Despre iluzie și conștiență, dat fiind faptul că am refuzat prima invitație la radio, am dezvoltat o discuție telefonică mai mult decât interesantă cu protagonistul.

Despre iluzie și conștiență

Despre iluzie și conștiență, dat fiind faptul că am refuzat prima invitație la radio, am dezvoltat o discuție telefonică mai mult decât interesantă cu protagonistul. Din ea am extras câteva fragmente pe care le-am unit cu scopul de a îți dărui acest articol prețios. Perioada sărbătorilor se apropie și vei avea mai mult timp pentru tine să citești, să iubești.

Nu riposta atunci când cineva te jignește, deoarece tu nu te temi de nimic. Dacă consideri că omul tace atunci când se teme iar unul neînfricat va răspunde provocării fără ezitare, ca să își apere opinia, demnitatea, ești prizonier în realitatea aparentă. În felul acesta procedează un om slab, care cunoaște faptul că opinia i-ar putea fi clătinată. El nu este încrezător în sine, de aceea reacționează violent, ca să se apere.

În fața unui uragan cel care și-a construit casa pe o fundație solidă nu va alerga speriat ca să lege pilonii clădirii cu funii sau să urce saci de nisip pe acoperiș. Teama și incertitudinea trimit oamenii la război, dragostea în schimb se comportă ca un părinte matur în gândire și iubitor în inimă.

Atunci când ești invidios pe alții în realitate te sabotezi pe tine. Nu îl privi pe cel care reușește ca pe un dușman, tratează-l ca pe un prieten. Gelozia este ca rugina, ea nu se va opri până nu va măcina totul din tine. Secretul este să îți înfrunți neputința, mergi la acea persoană pe care ești gelos și spune-i că o admiri, ca să te descătușezi.

Nimic din ceea ce faci nu te face cu adevărat fericit, din cauză că tu cauți să faci ce face toată lumea, nu ce îți dorești cu adevărat. Adevărul este că nici nu știi ce îți place, din cauză că nu te cunoști.

În viață omul alege din variantele care îi sunt puse la dispoziție de către societatea care a hotărât pentru el, nu din ceea ce este el în esență. Preferi brandul unei perechi de încălțăminte sport în comparație cu altul și îl cumperi. Atunci alegi una din variantele care există, dar nu poți alege ceva ce nu există până nu ajungi să te cunoști.

Mulți vorbesc despre cunoașterea de sine, iluzie și conștiență, și totuși puțini expun ceva concret. Adevărul este că nimeni nu îți poate spune cine ești ori ce este bun pentru tine, ești nevoit să te descoperi tu și să decizi pentru tine. Ceea ce crezi că ești se datorează în totalitate formării pe care ai primit-o.

Am citit despre un bebeluș care a fost lăsat într-o pădure de către ai săi părinți iresponsabili, pe care l-au găsit și îngrijit lupii. În adolescență, tânărul, chiar dacă își formase această convingere despre el, nu era lup.

Tot așa este și cu sufletele care vin pe Pământ. Oamenii se nasc liberi, dar pe parcurs sistemul politico-religios pune stăpânire pe ei. Identitatea provizorie este iluzia, conștiența te eliberează de ea.

Într-o zi cineva mi-a spus că a fost ateu întreaga viață, dar pe parcurs a ajuns la concluzia că oamenii au nevoie să creadă totuși în ceva. În realitate el nu a fost niciodată ateu, doar s-a răzvrătit împotriva dumnezeilor inventați de oameni. Acești oameni l-au convins că oamenii au nevoie să creadă în altceva în afară de ei înșiși. Conștiența se manifestă în inimile oamenilor, nu în biserici sau în adunări.

Cărțile Vorbind cu Dumnezeu nu se găsesc în toate librăriile deoarece nu toți oamenii sunt pregătiți să îmbrățișeze adevărul. Mergi și spune unui vânzător că merele lui nu sunt sănătoase din cauză că le-a forțat creșterea cu substanțe dăunătoare pentru orice organism. Crezi că le va arunca sau le va vinde în continuare, conștient fiind de faptul că sunt nocive? Le va vinde, tot așa cum procedează și cei care apără societatea și valorile ei în continuare.

Societatea te-a convins că oamenii sinceri sunt slabi, trebuie să îți creezi o imagine puternică, rece. Oare cine este mai puternic, unul care și-a construit o fortăreață în care se tot ascunde, ori unul care stă în picioare dezarmat în plin război?

M-am folosit de acest exemplu ca să mă fac înțeles, în realitate viața nu este o luptă, ci în afara iluziei este un prilej de bucurie. Viața este pace, furtună și apoi e pace din nou. Astfel sunt percepute cele trei etape: copilăria, tinerețea, iar la final bătrânețea.

Între iluzie și conștiență

Să nu crezi tot ceea ce vezi, căci ceea ce vezi va fi mereu influențat de ceea ce simți. Dacă realitatea pare întunecată se întâmplă din cauză că amâni rezolvarea conflictelor din interior și te ghidezi după valorile vechi care nu sunt chiar valori, sunt mai degrabă înlocuitoare ale adevăratelor simțiri, exprimate de ființa care ești, prin care se manifestă conștiența.

Să aduci lumina în lumea întunericului este o sarcină grea. Secretul este să vii spre lumină, nu să te străduiești să creezi tu lumina. Oamenii care te urmăresc te vor vedea și vor veni după tine, iar astfel veți ieși la lumină. Lumina exista și înaintea ta, nu ai creat-o tu, tu doar ai ales să o răspândești.

Când te străduiești să creezi lumina prin propriile puteri sfârșești prin a îți pierde mințile. Este necesar să te păstrezi sănătos. Un om sănătos se poate îngriji de unul bolnav, doi oameni bolnavi nu își pot purta de grijă singuri.

Decât să le faci pe plac tuturor din teama de a nu rămâne fără prieteni, mai bine ai învăţa să te descurci singur. Nu îți învinovăți niciodată familia sau prietenii pentru situația ta actuală, află ce te motivează și caută să te ridici. Mai târziu ți se va clarifica motivul pentru care viața a decurs astfel.

Să nu îi plângem pe cei care au plecat, să îi iubim. Să nu confundăm iubirea cu atingerea fizică, să consolidăm relații nevăzute care înconjoară Pământul și îl încălzesc. Dacă am utiliza în scopul păcii și al prosperității energia pe care o consumăm pe competiție și conflicte, am vizita toate galaxiile și le-am popula. Atunci Începătorul și-ar fi încheiat lucrarea și așa se va întâmpla.

Nu urî ceea ce nu înțelegi, acceptă ceea ce ești, iar în călătoria ta să nu rănești pe nimeni.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments