Conștiența te eliberează de orice suferință. Ea te eliberează de lipsuri ori exces, de luptă dacă îi permiți!

Conștiența te eliberează atunci când îi permiți

Conștiența te eliberează de orice suferință. Ea te eliberează de lipsuri ori exces, de luptă dacă îi permiți! Conștiența te eliberează la orice vârstă, de orice limită impusă, fie de naționalitate, politică sau religie. Iar de fiecare dată când cineva încearcă să te oprească te dezvolți și mai mult, cu o viteză mai mare.

În lumea aceasta toți oamenii se luptă dar nu toți ies învingători, nu toți reușesc să identifice adevărata identitate a adversarului. Ei se luptă cu toată lumea, până îmbătrânesc. Tu nu te lăsa controlat de ură, fii un om puternic. Ura nu îți face dreptate și nu îți aduce niciun beneficiu. Ea te împiedică să te bucuri de această șansă care ți s-a dat, o viață minunată de care ai uitat. Îți amintesc eu zilnic pe Facebook faptul că te poți bucura.

Adevăratul stăpânitor s-a ascuns înăuntrul minții tale, însă te îndeamnă să cauți vinovați în exterior. Ca tine au trăit și au murit miliarde, dar stăpânitorul se manifestă cu succes prin intermediul fiecărui spirit adormit. Ceea ce au trăit părinții tăi trăiești și tu, iar ceea ce trăiești tu au trăit și părinții părinților tăi la rândul lor.

Însă Conștiența te eliberează de lege dar și de fărădelege, te eliberează de posesii dar și de lipsuri, te eliberează de bogăție dar și de sărăcie, te eliberează de plăcere dar și de suferință. Fii vigilent, Conștiența vine ca un hoț noaptea, dar te ridică la cer ziua în amiaza mare, în văzul lumii.

Și toți oamenii te vor vedea, dar nu toți te vor recunoaște. Cei care nu te vor recunoaște vor spune că nu te-au văzut chiar dacă ai stat la masă alături de ei și ai povestit despre viață și iubire împreună cu ei. Iubirea nu este naivitate. Poți să fii un om bun, cu o inimă neprihănită, și să spui nu atunci când este cazul.

Oamenii vor fi geloși pe tine atunci când vor vedea cum te eliberează Conștiența de trecutul dureros și prosperi, vor spune că a venit diavolul la tine ca să te înșele ori că Dumnezeu nu iubește. În realitate, diavolul îi înșală pe ei, căci Conștiența deține cheia care te eliberează de ură, bomfaierul care taie lanțul răzbunării care ți-a fost legat de picior și te trage la fund. Când te eliberează iubirea începi să zbori.

Toți oamenii își doresc să fie liberi dar nu toți cunosc în ce constă libertatea, nu toți cunosc poarta spre cer. Ba chiar o caută în partea opusă, acolo unde îi îndeamnă mintea să privească. Se uită degeaba, tânjesc degeaba și își irosesc energia degeaba, tot așa cum se izbește o muscă de geam sperând că într-un final va trece prin sticlă.

Când faci pace cu tine însuți și te cunoști, te detașezi. Atunci, realizezi că nu mai ai nevoie de nimic sau că din lume nu iei nimic cu tine. Nimic nu aparține nimănui, însă toți sunt dependenți de toți. Și chiar dacă aparent situația este cenușie, bucură-te de anii care ți-au mai rămas. Iubește atâta vreme cât vei putea păși pe Pământ pe picioarele tale. Nu te înjosi pe tine sau pe alții, crezând că astfel îți faci un bine ție sau altora. Focul se stinge cu apă nu cu benzină iar războiul se stinge cu iubire nu cu ură.

Mitraliera nu aduce pacea, nici abundența, nici nu face să înflorească câmpurile și pădurile, nici nu renaște mândria, nici nu îți redă valoarea, nici nu îți educă copiii, nici nu îți vindecă rănile, nici nu îi elimină pe asupritori și nici nu te eliberează! Oamenii care se duc la război nu vor să fie egalitate, cinste sau respect și iubire, ei vor vărsare de sânge. Dacă voiau iubire iubeau încă de acum două mii de ani pe când umbla iubirea alături de ei și îi învăța libertatea.

Iubirea te eliberează de scepticism

Mintea nu a avut încredere în ordinea naturală și perfectă a Universului, ci a avut nevoie de o coordonare artificială, care a limitat toate ființele, dar în final s-a învechit. Acum ființele sunt gata să distrugă tot pentru a o înlătura, chiar pe ele însele. Lumea le sufocă, le-a rămas mică și e pe cale să explodeze.

Mintea nu a avut încredere în dragostea dintre un bărbat și o femeie, legământ al fidelității, respectului și cinstei, în schimb a avut nevoie de garanții prin certificate ștampilate. Dar astăzi, ființele, dezamăgite, sunt pe cale să distrugă tot, chiar pe ele însele. Iar realitatea indulgentă te îndeamnă să te lepezi de toate hârtiile și să iubești pentru prima oară necondiționat și liber.

Mintea nu a avut încredere în semenii ei, care să strângă câștigul lunar, în așa fel încât să aibă acces toți la el ori să hotărască toți să facă ceva împreună pentru dezvoltarea așezării pe care doresc să o dezvolte, ci, a ales conducători dintre semenii ei, care să administreze bugetul! Conducătorii care au jurat cu mâna pe Biblie credință față de popor și-au construit armate cu banii poporului, care să îi păzească de popor și să aresteze poporul.

Tu citește o carte, servește o cafea, iubește-ți familia! Cumpără-ți un cățeluș și fii recunoscător pentru ceea ce ai. Ca acest proces să funcționeze, mai întâi de toate închide televizorul, ieși la pădure sau du-te la pescuit. Nu te teme să fii vesel în fața prietenilor, de teamă că aceștia te vor considera imatur. Dacă ai colegi de serviciu care obișnuiesc să întunece orice încăpere cu prezența, rupe-te de ei, tu ești un om independent, fericit și liber.

Adevărul nu este ceva nou, este ceea ce era dintotdeauna în inima ta! Doar că pe parcurs tu ai uitat de el. Nu există gândiri diferite, doar niveluri mai mici de înțelegere a adevărului. Orice ieșire din tipar este percepută ca o nebunie. Dar tiparele sunt provizorii, sunt școli de corecție în care ființele coboară. Conștiența le eliberează apoi ca să treacă mai departe și să se bucure de tot.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments