Visul unui om sărac nu este să devină bogat, ci să se însănătoşească mental şi emoţional, să îşi recapete demnitatea ca să se producă întregirea.

Visul unui om sărac nu este să devină bogat

Visul unui om sărac nu este să devină bogat, ci să se însănătoşească mental şi emoţional, să îşi recapete demnitatea ca să se producă întregirea. Identitatea fiinţei i-a fost spulberată și încrederea furată, el este ca o floare care nu a fost udată. Visul unui om sărac este să trăiască într-o lume dreaptă și curată, în care oamenii strâng în urma lor, iubesc și respectă.

Visul unui om sărac cu duhul este să crească în spirit iar la final să se detașeze de tot. Te întâmpină un sentiment de uşurare de fiecare dată când îţi iei viaţa în mâini şi alegi să înaintezi pe calea sinelui. Închei capitolul trecut și merg înainte, îţi spui, chiar şi cele mai amare lacrimi se usucă până la urmă.

Porți cu tine doar cele necesare şi laşi în spate bagajul emoțional al trecutului care te ţine pe loc. Priveşti din avion oraşul tău şi te gândeşti la oamenii care te-au rănit, dar tristeţea dispare în zare și pentru prima dată îi iubeşti, căci ai ieşit din raza otrăvii lor. Starea ta naturală este veselia, nu supraviețuirea.

Atunci când te dedici oamenilor făcând ceea ce iubeşti, crescând încet și sigur, te inundă un sentiment minunat și te ridici nu doar din pat, ca să muncești, tu revii la viaţă asemeni unui copac care a fost tăiat, din al cărui trunchi retezat răsar crenguţe roditoare din nou.

Visul unui om sărac nu este să devină bogat ca banii să îi rezolve orice problemelă, provocări au fost create pentru toate categoriile. Susțin faptul că banii sunt necesari şi buni deoarece în această lume nu toţi oamenii beneficiază de resursele naturale pe care planeta iubitoare le oferă tuturor în mod gratuit.

Banii te ajută să supravieţuieşti, să trăieşti decent și să beneficiezi de o educaţie bună, totuși nu pot înlocui iubirea de care ai nevoie, nici nu te pot respecta în locul oamenilor. Banii nu pot diminua teama, ei nu ţi-i pot aduce pe cei dragi înapoi.

Visul unui om sărac ar fi bine să fie eliberarea de teama care l-a paralizat. Nu are niciun sens să rămâi pe loc din pricina greşelilor pentru care ai fost deja iertat, pe care le-ai recunoscut și pentru care te-ai iertat. Cu cât înaintezi în vârstă te îngreunează regretele, căci e ușor să judeci şi să îţi manifeşti mânia, dar este mai greu să îndepărtezi regretul că ai rănit omul care te iubeşte.

Un copil se naște inocent mental, sănătos emoțional, natural funcțional, dar în funcție de evenimentele care au loc în familia lui și ulterior în societate, la care este supus și care îl afectează, se formează. Un tată violent fizic și verbal va însămânța ura față de bărbați în inima fiicei sale. Devenită femeie, soție, mama, fiica lui va urî bărbații, îi va condamna și considera responsabili pentru orice nemulțumire care o privește.

Dacă o mamă este ușuratică și dependentă de afecțiunea masculină, iar fiica ei vede, aude și este afectată, își va desconsidera mama, iar devenită femeie, soție, mamă, va fi instabilă la fel ca ea.

Dacă o mamă nu și-a manifestat afecțiunea față de fiica ei sub nicio formă, devenită femeie fiica ei va căuta afecțiune și atenție în mod obsesiv de la bărbați și va fi dezamăgită des. Pentru că nu toți îi vor oferi o îmbrățișare și o mângâiere sinceră fără să urmărească să primească ceva. Oamenii sunt mai rezervați în altruism și sensibilitate în zilele actuale.

Secretul de care cei mai mulți devin conștienți abia la sfârșitul vieții este acceptarea ei așa cum le-a fost dată. Minții îi este imposibil să accepte o situație care pare să destabilizeze tiparul propriuzis. Atunci când se confruntă cu o situație incorectă nu se oprește până când nu se autodistruge.

Și cum ar putea un om care s-a născut fără mâini și fără picioare să schimbe situația sa? Oricât l-ar presa mintea nu va putea. El are două variante: ori acceptă ori se distruge. Acestea sunt valabile în cazul tuturor indiferent de problemă.

Visul unui om sărac este împlinirea, iar unealta cea mai eficientă în acest demers este acceptarea. Pacea se dobândește prin detașarea de dorințe. Nu îți poți reprograma mintea, dar poți deveni conștient de faptul că tu nu ești mintea ta și astfel vei ieși din stăpânirea ei. Atunci egoul nu va mai avea putere asupra ta.

Binele invizibil și dezamăgirea

Generația actuală are nevoie să fie de zece ori mai puternică decât cea dinaintea ei. Ea trebuie să depună de zece ori mai multe eforturi ca să se autodepășească, doar așa ne vom putea debarasa odată pentru totdeauna de uitarea ereditară.

Și toți dăm ce avem mai bun în noi, problema constă în faptul că principiile noastre diferă. Unul se zbate să ajungă în vârful lumii călcând pe oameni, altul se dedică oamenilor și îi ridică. Nu există oameni imperfecți, cu toții suntem perfecți exact așa cum suntem. Poate viziunea unora în ceea ce privește perfecțiunea este limitată, utopică. Libertatea și diversitatea sunt o binecuvântare, nu un blestem.

În lume binele este invizibil, răul ia formă vizuală ușor și se joacă cu percepțiile umane. Pentru faptul că soarele strălucește pe cerul senin ori deasupra norilor în fiecare zi nu este recunoscător nimeni, căci este natural ca lucrurile să funcționeze așa. Dar când se formează un uragan care distruge două mii de case observă două milioane de oameni și se supără, se întristează și răspândesc durerea. Și o amplifică.

Când lucram ca ospătar într-un resort situat în Insula Corfu, în timp ce serveam băuturi și debarasam mesele fără greșeală am constatat că oricât de harnic aș fi fost nimeni nu mă observa, nu mă respecta și nu îmi aprecia munca.

Uram turiștilor kali orexi (poftă bună) cu zâmbetul pe buze, dar niciunul nu îmi mulțumea, eram binele invizibil care strălucea. Două sute de priviri s-au întors spre mine în momentul când am scăpat tava cu pahare în mijlocul restaurantului. Atunci am realizat că visul unui om sărac este să trăiască într-o lume cu oameni bogați în conștiență.

Fii un om bun, dar nu îți irosi energia încercând să dovedești oamenilor cine ești cu orice preț. Un om cu adevărat frumos și liber are alte aspirații. Visul unui om sărac este să îmbogățească lumea și să o curețe.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments