Să nu te încrezi niciodată în omul care are frică de Dumnezeu, acela te va înșela fiindcă teama îl va determina și în orice moment de curaj sau de slăbiciune se va răzvrăti împotriva fricii, ca să o depășească.

Să nu te încrezi în omul ghidat de frică

Să nu te încrezi niciodată în omul care are frică de Dumnezeu, acela te va înșela fiindcă teama îl va determina și în orice moment de curaj sau de slăbiciune se va răzvrăti împotriva fricii, ca să o depășească. În el nu va fi niciodată pace. Încrede-te în cel care are dragoste de Dumnezeu, el îți va fi fidel până la sfârșit și vei fi iubit.

Asemeni animalelor, în prezența fricii omul devine imprevizibil, dar dragostea îl ajută să își mențină calmul chiar și atunci când este crucificat. În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica, căci frica are cu ea pedeapsa, iar cine se teme nu a ajuns desăvârșit în dragoste, scria Ioan în evanghelia sa.

Să nu te încrezi în omul care îţi promite că te va vindeca, că te va salva, că te va îmbogăţi sau mântui, încrede-te în tine şi în cel care te îndeamnă să te bazezi pe tine. Adevăratul învățător este cel care te face conştient că poţi tu, nu că poate altcineva pentru tine în locul tău.

Dacă ești mai mult ancorat pe scopul interior decât pe cel exterior nu căuta o identitate exterioară imediat, introversiunea ta nu este întâmplătoare. Poate ai nevoie să deschizi o poartă în interior, prin care să pășești, abia apoi să îți creezi o identitate în lumea exterioară. Dacă îți lași spiritul în urmă identitatea pe care ți-o vei clădi va fi falsă și nu te vei simți niciodată un om împlinit.

Nu răspunde tuturor provocărilor pe care oamenii temători ţi le înaintează, caută să te păstrezi sănătos. Liniştea interioară este o manifestare a sănătăţii mentale. Ai nevoie să fii un stâlp de sprijin pentru cei pe care îi iubeşti.

Nu te mai lăsa influenţat de experienţele din trecut care ţi-au format convingerile, trecutul nu poate supravieţui dacă trăieşti în prezent. Fii acum aici şi aşa, încearcă să te duci la fereastră ca să admiri vederea fără să te gândeşti la trecutul și viitorul tău, să vedem dacă poţi.

Obişnuieşte-te să priveşti prezentul fără să îl critici, acceptă situaţia ta ca să încetezi să te mai judeci. Acesta ești tu în prezent și atât ai dovedit că poți, în continuare caută să fii mai eficient, nu să lucrezi mai mult ca să îți achiziționezi mai multe.

Încetează să mai urăști oamenii bogați, oamenii care au altă naționalitate ori alte valori și convingeri, oamenii care au fost găsiți vinovați sau care pur și simplu sunt diferiți. Încetează să mai urăști oamenii în general. Ura este o manifestare a fricii, este spaima de a nu fi nedreptățit, înșelat, înjosit, cea de a nu pierde ceva, poate identitatea. Frica îți anihilează puterea și instalează în tine disperarea.

Să nu te încrezi în imaginea pe care ți-ai construit-o despre tine, tu încrede-te în tine dacă te cunoști. Acceptă-te așa cum ești, nu copia pe nimeni, nu diviniza pe altcineva, nici nu căuta să pari fericită dacă nu ești. Fii sinceră cu tine ca să nu te dezamăgești. Cu toții avem dureri de cap sau de stomac și zile cenușii în care pur și simplu nu avem chef de nimic.

Nu este obligatoriu ca atunci când mergi pe stradă să pari că ești expusă la vânzare. Tu ești o ființă, nu un produs. Fii îngrijită dar în mod special fii sănătoasă, ca în spatele machiajului să nu ți se descuameze pielea pe față. Sănătatea radiază pe chipul unei femei și îi definește frumusețea.

În lume există o motivație lumească și o motivație cerească. Cea lumească te învață să impresionezi oameni simpli cu ajutorul unei vieți sofisticate ori să devii un campion în cercurile tale de colegi și prieteni. Motivația cerească te îndrumă să îți atingi scopul ca ființă și să te reîntregești, un proces care se întinde dincolo de orice înțelegere imitată de om.

Să nu te încrezi niciodată în ambalaje. Astăzi majoritatea tinerilor sunt seduşi de ambalaje, căci nu cunosc valoarea unui conţinut sănătos. Ei trăiesc vieţi false și merg la întâlniri false, în care învățătorii falşi clădesc falșii de mâine. Spiritualitatea nu îți plătește facturile, ea doar te poziționează printre sfinți, facturile ți le plătești cu mintea care ți s-a dat. Dacă ți-ai pus întrebarea de ce nu funcționează Legea atracției astăzi ai aflat.

Să nu te încrezi în sfătuitorii fricii

La lumină nu vine oricine, în ciuda faptului că soarele strălucește pentru toți la fel. Oamenii care își ascultă inimile și vorbesc cu Dumnezeu vor pleca de pe Pământ, cei care urmează turma rătăcesc împreună cu ea de mii de ani. Căci ei se încred în oameni, nu în Cel care a creat oamenii. Și totuși este normal ca lucrurile să funcționeze în felul acesta.

Tinerilor cărora li s-a vorbit despre Dumnezeu nu li s-a spus că bazându-se pe intuiția lor, care este metoda prin care Dumnezeu inspiră omul, vor fi stăpâni pe deciziile lor, că vor avea succes și vor fi sănătoși fizic și psihic, că relațiile lor vor funcționa, că vor fi motivați de ori de câte ori vor avea nevoie, că nu vor mărșălui ca orbii în rând cu trupa și nu îi va manipula oricine așa cum va vrea. Peste toate acestea nu îi va putea dezamăgi altcineva în afară de ei înșiși.

În schimb li s-a spus că Dumnezeul care i-a creat îi urăște și îi pedepsește deoarece este gelos pe ei, că tânjește după iubirea lor, de aceea s-au pierdut pe ei. Totuși fiecare trăiește întocmai ce are nevoie să trăiască, ca să crească.

Un suflet minunat mi-a povestit cum în urmă cu câteva luni a dorit răzvrătit să şteargă conturile din social media şi să arunce cărţile pe care i le dăruisem. Cauza a fost că viaţa s-a dovedit a nu îi zâmbi în ciuda stăruinţei şi a intenţiei pure. Și aştepta un semn.

Pe atunci eram descurajat şi eu. Instrumentele de promovare online intraseră parcă în revizie și cheltuiam în zadar, simțeam că scriu doar pentru mine. Totuşi am postat un mesaj pe pagina de Facebook care nu a ajuns la mai mult de cincizeci de persoane. Una dintre ele a fost acel suflet, iar textul era:

–  Dacă citeşti acest mesaj îţi dăruiesc o îmbrăţişare.

Oamenii de care fugi nu sunt monștri, dar te-ai obișnuit cu ei și astfel nu le mai vezi calitățile. Orice schimbare este necesară, ea te dezvoltă chiar dacă nu este neapărat confortabilă la început. Străinii pot promite ușor, dar nu la fel de ușor își pot ține promisiunile.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments