O ploaie de vară, un suflet de copil, un spirit viu și o gândire antrenată, pe o vreme mohorâtă.

O ploaie de vară în sufletul tău

O ploaie de vară, un suflet de copil, un spirit viu și o gândire antrenată, pe o vreme mohorâtă. Încetați să răspândiți gândul că ploaia aduce depresia. Depresia nu există și totuși există posibilitatea ca într-o lume clădită pe fals și pe minciună să nu îți placă nimic. Atunci când observi că ești gol și nu găsești nimic valoros în lume, care să te umple, ajungi pe Pagina mea.

În zilele când afară se înorează și începe să plouă, unii oameni spun că se strică vremea iar posturile de televiziune anunță această așa zisă nenorocire din timp. Cauza este că ei nu își mai pot desfășura micile plăceri ambulante așa cum și le-au plănuit, din cauza schimbării temperaturii. Ceea ce nu este adevărat.

Totuși, dacă gândești astfel nu vremea este stricată, mintea ta este stricată. Vremea ploioasă te hrănește emoțional, intelectual ori spiritual și îți oferă șansa să contemplezi. De fapt nu doar că ți-o dăruiește pe tavă, e dispusă să stea alături de tine până la sfârșit, dar nu toți oamenii vor să gândească, să se dezvolte și să crească, vor să rămână mici. Cea din urmă alegere le cere eforturi minime de supraviețuire și zac anesteziați, nu sunt creativi sau receptivi.

După fiecare ploaie de vară, în păduri, de sub stratul de frunze uscate și bețișoare, care pocnesc sub picioarele tale, apar ciupercile, tot așa cum fiecare ploaie de vară vă înalță pe voi, cei care ați băut din izvorul spiritual al vieții și ați înflorit. Rabindranath Tagore spunea că cerul sărută pământul prin ploaie, pământul sărută cerul prin flori.

O ploaie de vară aduce inspirația, aerul proaspăt și răcoritor, o mireasmă plăcută. Ea vine împreună cu liniștea care aduce însănătoșirea. Adevărata frumusețe a unei femei se vede dimineața, când stă la fereastră cu cafeaua în mână și cu părul răvășit atunci când plouă. Eu așa m-am îndrăgostit.

Am prins trei zile ploioase la mare și m-am simțit mai relxat decât dacă vacanța ar fi durat trei săptămâni, o ploaie de vară e ca un cântec. Sunetul lui îți restabilizează corzile sistemului nervos, la fel cum funcționarea la capacitate maximă a windowsului îți cere defragmentarea fișierelor stocate pe partițiile hard diskului.

O ploaie de vară, o mare de bucurie, un ocean de vise și multă iubire. O cabană din lemn, în care îți strângi la piept persoana iubită, în timp ce asculți picăturile care se sparg pe tabla de pe acoperiș. După o plimbare cu barca pe un lac cristalin situat într-o zonă de munte, o ploaie de vară este terapie, ca să nu o numesc un tratament.

Lumea în starea în care se află în prezent este sanatoriul în care mințile umane își urmează tratamentul. Disfuncția este schizofrenia colectivă, adică percepția de tip paranoid pe care această civilizație o exprimă la scară globală în privința oricărui aspect al vieții. Am spus oricărui aspect al vieții, restul sunt detalii. Între timp au apărut și doctorii.

Singura soluție la toate provocările cu care umanitatea se confruntă rămâne dragostea, nicidecum ura ori revoluția. Revoluție facem de câteva mii de ani încoace, dar am devenit din ce în ce mai puțin liberi, până când ne-am arestat definitiv. Sistemul s-a înăsprit, lipsa încrederii în noi și apoi în ceilalți, ne-a batjocorit. Cel mai bun exemplu al unui astfel de fenomen este țara în care te-ai născut, a cărei limbă o înțelegi acum citind.

Dacă ai o nemulțumire din partea conducerii comunică dar acest lucru oamenilor și desigur, uniți-vă în decizia de a nu vă supune ei. Odată ce niciun om nu va respecta o decizie guvernamentală privind o taxă mărită de pildă, legea va fi desființată. Însă, dacă tu te duci în Piața Victoriei unde zbieri inconștient, confirmându-ți neputința, iar a doua zi te prezinți la serviciu și la direcția de taxe și impozite asemeni unui copil imbecil, să nu te mire faptul că situația rămâne neschimbată. Oare ce politician corupt ar schimba un sistem înșelător care încă funcționează?

O ploaie de vară în viața ta

Există oameni care cunosc faptul că o societate încetează să mai meargă, așa cum îi ordonă conducerea să meargă, atunci când mulțimea decide să schimbe direcția. Însă mulțimea nu cunoaște acest lucru, nu crede acest lucru și se împotrivește de fapt ideilor de acest gen, căci în străfundul conștiinței colective lumea nu vrea să fie liberă, dacă ar vrea s-ar elibera.

Iar lumea nu știe cum să trăiască altfel decât supusă, de aceea am susținut faptul că percepția conștiinței colective este una paranoidă, care consideră că e necesar să aibă stăpân deoarece ea nu este capabilă să ia decizii pentru ea. Dar totodată au apărut și doctorii, îndrumătorii care trezesc conștiința umanității, care pentru acest lucru au nevoie să rămână în adevăr ca să propovăduiască esența umană, care este iubirea.

Dragostea nu este condiționată de limitările minții, ea lucrează în unitate, tot așa prosperă. Dar voi dezbinați în loc să uniți pentru voi, și în final vă prăbușiți. Fiecare nor care apare în viața ta, nu vine cu scopul de a ți-o întuneca, ci de a da culoare cerului la apus așa cum explica cineva. Tu nu ești un om care are o durere în suflet, ești un suflet a cărui suferință vine din minte. Nu căuta să ameliorezi durerea, identifică-i rădăcina și smulge-o ca să nu crească la loc.

O ploaie de vară te face să îți amintești cine ești. Toate acestea despre care îți vorbesc ți-au mai fost spuse, nu este pentru prima dată când sunt citite. Oamenii care au trăit aici în scopul trezirii umanității, a eliberării ei ori a clădirii Paradisului, ni le-au făcut cunoscute. Astăzi ai primit uneltele, iar tot ce ți-a mai rămas de făcut este să construiești templul prăbușit al inimii.

Uneltele eliberării și a clădirii Paradisului sunt cinstea, dreptatea, adevărul, toleranța, iertarea și nu în ultimul rând iubirea. Ea este puterea. În aceeași categorie se încardează și virtutea, curajul, discernământul ori valorile reale, nu acelea culturale, conceptuale, corporatiste, dogmatice și politice manipulatorii. Dacă te-ai născut liber îngrijește-te să rămâi la fel chiar cu prețul existenței formei. Simte liber și gândește la fel, tu faci diferența.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments