Noi nu mai trăim pentru noi, astăzi trăim pentru bani, pentru afacera noastră sau carieră, trăim pentru aspect sau imaginea virtuală, pentru reuşita individuală artificială, nu pentru sănătatea trupului, pentru curățarea emoțională sau purificarea mentală, nu pentru creșterea intelectuală sau înălțarea spirituală, de aceea murim.

Noi nu mai trăim pentru noi

Noi nu mai trăim pentru noi, astăzi trăim pentru bani, pentru afacera noastră sau carieră, trăim pentru aspect sau imaginea virtuală, pentru reuşita individuală artificială, nu pentru sănătatea trupului, pentru curățarea emoțională sau purificarea mentală, nu pentru creșterea intelectuală sau înălțarea spirituală, de aceea murim.

Un conținut bun care te inspiră merită răspândit de cât mai mulți, dar câți aleg să sprijine mai degrabă decât să se afișeze fericiți ca să îi întristeze pe alții? Câți tineri își folosesc masca din cauză că se rușinează cu goliciunea? Dacă nu te regăsești în această lume și aspiri să trăiești altfel, scrie-mi un mesaj pe Facebook și poți beneficia de o discuție constructivă despre planurile și viziunea ta cu mine, în București, la o cafea.

Eu iubesc să privesc culorile cerului când stau tolănit pe iarbă la margine de lac, vara, pe înserat. Ador violetul care se reflectă în nori și în avioane. Mă plimb prin bolta lui cu privirea şi gândesc, oftând, păcat că nu mai trăim pentru noi. Și este adevărat, noi nu mai trăim pentru noi.

Astăzi nu te poți îmbogăți făcând ceea ce iubești, căci atunci când urmărești câștigul încetezi să iubești ceea ce faci și începi să iubești câștigul, dar să detești efortul. De bani nu vei înceta niciodată să ai nevoie, ei sunt folositori atâta timp cât societatea va funcționa în felul acesta. Celui care îi lipsesc banii îi pot rezolva aproape orice problemă, aceluia care îi are viața îi adresează și alte provocări, ca să crească în aceeași măsură și cu aceeași viteză.

Lipsa banilor este o problemă cu care ne confruntăm cei mai mulți dintre noi, dorința de a avea succes în social media ne împinge să săvârşim fapte de necrezut. Lăcomia ne face să ne pierdem minţile, să uităm de noi și să trăim pentru alții. Chiar şi când te dedici semenilor în mod voluntar ca să îi inspiri, ai nevoie să îţi rezervi timp și pentru tine, altfel te ofileşti.

Urcăm sketchuri proaste pe platformele sociale pentru vizualizări. Dorim să devenim senzaţionali și să ne umplem de bani. Uneori reușim, dar cădem în depresii căci nu mai trăim pentru noi. Şi ucidem, apoi ne sinucidem, la propriu, nu la figurat. Atunci când cei pentru care am trăit nu ne răspund înapoi pe măsura așteptărilor noastre iar faima ni se ia, îi pedepsim.

Se fură identităţi virtuale, se abuzează de plătitorii cinstiţi, se exploatează muncitorii, se înfricoşează credincioşii, se manipulează cu spiritualitatea, devin confuzi savanţii, se înşală în mod legal, se oficiază căsătorii provizorii între tineri pentru aprobări de credit, se înlocuiesc partenerii săptămânal.

Noi nu mai trăim pentru noi, aceasta este o realitate, lumea pare că o ia în jos, dar fii un om matur, ea doar pare că o ia în jos deoarece ai permis aparenţelor să se joace cu mintea ta. Omul conştient recunoaște realitatea: întunericul te face să străluceşti.

Orice valoare recunoscută în lumea relativității dă naștere rezistenței ei, nonvalorii, ca balanța să fie echilibrată iar jocul să poată fi jucat și de alții după ea, aceasta este regula. Și totuși în Univers nu au fost întocmite reguli în afară de cele pe care le hotărăști tu pentru tine. Doar tu poți opri cercul vicios al amăgirilor prin cunoaștere și iubire.

Nu judeca oamenii, nici pe neîndemânatici, nici pe neînţelepţi, ci învaţă-i, căci învăţarea este iubire iar iubirea este singurul mod prin care poţi să îndrepţi pe cineva. Dacă nu este lumină în tine nu o vei vedea nici în ceilalţi, vei urî totul, iar bunătatea ţi se va părea intolerabilă. La fel se va întâmpla și cu înțelepciunea și adevărul, la început nu le vei recunoaște, iar atunci când le vei recunoaște nu le vei suporta.

Doar că în lume este loc pentru toţi și toţi au harul lor, frumuseţea și dreptul la admiraţie. Nu uita că atunci când admiri pe cineva îţi admiri Creatorul, iar miracolul creaţiei se revarsă din tine către ceilalţi şi înapoi. El este felul lui Dumnezeu prin care irigă lumea, ca să înflorească iubirea în ea tot așa cum învie natura primăvara.

Nu vei fi niciodată liniştit şi împlinit dacă vei iubi doar trupul, stilul de îmbrăcăminte sau cariera, mai degrabă decât întreaga fiinţă alături de care ai ales să trăieşti. Trupuri sunt miliarde dar fiecare fiinţă este unică, tu cunoaște faptul că nu mai trăim pentru noi, eliberează-te și începe să strălucești.

Identități virtuale împrumutate

Un om rău şi invidios, care jigneşte, nu are personalitate, căci personalitatea se clădeşte cu liantul binelui şi cu o gândire de om matur. El în schimb face ce fac mulţi, răspândeşte otrava din el în ceilalţi și nu acceptă învăţături în afară de cele care îi ridică egoul pe tronul fictiv al unei lumi mentale fanteziste. Când un copil în vârstă de şase ani îţi spune că are mintea în inimă, că aşa s-a născut, îți confirmă bănuielile din ultimii treizeci de ani în doar trei cuvinte.

Fericirea vine din împlinirea dorințelor, iar pacea te învăluie în urma detașării de ele. Oamenii care au încetat să se lupte cu singurătatea și au acceptat-o ca etapă din viața lor și-au dezvoltat diverse abilități cu ajutorul ei, apoi au ales să se întoarcă în lume ca să o îmbogățească.

Oare cei care te îndeamnă să încetezi să mai visezi și îți spun să te trezeşti la realitate, ca şi cum ar avea ceva de câştigat din convertirea ta, sunt gelosi pe încrederea ta? Măcar în vise te iubeşte cineva! Lasă oamenii frumoși să se exprime, nu te împotrivi succesului lor.

Cel care este atât de sensibil încât aproape că îi este jenă să servească masa pentru care a plătit şi strânge după el ori se uită de fiecare dată în spate ca nu cumva să deranjeze pe cineva, şi este nevoit să depună de şaptezeci de ori mai multe eforturi decât un om normal, catalogat în funcție de comportamentul omului contemporan, este de şaptezeci de ori mai puternic.

Sensibilitatea sufletului lui îl va înălța până când va putea asculta iarba cum se leagănă, până va putea citi gândurile oamenilor, ale păsărilor ori chiar pe ale lui Dumnezeu. El va auzi glasul care îi mângâie urechile şi îi alchimizează mintea şi trupul până la nivel de celulă. Când termini de citit un articol de-al meu imaginează-ți că tu citești doar 1% din cât scriu, iar eu scriu doar 1% din ce știu, ca să înțelegi cât de larg este misterul care așteaptă să fie descoperit.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments