Atunci când ţi se întâmplă ceva bun, pe neaşteptate, nu te întrebi de ce ţi se întâmplă, crezi că e firesc să îţi meargă bine şi uiţi să te bucuri.

Oare când ți se întâmplă și ție ceva bun?

Atunci când ţi se întâmplă ceva bun, pe neaşteptate, nu te întrebi de ce ţi se întâmplă, crezi că e firesc să îţi meargă bine şi uiţi să te bucuri. Și totuși, când planurile tale nu funcţionează aşa cum ţi-ai imaginat, te întrebi de ce se ţine ghinionul de tine, parcă ai fi un om blestemat. Și devii posomorât. Atunci îi găsești vinovați pe alții pentru greșelile tale, pentru intențiile tale murdare. Începem!

Ura nu este sănătoasă și nici dreaptă, oricât de rațional ți s-ar părea că gândești. Când nu îţi iubeşti copilul ori nu o arăţi, copilul tău va căuta iubirea printre străini dar străinii vor profita de slăbiciunea lui. Din această experiență nu poate să iasă ceva bun. Cu toții avem nevoie de iubire şi o căutăm întreaga viaţă, indiferent ce formă i-am da.

Dacă te hotărăști să faci ceva cu viața ta, obiectivul nu constă neapărat în a face bani. Banii, nu sunt chiar ceva bun, sunt mai degrabă ceva de trebuință. Și nu căuta în mod obsesiv să fii diferit. Fii tu însuţi dacă vrei să faci diferenţa! În ciuda faptului că toţi suntem egali, niciunul nu este la fel.

Ca soluție, încetează să mai faci ceea ce face toată lumea, dacă vrei să obţii rezultate diferite. Majoritatea dintre cei pe care îi cunoşti sunt oameni nefericiţi, au și dovedit-o, tu studiază comportamentul lor şi procedează invers. Ceva murdar trebuie să se ascundă în felul în care am fost formați să trăim. Am încetat să mai avem încredere în oameni.

Liniştea se simte atunci când te trezeşti de dimineaţă, pe o vreme ploioasă, să bei o cafea bună, apoi să citești ceva bun. Caută să fii puternică de fiecare dată, nu te clătina, nu permite tuturor nimicurilor să te afecteze. Ești frumoasă, prețioasă și unică, nu te mai comporta ca și cum nu ar fi așa.

Viaţa este frumoasă oriunde ai trăi şi traiul e bun, condiţiile există peste tot, oportunităţile te urmăresc la tot pasul. Creativitatea te scoate din anonimat, ea te umple în interior şi la exterior, însă nemulţumirea pare că este la putere, chiar dacă nu îi poate controla pe toţi încă. Uneori parcă nu te mai stimulează nimic.

Liniștea este ceva bun. Ea a devenit un lux care nu poate fi cumpărat cu bani. Fii precaut și nu o da pe nimic! Pe cei mai nefericiţi dintre oameni îi guvernează ura, abundenţă ca în zilele actuale nu a fost niciodată pe planetă, însă în continuare umanitatea are nevoie de ajutor.

Puțini îşi mai ascultă astăzi vocea din interior, intenţia curată, adevărata natură umană, discernământul sau sufletul. Cei care în urmă cu câţiva ani se închinau fariseilor creştini, azi şi-au încredinţat inimile oarbe în braţele călugărilor tibetani, budiști și în ale maeştrilor hinduşi.

Oameni dintre cei mai învăţaţi se iniţiază în reiki, fac yoga, se trântesc la podea în săli arhipline rostind sunete fără de înţeles, crezând că vreun duh se manifestă prin ei sau mai degrabă înşelăciunea, iar nu în ultimul rând paranoia. Tulburările de identitate nu aduc nimic bun în viața ta. În realitate adevăratul psiholog al tău ești tu, conștientizare și aplicare, adică încercarea de a te ridica, este, cu desăvârșire, ceva bun.

Cei ce suferă de tulburări de identitate nu sunt curioşi să afle cum ar putea contribui la binele comun, însă, aleargă rătăciţi spre acolo unde îi poartă valul. Sau mai bine zis vălul haosului şi al necunoaşterii adevărului. Judecata care pleacă de la tine se întoarce la tine negreșit.

Când te angajezi să oferi ajutor, din proprie inițiativă și nesilit de nicio circumstanță, oferă-l și nu cere nimic înapoi. Nu șantaja în speranța că vei obține ceea ce urmărești fiindcă falsitatea se va întoarce împotriva ta și te va lăsa gol, amărât și urât, și te vei rușina. Vei evita să te privești în oglindă, dar vei căuta oameni puternici de care să te lipești ca să poți să trăiești și cu toții te vor îndepărta. Respectul din partea celor dragi te va ocoli întotdeauna.

Nu te folosi de minciuni ca să te înalți, fii așa cum ești, însă caută să crești. Minciuna, chiar dacă este ademenitoare ca un afrodisiac, nu lucrează în avantajul tău, ci se întoarce împotriva ta. În prezența adevărului ți se sparge colacul minciunii și te scufunzi în marea fără fund a neîmplinirilor.

Conștientizarea este ceva bun

Când îți imaginezi un act sexual cu o persoană străină sau, cu una care are același gen, să cunoști faptul că în viață ți-a lipsit afecțiunea dar te-ai dezvoltat așa. De aceea simți nevoia să te dăruiești oricui în schimbul unei mângâieri după care ai tânjit când erai mic. Așa funcționează firea umană, neagă iubirea dar nu poate respira fără ea.

Iubitule, uneori ai nevoie să citești despre oameni și viață pe un ton mai aspru, cred, ca să te întărești. Dragostea și altruismul nu trebuie confundate cu credulitatea și prostia. Dacă ești bun nu înseamnă că cineva te-ar putea înșela.

Un om iubitor nu este o victimă, este un învingător care știe să pună stop, cuvinte frumoase îți poate spune oricine atunci când vrea ceva de la tine, dar când nu obține rămâne dezgolit într-un tablou fără culoare. Și acesta din urmă este ceva bun, căci tabloul vieții tale trebuie pictat de tine.

În zilele actuale mulți abordează unele învățături, ca teorie, care sună bine și care sunt la modă, dar când sunt puși la încercare se clatină. Ei vorbesc despre pace însă nu au pacea în ei, de aceea nimic bun nu li se întâmplă. Apoi, se împotrivesc acceptării și iubirii.

Viața nu a fost destinată să fie rea și nedorită. Dezlipește-te de durere și mergi mai departe. Nu încerca să convingi oamenii dragi ție că ești nespus de cinstit și din cale afară de iubitor, cei care te-au cunoscut te simt și te apreciază așa cum ești, dedicat și autentic, unic și unit. Unit cu duhul, iubitor cu sufletul, strategic cu mintea, viu cu trupul.

Dacă vrei mai mult decât înțelepciune, dacă vrei fericire, comandă cărțile disponibile, simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

În zilele actuale mulți abordează unele idei ca teorie, care sună bine ori poate sunt la modă,
dar când sunt puși la încercare se clatină. Ei vorbesc despre pace dar nu au pacea în ei.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments