În lumea aceasta săracă ai dovedit că strălucești

Felicitări, în lumea aceasta săracă ai dovedit că strălucești, te-ai născut ca să înflorești, pentru că iubești. Iar în jurul tău s-au uscat spinii, a fost fertilizat pământul pentru că ai curățat trecutul, ai dobândit pacea atunci când te-ai unit cu spiritul. Lumina ta se vede, nici nu știi. Începem!

Să nu te temi să refuzi pe cineva. Rămâi neclintit în fața oamenilor dramatici a căror pricepere e să îți atingă corzile emoționale, ca să își atingă scopul și apoi se fac nevăzuți. În lumea aceasta săracă trăiesc oameni care au primit mii de șanse și nu le-au prețuit. Caută-i pe cei cărora viața nu le-a oferit a doua șansă și întinde-le o mână de ajutor.

Un om conştient este interesat de progres, el nu rămâne înlănțuit de trecutul său sau de dramele celor care îi aşază obstacole în drum, ca să îl împiedice să înainteze, din invidie că a hotărât să meargă într-o anumită direcție. Spiritul aceluia zboară peste ele şi îi priveşte de sus.

Soarta în lumea aceasta săracă ar fi fost mai blândă dacă ne-am ajuta unii pe alţii, ca semeni, mai degrabă decât să ne săpăm unii pe alţii, ca duşmani de aceeaşi specie. Atunci noi am fi îmbogățit umanitatea și i-am fi simțit căldura. Dacă și tu simți la fel te aștept pe Instagram sau pe Facebook.

În lumea aceasta săracă toţi oamenii sunt frumoşi şi buni, în esență, şi fiecare are ceva de care altcineva are nevoie. Indiferent de aparenţe, mai devreme sau mai târziu toţi ne vom găsi iubirea. Aceasta poate fi o persoană, o pasiune, iubirea de sine sau de adevăr. Ea este convingerea mea, și nu voi lăsa pe nimeni să îmi modeleze gândirea. Am trăit și am văzut prea multe ca să pot fi influențat de oamenii nemulțumiți, de invidioși sau sceptici.

Omul modern practică sporturi și mănâncă verdeață ca să fie sănătos, dar nu își dă silința să îi ierte pe cei care i-au greșit; ba chiar din ură își extrage motivația și ambiția. Ea este contradicția! Ura e de o mie de ori mai nocivă decât conservanții din alimente, decât carnea, iarba, tutunul și alcoolul.

Nu judeca oamenii pe care lupta cu viața i-a doborât, poate că ei nu au fost atât de puternici precum ești tu, sau nu au știut faptul că cel mai de temut dușman al omului poate fi el însuși, așa cum știi tu.

Nu te schimba pentru nimeni. Nu te apleca înaintea criticilor şi reproşurilor, gândind că nu ai fost îndeajuns de bun, câtă vreme ai dat tot ce ai avut şi intenţiile tale au fost pure, iar tu ai fost sincer. În lumea aceasta săracă oamenilor le este mai uşor să critice decât să admire. Ei mint mai des şi sunt sinceri mai rar, urăsc mai tare dar iartă mai puţin, spre deloc.

Când e vorba de a oferi ajutor, observi că există atâţia oameni frumoşi la exterior şi atât de puţini care sunt frumoşi şi la interior, adică în totalitate, încât par că nu ar exista, însă ei există şi te aşteaptă cu dor. Și îi simți, te caută și te contactează, scriu pentru tine și îți răspund la întrebări. Și te ghidează.

În lumea aceasta săracă iluzia pluteşte pretutindeni. În zilele noastre mulţi învăţători frumoşi şi inteligenţi se arată și totuși, lumea sărăcește din ce în ce, la modul general, pe planurile morale și umane subtile.

Provocarea începe atunci când ajungi în stradă, când nu mai ai la cine să apelezi şi tremuri, te stingi uşor ori vrei să mori. Şi niciun învăţător dintre cei frumoşi şi inteligenţi nu îţi intinde o mână, ca să nu se murdărească. Ba caută să se ferească, ca să nu se înbolnăvească. Și detestă, condamnă și judecă.

Mulţi tineri sunt preocupaţi cu suferinţa individuală. Lăcomia, nemulţumirea sau pansarea infinită a egoului rănit și nesătul le tot distrage atenția. Ei sunt hipnotizaţi de trenduri, idolatrizează insatisfacţia de sine şi nu văd realitatea crudă a supravieţuitorilor. Eroii din spatele mişcării Om pentru om, nu sunt îmbrăcaţi la cravată, ba poartă haine de stradă. Și nu se fotografiază în maşini sport, ci în ambulanţe. Pe ei nu îi găsești în resorturi luxoase, ci în cămine de bătrâni, în centrele de adăpost pentru nevoiaşi ori voluntari la cantine. Uaaau!

În lumea aceasta săracă, dăruiești

Dacă nu poți ajuta pe cineva, inspiră-l, este gratuit, ia mesajele adevărate și trimite-le mai departe. Când recomanzi materialele mele nu mă ajuți pe mine, nu te ajuți pe tine, îi ajuți pe cei ce au nevoie de ajutor dar nu știu unde să îl caute. Și contribui.

În lumea aceasta săracă, trăiesc oameni bogați, care nu știu ce să facă cu banii. Lipsa recunoștinței îi face pe bogați să se simtă săraci. Tu contactează-i și oferă-le un scop, inspiră-i și trezește-i la viață, iar ei te vor răsplăti.

Când mergeam în Kingston upon Hull, un orășel situat în partea de nord a Marii Britanii, în avion am avut ocazia să port o discuție constructivă cu un pasager care se așezase alături. Mi-a spus că nu se duce în Anglia pentru bani, se duce ca să își schimbe comportamentul și să renunțe la vicii. Îi mergea destul de bine din punct de vedere financiar și aici, lângă București, se vedea.

Administra o spălătorie auto de peste zece ani. În tot acest timp profitul lui lunar a fluctuat între două și trei mii de euro, bani pe care i-a cheltuit în cazinouri. În vreme ce îi risipea se mândrea, astăzi îi era rușine, spunea. Avea două mașini de lux și un portofel plin.

O, Doamne, câte aș fi făcut eu cu acei bani! Aș fi tipărit mii de cărți și aș fi umplut librăriile din România. Aș fi plătit promovare în social media ca mesajele mângâietoare să ajungă la cât mai mulți. Aș fi ajutat oamenii apropiați care mi-au dovedit că vor să își pună amprenta pozitivă în această lume.

Vezi tu, eu mi-am dezvoltat abilitatea de a așeza cuvintele pe hârtie cu emoție, sens și o frumusețe de neegalat. Tu ai alte abilități, prețioase, idei aplicabile, soluții utile, important e să îndrăznești. Nu renunța înainte să încerci, nici după. În lumea aceasta săracă unii strâng bani ca să viziteze locuri, să se regăsească și să se inspire.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments