Cuvinte rare, sfaturi utile, curaj, o viziune mai înaltă despre viață și scop, o minte sănătoasă și un suflet păstrat curat, este ceea ce îți ofer dacă urmărești Pagina mea.

Cuvinte rare rostite toamna târziu

Cuvinte rare, sfaturi utile, curaj, o viziune mai înaltă despre viață și scop, o minte sănătoasă și un suflet păstrat curat, este ceea ce îți ofer dacă urmărești Pagina mea. Bine te-am întâlnit, mă bucur enorm de mult că ai venit.

Așa cum te-am obișnuit, în același timp te mângâi și te cert. Folosesc cuvinte rare, nu dau cu parul, te mustru cu pixul. Iubirea este și mustrare, nicidecum nepăsare, în cazul în care aspirăm la o îndreptare interioară iar ulterior la cea exterioară.

Simte liber ori trăiește la fel, nu fi trist din cauză că nu ai ce are toată lumea, tu nu ești lumea, ești mai mult decât ea și ești mai important decât crezi. Dacă te enervezi doar din cauza faptului că cineva traversează neregulamentar strada și te manifești, nu vorbesc despre tine, pe tine nici nu te cunosc. Începem!

Iubesc oamenii care îşi fac datoria cu pasiune şi îşi dedică celorlalţi din timpul lor. Ele sunt gesturi rare folosite de oamenii altruiști, care își leapădă firile umane și devin îngeri. Ei au ceva ce oamenilor nemulţumiţi le lipseşte, energia recunoştinţei, gratitudinea și nu în ultimul rând pacea. Cele despre care îți vorbesc sunt cuvinte rare, scrise în scop de îmbărbătare, cărora dacă nu obișnuiești să dăruiești nu le poți asimila sensul.

Femeia nu devine un obiect de consum decât atunci când are nevoie să consume și se simte privată pe nedrept de acest drept. Orice femeie frumoasă are și un ego pe măsură, însă nici cea mai frumoasă femeie din lume nu are un ego atât de uriaș ca cel al unui bărbat.

Tinerii pragmatici oferă corporațiilor inteligența, corporațiile le oferă în schimb supraviețuirea ori dreptul la o viață civilizată. Persoanele publice promovează luxul și lăcomia, băncile arestează contribuabilii cu împrumuturile și le iau înapoi puterea. Imperiile își măresc visteriile, tinerii îmbătrânesc și mor, iar copiii lor se nasc și sunt formați să urmeze același tipar și obțin aceleași rezultate.

Economiile mari înghit economiile mici. Guvernele țărilor cu cerere uriașă de consum adresează provocări celor mai mici, nepregătite din punct de vedere mental sau tehnologic. Atunci când nu va mai putea respira, egoul își va cumpăra bicicletă, dar nu se va putea plimba căci până atunci va strica planeta.

Diplomele nu îți plătesc facturile, ai fost păcălit, când te trezești la realitate realizezi că tu ești nevoit să le plătești prin orice mijloace. Diplomele doar te îndatorează mai mult și te amăgesc mai tare. Când cazi din vârful pe care nu l-ai cucerit niciodată, e greu.

Dacă viața ta nu se desfășoară așa cum ți-ai imaginat nu înseamnă că ceva nu merge bine. Toamna târziu se rostesc cuvinte rare, conturate cu un mare înțeles. Acela în care trăiești este cel mai perfect mediu în care puteai să crești.

Viața trăită în trup nu durează o veșnicie, arta nu îți dă să mănânci, catedralele și crucile nu te mântuiesc, spitalele nu vând sănătate. Când privatizezi o intreprindere de stat ori pur și simplu îți vinzi o mașină și te simți plăcut când ai banul pe mână, nu te îmbogățești, abia atunci sărăcești.

Dacă ești vorbitor în public, social media influencer sau îndrumător tradițional altruist, nu vorbi niciodată ceea ce oamenilor nu le folosește să audă, chiar dacă vor crede că le folosește și te vor face să te simți special un timp. Oferă-le ceea ce îi face cu adevărat mari, ca să nu dispari odată cu moda. Oferă-le cuvinte rare, soluții eficiente ori iubire și respect pe măsură.

Umanitatea se deplasează constant, nu stă după ultimul netrebnic, doar dragostea se întoarce după el ca să îl ia sub aripa sa. Și nu vei sparge niciodată vălul mediocru al societății respectând regulile ei, doar zburând că un sfânt deasupra limitărilor mentale și stăruind.

Combaterea sărăciei nu este un gest de caritate, este un act de justiție, așa cum declara Nelson Mandela. Prin această mișcare redai fiecărei ființe dreptul dobândit prin naștere la resursele naturale ale unei planete care ne iubește în mod egal pe toți, fără diferențe.

Iubirea dintre un bărbat și o femeie, adică îndrăgosteala, este pentru copii, doar dragostea de tot îți oferă claritatea. Cunosc femei trecute de vârsta de cincizeci de ani care încă susțin că au fost trădate în dragoste. Mintea nu le-a permis într-o viață întreagă de om să închidă socotelile cu trecutul, să își depășească firea. Există totuși un legământ puternic între sufletele care aleg să fie partenere pe durata șederii aici.

Cuvinte rare și decizii proprii

Eu nu merg la teatru fiindcă nu iubesc falsitatea, nu ador opera sau gala care îți oferă un aer superior în fața celor care se află cu mult înaintea ta. Și e urât, cultura consacrată este lipsită de frumusețe și golită de valoare. Naționalismul este o boală de care abia acum locuitorii planetei se vindecă. Bine că dispar religiile, e semn că S-a îndurat de creația Sa și a intervenit Dumnezeu ca să o curețe.

Eu nu îmi ghidez viața în funcție de deciziile profitorilor vărâte în subconștient oamenilor de rând prin intermediul televizorului, eu caut valori reale și găsesc. Nu înot în haosul culturilor păgâne strămoșești și în promisiunile lumii moderne care vinde amăgiri credulilor mai tineri.

Pe mine nu mă impresionezi postând mandale, flori spirituale sau icoane de tip tradițional sau modern, lovindu-te cu pumnul în piept că ești un om evoluat și de aceea nu îți găsești un partener pe măsură. Pe mine mă interesează ce faci bun pentru această lume sau de ce.

Nu îți plânge de milă, îngrijorat, bucură-te cu satisfacție că ai contribuit la schimbare cu ceva. Frunzele sunt multe, copacul este unul, iar altoirea lui are loc acum. Ceea ce este de îndepărtat va fi îndepărtat, din fericire tu ești ceea ce rămâne.

Un cititor mi-a atras atenția să nu mai scriu ca și cum aș deține tot adevărul, că poate mă înșel în anumite privințe. Eu l-am îndemnat și pe el să înceapă să scrie, ca împreună să îl rostim pe tot. Ele sunt cuvinte rare rostite noaptea târziu.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit și vrei să cunoști mai mult, să gândești și să simți ca mine ori te întrebi cum am ajuns la acest nivel, eu, omul care a avut cea mai mare nevoie de ajutor, îți pun la dispoziție în mod gratuit secretul. Dar nu uita, responsabilitatea este a ta.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments