În viață poți trăi bine de unul singur dar poți trăi foarte bine și alături de cineva, înțelegi ceva?

În viață, în trup, în spirit

În viață, poți trăi bine de unul singur dar poți trăi foarte bine și alături de cineva, înțelegi ceva? Nu îți irosi tinerețea căutând să intri într-o relație, atunci când vei întâlni persoana potrivită te vei trezi deja acolo. Contemplează, simte și limpezește-ți mintea. Cafeaua pare mai aromată atunci când este servită în natură, decât când este servită într-un mediu poluat și aglomerat, dar cafeaua este aceeași. Începem!

Întotdeauna ai crezut că dacă ești un om simplu înseamnă că îți lipsește ceva, dar nu este așa. A fi simplu înseamnă a fi complet. În relație, la fel ca în viață, sufletele se iubesc așa cum sunt, mințile adoră diferențele. Judecata separă oameni. Ceea ce nu se desfășoară așa cum ți-ai imaginat, te dezamăgește. Ceea ce nu accepți te rănește. Ceea ce nu înțelegi te consumă. Și mai sunt copiii.

Copiii sunt cei care au de pierdut în urma greșelilor adulților. Un copil este ca o foaie albă, responsabilitatea ta este să ai grijă să scrie el pe ea, nu tu sau altcineva. În niciun caz societatea, care promovează frica și astfel instalează în el eșecul și resemnarea.

În viață și necazurile, dar și bucuriile, ne epuizează atunci când vin grămadă. Majoritatea dintre noi nu suntem pregătiți să primim abundența pe care ne-o dorim, el este un alt motiv pentru care ea ajunge la noi mai greu.

Toate lucrurile se fac cu măsură în viață, există un echilibru între poli pe care fiecare om ar fi bine să și-l însușească și să îl păstreze. Fiindcă dacă te vei dezechilibra, în orice parte vei cădea, prăbușirea îți poate deveni fatală. Sărăcia ucide, bogăția te ucide în aceeași măsură. Omul poate muri și ars dar și înghețat. Cel care a stat în frig își dorește să intre la căldură, acela care a stat la căldură caută să iasă ca să se răcorească.

De multe ori în viață ne lăsăm influențați de părerile oamenilor din jur. Motivul pentru care ne lăsăm ușor modelați este că ne interesează cum părem în privirile celorlalți. Cu toții vrem să fim mai buni, mai frumoși și mai inteligenți. Totuși mulți căutăm doar să părem astfel, nu dorim în mod special să și devenim. Fii atent la oameni, oamenii te pot influența și în bine și în rău.

Ambele, și inima și mintea, ne șoptesc ce e bine și ce e rău în viață. Inima îți arată ceea ce este bun sau rău pentru tine de la început. Dacă o urmezi, chiar dacă vei fi nevoit să treci prin iad, vei fi un învingător. Mintea îți confirmă ce e bun sau rău pentru tine abia după ce ai făcut alegerea, ea merge mai încet. O alegere făcută cu mintea îți asigură confortul care îți încetinește dezvoltarea. Inima îți adresează provocări care dintr-o crenguță firavă te transformă în ritm accelerat într-un copac.

În viață, nu știi care este drumul tău, de aceea ești nevoit să te bazezi pe credință. Nu blama nicio secundă, nicio zi. Chiar și profeții cărora li s-a revelat planul cu umanitatea s-au folosit de intuiție pentru a îi pune bazele. În termeni omenești se spune că au mers la ghici ori că dragostea i-a trimis la moarte. Mai târziu, umanitatea a înțeles scopul sacrificiului și darul veșniciei.

Oamenii pe care i-ai iubit și admirat, în viață, au rămas vii prin intermediul tău. Tu le-ai purtat caracterul și dorințele mai departe. Puterea lor a devenit acum a ta, te-ai transformat în erou pentru tine și mentor pentru ceilalți.

În ziua în care am umplut o sală de cititori, care ulterior mi-au devenit prieteni, aproape că mi s-au înmuiat picioarele. Cu toții veniseră să îl vadă pe tânărul de pe internet care scrie precum un înger. Erau curioși să vadă cum arată unul sau dacă îngerii sunt cu adevărat reali. Acel moment m-a ajutat să înțeleg faptul că emoțiile sunt un dar, ele te fac mai sincer iar oamenii te pot vedea așa cum ești, lipsit de măști, pur, strălucitor.

Secretul succesului este să continui să visezi indiferent de șanse, altfel mori. În viață, ai nevoie să visezi, apoi să pui în aplicare ceea ce îți imaginezi. Visezi și pui în aplicare ceea ce îți imaginezi, indiferent de reușită, altfel mori.

Dacă întreaga viață ți-a mers prost, vei fi sceptic sau nefericit chiar și când îți va merge bine. Convingerile ți-au fost formate și prin urmare, vei fi sceptic sau nefericit chiar și când te vei simți bine. Nu vorbesc despre ceea ce atragi în realitatea ta, ci de realitatea pe care alegi tu să o experimentezi. Poți să fii trist ori nefericit în zilele când îți merge bine, de teamă că zilele în care îți merge bine se vor termina sau poți să fii recunoscător pentru tot ce ai onoarea să experimentezi.

În viață, omul înțelept e omul fericit

Dacă vrei să fii cel mai tare în viață, străduiește-te să devii cel mai tare. Dacă vrei să devii un om fericit, înțelege că nu e nevoie să te schimbi ca să impresionezi pe cineva. Poate lumea aceasta are nevoie de tine așa cum ești și sunt convins că tu ai nevoie de tine așa cum ești și nu știi. Omul fericit este omul înțelept, căci el este împlinit și liniștit, și curat.

Astăzi este a cincea zi de când am ajuns în Germania, în orașul Stuttgart/Hedelfingen și încerc să mă acomodez, mă las inspirat de tot. Mă plimb pe dealuri, prin păduri și parcuri, și mă bucur de zilele de odihnă. Șederea mea aici s-a dovedit a fi drept terapie. Nu mă mai satur să fotografiez casele istorice.

Mă bucur de liniște și că pot să îți scriu. Cu toate că în cărți și în articole mă adresez ție și încerc să te îndrum către pace și frumos, prin exemplul care am devenit, prin greșelile mele și încercările mele, nu scriu pentru tine, eu scriu pentru mine. Am găsit cel mai potrivit mod prin care îmi pot manifesta în voie gândurile, șansele și discernământul, altfel mor.

Dacă mesajele mele au ajuns la tine și le-ai primit cu brațele deschise, te-ai descoperit, te-ai redobândit și ai iertat, te-ai înălțat și te-ai bucurat pentru ceea ce ți-ai amintit că ești. Dacă îmi citești articolele și conținutul îți folosește, te-ai dăruit pe tine ție. Și nu te teme că urmărindu-mă pe Facebook îmi vei oferi prea multă atenție. Eu nu îți cer să faci ceva, citești și ieși, citești și ieși, vreme în care eu nici nu știu, nici măcar nu ești nevoit să îmi spui.

În viață, echilibrul constă în a ierta, a trece mai departe, a fi recunoscător, a iubi, a învăța să pierzi ori să câștigi și a repeta acest proces cu bucurie. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments