Am scris un nou articol cu ocazia zilei mele de naștere, despre cum văd viața la treizeci și doi de ani.

Cum văd viața la treizeci și doi de ani

Am scris un nou articol cu ocazia zilei mele de naștere, despre cum văd viața la treizeci și doi de ani. Astăzi este ziua mea, sunt privilegiat că ai ales să îmi fi prieten și îți sunt recunoscător că mi-ai rămas alături. Prin mesajele pe care le trimit la tine nu te sfătuiesc să te iubești pe tine, te îndemn să înveți să o faci, venerarea sinelui fals denotă nebunie.

Până să afli cine ești și să înțelegi de ce ești, care este motivul, nu poți să fii fericit, departe de tine adevărata stare. În schimb poți experimenta un sentiment de satisfacție atunci când obții un lucru de care cineva te-a convins că ai nevoie. Dar nu cunoști fericirea, iar încercările de a o găsi sunt zadarnice și te amăgești.

Uneori ai vrea să opreşti fluxul gândurilor dăunătoare măcar pentru cinci minute, ca să poţi să respiri, dar nu cunoşti exact metoda. Sexul, drogurile și alcoolul nu îţi rezolvă problemele, amână înfruntarea lor. Cu bani poți cumpăra lucruri, dar nu poți cumpăra oameni.

Gândirea compulsivă a devenit boala secolului, iar depresia apare ca răspuns la suprasolicitarea ineficientă a minții. Forța acesteia seacă conștiența colectivă, energia creativă a fiecărui individ este irosită.

Tinerii inteligenți nu se dezvoltă pe ei, își vând abilitățile pe un salariu de trei mii de lei pe lună. Banii le oferă senzația că trăiesc bine deoarece și-au câștigat dreptul de a consuma. În timp capacitatea lor de concentrare scade și sunt îndepărtați subtil. Ei nu au trudit pentru ei, au clădit visurile altora în schimbul accesului la lumea modernă.

Magnații cunosc slăbiciunile omului, prin lăcomie ei îl țin la statutul de rob. O casă, o mașină și un smartphone ori zece, sunt lucruri trecătoare, la fel și tinerețea pe care nu o mai poți recupera.

Să nu spui niciodată că nu ai timp să stai cu copilul tău, să îţi vizitezi părinţii, să citeşti o carte, să stai seara relaxat treizeci de minute în cadă. Dacă situaţia nu îţi permite, fă ceva în privinţa aceasta pentru tine, altfel te ofilești.

Viața la treizeci și doi de ani mi-a arătat că dacă vrei să aduci pacea în lume trebuie să te împaci cu tine însuți, dacă vrei să fii fericit ai nevoie să te împrietenești cu liniștea, dacă intenționezi să arăți că ești o persoană bună nu este necesar să te înscrii în asociații, să donezi sume astronomice sau să apari pe la televizor, este de ajuns să îi oferi celui de lângă tine o mână de ajutor.

Este nevoie de ajutor chiar lângă tine, nu trebuie să încerci să hrănești copiii din Africa, iar dacă nu îți stă în putere să o faci blamezi sistemul pământesc sau forțele cerești. Dacă fiecare om l-ar ajuta pe cel de lângă el rețeaua s-ar extinde până în Masaka, acolo fericirea încă există deoarece egoul nu a avut niciun interes să intervină. În realitate ei motivează lumea occidentală.

Unui bătrân îi înseninezi întreaga zi doar dacă opreşti autobuzul între staţii și îi permiţi să coboare, ori dacă îi vinzi o pâine fără douăzeci de bani, ori dacă îi cari sacoşa sau îi ţii uşa deschisă la lift. Viața la treizeci și doi de ani mi-a demonstrat cât de uşor este să îi faci cuiva ziua mai bună.

Păstrează-te sănătos, păstrează-te sănătos, păstrează-te sănătos, aș scrie un întreg articol așa sau o carte.

Viața la treizeci și doi de ani este limpede și plină de surprize. Indiferent de faptul că trupul este expus erodării, adică îmbătrânirii, pe durata vieții, că mintea se maturizează și apoi cedează, ființa care ești rămâne copil. Știi despre ce vorbesc, ai simțit și nu doar odată senzația intensă a faptului că in interior ai rămas un copil, chiar dacă te apropii cu pași grăbiți de vârsta a treia.

Atunci când este extrasă din minte, realizezi cum conștiența se eliberează din lanțurile timpului psihologic și nu se supune legilor de natură fizică și psihică, ea leagă trecutul și viitorul și le aduce în prezent. Atunci sufletul ți se vindecă, ca după o zgârietură mică, și te trezești din visul minții ca și cum ai fi clipit o secundă. Această secundă ți-a dăruit cei șaptezeci de ani în care ai experimentat lumea cu mintea.

Viața la treizeci și doi de ani

De fiecare dată când îți faci planuri cu viața ta te înșeli, atunci mai rupi câte o bucățică din harul bucuriei și o vinzi garanției. Garanția este o iluzie, misterul este adevărul căruia i te împotrivești, dar când lupți cu viața îmbătrânești. Viața la treizeci și doi de ani te împinge să gândești.

Am petrecut patru zile în orășelul istoric Kingston upon Hull, din Marea Britanie. Am vizitat Marea Nordului căreia i-am simțit briza și i-am ascultat vocea. La sfârșitul lunii februarie am drum către Varșovia, iar suprizele nu întârzie să apară. Viața mă surprinde în mod plăcut pentru că mă dedic, iubesc și îi sunt recunoscător.

Viața la treizeci și doi de ani te învață să îți menajezi stările joase și să apreciezi clipele înalte, tot ea îți arată cum să te bucuri de fiecare reușită în cel mai înțelept mod. Calea către desăvârșire nu te umple de tine, te împlinește pe tine și îți descoperă esența care în realitate ești.

Am vizitat Israelul, orașele Tel Aviv și Ierusalim, care m-au surprins cu atmosfera lor exotică și modernă. Mi-am petrecut primăvara în Germania, în orașul Stuttgart, în care am lucrat. Am colindat zonele înverzite și m-am răcorit în apele Mării Ionice, pe plajele exotice ale Insulei Corfu din Grecia.

Toamna am vizitat Madridul, capitala inconfundabilă a Spaniei și câteva așezări la fel de minunate din împrejurimi. Am savurat o cafea aromată într-o dimineață însorită de octombrie, stând la masă pe o terasă, sub copaci, în Parcul El Retiro, situat în centrul orașului, privind bărcile și lebedele cum se lăsau purtate de apă.

Am fost accesat de peste un milion de conturi unice. Recordul vizitelor pe site a fost de 27.701 într-o singură zi. Dacă vrei să aduci pacea în lume, împacă-te cu tine însuți, simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments