Mulți oameni rătăcesc într-o lume dărâmată, colorată frumos, căutând scopul unei existențe efemere de care devin conștienți că au primit-o în dar fără merit.

Fericit într-o lume dărâmată, colorată frumos

Mulți oameni rătăcesc într-o lume dărâmată, colorată frumos, căutând scopul unei existențe efemere de care devin conștienți că au primit-o în dar fără merit. Este o lume tristă și minunată în același timp. Una sinistră, întunecoasă, de gheață, la fel ca Cosmosul în care ființele conștiente strălucesc; te iubesc.

Intrăm cu pași repezi în ultima lună a anului, care aduce cu ea sărbătorile iernii. Un decembrie alb și demult așteptat de un visător ca mine. Iubesc zăpada, în fiecare dimineaţă în care privesc de la fereastră cum lumea se albeşte îmi imaginez cum va arăta atunci când şi cu inimile oamenilor se va întâmpla la fel.

În orașele aglomerate văd o lume dărâmată în care respirăm printre picături, alergăm după nimicuri. Este societatea în care îmbătrânim prematur hipnotizați de aspect, tânjind după carcase lucioase. Aici Paradisul înseamnă plăcere, nu pace sau bucurie vie. Fericirea vine împreună cu tristețea, căci noi urâm și iubim în același timp aceeași persoană.

Este o lume provizorie, cu identități false care se năruie, frustrate din pricina slăbiciunilor lor. Aici proștii se mândresc iar înțelepții se rușinează. Bine ai venit în lumea minții, cea în care Dumnezeu a fost confundat cu diavolul inventat. O șoaptă de iubire ajunge la urechea ta prin amalgamul de cuvinte rostite de vânzătorii vicleni. Apare un surâs și o ușurare, simți o eliberare rară de ceea ce nu iubești.

Nu detesta nimic, iubește doar ceea ce îți place. Simte liniștea presărată printre cuvintele pe care le așez pe hârtie. Nu te mai lăsa amăgit de lume, fii eroul din interiorului tău. Zâmbește cu sufletul nu doar cu expresia, ca să îți dai jos masca. Viața ta este despre tine, nu despre ceea ce crezi tu că ești, de aceea uneori te doare de îngenunchezi.

Sufletul care ești îi iubește pe toți, el nu îi iubește doar pe cei pe care îi place, de la care așteaptă vreun interes. Sufletul nu emite judecăți de valoare, ci se apleacă la râul vieții și îl cinstește. Mintea eliberată se unește cu sufletul și prețuiește trupul, adoră adevărul și sărbătorește viața. Cei care nu se cunosc nu vin la petrecere.

Lucrurile materiale nu te pot săruta pe frunte, banii nu te pot respecta, gândirea pozitivă nu constă în a refuza să observi realitatea, ci în a identifica beneficiul ascuns în fiecare așa zis eveniment negativ. Atunci tu zbori la unison cu speranța din care izvorăște viața, iar mintea egotică devine o ruină, doar așa această civilizație va reuși să se întoarcă la lumină.

Personal iubesc oamenii sinceri care chiar dacă sunt săraci au privirile luminate, care iubesc animalele, dar care nu pot iubi comportamentul omului modern devenit animal, prin uitare și lăcomie. Evident, în viață nu toţi oamenii îţi sunt prieteni chiar dacă interacţionezi zilnic cu ei, chiar dacă eşti sincer şi te deschizi şi râzi împreună cu ei.

De multe ori ai nevoie să îndepărtezi anumiţi oameni, în special pe cei ale căror valori morale și sociale nu conţin sinceritate, pentru a face loc schimbării în viaţa ta. Iubeşte-i pe toţi, bucură-te de tot și totuși nu te lega de nimic.

Nu te ataşa de nicio imagine de sine, chiar dacă eşti altruist şi ai intenţii pure, lasă viaţa să curgă. De-a lungul istoriei cele mai înşelătoare capcane le-au fost înaintate bunilor samariteni.

Ești un om pe Pământ, un suflet unic și un spirit liber, nu mai copia pe toată lumea, inspiră tu. Nu căuta să fii acceptat, acceptă tu. Nu căuta să fii iubit, iubește tu, dăruiește tu, simte liber tu. Nu plin de tine, împlinit de tine ai nevoie să fii ca să devii fericit într-o lume dărâmată.

Oricine ai fi și orice ai face, te afli pe drumul cel bun, acela al maturizării, dar ai grijă să nu zăbovești prea mult pe calea distrugerii. Viața devine mai blândă atunci când te abandonezi ei. Când încetezi să îi mai opui rezistență și lași ființa care ești să preia controlul realizezi că viața ești tu. Acest lucru, dragul meu, se numește acceptare.

Abandonul într-o lume dărâmată

Abandonul mental nu este resemnare, este starea pe care puțini dintre maeștri consacrați reușeau să o atingă abia după o viață întreagă de meditație și căutări. Căci viața este perfectă chiar și atunci când îți pleacă cineva drag, chiar și atunci când ți se îmbolnăvește copilul mult iubit. Însă atunci când îți imaginezi că perfecțiunea arată altfel, te doare.

Există oameni care se învelesc iarna cu cartoane, dar care spun că sunt fericiți, că oamenii sunt buni și că Dumnezeu îi iubește. Însă există și deținători de corporații care afirmă că viața nu are niciun sens și că oamenii sunt șerpi, inimi reci născute din greșeală, scopul tuturor fiind acela de a muri.

Eu sunt fericit într-o lume dărâmată pentru că soarele încă mă mângâie pe față, că pot să îl privesc, că am cu ce să mă hrănesc și că pot să vorbesc. Sunt fericit într-o lume dărâmată fiindcă pot să gândesc.

Conștiența vine ca un hoț, noaptea, dar aduce cu ea cheia vindecării și luminii. Sufletul se înalță spre cer precum fumul care iese din hornurile caselor de țară și dispare în oceanul atmosferei care ne primește pe toți și ne purifică.

Sunt fericit într-o lume dărâmată nu din cauză că îmi este bine, vreme în care lumea se năruie, sunt fericit pentru că am primit vederea. O nouă viață s-a născut, o nouă formă cu o nouă conștiință, căci ceața a trecut. Vârfurile brazilor s-au făcut văzute iar brazii au strigat spre cer, soarele i-a ascultat și a răsărit din nou pentru oameni.

Am vizitat recent un centru de persoane cu dizabilități, deci care necesită asistenţă, unde am constatat faptul că chiar dacă trupurile lor nu răspundeau hotărârii societăţii în ceea ce priveşte aspectul frumos şi atrăgător, privindu-i am simțit ceva plăcut care nu poate fi explicat prin cuvinte. Aveau pacea în privire.

Îți urez sărbători fericite și un an nou însoțit de numeroase realizări și experiențe trăite alături de cei dragi. Nu uita să îmbrățișezi noul, dar analizează-l mai întâi, strecoară lumea exterioară prin filtrul interior.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments