Cunoști acea senzație pe care o simți atunci când traversezi un oraș aglomerat la volan și prinzi toate semafoarele pe culoarea verde? Viața cotește în direcția hotărâtă de tine dacă dovedești că iubești.

Cum să îți trăiești viața pe culoarea verde?

Cunoști acea senzație pe care o simți atunci când traversezi un oraș aglomerat la volan și prinzi toate semafoarele pe culoarea verde? Viața cotește în direcția hotărâtă de tine dacă dovedești că iubești. Eu prind toate semafoarele pe culoarea verde, dar viața mea nu a fost mereu așa cum este astăzi, am stat blocat în trafic aproape treizeci de ani.

În prima parte a vieții toate ușile mi-au fost trântite în nas fără motive întemeiate, lumea manifesta un dezinteres ieșit din comun față de mine. Orice faptă bună pe care o săvârșeam cu trudă trecea neobservată, dar fiecare mișcare greșită era analizată cu amănuntul. Eram condamnat pentru fiecare cuvânt rostit.

Căutând să fiu acceptat și iubit, oamenii se obișnuiseră cu primitul. Mă desconsiderau pentru faptul că nu le ofer mai mult, pe gratis. De la ei respect nu primeam, iubire nici atât, și s-au ofilit.

Când eram copil iar tatăl meu se îmbolnăvise, i-am reproșat că nu se mai îngrijește, că părinții prietenilor mei sunt veseli și prezentabili, au bani, vreme în care el mă face să îmi fie rușine. Din cauza situației de acasă îmi scăzuse încrederea în mine, voiam să nu mă mai recunoască nimeni pe stradă, să dispar din lumea în care mă integrasem prin propriile puteri, degeaba.

Mi-a spus că nu își mai dorește nimic, că nu are de gând să impresioneze pe nimeni, așteaptă doar să moară, însă l-am rugat să o facă pentru mine. Atunci s-a îmbrăcat cu cea mai frumoasă cămașă și și-a pieptănat parul, iar bucuria mea a rămas vie de atunci.

În zilele în care gândești despre tine că ești prea matur ca să fii fericit, cunoaște faptul că nu ai atins maturitatea încă. Maturitatea nu elimină veselia. În lume nu toți oamenii au o inimă. Chiar dacă toți deținem organul fizic, nu toate inimile au un corp spiritual dezvoltat. Cele mai multe dintre ele sunt doar carne, dar omul nu a fost menit să fie doar carne. Din cauza îndepărtării de esență cunoaștem atât de puțin și simțim prea puțin, spre deloc.

Fă gesturi frumoase pentru oamenii pe care îi iubești, păstrează-te sănătos și bun, emană o atitudine de învingător. Eu, în zilele în care nu sunt iubitor, mă străduiesc să aflu ce m-a îmbolnăvit, care este portița prin care otrava lumii a pătruns în inima mea?

În viață cu cât ești mai recunoscător cu atât ești mai bogat. Atunci îți parcurgi călătoria pe culoarea verde. Verdele este nuanța abundenței și a priorității. Fii real, sincer și autentic, implică-te în tot, abia atunci vei primi tot.

Eu am primit o carte minunată cu numele meu menționat la rubrica autor, pe lângă celelalte cinci volume care mi-au deschis poarta către lumea pe care mi-am imaginat-o înainte să mă nasc în ea. Mi-am dăruit o vacanță de șapte zile în orașul Madrid, capitala minunată a Spaniei, unde mă așteaptă un grup de cititori, iar la final de an mi-am propus să vizitez Lisabona.

Oamenii minunați care au crezut în mine nu au întârziat să mă susțină. Am cunoscut suflete frumoase, care simt, se străduiesc, se implică și știu să își trăiască viețile în armonie. Ei trec prin toate intersecțiile pe care le întâlnesc pe culoarea verde și prosperă. Și nu se opresc nicăieri, nu își lipesc inimile de nimic, ci se bucură de tot în mers. Ei știu că au casă în cer, în felul acesta nu se lasă controlați de lume.

Atunci când îți amenajezi locuința, lucrează ca și cum ai pregăti-o pentru Dumnezeu. Când te întâlnești cu un prieten, aranjează-te cu atenție ca și cum te-ai întâlni cu Dumnezeu. Când faci o surpriză cuiva dăruiește-o cu toată ființa ta, altfel te vei osteni degeaba.

De fiecare dată când pleci într-o călătorie bucură-te ca și cum ai merge la braț cu Dumnezeu. Privește fiecare apus împreună cu El, ca viața ta să înainteze pe culoarea verde. Universul deschide uși celui care face pace cu esența sa și astfel, din victimă devine mângâietor, leac pentru inimi reci, salvator de suflete pierdute.

Trăiește pe culoarea verde

Am ieșit la o plimbare cu bicicleta și m-am oprit să îmi cumpăr o înghețată. În timp ce mă servea, l-am întrebat pe vânzător dacă pot achita cu cardul deoarece nu aveam bani în numerar la mine. A spus că nu și totuși mi-a dăruit înghețata, plus o sticlă cu apă de la frigider.

L-am încurajat să nu își facă griji că nu mă voi întoarce cu banii, dar curiozitatea m-a împins să îl întreb cum are încredere în mine din moment ce nu mă cunoaște? A spus că conștiința nu mă va lăsa să nu mă întorc, tot așa cum nu îi permite lui să înșele atunci când înapoiază restul. Zicea că oamenii fericiți sunt cei care au inimă, dar nu toți oamenii au. Era de fel din Macedonia, dar se căsătorise în anul 1980 aici.

Iubește-i în mod special pe cei care greșesc, căci ei au nevoie de mai multă iubire precum în pilda fiului risipitor. Condamnare primesc din partea tuturor, nu mai au nevoie și de ura ta. Pedeapsa îi face răi, răzbunători și distrugători. Nu cu benzină vei reuși să stingi focul, doar cu iubire o poți face.

Nu cu identificarea vinovaților și torturarea lor vei aduce pacea pe planetă. Cu răzvrătirea împotriva semenilor tăi devii complice la distrugerea rasei, căreia îi mai legi o piatră de gât și tot așa. Invidia și gelozia pătrund în inima ta și ți se scufundă corăbiile. Iertarea aduce pacea, nu justiția sau mitraliera, căci nu există om drept.

Mă bucur că m-am trezit și în dimineața aceasta ca să fac lucruri mărețe. Din zece oameni care mă cunosc nouă mă urăsc, dar unul mă iubește mai mult decât mă urăsc cei nouă adunați la un loc. Fiind conștient de acest aspect îmi trăiesc viața pe culoarea verde și prosper. Voi m-ați învățat să sper.

Este amuzant faptul că nimeni nu crede cu adevărat în mesajele pe care le postez și în cărțile pe care le-am scris, dar cu toții ajung într-un final să gândească așa cum gândesc eu, indiferent dacă mi-au citit sau nu cărțile.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments