Cuvinte rare rostite toamna târziu

Cuvinte rare rostite toamna târziu

Cuvinte rare rostite toamna târziu

Cuvinte rare, sfaturi utile, o viziune mai înaltă despre viață și scop, o minte sănătoasă, un suflet păstrat curat, curaj și căldură, este ceea ce îți ofer dacă urmărești Pagina mea. Bine te-am întâlnit, mă bucur enorm de mult că ai venit.

Așa cum te-am obișnuit deja, în același timp te mângâi și te cert. Folosesc cuvinte rare. Nu dau cu parul, te mustru cu pixul. Iubirea este și mustrare, nicidecum nepăsare, aceasta dacă aspirăm la o îndreptare interioară și ulterior la cea exterioară.

Simte liber ori trăiește la fel. Nu fii trist din cauză că nu ai ce are toată lumea, tu nu ești lumea, ești mai mult decât ea și ești mai important decât crezi. Dacă te enervezi doar din cauza faptului că cineva traversează neregulamentar strada și te manifești, nu vorbesc despre tine, pe tine nici nu te cunosc. Începem!

Iubesc oamenii care îşi fac datoria cu pasiune şi îşi dedică celorlalţi din timpul lor. Ele sunt gesturi rare, folosite de oamenii altruiști, care își leapădă firile umane și devin îngeri. Însă, ei au ceva ce oamenilor nemulţumiţi le lipseşte, energia recunoştinţei, gratitudinea și nu în ultimul rând pacea. Cele despre care îți vorbesc sunt cuvinte rare, scrise în scop de îmbărbătare, cărora dacă nu obișnuiești să dăruiești nu le poți asimila sensul.

Femeia nu devine un obiect de consum decât atunci când are nevoie să consume și se simte privată, pe nedrept, de acest drept. Orice femeie frumoasă are și un ego pe măsură și totuși, nici cea mai frumoasă femeie din lume nu are un ego atât de uriaș ca cel al unui bărbat.

Tinerii pragmatici oferă corporațiilor inteligența. Corporațiile le oferă în schimb supraviețuirea. Persoanele publice promovează luxul și lăcomia. Băncile arestează contribuabilii cu împrumuturile și le ia înapoi puterea. Imperiile își măresc visteriile. Tinerii îmbătrânesc și mor, însă copiii lor se nasc și sunt formați să urmeze același tipar și desigur obțin aceleași rezultate.

Economiile mari înghit economiile mici. Guvernele țărilor cu cerere uriașă de consum adresează provocări acelora mai mici, nepregătite din punct de vedere mental sau tehnologic. Atunci când nu va mai putea respira, egoul își va cumpăra bicicletă, dar nu se va putea plimba căci până atunci va strica planeta.

Diplomele nu îți plătesc facturile, ai fost păcălit. Când te lovește realitatea realizezi că tu ești nevoit să le plătești, prin orice mijloace. Diplomele doar te îndatorează mai mult și te amăgesc mai tare. Când cazi din vârful pe care nu l-ai cucerit niciodată și în care nu te-ai aflat vreodată, e greu.

Dacă viața ta nu se desfășoară așa cum ți-ai imaginat sau așa cum ți s-a promis, nu înseamnă că ceva nu merge bine. Toamna târziu se rostesc cuvinte rare, conturate cu un mare înțeles. Cel în care trăiești este cel mai perfect mediu în care puteai să crești.

Viața trăită în trup nu durează o veșnicie. Arta nu îți dă să mănânci. Catedralele și crucile nu te mântuiesc. Spitalele nu vând sănătate. Când privatizezi o intreprindere de stat sau pur și simplu îți vinzi o mașină și te simți plăcut când ai banul pe mână, nu te îmbogățești, abia atunci sărăcești.

Dacă ești un vorbitor în public sau un social media influencer, sau un îndrumător tradițional altruist, nu vorbi niciodată ceea ce oamenilor nu le folosește să audă, chiar dacă vor crede că le folosește și te vor face să te simți special un timp. Oferă-le ceea ce îi face cu adevărat mari, ca să nu dispari odată cu moda. Oferă-le cuvinte rare, soluții eficiente și iubire pe măsură.

Umanitatea se deplasează constant, ea nu stă după ultimul netrebnic, doar dragostea se întoarce după el și îl ia sub aripa sa. Nu vei sparge niciodată vălul mediocru al societății respectând regulile ei, ci zburând că un sfânt deasupra limitărilor și stăruind.

Combaterea sărăciei nu este un gest de caritate, este un act de justiție, așa cum declara Nelson Mandela. Prin această mișcare redai fiecărei ființe dreptul dobândit prin naștere la resursele naturale ale unei planete care ne iubește pe toți.

Iubirea dintre un bărbat și o femeie, adică îndrăgosteala, este pentru copii. Doar iertarea și dragostea de tot îți oferă claritatea. Cunosc femei trecute de vârsta de șaizeci de ani care încă susțin că au fost trădate în dragoste. Mintea nu le-a permis într-o viață întreagă de om să închidă socotelile cu trecutul și să își depășească firea. Există totuși un legământ puternic între sufletele care aleg să fie partenere pe durata șederii aici.

Cuvinte rare și decizii proprii

Eu nu merg la teatru căci nu iubesc falsitatea. Nu ador opera sau gala care îți oferă un aer superior în fața celor care sunt cu mult înaintea ta. Și e urât, cultura consacrată e lipsită de frumusețe și golită de valoare. Naționalismul este o boală de care abia acum locuitorii planetei se vindecă. Bine că dispar religiile, e semn că S-a îndurat de creația Sa și a intervenit Dumnezeu.

Eu nu îmi ghidez viața în funcție de deciziile profitorilor, vărâte în subconștient oamenilor de rând prin intermediul televizorului, eu caut valori reale și găsesc. Nu înot în haosul culturilor păgâne strămoșești și în promisiunile lumii moderne care vinde amăgiri credulilor.

Pe mine nu mă impresionezi postând mandale și flori spirituale sau icoane de tip tradițional sau modern, lovindu-te cu pumnul în piept că ești un om evoluat iar de aceea nu îți găsești un partener pe măsură. Pe mine mă interesează ce faci bun pentru această lume sau de ce.

Nu îți plânge de milă îngrijorat, bucură-te cu satisfacție că ai contribuit la schimbarea care se produce astăzi cu ceva. Frunzele sunt multe, copacul este unul iar altoirea lui se desfășoară acum. Ceea ce este de îndepărtat va fi aruncat. Din fericire tu ești ceea ce rămâne.

Cineva mi-a spus să nu mai scriu ca și cum aș deține tot adevărul, căci poate mă înșel în anumite privințe. Atunci I-am îndemnat să înceapă și el să scrie, ca împreună să îl rostim pe tot. Ele sunt cuvinte rare, rostite noaptea târziu.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit și vrei să cunoști mai mult sau să gândești și să simți ca mine, ori te întrebi cum am ajuns la acest nivel, eu, omul care a avut cea mai mare nevoie de ajutor, îți pun la dispoziție în mod gratuit secretul. Dar nu uita, responsabilitatea este a ta.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Iubesc oamenii care îşi fac datoria cu pasiune şi îşi dedică celorlalţi din timpul lor.
Ei au ceva ce oamenilor nemulţumiţi le lipseşte, energia recunoştinţei.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns