Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viaţa nu îți răspunde înapoi cu iubire, uiţi cât eşti de preţios și dai crezare gurilor care îţi spun că dacă ceilalți nu au reuşit sau nici măcar nu au încercat, nu vei reuşi nici tu.

Când te îndrăgosteşti doar tu

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viaţa nu îți răspunde înapoi cu iubire, uiţi cât eşti de preţios și dai crezare gurilor care îţi spun că dacă ceilalți nu au reuşit sau nici măcar nu au încercat, nu vei reuşi nici tu. Dragostea te întâmpină sub diferite forme, nu doar printr-o relație.

În adolescență deteşti să stai cu tine însuţi în prezent, căci ești preocupat cu viitorul pe care îl resimți ca pe o evadare din realitatea pe care o critici. Ceea ce crezi tu că eşti îţi displace și nu te uiţi niciodată în ochii tăi în oglindă, chiar dacă îţi petreci minimum două ore pe zi în fața ei perfecționându-ți aspectul.

Douăzeci şi patru de ore pe zi, trei sute şaizeci şi cinci de zile pe an, aştepţi să se întâmple ceva care îţi va schimba viaţa, starea, energia, ca să începi să trăieşti cu adevărat. Dar nimic nu se întâmplă, nu apare nicio crăpătură prin care să pătrundă un strop de lumină.

Cu cât înaintezi în vârstă și te maturizezi, cele trei părţi care îţi alcătuiesc fiinţa se aliniază. Atunci descoperi pacea și reușești să te bucuri de viață fără să o mai judeci sau să i te împotrivești. În schimb admiri oamenii și natura și simți recunoștința.

Iarna simţi nevoia să te apropii de casă, să îţi cumperi un milion de lucruri care îţi asigură confortul și să te cuibărești lângă persoana pe care o iubești. Primăvara simţi nevoia să te detaşezi de tot și să călătorești.

În urmă cu câțiva ani am întâlnit o femeie deosebit de frumoasă. Îmi scrisese, deoarece era fascinată de articolele pe care le postez pe Facebook iar ceva i-a șoptit că trebuie să mă cunoască. Dorința a fost reciprocă.

Ea avea părul lung, ochii mari şi privirea pătrunzătoare. Era matură în gândire, dornică de mai mult și interesată de valori reale. Am simțit că trebuie să o întâlnesc cu orice preţ, dar era prematur să îi propun ceva.

Locuia la aproximativ două sute de kilometri distanţă. Cu toate acestea am întrebat-o dacă vrea să ne întâlnim și a acceptat, din prima. Am întâmpinat-o în oraşul ei, unde am savurat o cafea și am dezvoltat o discuție relaxantă stând pe o bancă. Ne cunoşteam de mai puțin de două zile, timp în care am comunicat în mediul virtual.

Întâmplarea a făcut ca ea să nu mă placă în felul în care o plăceam eu sau nu era pregătită să se implice. Cert este că am decis să nu mă străduiesc să o conving că simte ceva ce nu era sigură că simte. Aceasta nu m-a oprit totuși să fiu fericit și să îmi amintesc cu drag experienţa în care am trăit prezentul cu toată fiinţa.

Dorinţa de a controla oamenii din jurul tău este slăbiciune. Aceasta pune stăpânire pe tine în clipa în care dovedești faptul că nu eşti îndeajuns de puternic pentru a respecta decizia cuiva şi a îi accepta libertatea.

Eu nu voi sta niciodată în calea fericirii unei persoane dacă viziunea ei despre fericire nu mă include şi pe mine, chiar dacă o iubesc cu toată fiinţa şi nu reuşesc să văd mai departe acum. Disciplinarea emoţiilor îmi oferă dreptul la fericire, iar iubirea care mi se cuvine va veni la mine în funcţie de deschiderea mea.

Aşa cum în timpul somnului visele sunt influenţate de gândurile şi convingerile tale, şi realitatea este modelată de ceea ce simţi. Fii mulţumit mai des, simte gratitudinea și iubeşte viaţa, ca viaţa să te iubească înapoi. Dacă eşti dezamăgit şi obişnuieşti să spui că viaţa nu ţi-a oferit nimic, înseamnă că încă nu ai pierdut.

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viața nu îți răspunde înapoi cu iubire, uiţi faptul că trăim într-o lume completă, în care actori renumiți au renunţat la popularitate ca să trăiască simplu împreună cu familia. Puterea exemplului este minunea.

Pe Pământ avem munţi, păduri, peșteri, junglă și deșert. Avem oceane și mări. Avem sporturi de iarnă, activităţi de vară, fie terestre, acvatice sau aeronautice. Avem oraşe istorice în lume peste tot și posibilitatea de a le vizita. Cu toate acestea uitarea te poate face să ratezi bucuria.

Uitarea te face o victimă

Atunci când te îndrăgostești doar tu și crezi că ești o victimă, uiți că avem toate condiţiile necesare ca să trăim un stil de viață frumos și sănătos. Tehnologia a explodat și pentru prima dată o folosim în scop prosper, de pace. Dacă avem ceva de spus astăzi avem şansa de a ne face auziţi.

Atunci când te îndrăgosteşti doar tu și crezi că viața nu îți răspunde înapoi cu iubire, uiţi că avem posibilitatea de a urma tratamente termale, de a practica diverse dansuri în săli special amenajate sau în parcuri.

Noi zburăm cu avionul, cu elicopterul sau cu balonul. Ne plimbăm cu bicicleta, cu rolele sau cu trotineta. Navigăm cu yachtul pe mare, vâslim cu caiacul pe râuri, ne petrecem sfârşitul de săptămână la munte, în cabane rustice dotate cu toate condiţiile.

Preparăm diverse sortimente de băuturi și mâncăruri. Ne specializăm în orice domeniu și înălțăm ştafeta, noi filtrăm apa. Compunem melodii pe care atunci când le ascultăm ne dau lacrimile. Producem filme artistice fermecătoare, scriem cărţi pătrunzătoare, vorbim cu Dumnezeu. Revizuim viziuni, înţelegem istoria și o acceptăm, descifrăm legi cosmice, ne autocunoaştem şi împlinim.

Nu mai suntem fiinţe ale cavernelor, chiar dacă încă învăţăm să comunicăm şi să ne respectăm. Am devenit oameni, tot ce ne-a mai rămas de făcut este să o demonstrăm. Calmul, iubirea şi stabilitatea emoţională te vor ajuta să treci peste orice încercare. Nu uita că eşti un om puternic şi echilibrat pe care nu îl opreşte nimic, eu așa te văd.

Așa că fii prezent în viețile celor care au nevoie de tine și dedică-te. Nu există sentiment mai măreț decât acela că este nevoie de tine în lume și că îți faci sufletul fericit. Găseşte-ţi pacea interioară creând, călătorind, stând în natură, ca să fii sănătos şi să trăieşti frumos. Să faci ceva cu mintea şi mâinile tale, să laşi ceva în urma ta.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments