Fiecare om are locul său în lume și în inima cuiva.

Fiecare om are locul său în lume

Fiecare om are locul său în lume și în inima cuiva. Există cineva și pentru tine, nu te îngrijora. Eu nu am avut în plan să mai scriu în acest sfârșit de an, dar cineva mi-a șoptit că ai nevoie învățătura vie pe care o aștern pe hârtie. Avem o iarnă magică, cu zăpadă în toată țara, așa cum nu a mai fost de ani.

Poate nu ai atins acea stare de împlinire sufletească încă, fiorul care te pătrunde seara când te întorci acasă la familia ta. Poate mai ai de lucrat cu tine pe plan emoțional, nu te mulțumesc banii pe care îi câștigi sau obișnuiești să îți petreci sărbătorile de unul singur, trist.

De fiecare dată când mă întâlnesc cu un cititor minunat, un tânăr dedicat, las viziunea mea și tot ceea ce cred că știu despre viață și mă las inspirat. El spune că se simte onorat să servească o cafea în compania mea, că învață de la mine citindu-mi articolele și îmi cumpără cărțile. Adevărul este că învățăm unii de la alții toată viața, până la sfârșit.

Vorbesc de un bărbat care își iubește soția, dar mai întâi de toate o înțelege și o respectă. Ea i-a dăruit două fetițe, iar împreună au reușit să construiască o casă așa cum visez eu să îmi construiesc de când mă știu, cu două dormitoare mansardate și încălzire în pardoseală, undeva în libertate, la țară.

Analizându-l, îl ador! Așa îmi imaginam să devin atunci când voi fi mare, în copilărie. Mă visam un om conștient, matur și prezentabil, cu o latură sensibilă de artist sau antrenor de sport, nu un om trist ca mine, care a eșuat pe toate planurile și i-a dezamăgit pe toți. Dar în lumea aceasta mare fiecare om are locul său, inclusiv eu.

Întotdeauna mi-a plăcut să particip la lume, nu să fiu doar spectator. Din acest motiv prima jumătate a vieții am luptat ca să agonisesc pentru mine. Astăzi îndepărtez de la mine, împart cunoaștere cu porția celor care au nevoie de ea. Eu sunt așa cum sunt, tu ești așa cum ești, iar gândul că cineva are nevoie de noi în cea mai reală variantă a noastră ne mângâie.

Pe parcurs am învățat să mă simt liber și să trăiesc prin oameni victoria mea. Din slăbiciuni îmi extrag puterea și nu am nevoie să mi se îndeplinească o dorință ca să fiu fericit, chiar dacă mă străduiesc în continuare să trăiesc frumos. Fiind obsedat de destinație va trebui să rezist pe tot parcursul călătoriei, în loc să mă bucur de ea.

Fiecare om are locul său în lume, altfel nu se năștea în ea. Dar ca să își găsească scopul are nevoie să se prăbușească, apoi să renască. Primul pas în a schimba ceva este să îți accepți situația, să încetezi să mai opui rezistență față de ceea ce nu poți schimba. Acceptarea este înălțarea.

Omule, este în regulă să eșuezi cu visul tău, este în regulă să eșuezi în ceea ce ține de imaginea ta, este în regulă să eșuezi în căsnicie sau în relație, în creșterea copiilor, în carieră sau viață, dar în aceeași măsură este în regulă să te ridici peste eșecurile tale. Fiecare om are locul său și este prețios în felul său.

Personal am dăruit atât cât am putut și m-au văzut atâția. Am mângâiat jumătate de milion de suflete în anul care este pe cale să se încheie. Acest sentiment îmi transmite un fior de zici că zbor. Aș putea părăsi lumea chiar acum, împlinit.

Am citit un articol despre un adolescent care până la vârsta de cinsprezece ani nu își găsise locul și se grăbea. Nu credea că fiecare om are locul său în lume, spunea că lui nu i-a pregătit nimic viața. După câteva tentative de suicid nu mai comunica nici măcar cu familia lui care îl îngrijea și hrănea. Stătea în camera lui săptămâni întregi, degeaba.

Fiecare om are șansa sa

Arunca bilețele de la fereastră, pe care scria că urăște pe toată lumea, că urăște oamenii, viața și pe Dumnezeu. Se ura inclusiv pe sine pentru faptul că se născuse. Cu toate acestea într-o zi parcă s-a făcut lumină, a simțit o atracție nemaiîntâlnită către școala de pilotaj. Așa că a hotărât să se pună pe picioare ca mai târziu să se înscrie în armată. Trebuia ca Dumnezeu să îi fi auzit suferința și hotărâse să îl smulgă din mocirla care îi măcina din interior către exterior ființa. Căci fiecare om are locul său în lumea aceasta blestemată, gândea.

În urma procedurii de înscriere la Academia Forțelor Aeriene tânărul, a cărui dorință a fost să devină pilot de avion de război, a aflat că are daltonism și a fost respins. Vestea că nu va putea zbura niciodată m-a zdruncinat, dar totodată m-am trezit din vis.

Viața, atunci când implori o înghițitură de apă ca să îți dai ultima suflare, pe cruce, îți dă oțet. În ciuda aparențelor însă aceasta a fost singura soluție pentru a îl pune pe picioare pe adolescent.

Așadar nu te teme să iei o decizie, nu lăsa viața pe mâine, fii responsabil. Inspiră-te de la toți dar trăiește așa cum crezi tu că e mai bine. Ascultă-ți intuiția, căci prin ea îți vorbește inima. În clipele tale cele mai cenușii amintește-ți faptul că fiecare om are locul său în lume și că ai un scop divin de împlinit și o viață umană de trăit.

Sunt convins că ești o persoană sinceră și altruistă, căutătoare de mai bine, altfel nu te aflai pe Pagina mea. Ar fi mult mai uşor să depăşim un moment care ne clatină încrederea în sine dacă am reuşi să ne rezervăm energia şi timpul pentru oamenii cărora le pasă cu adevărat de noi, nu să le dăruim pur şi simplu celor care ne refuză.

Dacă eu am putut poți și tu să faci ceea ce iubești și să trăiești așa cum îți place. Astăzi scriu, el este locul care mă aștepta dintotdeauna. Mă uit la eforturile depuse și număr ușile închise, dar nu mă mai apasă supărările, îmi amintesc doar bucuriile. Ne-am uitat prea mult la alții, de aceea nu ne mai cunoaștem pe noi înșine.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments