Împlinirea de sine exclude aroganța și invidia, ea aduce pacea și admirația de sine ori pentru cei care reușesc.

Împlinirea de sine exclude aroganța și invidia

Împlinirea de sine exclude aroganța și invidia, ea aduce pacea și admirația de sine ori pentru cei care reușesc. Aceia care reușesc o fac pe merit, vreme în care celor care primesc de-a gata li se scufundă corăbiile. Fiindcă ei nu știu să administreze succesul ori să îl prețuiască.

Ieri am fost rugat să vorbesc despre împlinirea de sine și așa am scris un alt articol înălțător pentru tine. În plus am vizitat un azil de bătrâni pe care i-am bucurat cu prezența, împreună cu o echipă de oameni frumoși, care, au inițiat acest proiect. Începem!

Există oameni care cred despre ei că sunt evoluați în comparație cu alții, din cauză că așa le-a spus cineva care le-a cerut bani în schimbul noilor convingeri. Aceștia se folosesc de falsa identitate pentru a își îngrășa egoul, fără să fie conștienți. În realitate nu îi împlinește nimic.

Există și oameni care își cunosc strălucirea dar nu o etalează în fața nimănui drept o etichetă, ci își dedică viețile în scopul călăuzirii celorlalți. Lumina lor se vede prin faptele lor, nu prin laude și cuvinte, și apoi se ridică la Cer, acolo de unde au coborât.

Un adevărat învățător nu este cel care are cât mai mulți fani, care îl pun în lumina reflectoarelor mereu, e cel care îi ajută pe cât mai mulți, din umbră. Astăzi, dacă înșeli ca să câștigi pe moment, riști să rămâi singur, apoi pierzi toată viața. Răul este aruncat afară, iar iertarea este cea mai mare provocare.

Atunci când nu vei mai simți nevoia să îi tragi pe alții în jos, ca să pari că ești mai sus decât ei, să cunoști dar faptul că ai devenit un om împlinit. În viață, nimeni nu este mai important decât tine, așa cum ești. Nimic nu este prioritar pentru tine, decât ceea ce iubești.

Atunci când zâmbeşte, omul nu devine mai frumos din punct de vedere al aspectului, dar la nivel mai profund el îşi exprimă astfel recunoştinţa faţă de momentul prezent şi salută fiinţele cu care intră în contact.

Astăzi te invit să vorbim fără perdea după cum te-am obișnuit deja. Nu ne plac oamenii bătrâni, sunt bolnavi, înceți, neînțelegători. Totuși și noi vom îmbătrâni și nimeni nu ne va plăcea. Ca să nu devii un bătrân de care se feresc toți cunoaște că nu a îți cumpăra o casă, o mașină și haine de gală, îți va aduce împlinirea de sine. Adevăratele realizări sunt locurile pe unde ai călătorit, copiii pe care i-ai ajutat ori oamenii pe care i-ai educat, doar așa vom putea iniția un Pământ al păcii și iubirii.

Îngrijește-te de corpul tău, pune pe primul loc sănătatea, apoi frumusețea. Odihnește-te atât cât este necesar, nu te stresa mai mult decât e cazul. Protejează-ți dinții. Căci chiar dacă nu vei trăi o veșnicie, nu ai vrea ca din cei șaizeci de ani de viață să petreci douăzeci la pat ori prin spitale. Bucură-te la maximum dar cu responsabilitate, de această șansă care ți s-a dat.

Duminică am fost să vizitez un azil de bătrâni. Acolo mulți oameni frumoși, cu intenții pure, se oferă să facă lumină printre bătrânii stinși de timp, măcar pentru câteva ore, în fiecare spătămână. Prăjituri, suc, fructe, și un program cu muzică de dans, dedicat sufletelor pe care nu le mai vede nimeni. Cei care oferă au ales să rămână anonimi și merg în continuare pe direcția lor, iar împlinirea de sine se citește pe fețele lor.

Eu ador să motivez oamenii, dar după un timp realizez că și eu am nevoie de speranță. Efoturile depuse sunt uriașe, însă rezultatele mă umple de energie. Satisfacția mea este liniștea ta.

Eu nu pot să îngrijesc pe altcineva în afară de familia mea, însă, vă îndemn pe voi să le oferiți atenție părinților sau bunicilor voștri. Eu nu pot să fac donații mari caselor de copii și asociaților, dar vă îndemn pe voi, aceia înstăriți din punct de vedere financiar, să le faceți. Și le faceți, de aceea vă mulțumesc.

Cu împlinirea de sine în jurul lumii

Eu nu pot să predau în școli și licee dar inspir învățătorii să își dezvolte o gândire sănătoasă, pe care să o transmită noii generații care se pregătește să preia ștafeta. Voi sunteți iubirea, eu sunt doar impulsul. Voi veți schimba lumea, eu doar vă amintesc faptul că puteți face asta. Ați mai făcut-o, nu este prima dată.

Vizitând diferite orașe și țări, întâlnind cititori care ulterior mi-au devenit și prieteni, am rămas uimit: o mulțime de oameni mă cunosc și îmi spun că citind mesajele mele și-au transformat viețile, că au reușit să își accepte trecutul, au înțeles scopul evenimentelor pe care le trăiesc și au găsit pacea și împlinirea de sine și simt să mă răsplătească.

Însă eu sunt un om modest și pășesc timid în casele lor, unde mă așteaptă cu daruri scumpe și îmi pregătesc tot ce e mai bun. Adevărul este că eu sunt privilegiat să fiu invitat. Căci, am onoarea să mă aflu în preajma sufletelor rare, care iubesc.

Eu nu sunt o celebritate și un om important, sunt unul care și-a dezvoltat abilitatea de a te încuraja prin scris ca să nu te scufunzi în abis. Sunt omul care a cunoscut prin experiență faptul că există o prăpastie fără fund, însă care în cădere a realizat că are aripi și s-a înălțat. Eu nu scriu despre mine ca să mă ridic deasupra ta, o fac ca să mă aplec la picioarele tale și să ne ridicăm împreună.

Lucruri frumoase sunt, motive pentru care să trăiești există, recunoscător ai pentru ce să fii. Fii recunoscător pentru partenerul de viață care îți stă alături indiferent ce stări te încearcă, pentru familia ta, pentru tot ce ai clădit. Există mai multe modalități prin care poți stopa presiunea pe care o trimit oamenii inconștienți asupra ta: acestea pot fi o melodie preferată ascultată la căști în timp ce te plimbi și afară plouă, un loc de neuitat și prietenii cu care te simți în largul tău, un moment de liniște în care stai cu tine însuți.

Pe mine dacă m-ai întreba ce înseamnă fericirea, aș răspunde că înseamnă îmbrățișari, zâmbete, cafenele, cărți și o baie sub lumina lunii dezbrăcat, un foc de tabără, aer proaspăt ori mulți copaci. De obicei la sfârșitul unui articol îți recomand o carte, iar și de această dată împlinirea de sine o aduce cartea MIKEL. Tu alegi ce citești.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments