Fiecare om are locul său în lume și în inima cuiva. Există cineva și pentru tine, nu te îngrijora.

Fiecare om are locul său în lume

Fiecare om are locul său în lume și în inima cuiva. Există cineva și pentru tine, nu te îngrijora. Eu nu am avut în plan să mai scriu în acest sfârșit de an, dar cineva mi-a șoptit că ai nevoie cuvintele pe care le aștern pe hârtie. Avem o iarnă magică, cu zăpadă în toată țara, așa cum nu a mai fost de ani.

Poate nu ai atins acea stare de împlinire sufletească, fiorul care te pătrunde seara când te întorci la familia ta acasă. Poate mai ai de lucrat cu tine pe plan emoțional. Poate nu te mulțumesc banii pe care îi câștigi sau obișnuiești să îți petreci sărbătorile de unul singur, trist.

De fiecare dată când mă întâlnesc cu un cititor minunat și un tânăr dedicat, las viziunea mea și ceea ce cred că știu despre viață și mă las inspirat. El spune că se simte onorat să servească o cafea în compania mea, că învață de la mine citindu-mi articolele și îmi cumpără cărțile. Adevărul este că învățăm unii de la alții toată viața.

Vorbesc de un bărbat care își iubește soția, dar mai întâi de toate o înțelege și o respectă. Ea ia dăruit două fetițe minunate, iar împreună au reușit să construiască o casă așa cum visez eu să îmi construiesc de când mă știu, cu dormitoare mansardate și încălzire în pardoseală, undeva în libertate, la țară.

Analizându-l, îl ador. Așa îmi imaginam și eu să devin atunci când eram copil. Mă visam un om conștient, matur și prezentabil, cu o latură sensibilă de artist, antrenor de sport. Nu un om trist, care a eșuat pe toate planurile și i-a dezamăgit pe toți. Dar în lumea aceasta fiecare om are locul său, inclusiv eu.

Întotdeauna mi-a plăcut să particip la lume, nu să fiu spectator. Din acest motiv prima jumătate a vieții am luptat ca să agonisesc pentru mine. Astăzi îndepărtez de la mine, împart cunoaștere cu porția celor care au nevoie de ea. Eu sunt așa cum sunt, tu ești așa cum ești, gândul că cineva are nevoie de noi în cea mai reală variantă a noastră ne aseamănă.

Și astfel am învățat să mă simt liber și să trăiesc prin oameni victoria mea. Din slăbiciuni îmi extrag puterea. Eu nu am nevoie să mi se îndeplinească o dorință ca să fiu fericit, chiar dacă mă străduiesc în continuare să trăiesc frumos. Fiind obsedat de destinație va trebui să rezist pe tot parcursul călătoriei, în loc să mă bucur de ea.

Fiecare om are locul său în lume, altfel nu se năștea în ea. Dar ca să își găsească scopul are nevoie să se prăbușească, apoi să renască. Primul pas în a schimba ceva este să îți accepți situația, să încetezi să mai opui rezistență față de ceea ce nu poți schimba încă. Acceptarea este înălțarea.

Este în regulă să eșuezi cu visul tău, este în regulă să eșuezi în ceea ce ține de imaginea ta, este în regulă să eșuezi în căsnicie sau în relație, în creșterea copiilor, în carieră sau viață, dar în aceeași măsură este în regulă să te ridici peste eșecurile tale. Fiecare om are locul său și este prețios în felul său. Gândul că ți-ai dat silința îți oferă satisfacția.

Personal am dăruit atât cât am putut și m-au văzut atâția. Am mângâiat jumătate de milion de suflete doar în anul care este pe cale să se încheie. Acest sentiment îmi transmite un fior de zici că zbor. Aș putea părăsi lumea chiar acum, împlinit.

Am citit un articol despre un adolescent care până la vârsta de cinsprezece ani nu își găsise locul și se grăbea. Nu credea că fiecare om are locul său în lume, spunea că lui nu i-a pregătit nimic viața. După câteva tentative de suicid nu mai comunica nici măcar cu familia sa, care îl îngrijea și hrănea. Stătea în camera lui săptămâni întregi, degeaba.

Fiecare om are șansa sa

Arunca bilețele de la fereastră, pe care scria că urăște pe toată lumea, că urăște oamenii, viața și pe Dumnezeu. Se ura inclusiv pe sine pentru faptul că se născuse. Cu toate acestea într-o zi parcă s-a făcut lumină, a simțit o atracție nemaiîntâlnită către școala de pilotaj. Așa că a hotărât să se pună pe picioare ca mai târziu să se înscrie în armată. Trebuia ca Dumnezeu să îi fi auzit suferința și hotărâse să îl smulgă din mocirla care îi măcina din interior către exterior ființa. Căci fiecare om are locul său în lumea aceasta blestemată, gândea.

În urma procedurii de înscriere la Academia Forțelor Aeriene, tânărul, a cărui dorință a fost să devină pilot de avion de război, a aflat că are daltonism și a fost respins. Vestea că nu va putea zbura niciodată m-a zdruncinat, dar tot ea m-am trezit din vis.

Uneori parcă cineva își bate joc de noi. Viața, atunci când implori o înghițitură de apă ca să îți dai ultima suflare, pe cruce, îți dă oțet. În ciuda aparențelor însă aceasta a fost singura soluție pentru a îl pune pe tânăr pe picioare.

Nu te teme să iei o decizie, nu îți lăsa viața pe mâine, fii responsabil. Inspiră-te de la toți, dar trăiește așa cum crezi tu că e mai bine. Ascultă-ți intuiția, căci prin ea îți vorbește inima. În clipele tale cele mai cenușii amintește-ți faptul că fiecare om are locul său în lume și că ai un scop nobil, că nu te-ai născut degeaba.

Sunt convins că ești o persoană sinceră și minunată, căutătoare de bine, altfel nu te aflai pe Pagina mea. Ar fi mult mai uşor să depăşim un moment care ne clatină încrederea în sine dacă am reuşi să ne rezervăm energia şi timpul pentru oamenii cărora le pasă cu adevărat de noi, nu să le dăruim pur şi simplu celor care ne refuză.

Dacă eu am putut poți și tu, să faci ceea ce iubești și să trăiești așa cum îți place. Astăzi scriu, el este locul care mă aștepta dintotdeauna. Mă uit la eforturile depuse și număr ușile închise, dar nu mă mai apasă supărările, îmi amintesc doar bucuriile. Ne-am uitat prea mult la alții, de aceea nu ne mai cunoaștem pe noi înșine.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Comandă cărți
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.