Învățături de viață, sfaturi utile, adevăruri de suflet, pilde alese care te deprogramează și îți oferă șansa să te scrii din nou, în mod conștient.

Învățături de care ai nevoie

Învățături de viață, sfaturi utile, adevăruri de suflet, pilde alese care te deprogramează și îți oferă șansa să te scrii din nou, în mod conștient. Tu poți deveni dintr-o victimă a circumstanțelor coordonatorul propriei vieți. Pe sceptici viața îi surprinde, omul conștient își așază pietrele pe calea încrederii și prosperă.

Lipsa recunoștinței îți întunecă vederea. Ești o floare ale cărei petale uscate cad una câte una. Ai devenit vulnerabil, aceasta se simte, de aceea apar înșelătorii care se oferă să te coloreze. Dar masca fericirii nu îți poate dărui fericirea, tu caută acceptarea și înțelegerea.

În clipa în care devine recunoscător omul este mai frumos și atrage în viața lui tot ce e mai bun. El atrage în viața lui tot ce e mai bun, nu ce este mai ușor sau mai confortabil. Viața este cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat de când te știi.

Atunci când nu îți ajung banii ca să îți cumperi o mașină uiți că ai un scuter, o bicicletă, câteva perechi de role și un dulap plin de pantofi, iar în discuțiile cu prietenii obișnuiești să spui că viața nu ți-a oferit nimic.

Un câine este un câine, o pisică este o pisică, iar o pasăre este o pasăre. Pasărea nu își dorește să devină pisică, pisica nu ar da pe nimic abilitatea ei de a se cățăra, iar câinele nu ar renunța niciodată la entuziasmul pe care îl manifestă.

Extrage învățături de viață din trăirile tale, nu doar din cărți. Cercetează totul și păstrează ce este bun, dar nu îți confunda Creatorul cu dumnezeii inventați de oameni. Dumnezeu îți vorbește și fără internet sau liturghie, El veghează asupra ta în liniște.

Cei care reușesc să păstreze adevărul în forma lui pură, învățături care vin de la Dumnezeu, și nu îl amestecă cu religiile și tradițiile oamenilor, sunt sfinți. Mulțumită lor această lume stă încă în picioare.

Fii un om cald și bun din proprie inițiativă, nu respectând vreo regulă sau din teama de pedeapsă, ca să trăiești veșnic. Altfel dispari împreună cu religiile în ale căror clădiri nu mai intră nimeni. Generațiile care vor veni nu vor avea nevoie de ele nici pe post de muzee, căci Îl vor purta în inimile lor pe Dumnezeu și vor deveni Dumnezeu.

Dacă un om este religios sau ateu, sau naționalist, sau homosexual, sau a fost afectat de alte programe dăunătoare asemănătoare, împotrivește-te programelor care îl batjocoresc, dar pe om iubește-l, nu îl urî. Caută să îți dezvolți o gândire sănătoasă. Dacă soția ta se îmbolnăvește luptă-te cu boala ei, nu îți urî soția, pe ea iubește-o așa cum poți.

Nu fi preocupat cu felul în care este îngropat trupul unei persoane care a plecat și pe care ai iubit-o, fii curios unde pleacă spiritul. Aceasta ca să nu rămâi blocat în formă, un prizonier în spațiu și timp.

Adevărul este că fiecare om poartă o poveste impresionantă în sufletul lui. Toți trecem prin perioade dificile la un moment dat. Unii ne confruntăm cu o boală sau cu un divorț, altora ne-a fost tradată în repetate rânduri încrederea, cei mai mulți ne luptăm cu sărăcia și indiferența din partea celorlalți.

În viață poți lupta pentru dragostea cuiva, poți lupta împotriva corupției și a sărăciei sau pentru cauza ta, dar nu te lupta niciodată cu viața. Viața este prietenul tău, iar în ciuda aparențelor toate câte ți se întâmplă se întâmplă spre binele tău.

Nu este o rușine să fii sărac, atât timp cât muncești ca să te întreții și nu devii povară pentru ceilalți. Trăiește cu demnitate chiar dacă lucrezi pe șantier sau livrezi mâncare. Cele pe care le citești sunt învățături reale, care în ciuda schimbărilor rămân actuale.

Dacă ai hotărât ca de acum înainte să câștigi toate bătăliile nu te mai certa cu nimeni. În schimb curăță-ți lista de prieteni de pe Facebook și agenda din telefon, apoi selectează-ți cercurile de prieteni și colegii de la serviciu. Fii gata să o iei de la zero dacă împrejurările ți-o cer, o schimbare este întotdeauna binevenită.

Învățături eliberatoare

Maturizează-te din timp, dar nu înceta niciodată să fii copil. Sufletul nu îmbătrânește și nu moare. Adună un buzunar de castane în drum spre serviciu și pune-le pe birou. Alege o frunză de toamnă și folosește-o ca semn de carte, ea îți va aminti de cele câteva secunde în care ai fost liber. Nu îți pierde speranța, cu răbdare vin acceptarea și înțelegerea, ca în viața ta să se așterne pacea.

Succesul nu constă a îți împarți audiența în două tabere, una care să îți hrănească egoul și cealaltă să îți umple buzunarele. În viață, în funcție de cât iubești, atât de fericit ești.

Am întâlnit numeroși afaceriști pe internet care s-au oferit să mă învețe cum să câștig bani cerându-mi bani. Și mi-a fost milă de ei. Aceștia închiriază locații și mașini scumpe, care pretind că le aparțin, apoi se oferă să te ajute să atingi același nivel dacă le vei cumpăra cursurile. Până va ieși adevărul la iveală ei se vor fi îmbogățit.

Oamenii, este aproape imposibil să trăieşti în preajma lor însă nu poţi trăi singur. Aşadar trăieşte în mijlocul tuturor dar concentrează-te pe interior. Să fii bun nu înseamnă să te lași călcat în picioare. Iertarea nu constă în a îi permite agresorului să te rănească din nou. Detașarea de o persoană care nu te apreciază este tot o formă de ajutor pentru ea.

Astăzi lumea are nevoie de toleranță și căldură, căci egoismul a ajuns la saturație și distruge. Și tot ce au clădit generații întregi de oameni se năruie. Deschide-ți inima și permite-i luminii să strălucească prin tine. Nu lua parte la jocuri murdare, la judecată strâmbă și răzbunare. Adevărata putere se arată la sfârșit, tu cui ai slujit?

Dacă ai rămas fără cuvinte și te întrebi cum am căpătat claritatea și puterea de a scrie sau ce mă împinge să mă dedic acestei cauze, cunoaște faptul că vindecarea nu poate fi cumpărată cu bani, iar adevărul aparține tuturor oamenilor. Scopul meu este să te fac conștient de acest lucru, atât.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments