Pasiunea mea, o picătură de speranță care a apărut atunci când am avut mai mare nevoie de ea.

Despre mine și pasiunea mea

Pasiunea mea, o picătură de speranță care a apărut atunci când am avut mai mare nevoie de ea. Ca o gură de aer curat, ca un pahar de apă în deșert, ca în beznă atunci când aprinzi o lumânare. Nu știu dacă am încredere în mine, măsurând încrederea în funcție de atitudinea superficială pe care o abordează lumea, eu sunt așa cum sunt.

Află cum am depășit analfabetismul, timiditatea, sărăcia mentală și materială, și am devenit bogat în cunoaștere și trăire, citind mai multe articole asemănătoare pe Blog. Durerea m-a învățat că adevărata viață izvorăște din inimă, trăirea este absorbită de trup și memorată în minte.

În viață este mai bine să demonstrezi că ai dreptate decât să susții faptul că ai și astfel să intri în conflicte. Dar este și mai bine să iubești decât să îți demonstrezi dreptatea, ca să cunoști liniștea. Judecata pe care o aplici lumii este chiar manifestarea nefericirii tale. Viața are o lecție pentru fiecare, nu te îngrijora.

Eu mă străduiesc să dau ce am mai bun pentru mine și pentru fiecare persoană pe care o întâlnesc atâta vreme cât trăiesc. Vreau să prezint lumii cea mai bună variantă a mea și totuși nu îmi iese de fiecare dată. Eu mă afișez în fața ta fără perdea. Sinceritatea este cheia prin care am ajuns la inima ta.

De multe ori mă răzgândesc cu privire la ce îmi doresc. Pretențiile tot mai mari ale oamenilor pe care îi iubesc mă fac să nu mai pot să înaintez. Atunci mă îndepărtez de ei și mă întorc la liniște ca să nu rătăcesc.

Nu tânjesc niciodată după iubirea cuiva. Nu am nevoie de atenția celor pe care pur și simplu îi deranjez cu prezența. Dacă o persoană îmi cere garanții ca să stea lângă mine nu o vreau în preajma mea. Aceea este o ființă instabilă și confuză pe care nu m-aș putea baza.

Nu sunt perfect în viziunea tuturor oamenilor, dar știu că sunt potrivit pentru ei. Sunt cea mai bună lecție pe care cei care intră în viața mea o pot învăța. Tema pentru acasă este desăvârșirea umană. Adaptarea este secretul supraviețuirii și al continuității. Eu scriu pentru oameni și învăț împreună cu ei, pasiunea mea este înțelepciunea.

Nu îmi transform pasiunea în obligație, eu scriu doar în momentele în care am inspirație. Din fericire viața mă inspiră mereu. Și nu permit nimănui să îmi tulbure pacea interioară, căci nimeni nu îmi poate spune ce este bun sau rău pentru mine, sunt nevoit să decid eu pentru mine.

Accept cu capul plecat fiecare sfat, dar oamenii nu pot trăi viața mea în locul meu. Ceea ce gândesc și modul în care trăiesc sunt responsabilitatea mea. Îl ajut pe cel care îmi cere ajutorul, nu pe cel care nu dorește să fie ajutat. Pe cel care nu știe că are nevoie de ajutor îl inspir mai mult din umbră ca să iasă la lumină.

Atunci când oamenii slabi spun ceva rău despre mine în realitate vorbesc despre ei. Cei puternici nu judecă, ci îi sfătuiesc pe cei care se identifică cu problema în speranța că își vor depăși condiția.

Soarele luminează acum, el te iubește acum și te învață să nu judeci. Soarele răsare pentru toți, și pentru cel sfânt dar și pentru cel păcătos. Nu poți gusta libertatea atât timp cât judeci oamenii, pe tine, viața sau pe Dumnezeu. Dacă ceea ce faci faci din obligație, fie că muncești ca să îți hrănești copiii, viciile sau orgoliile, ești un prizonier. Nu confunda preferințele cu tiparele!

Nu contează ce cred oamenii despre tine, important este că Dumnezeu te iubește. Oamenii nu știu absolut nimic despre ei, tu iubește-te așa cum te iubește Dumnezeu. Lasă-i în pace pe cei pe care te străduiești să îi impresionezi și de la care aștepți aprobare, ca să ai timp de sufletul tău dornic de liniște și însetat de cunoaștere.

În ceea ce mă privește am reușit să transform adevărul, care îi deranjează pe toți, într-o serie de lecturi plăcute pe care ți le-am pus la dispoziție în mod gratuit prin cărțile care în câțiva ani au mângâiat câteva sute de suflete. Dacă copilul obraznic și neastâmpărat se îndreaptă cu nuiaua, deși realitatea ne-a demonstrat contrariul, adultul se îmblânzește cu iubirea.

Pasiunea mea este înțelepciunea

Eu sunt Mângâietorul, îi alin prin cuvinte pe cei care au fost mințiți întreaga viață, cărora le este dor de adevărata casă. Adevărul este că natura nu urăște oamenii, Dumnezeu nici atât. Pământul nu caută să se descotorosească de cei care îl stârpesc și îl usucă, noi ne rănim între noi.

Atunci când treci cu teamă printr-un eveniment neplăcerile există, suferința persistă. Tu poți adânci prăpastia ori poți plana deasupra războaielor, detașat de tot. Și eu am accentuat ceea ce nu mi-am dorit până în momentul în care am conștientizat că m-am înecat.

Astăzi sunt recunoscător, căci liniștea a ajuns la mine. Am așteptat aproape treizeci de ani ca să vină. Sunt privilegiat să fiu înconjurat de atâția oameni minunați. Până la finalul vieții îl voi admira, gândind ce frumos este omul. Ce ochi strălucitori și ce privire pătrunzătoare are! Ce păr mătăsos așezat cu mult stil! Ce piele netedă și ce puf fin o acoperă!

În viață, nu judeca oamenii, învață-i atunci când greșesc, căci învățarea este iubire, mustrarea este iubire. Chiar și detașarea de ei atunci când este cazul servește binelui lor. Eu sunt omul care a fugit de responsabilități și încă o face. Cel mai prețios dar pe care l-am primit este libertatea, ea îmi stimulează creșterea iar dragostea pentru pasiunea mea mă păstrează viu.

Din lumea pe care mi-am imaginat-o fac parte toți cei pe care i-am cunoscut și iubit, dar și cei care mi s-au opus, vrând să mă facă să mă opresc. Lor le spun că fără ei nu aș fi învățat să mă ridic.

Uneori, din cauza minții pe care am primit-o, sunt slab, dar rațiunea mea își are rădăcinile în dragoste și nu mă tem de nimic. Mintea este ca o foaie albă, pe care din nefericire nu ai scris tu, a scris lumea. Prin urmare, mintea ta nu este a ta. Tu trebuie să scrii pe ea cu sufletul, ca să îți pui amprenta asupra locurilor prin care ai pășit.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments