Cunoașterea de sine și redobândirea identității

Cunoașterea de sine și redobândirea identității

Cunoașterea de sine și redobândirea identității

Cunoașterea de sine este stimulentul și medicamentul, cheia vindecării și a păcii interioare, ambele în același timp. Identitatea ta ca ființă, poate fi obținută prin ea. Tu nu ești codul numeric personal, seria de pe cartea de identitate, numele trecut pe certificatul de naștere. Întoarce-te la esență, caută să te cunoști.

În viață, fă ceea ce poți, cu ceea ce ai, acolo unde ești, spunea Theodore Roosevelt. Fii bun atunci când poți, pentru că de fiecare dată poți. Nu îți irosi șansa, dacă viața ta este oportunitatea de a îți demonstra cine ești și ce poți?

Poate ai așteptat miliarde de ani ca să îți arăți calitățile iubirii care în realitate ești. Atunci când nu îi permiţi iubirii să se manifeste prin tine nu ai ce oferi și chiar dacă dai, ceea ce dăruieşti se ofileşte. Nu da cu piciorul, cunoașterea de sine joacă un rol magistral în desăvârșirea ta, atunci când te vei afla mă vei contacta ca să îmi mulțumești. Eu te inspir și te aștept pe e-mail sau pe Facebook.

Fii bun de fiecare dată când poți, căci de fiecare dată poți, rău ori indiferent nu poți să fii niciodată. Cunoașterea de sine e vitală în orice călătorie spirituală. Atunci când ești rău amnezia persistă, când ești indiferent nu ai ajuns încă la cunoașterea de sine, ci te învârți în curtea școlii și te lauzi că fumezi. Desigur, ea este doar o expresie, aceasta îți sparge identitatea iluzorie și te refragmentează.

O Doamne, dacă nu mă expuneam viața mea ar fi fost atât de liniștită. Cel mai probabil eram căsătorit și trăiam dar undeva frumos, împreună cu soția mea, într-o căsuță din lemn, la marginea pădurii. Viața a pregătit ceva mai dificil pentru mine, o călătorie periculoasă, responsabilitate și strălucire pe măsură.

În cele mai negre momente pe care mi le-am putut închipui și trăi, am primit toate informațiile necesare, în așa fel încât să trăiesc frumos, fericit și liber. Însă, alegerea mea a fost alta, cea de a te inspira și a te înălța odată cu mine, acolo unde voi merge. Pământul nu este casa mea, nici a ta ori a vreunui spirit conștient.

Atunci când ești bun ești mai ușor, planezi cu încredere deasupra războaielor pe care cei slabi le pornesc, și în care se îneacă și mor și îi blesteamă pe alții pentru răul pe care l-au săvârșit ei înșiși, orbiți de lăcomie, robie, controlați de avuție sau de sărăcie.

Necunoașterea valorilor, inconștiența de sine, dependența de tot ce este material, lipsa discernământului sau traiul într-o realitate aparentă, decepționează mintea și ofilesc sufletul. Tu călătorește cât mai mult, ca să te eliberezi cât mai des. Cunoaște-te pe tine însuți, învață-te cu aripile.

Sparge barierele pe care tiranul ascuns în mintea ta le-a creat. Dă-i planurile peste cap. Eliberează-l din funcție ori dărâmă-i tronul, preia tu conducerea. Fii stăpânul tău, un soldat al iubirii, descoperă eroul din interiorul tău, MIKEL.

Cunoașterea de sine te ajută să vezi, lumea se desfășoară înăuntrul tău nu în afară. Interiorul îți dictează exteriorul și nu invers. Nu ochii văd, mintea vede, ochii transmit minții tale lumina. În funcție de cât de curată este mintea pe atât de clară va fi și imaginea. Când mintea ți se murdărește vezi doar urâtul, apoi nu mai vezi nimic.

Lasă-ți mașina în parcare o zi pe săptămână, apoi două sau trei și tot așa. Plimbă-te cu trenul și cu autobuzul ca să întâlnești oameni cu care să vorbești, care îți povestesc povești adevărate și experiențe care te mișcă de pe loc. Nu gânduri deșarte, laude și încercări zadarnice de afișare. Când eram copil eu m-am îndrăgostit în tren, nu la semafor.

Nu te certa cu nimeni în drumul tău. De oameni nefericiți care își manifestă frustrarea în văzul tuturor, e plin. Când un alt șofer oprește violent lângă tine și deschide geamul, apoi zbiară cu o ură ieșită din comun în privire, iubitule, tu fii fără reacție. Tu ești un om fericit, de ce te-ai enerva pe unul care se chinuie?

Cunoașterea de sine te eliberează

Ia pauze, nu munci ca imbecilul până te prăbușești, până când îți anesteziezi mintea și nu mai înțelegi nimic, și urli la copilul tău să tacă ori la cățelul tău, pe care nu l-ai mai scos din casă de trei zile. Lasă-ți masca fericirii pe raft și numără-ți lacrimile. Sunt multe, știu. Atunci când te minți pe tine încerci să îl înșeli pe Dumnezeu, căci El locuiește în tine chiar dacă nu știi sau nu crezi, sau nu ești conștient de faptul că trăiești.

Cunoașterea de sine te eliberează de trecutul dureros ori neînțelegere. Ce dacă nu te plac toți oamenii? Ce dacă nu te cunosc toți, nu te respectă toți ori nu te vor în preajma lor toți? Poate tu ești cel ce nu are nevoie de ei. Iubește-i așa cum poți, chiar dacă vei fi nevoit să te separi un timp, iar la final te vor îmbrățișa.

Când îţi doreşti ceva, iar în ciuda eforturilor depuse şi a intenţiei pure ţi se închide uşa în nas, să ştii că Universul a pregătit ceva mai bun pentru tine. Dezamăgirile te apasă în momentele când cunoașterea de sine se diminuează.

Vine un moment în viață când vei fi părăsit de toți. Dar în loc să te plângi că viața a fost nedreaptă, folosește-te de oportunitate ca să faci ceva pentru tine. Eu așa am scris cinci cărți, am vizitat un continent și am învățat trei limbi!

Cunoașterea de sine se diminuează atunci când realitatea aparentă îți distrage atenția de la scop, atunci uiți faptul că interiorul dictează exteriorul, nu invers. Fii recunoscător pentru tot. Personal, în zilele în care mă simt bine stau la fereastra mea și mă încarc cu gratitudinea pe care mi-o transmite cerul. Atunci închei un contract moral cu mine însumi zicând:

–  Sunt recunoscător pentru această zi minunată, însă și pentru acele zile în care nu voi putea să fiu. Și dedic acest moment sfânt zilelor în care voi cădea fizic, emoțional ori spiritual, așa îmi voi aminti Legământul pe care îl închei acum cu mine și mă va învălui pacea. Viața trăită pe Pământ este șansa ta de a te bucura, cunoașterea de sine este oportunitatea de a te dezvolta, a te implica și a îți pune amprenta.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.