Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viaţa nu te iubește înapoi, uiţi cât eşti de preţios și dai crezare temerilor, grijilor, slăbiciunilor și gurilor care îţi repetă că dacă ceilalți nu au reuşit sau nici măcar nu au încercat, nu vei reuşi nici tu.

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viaţa nu te iubește înapoi, uiţi cât eşti de preţios și dai crezare temerilor, grijilor, slăbiciunilor și gurilor care îţi repetă că dacă ceilalți nu au reuşit sau nici măcar nu au încercat, nu vei reuşi nici tu. În realitate fiecare om este un învingător, nici nu ştii.

În adolescență deteşti să stai cu tine însuţi în prezent și îţi concentrezi toată atenţia spre viitorul pe care îl resimți ca o evadare din realitatea pe care o urăşti. Ceea ce crezi că eşti îţi displace și nu te uiţi niciodată în ochii tăi în oglindă, chiar dacă îţi petreci minimum două ore pe zi perfecționându-ți aspectul pentru a îi impresiona pe ceilalți.

Douăzeci şi patru de ore pe zi, câte trei sute şaizeci şi cinci de zile pe an, aştepţi să se întâmple ceva care îţi va schimba viaţa, starea, energia, ca să începi să trăieşti cu adevărat, dar nimic nu se întâmplă. Nu apare nicio crăpătură prin care să pătrundă vreun strop de lumină.

Cu cât înaintezi în vârstă și te maturizezi, cele trei părţi care îţi alcătuiesc fiinţa se împrietenesc, revii în prezent și devii mai sensibil. Atunci reușești să te bucuri când mângâi un animal, când stai întins pe nisip la plajă sau când afară ninge şi priveşti.

Atunci reușești să te bucuri de o seară minunată fără să încerci să contactezi pe cineva cu scopul de a înlătura singurătatea care te-a fugărit până ai obosit. În schimb eşti împăcat cu tine însuți, admiri oamenii și natura și simți recunoștința.

Iarna simţi nevoia să te apropii de casă, să îţi cumperi un milion de lucruri care îţi asigură confortul și te cuibărești lângă persoana pe care o iubești. Primăvara simţi nevoia să te detaşezi de tot ce este material și să călătorești.

Odată am întâlnit o femeie extrem de frumoasă, îmi plăcea mult de ea. Îmi scrisese, deoarece citea articolele pe care le postez pe Facebook iar ceva i-a șoptit că trebuie să mă cunoască. Dorința a fost reciprocă.

Avea părul perfect, ochii mari şi privirea pătrunzătoare. Era matură în gândire, dornică de mai mult și interesată de valori reale. Oare cum m-aş simţi în prezenţa ei? O, Doamne, trebuie să o întâlnesc cu orice preţ!

Era prematur să îi propun ceva, i-am spus că îi trimit prin poștă o îngheţată. Dar ea, răzând, m-a rugat să o livrez personal ca să nu se topească. Locuia la aproximativ două sute de kilometri distanţă, dar aceasta nu m-a oprit să fac ce am simţit. Am întrebat-o dacă vrea să ne întâlnim și a acceptat, din prima.

Şi aşa a fost, am întâmpinat-o în oraşul ei, pe care mi l-a prezentat în mai puțin de trei ore. Am savurat o cafea și am dezvoltat o discuție relaxantă. Ne cunoşteam de două zile, timp în care comunicasem doar în mediul virtual.

Întâmplarea a făcut ca ea să nu mă placă în felul în care o plăceam eu sau nu s-a simțit pregătită să se implice, aşa că am decis să nu încerc să o conving că simte ceva ce nu era sigură că simte. Aceasta nu m-a oprit să fiu fericit și să îmi amintesc cu drag de experienţa în care am trăit prezentul cu toată fiinţa.

Viaţa este minunată, oamenii sunt minunaţi, iar eu sunt minunat pentru că îi iubesc aşa cum sunt. Einstein afirma că oamenii îl iubesc și fără să îl înţeleagă. Charlie Chaplin simțea că oamenii îl iubesc doar privindu-l, fără să vorbească ori să le explice ceva. Pe mine oamenii mă iubesc privindu-mă dar şi înţelegându-mă.

Aşa cum în timpul somnului visele sunt influenţate de gândurile şi convingerile tale, şi realitatea este modelată de ceea ce simţi. Fii mulţumit, simte gratitudinea, iubeşte viaţa ca și viaţa să te iubească înapoi.

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viața nu îți răspunde la fel, omiţi faptul că trăim într-o lume minunată în care actori celebri au renunţat la popularitate ca să trăiască simplu împreună cu familia. Avem oameni faimoşi care au rămas faimoşi şi bogaţi alegând să trăiască simplu împreună cu familia. Avem oameni care au avut tot dar au pierdut tot şi oameni care nu au avut nimic dar nu au pierdut nimic.

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viața nu te iubește înapoi, omiţi faptul că avem munţi, peşteri, păduri, câmpii, junglă și deșert. Avem oceane, mări, izvoare și râuri. Avem sporturi de iarnă, activităţi de vară, fie terestre, acvatice sau aeronautice.

Atunci când te îndrăgostești

Atunci când te îndrăgostești doar tu și crezi că ești o victimă, uiți că avem librării, cafenele, târguri şi vacanţe în jurul lumii ori toate condiţiile necesare unor vieţi trăite în stil modern. Avem oraşe istorice în lume peste tot. Tehnologia a explodat și parcă pentru prima dată o folosim în scop prosper, de pace. Dacă avem ceva de spus, astăzi avem şansa de a ne face văzuţi şi auziţi.

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viața nu te iubește înapoi, uiţi că putem urma tratamente termale, putem practica diverse sporturi în săli special amenajate sau dansuri. Putem zbura cu avionul, cu balonul, cu elicopterul sau cu parapanta.

Ne putem plimba cu bicicletele, cu trotinetele, cu plăcile de skateboard, cu rolele. Noi putem naviga cu yachtul pe mare, putem vâsli cu caiacul pe râuri, ne putem petrece sfârşitul de săptămână la munte, în cabane rustice dotate cu toate condiţiile.

Putem prepara diverse sortimente de mâncăruri și băuturi. Putem personaliza reţete și înălţa ştafeta, noi filtrăm apa. Compunem melodii pe care atunci când le ascultăm ne dau lacrimile. Producem filme artistice atât de fermecătoare. Scriem cărţi pătrunzătoare, vorbim cu Dumnezeu. Revizuim viziuni, înţelegem istoria și o acceptăm, descifrăm legi cosmice, ne autocunoaştem şi împlinim.

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu uiţi că nu mai suntem fiinţe ale cavernelor, chiar dacă încă mai învăţăm să comunicăm şi să ne respectăm, noi am devenit oameni, tot ce mai avem de făcut este să ne-o demonstrăm. Calmul, iubirea şi stabilitatea emoţională te vor ajuta să treci peste orice încercare. Nu uita că eşti un om puternic şi echilibrat pe care nu îl opreşte nimic. Eu aşa te văd.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x