Să nu te încrezi în omul ghidat de frică

Să nu te încrezi în omul ghidat de frică

Să nu te încrezi în omul ghidat de frică

Să nu te încrezi niciodată în omul care are frică de Dumnezeu, acela te va înșela fiindcă teama îl va determina. Și în orice moment de curaj sau slăbiciune se va răzvrăti împotriva fricii, ca să o depășească. În el nu va fi niciodată pace. Încrede-te în cel care are dragoste de Dumnezeu, el îți va fi fidel până la sfârșit și vei fi iubit.

Asemeni animalelor în prezența fricii omul devine imprevizibil, însă dragostea îl ajută să își mențină calmul chiar și când e crucificat. În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica, căci frica are cu ea pedeapsa, iar cine se teme nu a ajuns desăvârșit în dragoste, scria Ioan în evanghelia sa.

Să nu te încrezi în omul care îţi promite că te va vindeca, că te va salva, că te va îmbogăţi sau mântui. Încrede-te în tine şi în cel care te îndeamnă să te bazezi pe tine. Adevăratul învățător e acela care te face conştient că poţi tu, nu că poate altcineva pentru tine, în locul tău.

În viață dacă ești mai mult ancorat pe scopul interior decât pe cel exterior, nu căuta o identitate exterioară imediat, introversiunea ta nu este întâmplătoare. Poate ai nevoie să deschizi o poartă în interior, prin care să pășești, și abia apoi să îți creezi o identitate în lumea exterioară. Dacă îți lași spiritul în urmă identitatea pe care ți-o vei clădi va fi falsă și nu te vei simți niciodată un om împlinit.

Nu răspunde tuturor provocărilor pe care oamenii temători ţi le înaintează, tu caută să te păstrezi sănătos. Liniştea interioară este o manifestare a sănătăţii mentale. Ai nevoie să fii un stâlp de sprijin pentru cei pe care îi iubeşti.

Și nu te mai lăsa influenţat de experienţele din trecut, care ţi-au format convingerile. Trecutul nu poate supravieţui dacă trăieşti în prezent. Fii acum aici şi aşa. Încearcă să te duci la fereastră ca să admiri vederea fără să te gândeşti la trecutul și la viitorul tău, să vedem dacă poţi.

Obişnuieşte-te să priveşti prezentul fără să îl critici. Acceptă situaţia ta, ca să încetezi să te judeci. Acesta ești acum și asta ai dovedit tu că poți, în continuare caută să fii mai eficient, nu să lucrezi mai mult sau să ai mai multe.

Încetează să mai urăști oamenii bogați, oamenii care au altă naționalitate ori alte valori, oamenii care au fost găsiți vinovați sau care, pur și simplu sunt diferiți. Încetează să mai urăști oamenii. Ura este o manifestare a fricii. Ea este spaima de a nu fi nedreptățit, înșelat și înjosit, cea de a nu îți pierde ceva, poate identitatea. Însă frica îți anihilează puterea.

Să nu te încrezi în imaginea pe care ți-ai construit-o despre tine, tu încrede-te în tine, dacă te cunoști. Și acceptă-te așa cum ești, nu mai copia pe nimeni. Nu diviniza pe altcineva, nici nu căuta să pari fericită dacă nu ești. Fii sinceră ca să nu te dezamăgești. Cu toții avem dureri de cap și de stomac, și zile cenușii în care pur și simplu nu avem chef de nimic.

Nu e obligatoriu ca atunci când mergi pe stradă să pari că ești expusă la vânzare. Tu ești o ființă, nu ești un produs! Fii îngrijită, însă în mod special, sănătoasă, ca în spatele machiajului să nu ți se descuameze pielea pe față. Evident că sănătatea radiază pe chipul unei femei și îi definește frumusețea.

În lume există o motivație lumească și o motivație cerească. Cea lumească te învață să impresionezi oameni simpli cu ajutorul unei vieți sofisticate ori să devii un campion, în curtea ta, în fața colegilor tăi. Motivația cerească însă te ghidează ca să îți atingi scopul ca ființă și apoi să te reîntregești, proces care se întinde dincolo de înțelegerea unei minți imitate omenești.

Să nu te încrezi niciodată în ambalaje. Astăzi majoritatea tinerilor sunt seduşi de ambalaje căci nu cunosc valoarea unui conţinut sănătos. Ei trăiesc vieţi false și merg la întâlniri false, în care învățătorii falşi clădesc falșii de mâine! Spiritualitatea nu îți plătește facturile, ea doar te poziționează printre sfinți, facturile ți le plătești cu mintea care ți s-a dat. Dacă ți-ai pus întrebarea de ce nu funcționează Legea atracției, astăzi ai aflat.

Să nu te încrezi în sfătuitorii fricii

La lumină nu vine oricine, în ciuda faptului că Soarele strălucește la fel pentru toți. Oamenii care își ascultă inimile și vorbesc cu Dumnezeu vor pleca de pe Pământ. Cei ce urmează turma rătăcesc împreună cu ea de mii de ani. Căci ei se încred în oameni, nu în Cel care a creat oamenii. Și totuși e normal ca lucrurile să funcționeze așa.

Tinerilor cărora li s-a vorbit despre Dumnezeu, nu li s-a spus că, bazându-se pe intuiția lor, care e metoda prin care Dumnezeu inspiră omul, vor fi stăpâni pe deciziile lor, vor avea succes și vor fi sănătoși fizic și psihic, că relațiile lor vor funcționa, că vor fi motivați de ori de câte ori vor avea nevoie, că nu vor mărșălui ca orbii în rând cu trupa și nu îi va manipula oricine așa cum va vrea. Peste toate acestea nu îi va putea dezamăgi altcineva în afară de ei înșiși.

În schimb li s-a spus că Dumnezeul care i-a creat îi urăște și îi pedepsește deoarece este gelos pe ei, ori că tânjește după iubirea lor, de aceea s-au pierdut pe ei. Totuși fiecare trăiește întocmai ce are nevoie să trăiască, ca să crească.

Un suflet minunat, de nenumărate ori încercat, mi-a povestit cum în urmă cu câteva luni a dorit răzvrătit să şteargă conturile din social media şi să arunce cărţile pe care i le dăruisem. Fiindcă viaţa s-a dovedit a nu îi zâmbi, în ciuda stăruinţei şi a intenţiei pure. Și aştepta un semn.

Pe atunci eram descurajat şi eu. Instrumentele de promovare online intraseră parcă în revizie și cheltuiam în zadar, simțeam că scriu doar pentru mine. Totuşi, am postat un mesaj pe pagina de Facebook, care nu a ajuns la mai mult de cincizeci de persoane. Una dintre ele a fost acel suflet, iar textul era:

–  Dacă citeşti acest mesaj, îţi dăruiesc o îmbrăţişare.

Oamenii de care fugi nu sunt monștri, dar te-ai obișnuit cu ei și astfel nu le mai vezi calitățile. Orice schimbare este necesară, ea te dezvoltă, chiar dacă nu este neapărat confortabilă la început. Străinii pot promite ușor, însă nu la fel de ușor își pot ține promisiunile.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.