înseamnă negarea dependenței și a posesivității care există în tine, nu eliminarea lor. Prioritatea unui om educat ar fi bine să fie renunţarea la orgoliu și ignoranță, nu consolidarea lor, ca să nu se urâţească în felul acesta şi să scadă dramatic în ochii celui ce a terminat doar patru clase. În ceea ce mă privește, eu şi egoul meu nu mai suntem împreună demult, I’m single!

Nu te mai lăsa pradă fricii de fiecare dată când traversezi o prăpastie. Dacă ştii că eşti slab și nu poți, nu privi în jos. Nu intra în panică dacă nu te regăseşti în lume, nici nu urma obiceiurile tuturor, ca în felul acesta să fii acceptat. Tu caută să îţi aminteşti cine eşti cu adevărat, de unde ai venit şi ce ai de făcut, atât.

Nu spune niciodată că ţi-ai fi dorit alţi părinţi, alt partener și alţi copii, ori că ai fi vrut să fii altcineva. Dacă nu ai fi avut pe nimeni sau nu ai fi existat deloc? În ziua în care vei observa că doar bunurile materiale te pun în valoare, ca om, să cunoşti faptul că nu mai ai nimic de transmis.

Gelozia nu îl ţine aproape pe cel pe care îl iubeşti, ea îl îndepărtează de tine. Când simţi că eşti pe cale să pierzi pe cineva lasă-l liber dacă încă îl vrei în viaţa ta. Detașarea prin iubire lasă în spate durerile emoționale și teama de a pierde pe cineva.

Nu crede în coincidenţă, nici în horoscop, în schimb înţelege faptul că tot ce se întâmplă în viața ta are legătură cu tine. Altfel nu te-ai fi aflat acum aici, martor la procesul desăvârşirii umane în desfăşurare.

Sufletul este ca cerul, atunci când e senin îi poţi observa grandoarea şi realizezi că poate fi întins la infinit, dar când e înorat devine tensionat şi se micşorează, din infinit se face finit şi în final se usucă. Pacea nu vine împreună cu împlinirea dorințelor, se așterne în urma renunțării la ele. Toate cele de trebuinţă ți se dau la momentul potrivit.

Detașarea prin iubire de cei care te rănesc nu provine din răzvrătire, mândrie, nici nu conține dezamăgire, zâmbetul trebuie purtat veșnic în suflet, nu pe buze, în mod falnic, în văzul unei lumi din ce în ce mai tristă. O uşă închisă este o punte spre succes pe care Universul o aşază la picioarele celor puternici, care trec peste orice blocaj și mulțumesc pentru fiecare reușită. Succesul nu înseamnă doar să obții, ci mai degrabă să devii.

Lucrurile rele nu se întâmplă din vina ta. Nu te confrunți cu karma ta, cu condamnarea divină sau destinul aspru cu care consideri că te-a blestemat cineva, ci pur și simplu așa funcționează viața. La fel ca în cazul unui copac, unele crenguțe înfloresc, altele se usucă și cad, chiar dacă ai udat copacul periodic și ai săpat pământul cu atenție.

Divinitatea nu a pedepsit pe nimeni niciodată. Dacă am înțelege adevăratul sens al cuvântului blasfemie am realiza că cea mai mare blasfemie rostită de cineva vreodată este afirmația că Dumnezeu va judeca. Atunci când consideri că Dumnezeu judecă transformi percepția ta cu privire la înțelepciunea universală superioară și bună, liantul care ține totul la un loc, pe care îl numim dragoste sau Dumnezeu, într-una limitată, de om.

Când faci această afirmație consideri că Dumnezeu este păcătos la fel ca omul, că e slab și urăște. Păcatul este uitare, adică imposibilitatea de a te identifica cu esența ta, înțelepciunea universală superioară și bună, liantul care ține totul la un loc, pe care îl numim dragoste sau Dumnezeu.

Detașarea prin iubire de lume

Nu tot ceea ce pare logic și bun este cu adevărat benefic pentru tine sau pentru ceilalți. Chiar și marii inventatori ai lumii s-au confruntat cu confuzia. Profeților care au intuit încotro va ajunge lumea cu câteva mii de ani după ce vor trăi ei li s-a dat să vadă până într-un punct, le-a fost stabilită o limită. Misterul este un element temeinic care asigură buna desfășurare a jocului numit viața pe Pământ.

Ferice de omul care permite forţei binelui să se manifeste prin el, acela va birui lumea întunericului şi va trăi în era Paradisului. Detașarea prin iubire de lumea relativității se produce în fiecare om care s-a trezit în spirit. Semnele se văd, simptomele îți sunt confirmarea, vechiul tu moare și noul iese învingător.

Pe parcursul vieţii eu am fost hipnotizat de o putere a binelui care mi-a transmis intenţiile ei, apoi intențiile ei s-au transformat în faptele mele. Şi i-am permis, totul a depins de mine și a fost alegerea mea. Nu o spun ca să mă laud ci ca să vă iubesc, sunt un exemplu pentru cei pe care îi întâlnesc.

Oamenii, datorită dezamăgirilor pe care şi le provoacă unii altora, au încetat să mai aibă încredere în ei şi au ales să trăiască bărbat cu bărbat şi femeie cu femeie, în speranţa că astfel nu vor mai fi înșelați și răniţi. Și totuși ei nu ştiu că rănile abia după trecerea furtunii încep să usture, iar de fiecare dată când cred că s-au vindecat și au trecut peste, sângele țâșnește mai tare. Ei aleargă din floare în floare crezând că ceilalţi sunt defecţi.

Şi oricine spune despre oameni că vor fi judecaţi de Dumnezeu este un om pierdut, al cărui discernământ dumnezeiesc cu care a fost înzestrat a fost amestecat cu învăţăturile oamenilor. Oare ce fiinţă şi-ar da viaţa pentru răscumpărarea celor pe care îi iubeşte, ca apoi să îi pedepsească pentru faptul că fără ea ar fi murit?

Oamenii ar răzbate mai uşor dacă s-ar lua de mână și ar păşi împreună, atunci viaţa ar fi mai plăcută. Dumnezeu nu se va lepăda niciodată de om aşa cum s-a lepădat omul de Dumnezeu. Mă bucur că te inspir, simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments