De la mama am învățat că sacrificiul este o onoare, un sirop de bucurie care îți aduce împlinire.

Învățături adunate de la mama

De la mama am învățat că sacrificiul este o onoare, un sirop de bucurie care îți aduce împlinire. El îi dăruiește vieții tale un scop și te face să speri și să rămâi bun până la sfârșit. Mi-e dor de oamenii puri și cu adevărat frumoși. Dacă citești acest articol ți-l dedic, te iubesc, mamă te prețuiesc.

De la mama am învățat că un corp frumos, o minte sclipitoare și o atitudine pe măsură, nu îți pot garanta fericirea, chiar dacă sunt dorite de toți. Dacă privită în asamblu viața îți oferă satisfacția necesară încât să poți părăsi lumea fără să privești înapoi, e bine. Nu în fiecare clipă reușești să râzi cu gura până la urechi și nici nu trebuie.

Oamenii care se veselesc la orice glumă bună sau mai puțin bună tot timpul și nu cad pe gânduri deloc, nu au asimilat nimic de la viață, sunt goi pe interior iar râsetele lor gălăgioase nu valorează nici cât un zâmbet.

Nu permite nimănui să îți spună să te lași de băutură atunci când pare că ai exagerat cu alcoolul. Nimeni nu a trăit ce ai trăit tu, nu a simțit ce ai simțit tu și nu este în măsură să îți dea sfaturi legate de condiția ta. Iubitule, mai bine te îngrijești de viața ta, caută să îți găsești fericirea.

Mama nu a vorbit niciodată urât despre cineva, nici măcar în adolescență când am venit acasă cu cea mai ușuratică fată pe care am găsit-o pe internet. În schimb ne-a salutat cu amabilitate și mi-a zis că tot ce aleg să fac pentru mine pot să aleg să fac pentru mine. Deciziile mele sunt responsabilitatea mea.

De la mama am învățat să nu bârfesc pe nimeni niciodată. Am spus niciodată, tot așa cum nu a bârfit nici ea vreo colegă sau vreun vecin vreodată. În viață nu ai timp să fii preocupat cu viețile altora, nu apuci nici măcar să ți-o trăiești așa cum îți dorești pe a ta.

Iubește pisicile, trăiește cu pisicile, stai la masă cu pisicile, mânăncă din aceeași farfurie cu ele sau dormi împreună cu ele, dacă nu iubești pisicile ești un om mort. De la mama am învățat că nu te poți despărți de o pisică așa cum nu te poți despărți de propriul copil.

În clipele când nu te mai poți bucura de nimic, când vezi numai negru în fața ochilor și detești totul, privește înăuntrul tău să vezi ce a mai rămas din inima ta. De acolo se schimbă lumea, ea aduce lumina și te ajută să rămâi în picioare până la sfârșit.

De la mama am învățat să nu pun preț pe imaginea mea, să nu caut să lucrez doar la asta, ci să mă îmbunătățesc pe mine. Oamenii care sunt preocupați cu imaginea lor nu vor ieși niciodată de sub influența turmei și îi vor da ceea ce le va cere ea, până când turma se va plictisi și va pleca la altcineva.

În viață nu ai nevoie de foarte mulți prieteni, chiar nu ai, pune familia pe primul loc dar ai grijă în același timp și de tine.

Nu îți lăuda prea tare copiii ca nu cumva să creadă că au realizat totul deja și să nu mai facă nimic. De la mama am învățat că în viață nu ți se cuvine nimic, dar ai dreptul să obții totul prin muncă și stăruință.

Chiar dacă oamenii pe care îi iubești îți spun că nu gândești bine, gândește așa cum vrei să gândești și zâmbește în timp ce le spui că îi iubești. Este dreptul tuturor să gândescă așa cum pot și nimeni nu are dreptul să schimbe felul în care gândești tu, fără consimțământul tău.

O femeie poate trăi și singură, fără bărbat, fără suport financiar oferit de stat sau pensie. De la mama am învățat că femeile sunt capabile să o facă chiar și atunci când au cinci copii de crescut. Uaaau!

Informațiile nu te ajută să ajungi la rezultat, ele sunt inutile. Liantul care unește informațiile este experiența, doar prin experimentare reușești să atingi punctul dorit. Intuiția te saltă peste toți acești pași atunci când decizi că nu ai timp de pierdut. Folosește-te de ea, intuiția este salvarea, evadarea, creșterea, tot.

Nu te lovi cu pumnul în piept strigând că iubești, taci din gură și iubește pentru tine dar fă-o cu măsură. Nimeni nu îți datorează nimic și nu ești dator nimănui, te-ai născut aici ca să îți cinstești Dumnezeul, restul sunt detalii. Nu ai înțeles ce am vrut să spun și e bine, în felul acesta vei dori să studiezi mai mult.

Nu am întâlnit încă o femeie mai creștină decât mama și când spun creștină fac referire la adevărata credință, aceea curată propovăduită de Hristos. Creștinismul este o credință, religia este renunțarea la credința din interiorul tău în schimbul urmării instituțiilor profitabile locale lumești.

Așadar atât creștinismul cât și mama mea nu se pot identifica cu afacerile de tip. Nu cu religiile, nu cu icoanele, nu cu spovedaniile, nu cu minciunile, nu cu mortăciunile ori pelerinajele. Dacă te interesează să afli ceva citește naibii Biblia. În rest taci, mi-e milă de tine, adevăratul Dumnezeu plânge pentru tine când te vede că practici toate aceste mizerii ca un rob.

Dacă ești fată cunoaște că nu ești obligată să înveți să gătești decât în cazul în care visul tău în viață este să devii servitoare. Dacă ești băiat nu ești obligat să înveți să joci fotbal sau să îți dedici copilăria acestui sport. Amintește-ți că tot ce alegi să faci pentru tine ești liber să alegi să faci pentru tine. Deciziile tale sunt responsabilitatea ta.

Poți să te dai cu toate cremele din lume, pe rând sau cu toate în același timp, ridurile vor rămâne riduri, bătrânețea nu iartă pe nimeni. Acceptă această etapă din viața ta ca să îi observi frumusețea.

Când descoperi înțelepciunea luptele dintre inimă și minte se diminuează ușor, până când dispar definitiv. Întreaga ființă care ești lucrează în același scop, cu aceeași intenție, visând la același rezultat.

Dacă din ce în ce mai puţini oameni îndrăznesc astăzi să viseze dar tu o faci, nu înseamnă că eşti naiv, înseamnă că eşti curajos. Orice ai face fă cu calm şi iubire. Fă lumea un loc mai bun, ea nu a început și nici nu se va termina la tine.

Casa ta este acolo unde se află inima ta și acolo unde te însoțește iubirea, așa am învățat de la mama. Eu asta simt, asta gândesc și așa trăiesc. Omul nu este dependent de o persoană, de un obiect ori de un loc. Prin harul pe care îl porți în interiorul tău strălucești oriunde mergi și luminezi tot ce întâlnești.

Când cineva mă întreabă care este țara mea preferată îi spun că ea este planeta Pământ. Limba mea preferată este sentimentul, religia mea preferată este dragostea, tradiția mea este bunătatea, casa este cerul iar ceea ce am de oferit este ajutorul. Cu răbdarea nu treci marea, valurile vieții le învingi înotând.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x