Ai încredere în viață ca să fii sănătos, bucuros și împlinit, îndoiala i-a făcut și pe cei mai dedicați dintre acrobați să cadă de pe sârmă.

Ai încredere în viață, tu ești viața

Ai încredere în viață ca să fii sănătos, bucuros și împlinit, îndoiala i-a făcut și pe cei mai dedicați dintre acrobați să cadă de pe sârmă. Cei mai mulți oameni nu se pot bucura de un lucru dacă acela nu le aparține. Oare dacă marea nu este a ta refuzi să te scalzi în ea?

De ce oamenii care împrăștie cu atâta inconștiență dezamăgire în jur sunt numiți realiști, iar cei care au adus lumina sunt considerați visători? Prea mulți își arată astăzi nefericirea prin violența fizică și cea verbală, pe stradă, invocând tot felul de motive, fără să realizeze că în realitate problema sunt ei. Și o fac din cauză că nu au încredere în viață.

Tu ce laşi să se manifeste prin tine în văzul oamenilor, maturitatea, calmitatea, iubirea şi pacea, sau frustrarea, disperarea şi mânia, adică slăbiciunea?

Cel mai periculos gând care îi poate trece omului prin minte este că nu mai are ce învăța, că cunoaște toate metodele și deține toate soluțiile, dar nu este așa. Am susținut într-un articol mai vechi faptul că dragostea și înțelepciunea merg mână în mână, anumiți oameni nu merg nicăieri. Începem!

Fii fericit pentru faptul că întâlnești oameni noi, că vizitezi locuri, că poți să spui adevărul, că iubești și că îți servești cafeaua în fiecare dimineață liniștit. Ai încredere în viață dar fii vigilent, de multe ori fericirea se furișează pe o ușă pe care nu credeai că ai lăsat-o deschisă.

Dacă ai dorinţa de a manifesta un aspect necunoscut din personalitatea ta ori pur şi simplu te-ai simțit inspirat şi vrei să te faci văzut și auzit, cel mai potrivit moment pentru a îi permite să iasă la iveală este acum.

Ai încredere în viață, nu te prăbuși din pricina întâmplărilor pe care nu le înțelegi încă. Primele fire albe de păr pe care le observi atunci când te privești în oglindă au scopul de a te emoționa în mod plăcut, dar pe tine te năvălește spaima. Îmbătrânirea este semnul că urmează să te întorci acasă, la iubire, acolo de unde ai venit, ca să devii din nou frumos și liber.

Atunci când oamenii observă că nu îmi iau măsuri de precauție, că am încredere în viață și stau în fața lumii așa cum sunt, rămân uimiți. Ei consideră că puterea constă în cât de mult ești protejat de imaginea de sine și se ascund după ea. Doar că în momentul în care îți ascunzi adevărata identitate nu ești puternic, ești fricos și te rușinezi cu ființa care ești. Din acest motiv ți-ai creat o imagine de sine falsă al cărei ostatic ai devenit. Din teama de a te expune așa cum ești, ceea ce crezi despre tine că ești a devenit stăpânul tău.

Fără entuziasm îmbătrânești, te ofilești și refuzi să mai trăiești. El dispare în clipa în care încetezi mai ai încredere în viață și devii din ce în ce mai posomorât, iar ca rezultat al modului haotic în care simți viața apare boala. Cuvântul entuziasm este de origine greacă și înseamnă în Dumnezeu. El este format din en și Theos și se traduce prin a fi posedat de esența divină.

Când eram copil cineva mi-a spus că în viață trebuie să fii un luptător, să ieși mereu învingător, precum se considera. Zicea că de fiecare dată când l-a lovit viața el s-a ridicat și a lovit-o înapoi din ce în ce mai tare, cu și mai multă ură. Mai târziu ura pe care a purtat-o înăuntrul lui s-a transformat în cancer și nu a mai lovit pe nimeni.

Faptul că nu a avut încredere în viață nu i-a permis să înțeleagă prea multe. Credea că acceptarea e resemnare, când în realitate ea este puterea. Nu te poți lupta cu sinele tău la nesfârșit, sinele ești chiar tu, tot așa cum tot ce apare în viața ta clădești tu. Teama provoacă disperarea și te transformă în ceea ce nu ești.

Ai încredere în viață și accept-o

Să îţi învingi fricile şi să faci imposibilul să devină posibil nu înseamnă să ai curajul să sari cu coarda elastică în gol, apoi să aştepţi să se întâmple ceva minunat în viaţa ta. Înseamnă să învingi frica psihologică, cea care îţi paralizează mintea, îţi ucide creativitatea, și să ai încredere în viață din nou.

Un cititor mă întreba pe Facebook cum ai putea să te consideri perfect și să ai puterea să mergi mai departe, când în urma unui accident îți pierzi un membru și ești nevoit să trăiești tot restul vieții așa? Cum ai putea să iubești viața și să descoperi liniștea?

Adevărul este că abia atunci o descoperi, în urma unui eveniment care își pune amprenta asupra ta. În momentul în care te plasezi într-o stare de abandon vine Conștiența. Ai ținut prea mult la identitatea ta, aceasta te-a făcut să te opui cursului natural al vieții care te-ar fi putut înălța până la stele și mai sus.

Tata credea că ochii care nu se văd se uită. Astăzi nu ştiu câţi oameni se mai privesc cu adevărat în suflet. Dacă ești bolnav și trăiești greu, iar situația tensionată a familiei care se află în prag de despărțire îți agravează starea, caută liniștea, nu însănătoșirea. Căci chiar dacă ai avea o sănătate de fier fără liniște nu ai avea ce să faci cu ea. Sănătatea fără fericire nu îți folosește la nimic, arunc-o.

Însănătoșirea vine în urma liniștei, niciodată invers. Nu poți trăi o viață mizeră care te seacă de entuziasm și energie, dar să te îndopi cu medicamente în speranța că te vei ridica pe picioare. Dacă substanțele te-ar pune pe picioare ca să te întorci la nefericirea ta, fără să intenționezi să schimbi ceva, mai bine rămâi bolnav. Așa măcar vei fi mai conștient.

Pe cer norii nu au nicio formă, dar noi îi asociem pe fiecare cu ceva. Unul seamănă cu o pălărie, altul cu un iepure, în funcție de imaginație. Tot așa este și cu Dumnezeul care ia forma ajutorului de care avem nevoie. Ai încredere în viață, doar așa o vei putea folosi în vederea atingerii scopurilor tale.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments