Există viață după căsătorie. Să nu te îndoiești de aceasta în clipele când te simți epuizat și pare că ai ajuns la capăt.

Există viață după căsătorie?

Există viață după căsătorie, să nu te îndoiești de aceasta în clipele când te simți epuizat și pare că ai ajuns la capăt. Nu uita că fiecare sfârșit este un nou început. Călătoria ta încă nu s-a terminat, ceea ce e bun abia acum începe.

În viață, prin orice ai fi nevoit să treci imaginează-ți că nu ai nicio problemă, deoarece în realitate chiar așa este. Tu nu ești legat de nimic. Dacă ai devenit mai rece sau, nu mai simți nimic pentru partenerul care ți-a împovărat viața, faptul că te amenință cu despărțirea este chiar eliberarea după care tânjești.

Există viață după căsătorie, nu te îngrijora. Copiii tăi sunt responsabili pentru ei, la fel ca tine. Prea multă școală nu îi ajută la nimic. Fiecare se va dezvolta în funcție de voința și de puterile sale. Cu banii ne descurcăm toți. Atâți câți sunt, sunt. Mâncăm acasă sau la restaurant, ne plătim facturile, suntem îngrijiți, ne îmbrăcăm elegant și mergem în vacanțe. Ceea ce contează cu adevărat este liniștea.

Tu ai fost căsătorit și nefericit atâta timp, ajunge. Te-ai războit, totuși ai luptat cu morile de vânt atâta timp, ajunge. Nu crezi că astăzi a sosit timpul să te bucuri? Dacă da eu te aștept pe Instagram și pe Facebook. Aici ne liniștim, ne inspirăm reciproc și facem schimb de păreri și de experiențe.

Întâi te limpezești, te împaci cu prezentul și cu tine însuți, decizi ce dorești și abia apoi te aventurezi în noua etapă care își face loc în viața ta, acea viață după căsătorie. Dacă dorești să trăiești alături de un om de calitate devino tu un om de calitate mai întâi, apoi va veni și partenerul. Ultima afirmație nu este o jignire la adresa ta, îți vorbesc de o analiză mai profundă a ființei care ești.

Chiar dacă ești un om remarcabil, care are o gândire cinstită și intenții bune sau un CV impresionant, slăbiciunea ta constă în faptul că ești prea ancorat în imaginea pe care ți-ai construit-o despre tine dar care nu ești. Trăiești într-o realitate aparentă căci te identifici cu gândurile pe care nu le poți stopa, cu mintea pe care nu o poți controla, la fel cum nu poate controla ea evenimentele care vin asupra ta. Din acest motiv te doare.

Mintea a fost limitată iar identificându-te cu ea te limitezi. În lumea minții orice lucru care e corect e corect și orice lucru care e incorect e incorect. Când se întâmplă ceva incorect te doare, însă când se întâmplă ceva corect te simți satisfăcut. Doar că Universul nu a fost conceput să funcționeze astfel. Natura omului ori a ființelor nu se desfășoară așa, ai fost păcălit.

Din fericire acea conștiență mai profundă care ești se bucură atunci când o experiență incorectă se abate asupra ta, în felul acesta învață ceva din ea. Trecerea printr-un astfel de eveniment se numește progres, creștere, desăvârșirea care înseamnă apariția produsului final care ai devenit.

Există viață după căsătorie. Există viață după o ceartă cu părinții sau după un loc de muncă la care trist ai renunțat, după o boală de care te vindeci sau care te trântește la pământ. Există viață după un accident, chiar și după moarte. De fapt viața este tot ceea ce există și ceea ce ești. Viața și veșnicia sunt sinonime, detaliile sunt efemere.

Și nu te vei putea bucura trecând printr-un eveniment neplăcut, ea este o cerință uriașă pentru unul ca tine. Pentru început, încearcă să îl accepți. Poate există ceva bun în toată harababura pe care o trăiești. Poate haosul e impulsul cu ajutorul căruia te dezvolți spiritual, intelectual, financiar sau cum vrei tu.

Căsătoria este pentru oamenii normali, așa cum îi cunoaștem, ea nu este pentru oamenii naturali, așa cum i-a creat Dumnezeu. Dumnezeu a dăruit oamenilor iubirea. Ea este legământul dintre un bărbat și o femeie, funia ce îi leagă pe parcursul vieții trăite în trup.

Oamenii căzuți în jocurile minții nu au mai avut încredere în ei și în legământul sfânt, acela lăsat de Dumnezeu, de care se distanțaseră prin uitare, așa că au fost nevoiți să creeze ritualuri pământești. Ritualurile s-au transformat în jurăminte apoi în certificate ștampilate. Sigur că Dumnezeu nu se declară a fi împotriva a ceea ce hotărăsc oamenii pentru ei, dar oare o hârtie ar putea simboliza sau chiar înlocui iubirea?

Încetează să fugi de tine însuți

O viață perfectă este ca o excursie lipsită de peripeții. Doar trecând prin furtuni te poți bucura de soare când apare. Ea este perfecțiunea de fapt. Dă drumul trecutului și bucură-te, chiar dacă ai ieșit din el zgâriată și cu părul răvășit!

Să nu fugi vreodată de momentele când stai cu tine însăți oricât ar fi ele de supărătoare. Fugind de tine doar amâni dezastrul psihic și presiunea se amplifică. Acceptă situația din prezent, nu te mai lupta cu ea, gândește-te la părțile frumoase din viața ta. Ai fost și fericită cândva. Când s-a întâmplat ori ce te-a făcut să fii așa? Cât a trecut de atunci și ce poți face ca să reînvii bucuria?

Nu îți vei putea schimba viitorul câtă vreme te lupți cu prezentul. Viitorul este tot prezent, unul care atunci când va veni te va găsi luptând. Nu mai hrăni conflictele, aruncă armele și pleacă. Întâi îți accepți situația și apoi o schimbi! Chiar acceptarea e primul pas în schimbarea care are loc, ea constă în faptul că ai încetat să te mai lupți. Și ce simți atunci când încetezi să te mai lupți? Liniște. Abia apoi îți pui mintea la contribuție ca să identifici soluțiile.

În viață, avem nevoie unii de alții așa cum suntem. Dar când luăm decizia să ne despărțim realizăm că avem nevoie și de separare. De aceea o viață după căsătorie este o altă etapă cât se poate de reală și de benefică. Există oameni frumoși și de calitate, doar că tu te lași influențată de aparențe.

Un tânăr cu șapca întoarsă pe cap, cu ochelari la ochi și cercel în ureche, cobora din tramvai, ținând o fată de mână. Fata ca înălțime nu avea mai mult de un metru. Suferea de o dizabilitate fizică, stătea aplecată mereu și se deplasa cu greu. Din când în când, trebuia cărată în brațe. La strigătul unui călător grăbit, care, îi acuza că țin prea mult ușa, tânărul își scoate ochelarii și răspunde lăcrimând:

– Vă rog frumos să îi permiteți să coboare în ritmul ei, e iubita mea.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x