În viață nu poți fugi de inima ta, nu poți scăpa de ea. Intenția pozitivă este sâmburele divin care a fost sădit în tine.

Intenția pozitivă, dragostea și esența care ești

În viață nu poți fugi de inima ta, nu poți scăpa de ea. Intenția pozitivă este sâmburele divin care a fost sădit în tine. Dacă îl vei uda va crește și te vei dezvolta așa cum nu ai îndrăznit vreodată să visezi. Dacă îl vei ignora se va usca și te vei ofili odată cu el. Opusul dragostei ori a esenței care ești îți otrăvește sufletul, îl îmbolnăvește, nici nu știi.

Sunt recunoscător că ai rămas alături de mine pe pagina de Facebook în tot acest timp, prin toate câte am trecut împreună. Dacă ne-am întâlnit în această viață înseamnă că am avut nevoie unul de altul în creșterea noastră și ceva ne-a determinat să ne apropiem. Poate intenția pozitivă sau osteneala care ne-a copleșit experimentând opusul ei.

Eu nu cred în coincidență, faptul că am depășit un milion de accesări pe Blog a fost o hotărâre de-a mea, însoțită de credința și stăruința pe care le-am dovedit în timp. Ți-am fost loial, m-am bazat pe mine și am crezut în tine.

Oamenii pot fi și răi atunci când nu își cunosc esența, care este dragostea, binele săvârșit din proprie ințiativă, deci intenția pozitivă. Comportamentul dăunător se datorează în primul rând uitării, în al doilea rând formării pe care au primit-o, iar în al treilea rând experiențelor bazate pe convingerile altor oameni, care le-au preluat la rândul lor de la alți oameni și tot așa.

Dacă le-am reaminti tuturor că dragostea este adevărata identitate a oamenilor? Dacă intenția pozitivă ar readuce pe teren din ce în ce mai mulți jucători care în trecut au fost accidentați, dar care astăzi sunt recuperați și dedicați victoriei echipei, mai degrabă decât a faimei individuale?

Oamenii folosesc afirmații în funcție de nevoile lor, cum ar fi: te iubesc pentru că îmi place de tine, te iubesc pentru că vreau să trăiesc împreună cu tine sau pentru că îmi doresc să fac dragoste cu tine, te iubesc pentru că mă mândresc că te am ca partener, te iubesc pentru că te îmbraci provocator și pentru că ai bani, pentru că sunt singur ori pentru că am devenit dependent de prezența ta. Vreau să mă căsătoresc cu tine din cauză că oamenii mă vor lăuda sau invidia.

În realitate dragostea te iubește fără să aibă nevoie de tine, te iubește fără să îți pună condiția să fii împreună cu ea, fără să te șantajeze ori să te rănească cumva. Dragostea te iubește fără să simtă nevoia să îi aparții și nu te îngrădește cu iubirea sa, te lasă liber de ea.

De fiecare dată când folosesc cuvântul iubire mă refer strict la sentiment. În lumea aceasta mare există multe aspecte care umbresc sentimentele și le determină să se strângă, să spere în tăcere, iar uneori este chiar indicat. Totuși nimeni nu are puterea să le stingă.

Sentimentele sunt ca baloanele. Atunci când sunt umflate plutesc, își exprimă formele și culorile, în clipa când sunt sparte încetează să exprime ceea ce sunt. Aceasta nu înseamnă că ele încetează să mai existe. Un balon poate fi umflat, desumflat, mare, mic, bun, spart, iar în orice stare s-ar afla rămâne. La fel se întâmplă și cu sentimentele, ele sunt petalele tale.

Când te întrebi cum respingi dragostea și nu înțelegi de ce sau nu crezi în faptul că o faci, citește fragmentul în care dragostea ți se adresează în mod direct și fără perdea. În viziunea mea dragostea și Dumnezeu sunt sinonime. Darurile pe care le-am pregătit pentru tine nu se pot măsura, ceea ce e bun abia acum începe.

De fiecare dată când ai o intuiție în anumită direcție și o ignori, Mă respingi. De fiecare dată când ai posibilitatea de a pune capăt unei stări proaste sau unui conflict și o ignori, Mă respingi. Când nu îi zâmbești la rândul tău unui străin, Mă respingi. Atunci când nu te uiți în sus ca să privești cerul înstelat, Mă respingi.

Când treci pe lângă o grădină fără să te minunezi de mireasma și frumusețea florilor, Mă respingi. Iar de fiecare dată când ai o idee măreață în minte și totuși alegi să nu faci nimic, Mă respingi de asemenea.
Neale Donald Walsch

Intenția pozitivă te valorifică

Ingerează iubire ca ființa ta să trăiască în armonie. Lasă intenția pozitivă să îți umple ființa. Cu ce fel de mâncare îți hrănești trupul, cu conserve, mezeluri și cipsuri, iar ca desert servești bomboane realizate din zahăr colorat?

Sub influența cărui tip de informații alegi să îți dezvolți mintea, acelora confecționate din teamă și din rezultatele regulilor încălcate care te inundă cu tot ce este negativ, inspirate dintr-un adevăr relativ?

Sufletul exprimă veselia, ea este siropul vieții iar viața este Dumnezeu. Prin urmare, omul devine Dumnezeu atunci când face pace cu spiritul său. Tu bucură-te de tot ce are viață, desfată-te cu natura și iubește-i pe toți atât cât poți. Nu te lăsa înrobit de frică.

Când te-a sărutat cineva pe frunte și ți-a urat noapte bună? Când te-a trezit într-o dimineață ploioasă cu un ceai fierbinte sau cu o cafea? Când te-ai dus ultima dată la fereastră fără să te gândești mai întâi la situația ta?

Spiritul crește sub aripa dragostei și a adevărului. Intenția pozitivă care te încurajează să fii mai bun din proprie inițiativă te valorifică ca ființă. Te străduiești să faci lumea un loc mai bun pentru că ea este dorința ta sau te lași purtat de obligația care îți ucide pasiunea?

Nu îngrădi niciodată libertatea celui pe care îl iubești. Bunătatea lui va fi afectată astfel iar intenția pozitivă nu se va mai face simțită. În lumea pe care ai cunoscut-o copiii sunt minunea, nu modernismul, nici tehnologia. Ei reprezintă motivul pentru care merită să te trezești dimineața. Dragostea este răspunsul la tot.

Viața te sculptează, pentru început ai nevoie doar să renunți să te mai împotrivești fluxului natural, ca mai târziu să te detașezi de artificial. Eu predic dragostea, nu religia sau teologia hotărâtă de cineva. În lumea pe care o ating cu mintea eu fac cărțile, pregătesc jocul generațiilor următoare pentru o mie de ani. Ea a fost numită Împărăția păcii, Noua omenire, perioada de timp în care pe Pământ va stăpâni armonia.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments