Cum să faci să răsară soarele în viaţa ta?

Cum să faci să răsară soarele în viaţa ta?

Cum să faci să răsară soarele în viaţa ta?

Cum să faci să răsară soarele în viaţa ta în anul care a început și să înfloreşti, pe toate planurile? Vorbesc despre un nou început, care naște în tine o nouă conştienţă, o viziune îmbunătăţită asupra tuturor evenimentelor pe care le-ai trăit dar pe care nu ai fi vrut să le trăiești.

Aşa cum e firesc, începi noul an cu o nouă energie. Eşti mulţumit de toate realizările tale și totuși, nu te legi de ele! E timpul să lași trecutul în spate, ca să prosperi. Viața ta este despre tine, acordă-ţi atenţia pe care o meriţi. Fă ceva pentru tine, nu doar pentru persoana iubită, pentru părinţi, pentru imaginea ta ori pentru corporaţia care a reușit să te facă să uiți cine ești. Fă ceva pentru adevăratul tu, dacă te cunoşti.

Nu te judeca din cauză că nu ai ştiut să îţi alegi oamenii potriviţi alături de care să trăieşti frumos, în trecut, nici nu te răzvrăti împotriva tuturor. Tu alege din nou și învaţă să ai încredere în tine din nou. Suflete minunate există chiar lângă tine, nu trebuie să cauţi până la capătul lumii.

Şterge orice gram de ură rămasă în adâncul tău și descătuşează-te de orice resentiment, ca să faci să răsară soarele în viaţa ta. Eu zâmbesc de fiecare dată când cineva se uită în ochii mei pe stradă şi îmi spune că mă cunoaşte de pe internet.

Treci mai uşor peste piedici. Dacă cineva te refuză, pur și simplu acceptă-i decizia. Căci, nu poţi impresiona pe toată lumea și nici nu trebuie, eliberează-te de oamenii nefericiţi care au pus stăpânire pe fericirea ta. Nu le mai da toată bucuria ta.

Investește mai mult timp în aceia puțini care te iubesc și nu îți mai irosi energia sau priceperea în sepranța că îi vei convinge pe cei care nu au în plan să se schimbe, să se schimbe. Nu copia pe altcineva, dezvoltă-te în mod unic, cel puţin un timp.

Dacă te compari mereu cu ceilaţi şi vrei să ai ce au ei, înseamnă că nu vrei să fii unic, că nu te placi şi că nu ai făcut pace cu tine însuţi încă. Surprinde-te. Trăieşte curajos. Nu te teme să te împaci, să te desparţi, să îţi dai demisia sau să te muţi, să investeşti în ceva, să citeşti cărţi.

Cumpără-ţi haine dacă doreşti, motivează-te singur, apucă-te de sport ori opreşte-te dacă antrenamentele îţi ocupă tot timpul, ia decizia. Nu contează ce alegi, important e să fii conştient de alegerile tale, tu eşti coordonatorul vieţii tale, nu te mai comporta ca și cum totul ar depinde de alții.

Dacă există în lumea asta mare cineva care te cunoaşte, acea persoană eşti tu, doar tu poţi să faci să răsară soarele în viaţa ta. Refuză rolul de spectator, ci, intră pe arena vieţii ca un jucător. Investeşte în mintea ta, nu doar în corpul tău, ca să nu rămâi dezamăgit mai târziu.

De cele mai multe ori dacă ești frumos la aspect oamenii nu vor vedea mai mult în tine decât ambalajul. Chiar dacă strălucești ca o stea în interior și vei fi gata să luminezi lumea, cei pe care îi vei respinge politicos vor deveni geloși pe frumusețea ta și vor căuta să îți facă viața amară, ca să te stingă.

Din acest motiv prea multe femei atrăgătoare percep frumusețea ca pe un blestem. Căci lumea se pricepe să stingă orice lumânare aprinsă. Important e să nu cedezi în fața presiunilor. Să reuşeşti dar să rămâi îndrăgostit de viaţă, în ciuda evenimentelor şi al comportamentelor oamenilor, asta înseamnă să faci să răsară soarele în viaţa ta.

În drumul tău să nu te cerți cu nimeni, iubeşte-te atât de tare încât să nu intri în conflict cu cineva. Dacă modul tău de abordare a vieţii nu ţi-a adus rezultatele dorite schimbă-ţi gândurile, iniţiază noi proiecte, finalizează-ţi visul. Fă să răsară soarele în viaţa ta, el este visul.

Dragostea face să răsară soarele

Azi tot mai mulți tineri renunță la principiile lor drepte când văd că lumea în care și-au pus toată încrederea merge tot mai strâmb. Însă dacă toți oamenii acționează strâmb, nu înseamnă că strâmb, e drept. Alege să crezi în puterea dragostei, ea este singurul lucru care rămâne.

Dacă te-ai fi întors în timp, în plin război și i-ai fi spus unui soldat rănit că lupta se va termina, iar oamenii vor servi băuturi aromate, în pace, îmbrăcați frumos, etnie cu etnie, ți-ar fi zis că ai înnebunit. Însă dragostea a făcut ca acest lucru să devină real în mai puțin de o sută de ani pământești.

Copiii pasionaţi şi preocupaţi de viitorul sigur şi prosper al civilizaţiei sunt mult mai bine ancoraţi în realitate decât aşa numiţii copii de mall, atraşi de artificial şi de ceea ce se poate consuma, care, iau totul de-a gata. Ei îşi dezvoltă imaginaţia care le creşte încrederea în sine şi entuziasmul, apoi le oferă un scop.

Încep anul rezervându-mi o călătorie de patru zile în orăşelul Kingston upon Hull, din Regatul Unit al Marii Britanii. De această dată nu mă întâlnesc cu niciun cititor, nu organizez vreo întâlnire, mă răsplătesc pe mine. Vizitez Marea Nordului și mă las inspirat de briza ei rece și pătrunzătoare. Pe lângă vacanţă încep un nou proiect, dar despre care nu îţi pot povesti prea multe încă.

Scopul meu nu este să te determin să mă invidiezi, ci să te inspir, ca să faci să răsară soarele în viaţa ta. Treci peste imagini false și clişee. Eşti aici ca să fii tu fericit nu ca să îi mulţumeşti pe alţii. Când te împaci cu tine însuţi, îi poți iubi şi pe ceilalţi, abia atunci simți liber și gândești la fel.

Secretul păstrării în balanţă a stării de bine e să nu îţi iroseşti banii sau toată energia pe sărbătorile lumii, iar după trecerea lor să rămâi secat şi gol, îngrijorat că începi serviciul şi că îți reiei rutina, încât parcă soarele nu ar mai ieși din nori. Te poţi veseli în fiecare seară, fă fiecare zi să fie specială.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.