Cuvinte rare, sfaturi utile, o doză veritabilă de curaj și o nouă viziune despre viață, o minte sănătoasă și un suflet liniștit, este ceea ce vei dobândi dacă vei urmări pagina mea.

Cuvinte rare rostite toamna târziu

Cuvinte rare, sfaturi utile, o doză veritabilă de curaj și o nouă viziune despre viață, o minte sănătoasă și un suflet liniștit, este ceea ce vei dobândi dacă vei urmări pagina mea. Uneori îţi faci prea multe griji, dar gândirea nestăpânită nu te ajută. Bine te-am găsit, mă bucur enorm de mult că ai venit.

Așa cum te-am obișnuit, te mângâi și te cert folosind cuvinte rare. Nu dau cu parul, te mustru cu pixul. Iubirea este și mustrare, nicidecum nepăsare, în cazul în care aspirăm la o îndreptare interioară și ulterior la cea exterioară.

Simte liber și trăiește la fel. Nu fi trist din cauză că nu ai ce are toată lumea, tu nu ești lumea, ești mai mult decât ea și mai important decât crezi. Dacă te enervezi din cauza faptului că un pieton traversează neregulamentar strada și nu îți poți stăpâni emoțiile care te năvălesc, nu vorbesc despre tine, pe tine nici nu te cunosc.

Eu iubesc oamenii care îşi fac datoria cu pasiune şi îşi dedică celorlalţi din timpul lor. Acestea sunt gesturi rare, manifestate de oamenii altruiști, care își leapădă firile umane. Ei au ceva ce oamenilor nemulţumiţi le lipseşte, energia recunoştinţei, pacea și nu în ultimul rând bucuria. Cele despre care îți vorbesc sunt cuvinte rare, scrise în scop de îmbărbătare, cărora dacă nu obișnuiești să dăruiești nu le poți asimila sensul.

Femeia nu devine un obiect de consum decât în clipa în care este nevoită să consume și se simte privată, pe nedrept, de acest drept. Orice femeie frumoasă are și un ego pe măsură, dar nici cea mai atrăgătoare femeie din lume nu are un ego atât de uriaș ca cel al unui bărbat.

Tinerii pricepuți își dăruiesc inteligența corporațiilor care le oferă în schimb supraviețuirea ori dreptul la o viață civilizată. Persoanele cu influență se otrăvesc cu lăcomia. Băncile arestează contribuabilii cu împrumuturile și le iau înapoi puterea. Imperiile își măresc visteriile, tinerii îmbătrânesc și mor, iar copiii lor se nasc și sunt formați să urmeze același tipar în speranța că vor obține rezultate diferite.

Economiile mari înghit economiile mici. Guvernele țărilor cu cerere uriașă de consum adresează provocări acelora mai mici, care nu sunt pregătite din punct de vedere mental sau tehnologic. Atunci când nu va mai avea ce să respire egoul își va cumpăra bicicletă.

Diplomele nu îți plătesc facturile, ai fost păcălit. Atunci când te trezești din somnul cel de moarte observi că tu ești nevoit să le plătești, prin orice mijloace, fie că proiectezi locuințe, că scoți bani dintr-o pasiune, că ștergi cabine de duș în hoteluri sau că te masturbezi în fața unei camere web. Diplomele te îndatorează mai mult și te amăgesc mai tare.

Dacă viața ta nu se desfășoară așa cum ți-ai imaginat nu înseamnă că nu este perfectă. Toamna târziu se rostesc cuvinte rare, conturate cu un mare înțeles: acesta în care trăiești este cel mai perfect mediu în care poți să te desăvârșești.

Viața trăită în trup nu durează o veșnicie, arta nu îți dă să mănânci, catedralele nu te mântuiesc, farmaciile nu vând sănătate. Atunci când privatizezi o intreprindere de stat ori pur și simplu îți vinzi o mașină și te simți bine deoarece ai banul pe mână, nu te îmbogățești, începi să sărăcești.

Dacă ești un îndrumător modern sau un învățător tradițional altruist, nu vorbi niciodată ceea ce oamenilor nu le folosește să audă, chiar dacă vor crede că le folosește și te vor face să te simți special. Oferă-le ceea ce îi face cu adevărat mari, aceasta ca să nu dispari. Rostește cuvinte rare, găsește soluții eficiente și respectă-i așa cum vrei tu să fii respectat.

Lumea se mișcă, ea nu stă după ultimul repetent, doar dragostea se întoarce după el și îl ia sub aripa sa. Nu vei sparge niciodată vălul mediocru al societății respectând regulile ei, ci doar zburând ca un sfânt deasupra limitărilor mentale și stăruind.

Combaterea sărăciei nu este un gest de caritate, ci un act de justiție, așa cum declara Nelson Mandela. Prin el redai fiecărei ființe dreptul dobândit prin naștere la resursele naturale ale unei planete care ne iubește pe toți.

Cuvinte rare și decizii proprii

Iubirea dintre un bărbat și o femeie, adică îndrăgosteala, este pentru copii, doar dragostea de tot îți oferă claritatea. Personal am cunoscut femei trecute de vârsta de cincizeci de ani care nu au depășit încă amarul trădării în amor. Mintea nu le-a permis într-o viață întreagă de om să închidă socotelile cu trecutul.

Eu nu merg la teatru căci nu iubesc falsitatea. Nu ador opera sau gala care îți oferă un aer superior în fața celor care se află cu mult înaintea ta. Și e urât, cultura tradițională este lipsită de frumusețe și golită de valoare. Naționalismul este o boală de care abia acum locuitorii planetei încep să se vindece. Bine că dispar religiile, e semn că S-a îndurat de creația Sa și a intervenit Dumnezeu ca să o curețe.

Și nu îmi ghidez viața în funcție de deciziile profitorilor, vărâte în subconștientul oamenilor de rând prin intermediul televizorului. Eu caut valori reale și găsesc. Nu înot în haosul culturii păgâne strămoșești și în promisiunile lumii moderne care vinde amăgiri credulilor.

Pe mine nu mă impresionezi postând mandale, flori spirituale sau icoane de tip tradițional sau modern, în timp ce te lovești cu pumnul în piept crezând că ești un om evoluat și de aceea nu îți găsești partener. Pe mine mă interesează ce faci bun în această lume.

Nu îți plânge de milă, bucură-te că ai contribuit. Frunzele sunt multe, copacul este unul, iar altoirea civilizației are loc acum. Ceea ce este de îndepărtat va fi îndepărtat, iubirea este ceea ce rămâne. Ele sunt cuvinte rare, rostite noaptea târziu.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit și vrei să cunoști mai mult, să gândești și să simți ca mine ori te întrebi cum am ajuns la acest nivel, eu, omul care a avut cea mai mare nevoie de ajutor, îți pun la dispoziție în mod gratuit secretul. Dar nu uita, responsabilitatea este a ta.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments