De la mama am învățat că sacrificiul este o onoare, un sirop amărui care îți aduce împlinire.

Învățături adunate de la mama

De la mama am învățat faptul că sacrificiul este o onoare, un sirop de identitate care îți dăruiește împlinire. El îi oferă vieții tale un scop, te face să speri și să rămâi bun până la sfârșit. Mi-e dor de oamenii cu adevărat frumoși și sinceri. Dacă citești acest articol ți-l dedic, te iubesc, mamă te prețuiesc.

De la mama am învățat că un corp frumos, o minte sclipitoare și o atitudine pe măsură nu îți pot garanta fericirea, chiar dacă ele sunt dorite de toți. Dacă poți părăsi lumea fără să privești înapoi înseamnă că ești pe calea cea bună. Nu în fiecare clipă reușești să râzi cu gura până la urechi și nici nu trebuie.

Oamenii care se veselesc la orice glumă bună sau mai puțin bună și nu cad pe gânduri deloc, nu au asimilat nimic de la viață. Ei sunt goi pe interior, iar râsetele lor gălăgioase nu valorează nici cât un zâmbet.

Nu permite nimănui să îți spună să te lași de băutură atunci când se pare că ai exagerat cu alcoolul. Nimeni nu a trăit ce ai trăit tu și nu este în măsură să îți dea sfaturi legate de condiția ta. Mai bine te-ai îngriji de viața ta.

Mama nu a vorbit niciodată urât despre cineva, nici măcar în adolescența mea, atunci când am venit acasă cu cea mai ușuratică fată pe care am găsit-o pe internet. În schimb ne-a salutat cu amabilitate și mi-a zis că tot ce aleg să fac pentru mine pot să fac pentru mine. Deciziile mele sunt responsabilitatea mea.

De la mama am învățat să nu bârfesc pe nimeni niciodată, tot așa cum nici ea nu a bârfit vreodată. În viață nu ai timp să fii preocupat cu viețile altora, nu apuci nici măcar să ți-o trăiești așa cum îți dorești pe a ta.

În clipa în care nu te mai poți bucura de nimic, atunci când vezi negru în fața ochilor și detești totul, privește înăuntrul tău ca să vezi ce a mai rămas din inima ta. Ea poate face ca în tine să pătrundă lumina.

De la mama am învățat să nu pun preț pe imagine, în schimb să mă îmbunătățesc pe mine. Oamenii care sunt preocupați cu imaginea lor nu vor ieși niciodată de sub influența turmei și îi vor da tot ce le va cere ea, până în ziua în care turma se va plictisi și va pleca la altcineva.

Atunci când știi că ai pe cineva acasă care abia așteaptă să te întâlnească, greutățile zilei trec mai ușor. Dacă nu ai pe nimeni alături agață-te de un scop. Sentimentul va fi același, poate chiar mai intens. De la mama am învățat că în viață nu ți se cuvine nimic, dar ai dreptul să obții ceea ce îți dorești prin efort și stăruință.

În viață nu ai nevoie de foarte mulți prieteni, chiar nu ai. Pune familia pe primul loc, dar ai în același timp grijă și de tine. Și nu îți lăuda prea tare copiii ca să nu creadă că au realizat totul și să îi cuprindă lenea.

Chiar dacă oamenii pe care îi iubești îți spun că nu gândești corect, gândește așa cum vrei tu să gândești și zâmbește în timp ce declari că îi iubești. Nimeni nu este îndreptățit să îți schimbe modul de gândire fără consimțământul tău.

O femeie poate trăi și singură, fără bărbat, fără suport financiar oferit de stat sau pensie alimentară. De la mama am învățat că femeile se descurcă singure chiar și atunci când au cinci copii de crescut.

Nu te lovi cu pumnul în piept strigând că iubești, taci din gură și iubește pentru tine însă fă-o cu măsură. Te-ai născut aici ca să îți cinstești Dumnezeul, restul sunt detalii. Nu ai înțeles ce am vrut să spun, din fericire, curiozitatea te va determina să studiezi mai mult.

Nu am întâlnit încă o femeie mai creștină decât mama. Și când spun creștină, mă refer la acea credință curată propovăduită de Hristos. Creștinismul este o credință. Religia este renunțarea la credința din interiorul tău în schimbul urmării instituțiilor profitabile locale lumești.

Adevăruri de la mama

Așadar, atât creștinismul cât și mama mea nu se pot identifica cu afacerile de acest gen. Nu cu religiile, nu cu tradițiile, nu cu mortăciunile sau pelerinajele. Dacă te interesează să afli ceva citește naibii Biblia, ascultă-ți inima! În rest taci, mi-e milă de tine, adevăratul Dumnezeu plânge pentru tine când vede că practici toate aceste urâciuni.

Dacă ești fată, cunoaște faptul că nu ești obligată să înveți să gătești. Aceasta devine o obligație doar în cazul în care visul tău în viață este să devii servitoare. Dacă ești băiat, cunoaște faptul că nu ești obligat să înveți să joci fotbal sau să îți dedici copilăria acestui sport. Tot ce alegi să faci pentru tine ești liber să faci pentru tine. Deciziile tale sunt responsabilitatea ta.

Poți folosi toate cremele din lume, pe rând sau pe toate în același timp, ridurile vor rămâne riduri. Bătrânețea nu iartă pe nimeni. Acceptă această etapă din viața ta ca să îi observi frumusețea.

Atunci când descoperi înțelepciunea luptele dintre inimă și minte se diminuează ușor, până când dispar definitiv. Și întreaga ființă care ești lucrează în același scop, cu aceeași intenție, visând la același rezultat.

Dacă din ce în ce mai puţini oameni mai îndrăznesc să viseze dar tu o faci, nu înseamnă că eşti naiv, înseamnă că eşti curajos. Orice ai face și prin oricâte greutăți ai trece, fii calm și iubitor.

Casa ta este acolo unde se află inima ta, așa am învățat de la mama. Omul nu este dependent de o persoană, de un obiect sau un loc. Prin harul pe care îl porți în interiorul tău strălucești oriunde mergi și luminezi tot ce întâlnești.

Atunci când cineva mă întreabă care este țara mea preferată, îi spun că țara mea preferată este planeta Pământ. Limba mea preferată este sentimentul. Religia mea preferată este dragostea. Tradiția mea este bunătatea. Casa este cerul, iar ceea ce am de oferit este ajutorul. Cu răbdarea nu treci marea, valurile vieții le învingi înotând.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments