O scrisoare către femeia conștientă ori de ce nu către femeile de toate vârstele, fie singure sau căsătorite, triste sau fericite, care vor cu adevărat să schimbe ceva.

Scrisoare către femeia conștientă

O scrisoare către femeia conștientă ori de ce nu către femeile de toate vârstele, fie singure sau căsătorite, triste sau fericite, care vor cu adevărat să schimbe ceva. Femeia conștientă este cea care se informează și citește materiale utile care o înalță pe toate planurile. Călătoriți, vizitați plaje pustii și scăldați-vă în ape cristaline, stați cu fața la soare și mulțumiți în gând zicând:

– Sunt recunoscătoare din adâncul ființei care sunt pentru faptul că trăiesc acum aici și așa. Din inima mea izvorăște lumina gratitudinii care se revarsă asupra tuturor celor care nu pot produce acest sentiment.

Nu te atașa doar de o persoană, de un ideal sau un loc care te face să te simți importantă sau melancolică. Caută să te afli cu inima pretutindeni și cu mintea nicăieri. Pământul este casa ta provizorie, iar oamenii sunt o familie. Doar mintea îi separă prin obiceiuri sau ziduri. Dacă și tu simți la fel te invit să ne împrietenim pe Facebook.

Trage aer în piept și continuă înainte. Nu te lupta cu situația ta actuală, rezistența egotică denotă nebunie. Poate te-ai obișnuit să fii dezamăgită, iar acest lucru este ceva rău. Deoarece chiar și atunci când nu va fi cazul te vei simți astfel, ai creat un automatism. Privește cerul mai des și realizează faptul că sub soare suntem Unul. Păsările o șoptesc, eu când privesc un apus de iarnă mă topesc, văd curcubeul pe tot cerul.

Învață să duci o viață plină de activități exterioare și în interior să rămâi liniștită, așa trăiește femeia conștientă. Caută pacea, nu fericirea. Plăcerea se deghizează în fericire la fiecare colț ca să te ademenească. Adevărata fericire este pace, iar pacea este abandon mental. Lasă oamenii simpli să te inspire, în capcana gândirii compulsive au picat și cei mai de seamă dintre intelectuali.

Rezistența se ascunde în gândire, iar gândirea va fi întotdeauna stăpânită de ego. Egoul este constructorul ei și al întregului joc lumesc fabricat din materie moartă. Acesta opune rezistență ființei care în realitate ești, de aceea nu te regăsești.

Opui rezistență vieții în momentul în care îți dorești o cale diferită față de cea pe care a pregătit-o viața pentru tine și nu accepți modul perfect și sublim în care se derulează ea. În realitate tu ești viața și lupți împotriva ta.

Nu te poți ascunde de suferință îmbrățișând falsa gândire pozitivă, crezând că ești evoluat sau că ai scăpat. Suferința trebuie acceptată ca să dispară, iar trecutul trebuie îmbrățișat și iubit, apoi dizolvat. Dacă cineva te-a făcut să suferi ani la rândul nu se face vinovat. Nu ești vinovată nici măcar tu pentru că ai răbdat, aceasta ai avut de experimentat până ai învățat.

Ca să trăiești o viață frumoasă și bună nu este necesar să faci ceva extraordinar. Primul pas în direcția stării de bine este să te împaci cu tine însuți. Contemplează la povestea ta și detașează-te de tot. Pasul doi este ca în orice situație de viață te-ai afla, înainte să iei o decizie adresează-ți întrebarea:

– Cum ar proceda în situația de față iubirea?

Adresează-ți această întrebare până în momentul în care nu vei mai fi nevoită să o faci, iar dragostea va înfăptui lucrările ei minunate prin tine în mod natural. Atunci vei fi devenit iubire deja. Femeia conștientă este iubire și așa va rămâne.

Atât comportamentul unui bărbat cât și cel al unei femei nu reprezintă manifestarea liberă a ființei care sunt ei în esență, este rolul pe care îl joacă mințile lor. În realitate ființele nu se identifică cu mințile pe care le dețin, ele sunt doar prizoniere ale acestor roluri jucate pe întreaga perioadă a vieții trăite în trup.

Societatea a construit tipare prin care a determinat ființele să se comporte într-un anumit fel și a stabilit cine are autoritate, apoi a împărțit sarcinile și beneficiile. Uneori suntem plictisiți de ele, alteori le adorăm. Femeia conștientă se eliberează de orice rol, se lasă inspirată și săvârșește binele ales din proprie inițiativă.

Iubirea care există în afara relativității nu are un opus. În momentul în care omul atinge această stare din urmă iubește totul iar totul îl iubește înapoi. Capitolul iubirii relativiste pământești se încheie pentru femeia conștientă care descoperă oceanul fără fund al păcii.

Femeia conștientă și libertatea

Femeia conștientă este liberă, responsabilă și dedicată. Femeie, un bărbat te iubește atunci când te lasă liberă și te îmbrățișează cu foc de fiecare dată când te întorci la el. Cel care te ține legată și îți urmărește toate activitățile nu te iubește, doar te domină și te deține.

Într-o relație fiecare om poate fi comparat cu o pasăre care are nevoie să poposească undeva, apoi își reia zborul. Dacă cuibul i-a oferit căldura necesară se va întoarce pătrunsă de dor la el. Totuși, unii oameni trec prin viața ta ca și cum nu ar fi fost niciodată pe acolo.

Uneori spui că este greu, dar nu este. Viața este cea mai naturală călătorie pe care ai experimentat-o vreodată pe pielea ta. Ea a devenit dificilă din cauză sistemului pregătitor care nu te-a învățat cum să îți înfrunți problemele, ci să le ascunzi sau să le ignori. De aceea nu mai poți să zbori.

Rădăcina tuturor problemelor se află în interiorul tău, otrava a fost descărcată acolo de lume. Atunci când se sparge o țeavă care alimentează cu apă o clădire de zece etaje și imobilul se inundă, nu bați la ușa fiecărei locuințe în speranța că oamenii te vor primi și vei opri alimentarea la fiecare apartament.

Chiar dacă vei reuși acest lucru imobilul va deveni un lac, iar pagubele vor atrage odată cu ele și demiterea administratorului. Soluția este să cobori la subsolul clădirii, să întrerupi sursa pricipală și să repari defecțiunea. Prin urmare, dacă te deranjează ceva din exterior caută-i cauza în interior. Nu exteriorul este sursa durerii tale, interiorul este. În copilărie nu te durea nimic, în ciuda faptului că afară se întâmplau atâtea.

Iubirea nu caută dreptatea, ea se eliberează de toate luptele iubind și depășește durerea. Dacă ești sincer cu tine și cu ceilalți și alții o vor face. Dacă nu mai ai nevoie să citești articolele mele înseamnă că ai depășit toate luptele.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments