mi-e dor

Mi-e dor de ceea ce ai uitat că ești

Mi-e dor de mine, de tine, de noi. Aș da orice să mai simt lumea reală, însoțită de natura umană neîntinată așa cum a fost creată. Mă despart de vechiul eu și de ceea ce am crezut că știu despre mine, despre tine, despre noi. Timpul se scurge atât de repede, nu ai timp să detești sau să nu iubești.

Te accept așa cum ești. Te iubesc fără să simt nevoia să îmi aparții. Eu te iubesc pentru mine, mi-e dor de ceea ce ai uitat că știi despre tine. Ți-o spun acum aici și așa, te iubesc până când moartea ne va despărți și dincolo de ea.

Stop, nu te mai strâmba așa siroposule, fricosule, fantezistule! Te șochez? Asta e foarte bine. Iubirea nu e ceea ce ai citit tu în basme sau ce ai văzut prin filme. Iubirea este natura ta nu doar îndrăgosteala. Este în regulă să faci parte din categoria cu sceptici. Este absolut natural să pui la îndoială tot, de aceea ai primit în dar discernământul. Tot ce ți-a mai rămas de făcut este să înveți să folosești instrumentul.

Nu, eu nu îți cer să ai încredere în mine, eu te îndemn să te cunoști pe tine. Îți ofer acel impuls plus doza zilnică de inspirație, cele de care ai nevoie pășind prin călătoria ta. Căci, eu mă bazez pe mine deja. Vindecarea mea a încolțit repede, curajul și perseverența mi-au clădit calea, tot ce mi-a mai rămas de făcut este să rămân în picioare până la sfârșit. Și tu o poți face.

Este în regulă să spui că nu mai există iubire, dacă tu nu ești iubit, în vreme ce alți oameni iubesc ori sunt iubiți. Va veni o vreme în care vei realiza că modul tău de a privi lumea e problema. Maturizează-te, viața a fost construită în așa fel încât să cauți să iubești, în felul acesta vei fi iubit de cei pe care îi prețuiești.

Rar am întâlnit oameni care se comportă precum îngerii, care stau în preajma ta fără să urmărească să obțină ceva. Ei nu au nevoie de ceva de la tine, se află aici doar ca să îți ofere. Mi-e dor de prezența lor printre noi. După fiecare întâlnire pleci mai încărcat, veselia lor parcă este molipsitoare. Acești oameni te învață să privești frumosul și să fii peocupat cu ceea ce îți priește.

Încetează să mai crezi că pentru tine este prea târziu. Majoritatea geniilor și-au atins scopul abia la bătrânețe și tot atunci s-au și descoperit. Tu nu ești bătrân, ești un om experimentat și ești perfect așa cum ești, să nu uiți vreodată asta. Caută să devii cine ești tu cu adevărat. Repet, tot ce trebuie să faci, este să îți trăiești viața ca fiind cine ești tu cu adevărat, nimic mai mult, nimic mai puțin.

Personal, eu aș putea îmbrățișa oameni pe stradă, m-aș putea angaja din nou pe șantier, unde aș munci fără rușine. Nu îmi mai este rușine să fiu văzut într-un tramvai gălăgios și împuțit, într-un magazin cu haine ieftine, ori lucrând pe un șantier. Nu îmi mai este rușine să recunosc că trăiesc singur sau că reușesc să mă bucur și așa.

Am început să îmi iubesc mai mult familia și prietenii, asta simt pentru toți oamenii. Mi-e dor de ceea ce ai uitat că ești. Și totuși cunoscând oameni de toate tipurile îți spun că e nevoie de toți, că perfecțiunea se ascunde în ceea ce numești imperfecțiune și indubitabil în diversitate.

Nu contează că alții au primit moștenire o casă dar tu ești nevoit să o achiți în douăzeci de ani pe a ta. Important e că ai fost capabil să îți achiziționezi una. Nu contează că alți tineri și-au achitat studiile și chiria din banii părinților însă tu ești nevoit să înveți și să muncești, ambele în paralel, doar ca să supraviețuiești. Important e că ești în stare să faci asta, ți-ai dovedit-o.

Nu contează că unele familii au fost binecuvântate cu câte trei copii, frumoși și sănătoși, iar tu te-ai chinuit doi ani, urmând tratamente de fertilitate costisitoare, ca să rămâi însărcinată. Important este că ai reușit. Eu te asigur că îți vei prețui copilul mai mult decât sunt iubiți ceilalți copii.

Mi-e dor de oameni

Și te vei bucura mult mai mult de casa ta cu fiecare rată lunară achitată, decât te-ai fi bucurat dacă ai fi primit-o pe degeaba. Vei fi mai puternic și mai experimentat după ce îți vei finaliza studiile pentru care ai muncit ca să le achiți decât dacă ai fi fost susținut de părinți. Tinerii răsfățați au dovedit că sunt dezinteresați de tot și de toate.

Mi-e dor de oameni care lucrează ca înțelepciunea să înflorească în inima noastră, căci mulți oferă astăzi suport cu intenția de a crește pe spatele celor care au nevoie de îndrumare. Mi-e dor de învățători care te ajută fără să vândă nu știu ce curs. Mi-e dor de sinceritate, căci, mulți antreprenori milionari caută să îți vândă un e-Book în valoare de un dolar. Oare sunt cu adevărat milionari cei care au nevoie de un dolar de la tine?

Mi-e dor de o zi cu adevărat liberă, nu de o duminică posomorâtă, petrecută într-un mall. Mi-e dor de copiii care se trăgeau cu săniile. Mi-e dor de tinerii care cântau sau aplaudau. Mi-e dor să întâlnesc un profesor dedicat educației. Mi-e dor de un doctor fidel meseriei pe care și-a ales-o. Mi-e dor de un politician cinstit. Mi-e dor de un pastor bine intenționat și luminat.

Mi-e dor de o carte care te ține cu sufletul la gură. O carte bună este cea care te învață că, atunci când te oprești la marginea unui lac, ca să hrănești rațele ori păsările, nu lor le dai, ție îți dai. Mi-e dor de un utilizator Facebook care îmi este prieten în realitate. Mi-e dor de o cafea servită în doi, mi-e dor să întâlnesc oameni noi, mi-e dor de voi.

Ca să fii fericit, spune adevărul, muncește și fii mulțumit de realizările tale. Amuză-te când toate par că merg prost! Iubește în fiecare zi, ajută pe cine poți și vizitează lumea. Nu uita să ceri ori să mulțumești atunci când ai nevoie de ajutor. Dă tot ce ai mai bun din tine, timpul se scurge atât de repede, nu ai timp să detești ori să nu iubești. Nu uita niciodată că ai aripi.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Cunoscând oameni de toate tipurile îți spun că e nevoie de toți, că perfecțiunea
se ascunde în ceea ce tu numești imperfecțiune și indubitabil în diversitate.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments