Frumusețile vieții, minunile naturii, misterele Universului, învățăturile oamenilor, experiența ta și apoi desăvârșirea, iubirea, fericirea, dar nu în ultimul rând dezamăgirea care a preluat controlul ființei care ești și te trage dupa ea, parcă ți-ar fi motivația, nu otrava altora sau neînțelegerea ta.

Frumusețile vieții și lucrurile simple

Frumusețile vieții, minunile naturii, misterele Universului, învățăturile oamenilor, experiența ta și apoi desăvârșirea, iubirea, fericirea, dar nu în ultimul rând dezamăgirea care a preluat controlul asupra ființei care ești și te trage dupa ea, parcă ți-ar fi motivația, nu otrava altora sau neînțelegerea ta. Inacceptarea ucide!

Fii gata să o iei de la zero de fiecare dată când ai nevoie, îmbunătățește-ți viziunea despre viață tot așa cum îți lucrezi corpul ca să atingi rezultatele dorite. Caută să privești partea plină a paharului, așa cum spun unii.

Atunci când suferi chiar dacă dorința ta este să scapi de suferință ceva te împinge să alegi și mai multă suferință și să o împărtășești cu ceilalți. De aceea au fost inventate cântecele de jale, poveștile de dramă sau filmele acelea triste în care te regăsești. Preocupat fiind cu ele încetezi să observi frumusețile vieții și îți întorci privirea de la soare, spui că este mereu posomorât și plouă.

De asemenea, atunci când primești un diagnostic negativ îți schimbi atitudinea și astfel îți cobori vibrația, în loc să ți-o înalți ca să accelerezi vindecarea și să îți continui viața. În zilele în care ești deshidratat nu simți nevoia să bei apă chiar dacă ai sticla lângă pat și ajungi să crezi că slăbiciunea ți-a fost provocată de alți factori.

Cei mai mulți oameni nu simt nevoia să se elibereze de negativ și să se bucure de frumusețile vieții din cauză că nu au fost niciodată liberi și nu cunosc sentimentul. Celui care nu a gustat niciodată dintr-o prăjitură delicioasă nu îi este poftă. Sinceritatea este o putere invizibilă pe care cei slabi, care se ascund în spatele minciunii, o văd ca pe o slăbiciune și râd.

Nu te pierde în detaliile conspiraţiilor de tot felul, create de oamenii visători și sceptici în ceea ce priveşte viitorul, încrede-te în tine şi bucură-te de tot aşa cum vine către tine. Lasă viaţa să curgă, permite-i intuiţiei să te ghideze, zboară peste obstacole şi supărări. Nu este niciodată prea târziu să te bucuri de frumusețile vieții.

Noi, oamenii occidentali, care funcționăm mai mult la nivel mental decât ca ființe complete și desăvârșite, de multe ori opunem rezistenţă prezentului. Tiparele minții ne împiedică să acceptăm evenimentele care servesc dezvoltării părților care ne alcătuiesc. Această reacţie produce suferinţă mai degrabă decât să ne ajute să găsim soluţii pentru a schimba ceva.

Încetează să te mai gândeşti în mod obsesiv la lucrurile care te întristează, bucură-te de frumusețile vieții care au fost ascunse în lucrurile simple. Dacă tot ceea ce vine către tine serveşte împlinirii scopului tău cel mai înalt, pentru ce te îngrijorezi?

Fii un om responsabil în cea mai mare parte a timpului, dar nu uita, din când în când este necesar să te opreşti ca să respiri şi pentru tine. Nu fi egoist, fii un om iubitor, dar include-te și pe tine în lista cu cei pentru care te tot dedici.

Multor suflete le este destinat ca în anumite vieţi să nu se atingă, indiferent că nu pot supravieţui separate. O fiinţă dezbrăcată de identitatea lumească nu se va supăra niciodată, pe ea nu o va întrista nimic niciodată. Și nimeni nu îi poate impune cum să fie, dar uneori este bine să ne amintim unde vom ajunge. Frumusețile vieții ne întâmpină la începutul călătoriei și la sfârșitul ei, noi suntem bumerangul care pleacă și se întoarce la Dumnezeu.

Omul cu adevărat om nu intenţionează niciodată să rănească, iar dacă o face din neatenţie repară ceea ce poate fi reparat și iubeşte mai mult. Începi să vezi frumusețile vieții atunci când îți faci ordine în gândire, cuvânt și faptă. Atunci răsare soarele, înfloresc copacii, ți se colorează privirea, căci primăverile înfloresc mai întâi în suflet. Intenția cu care trecem prin viață definește valoarea lui.

Nu lăsa pe nimeni să te schimbe în rău, lasă-i pe cei care sunt înaintea ta să te inspire și schimbă-te în bine, nu bate pasul pe loc. Lucrează cu tine până când vei deveni conştient că eşti preţios, că nu ai nicio vină și că meriţi să primeşti o răsplată veşnică şi veselie fără margini.

Primăvara înflorește în suflet

Sper ca toți oamenii să fie iubiți de cine vor ei să fie iubiți, să aibă ceea ce își doresc atunci când își doresc și să fie copleșiți de pacea interioară fără de care nu s-ar putea bucura de nimic. Dacă mi-ar sta în putere v-aș da gândirea mea, v-aș dărui înțelepciunea fără să mi-o prețuiesc și o fac.

Vânt, nisip, mare, soare și o băutură rece, o melodie superbă ascultată la căști pe plajele pustii ale Insulei Corfu, în localitatea Agios Georgios, este ceva ce îmi amintesc și suspin. O dimineață petrecută în parcul El Retiro din centrul orașului Madrid, privind lebedele, stând cu fața la soare în Grădina Trandafirilor, este ceva simt că mă împinge îți să scriu.

Îți ofer cafeaua dragostei printre rândurile scrise și te fac să visezi. Îți retez rădăcinile durerilor emoționale pe care le-ai udat cu lacrimile care au crescut și ți s-au înfășurat de gât. Te zgudui pur și simplu relatând adevărul în care te regăsești și te fac să îndrăznești să speri. Și simți că devii ușor încât te ridici de la sol și începi să zbori.

Iubeşte-ţi duşmanii până în clipa când vei realiza că în realitate nu există duşmani, există doar oameni derutați care au suferit mult şi care nu au fost învăţaţi că a plăti cu aceeaşi monedă duce la extinderea lanţului urâciunilor și în final la autodistrugere.

Îmi doresc ca binecuvântările pe toate planurile să ajungă la tine ca să descoperi frumusețile vieții, acelea dintâi, la care primul om a renunțat în necunoștință de cauză. Astăzi fiecare cunoaște cauza și caută să se întoarcă la esență.

Cartea pe care România a citit-o și descărcat-o în mod gratuit este cumpărată astăzi în format digital cu 8,32 de dolari de oamenii din întreaga lume și își croiește rapid drum către inimile lor. Am tradus cartea Mikel în engleză, iar cu lacrimi de fericire în ochi gândesc, umil, I made it global.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments