O scrisoare către femeia conștientă ori de ce nu către femeile de toate vârstele, fie singure sau căsătorite, triste sau fericite, care vor cu adevărat să schimbe ceva.

O scrisoare către femeia conștientă

O scrisoare către femeia conștientă ori de ce nu către femeile de toate vârstele, fie singure sau căsătorite, triste sau fericite, care vor cu adevărat să schimbe ceva. Femeia conștientă este femeia care se informează și citește materiale folositoare care o ridică pe toate planurile. Călătoriți, vizitați plaje pustii și scăldați-vă în ape cristaline, stați cu fața la soare și mulțumiți în gând zicând:

– Sunt recunoscătoare din adâncul ființei care sunt pentru faptul că trăiesc acum aici și așa. Din inima mea izvorăște lumina gratitudinii care se revarsă asupra tuturor celor care nu pot produce acest sentiment.

Nu te atașa doar de o persoană, de un ideal, de un deal sau o zonă a copilăriei care te face să te simți melancolică. Îndrăznește să fii cu inima pretutindeni și cu mintea nicăieri. Pământul este casa ta provizorie, iar oamenii sunt o familie. Doar mintea separă oamenii de oameni prin obiceiuri și ziduri. Dacă și tu simți la fel te invit să ne împrietenim pe Facebook.

Trage aer în piept și mergi înainte. Nu te lupta cu situația ta, aceasta este o nebunie. Nebunia constă în faptul că nu poți schimba ceva ce s-a întâmplat deja. Poate te-ai obișnuit să fii dezamăgită mereu. Acest lucru este ceva rău, căci chiar și atunci când nu va fi cazul te vei simți asa, a devenit un automatism. Privește cerul mai des și realizează faptul că sub soare suntem Unul. Păsările o șoptesc, eu când privesc un apus de iarnă mă topesc, văd curcubeul pe tot cerul.

Învață să duci o viață plină de activități dar în interior fii liniștită, așa trăiește femeia conștientă. Caută pacea nicidecum fericirea, căci plăcerea se deghizează în fericire la fiecare colț ca să te ademenească. Adevărata fericire este pace, iar pacea este abandon mental. Lasă oamenii simpli să te inspire, în capcana gândirii compulsive au picat și cei mai de seamă intelectuali.

Rezistența se ascunde în gândire, iar gândirea va fi întotdeauna controlată de ego. Fiindcă egoul este creatorul ei și al întregului joc lumesc. Egoul opune rezistență ființei care în realitate ești, de aceea nu te regăsești.

Opui rezistență vieții atunci când îți imaginezi un scenariu diferit față de cel pe care l-a pregătit viața pentru tine și nu îți accepți situația. Dar în realitate tu ești viața și lupți împotriva ta.

Nu te poți ascunde de suferință îmbrățișând falsa gândire pozitivă, crezând că ești evoluat sau că ai scăpat. Suferința trebuie acceptată ca să dispară, iar trecutul trebuie îmbrățișat și iubit, apoi dizolvat. Dacă cineva te-a făcut să suferi ani la rândul nu este vinovat. Nu ești vinovată nici măcar tu pentru că ai stat, ci asta ai avut de experimentat până ai învățat.

Ca să trăiești mai bine nu este necesar să te chinui să faci ceva anume, caută să te împaci cu tine însuți mai întâi. Reflectează la povestea ta și apoi detașează-te de ea. Pasul doi este ca în orice situație de viață te-ai afla înainte de a lua o decizie adresează-ți întrebarea:

– Cum ar proceda iubirea în situația aceasta?

Adresează-ți această întrebare până când nu va mai fi nevoie să o faci. Atunci când nu va mai fi nevoie să ți-o adresezi vei fi devenit iubire deja. Femeia conștientă este iubire și așa va rămâne.

Comportamentul unui bărbat și al unei femei nu este comportamentul ființei care sunt ei în esență, este rolul pe care îl joacă mințile lor. În realitate ființele nu sunt mințile lor, sunt doar prizoniere ale acestor roluri jucate pe întreaga perioadă a vieții trăite în trup. Ne jucăm de-a mama și tata până la sfârșit.

Mintea a creat tipare atât pentru bărbat cât și pentru femeie, i-a învățat cum să se comporte sau cine are autoritate, apoi a împărțit sarcinile și beneficiile. Uneori suntem plictisiți de ele, alteori le adorăm și îi cerem partenerului să își împlinească sarcinile. Orice femeie conștientă se eliberează și nu întemnițează.

Iubirea care există în afara relativității, adică cea de tot și de toate, nu are un opus. Atunci când atingem această stare iubim totul iar totul ne iubește înapoi. Capitolul iubirii relativiste pământești se încheie pentru femeia conștientă care descoperă oceanul fără fund al păcii și împlinirilor.

Femeia conștientă este liberă

Femeia conștientă este liberă, cinstită și responsabilă. Femeie, un bărbat te iubește atunci când te lasă liberă și te îmbrățișează cu foc de fiecare dată când te întorci la el. Cel care te ține legată și îți urmărește toate activitățile nu te iubește, te domină și te deține.

În viață fiecare om este ca o pasăre care are nevoie să poposească undeva, apoi își reia zborul. Dacă cuibul i-a oferit căldura necesară se va întoarce plină de dor la el. Totuși, unii oameni trec prin viață ca și cum nu ar fi fost vreodată pe acolo.

Uneori spui că e atât de greu, dar nu este. Viața este cea mai naturală călătorie pe care ai experimentat-o vreodată pe pielea ta. Ea a devenit dificilă din cauză că sistemul pregătitor nu te-a învățat cum să îți înfrunți problemele, ci cum să le ascunzi sau să le ignori. De aceea nu mai poți să zbori.

Rădăcina tuturor problemelor se află în interiorul tău, otrava a fost descărcată acolo de lume. Când se sparge o țeavă care alimentează o clădire de zece etaje cu apă și imobilul se inundă, nu bați la ușa fiecărei locuințe în speranța că oamenii te vor primi și vei opri alimentarea la intrarea în fiecare apartament.

Chiar dacă vei reuși imobilul va deveni un lac al amăgirilor care va înghiți administratorul. Soluția este să cobori la subsolul clădirii și să întrerupi coloana pricipală de alimentare, apoi să repari defecțiunea. Când te deranjează ceva din exterior caută rădăcina reacției tale în interior. Nu exteriorul este sursa durerii, interiorul este. Când erai copilă nu te durea nimic chiar dacă în exterior se întâmplau atâtea, femeie conștientă.

Iubirea nu caută dreptatea, ea se eliberează de toate luptele iubind, așa depășește durerea. Dacă ești sincer cu tine și cu ceilalți și alții o vor face. Dacă nu mai ai nevoie să citești articolele mele înseamnă că ai depășit toate luptele. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elena Grădinaru
20 ianuarie 2020 14:44

Mulțumesc Alberto, găsesc multă liniște și pace în tot ceea ce scrii într-un mod atât de natural. Îți urez toate cele bune oriunde te-ai afla.

Comandă cărți
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.