Cum să faci să răsară soarele în viaţa ta, să îndrăznești să o iei de la zero de fiecare dată când ai nevoie și să înfloreşti pe toate planurile?

Cum să faci să răsară soarele în viaţa ta?

Cum să faci să răsară soarele în viaţa ta, să îndrăznești să o iei de la zero de fiecare dată când ai nevoie și să înfloreşti pe toate planurile? Vorbesc despre un nou început, o nouă conştienţă, o viziune îmbunătăţită asupra evenimentelor pe care le-ai trăit dar pe care nu ai fi vrut să le trăiești.

Adaptează-te schimbării, îmbrățișează noul, el te alimentează cu o nouă energie. Fii mulţumit de toate realizările tale dar nu te lega de ele, lasă trecutul în trecut ca să prosperi. Acordă-ţi atenţia pe care o meriţi și fă ceva pentru tine, nu doar pentru persoana iubită, pentru părinţi, pentru imaginea ta ori pentru corporaţia care a reușit să te facă să uiți cine ești. Fă ceva pentru adevăratul tu dacă te cunoşti.

Nu te judeca din cauză că nu ai ştiut să alegi oamenii potriviţi alături de care să trăieşti frumos în trecut, nici nu te răzvrăti împotriva tuturor pe viitor. Alege din nou, învaţă să ai încredere în tine din nou. Suflete minunate există chiar lângă tine, nu trebuie să cauţi până la capătul lumii.

Şterge orice gram de ură rămasă în sufletul tău prăfuit și descătuşează-te de resentimente ca să faci să răsară soarele în viaţa ta. Eu zâmbesc de fiecare dată când cineva se uită în ochii mei pe stradă şi îmi spune că mă cunoaşte de pe internet.

Treci mai uşor peste piedici. Dacă cineva te refuză pur și simplu acceptă-i decizia, căci nu poţi impresiona pe toată lumea și nici nu trebuie. Eliberează-te de oamenii nefericiţi care au pus stăpânire pe fericirea ta, nu le mai da toată bucuria.

Investește mai mult în aceia puțini la număr care te iubesc și nu îți mai irosi energia și priceperea în speranța că îi vei convinge pe cei care nu au în plan să se schimbe, să se schimbe. Nu copia pe altcineva, străduiește-te să îți exprimi unicitatea, cel puţin la început, apoi lucrurile se vor așeza de la sine.

Dacă te compari mereu cu ceilaţi şi vrei să ai ce au ei înseamnă că nu vrei să fii unic, că nu te placi şi că nu ai făcut pace cu tine însuţi încă. Surprinde-te, trăieşte curajos și nu te teme să te împaci, să te desparţi, să îţi dai demisia sau să te muţi, să investeşti în ceva, să citeşti cărţi.

Cumpără-ţi haine dacă doreşti, motivează-te singur, apucă-te de sport ori opreşte-te dacă antrenamentele îţi ocupă tot timpul, doar ia decizia. Nu contează ce alegi, important este să fii conştient de alegerile tale. Tu eşti coordonatorul vieţii tale, nu te mai comporta ca și cum totul ar depinde de ceilalți.

Dacă există în lumea aceasta mare cineva care te cunoaşte acea persoană eşti tu, doar tu poţi să faci să răsară soarele în viaţa ta. Refuză rolul de spectator și intră pe arena vieţii ca un jucător. Investeşte și în mintea ta, nu doar în corpul tău, ca să nu rămâi dezamăgit mai târziu.

De cele mai multe ori dacă ești frumos la aspect oamenii nu vor vedea la tine decât ambalajul. Chiar dacă strălucești ca o stea în interior și ești gata să luminezi lumea, cei pe care îi vei respinge politicos vor deveni geloși pe frumusețea ta și vor căuta să îți facă viața amară, ca să te stingă.

Din acest motiv prea multe femei atrăgătoare percep frumusețea ca pe un blestem, căci lumea se pricepe să stingă orice lumânare aprinsă. Important este să nu cedezi în fața presiunilor, să reuşeşti să rămâi îndrăgostit de viaţă în ciuda evenimentelor şi al comportamentelor oamenilor, asta înseamnă să faci să răsară soarele în viaţa ta.

În drumul tău să nu te cerți cu nimeni, iubeşte-te atât de tare încât să nu intri în conflict cu altcineva. Dacă modul tău de abordare a vieţii nu ţi-a adus rezultatele dorite schimbă-ţi gândurile, iniţiază noi proiecte, finalizează-ţi visurile, fă să răsară soarele în viaţa ta.

Dragostea face să răsară soarele

Astăzi tot mai mulți tineri renunță la principiile lor drepte când văd că lumea în care și-au pus toată încrederea merge tot mai strâmb. Dacă toți oamenii acționează strâmb nu înseamnă că strâmb e drept. Crede în puterea iubirii și folosește-te de ea, dragostea este ceea ce rămâne.

Dacă ai fi putut să te întorci în timp, pe vremea războiului, ca să îi spui unui soldat că lupta se va termina iar oamenii vor servi băuturi aromate, în pace, îmbrăcați frumos, etnie cu etnie, ți-ar fi zis că ai înnebunit. Dragostea a făcut ca acest lucru să devină posibil în mai puțin de o sută de ani pământești.

Copiii creativi şi preocupaţi de viitorul sigur şi prosper al acestei civilizaţii sunt mult mai bine ancoraţi în realitate decât aşa numiţii copii de mall, atraşi de artificial şi de produsele de consum, cei care vor totul de-a gata. Ei îşi dezvoltă imaginaţia care le creşte încrederea în sine şi entuziasmul și le oferă un scop.

Eu încep anul rezervându-mi o călătorie de patru zile în orăşelul Kingston upon Hull din Regatul Unit al Marii Britanii. De această dată nu mă întâlnesc cu niciun cititor, nu organizez nicio întâlnire, mă răsplătesc pe mine. Vizitez Marea Nordului și mă las inspirat de briza ei rece și pătrunzătoare. Pe lângă vacanţă încep un nou proiect, dar despre care nu îţi pot povesti prea multe încă.

Scopul meu nu este să te determin să mă invidiezi, ci să te inspir, ca să faci să răsară soarele în viaţa ta. Treci peste imaginile false și clişee, eşti aici ca să fii tu fericit nu ca să îi mulţumeşti pe alţii. Când te împaci cu tine însuţi îi poți iubi şi pe ceilalţi, abia atunci simți liber și gândești la fel.

Menținerea stării de bine cere să nu îţi iroseşti toți banii, bucuria și energia pe sărbătorile lumii, iar după trecerea lor să rămâi secat şi gol, îngrijorat că începi serviciul şi reiei rutina, încât parcă soarele nu ar mai ieși din nori. Tu te poţi veseli în fiecare seară, fă fiecare zi să fie specială.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x