Ce am învățat citind cărțile Vorbind cu Dumnezeu

Ce am învățat citind cărțile Vorbind cu Dumnezeu

Ce am învățat citind cărțile Vorbind cu Dumnezeu

Ce am învățat citind cărțile Vorbind cu Dumnezeu ori cum am învățat să trăiesc scriindu-le, asta vei afla parcurgând conținutul articolului. Am extras câteva idei utile, pe care le-am notat pe un carnețel sub formă de listă. Astăzi am hotărât să ai și tu acces la această listă și la cărți. Citește online ori achiziționează cele trei volume în format tipărit. Am retipărit trei sute de exemplare pentru tine, omule care te iubești. Începem!

1). Viaţa este bucuria pe care ai cerut-o, ea ştie ce îţi lipseşte și ce ai în plus, de unde trebuie să taie sau unde să adauge. Scopul ei este să creeze cea mai bună oportunitate pentru tine pentru a evolua.

2). Identifică scopul tristeții tale apoi folosește-te de ea ca să îl atingi. Cu cât vei dori să îndepărtezi suferința de la tine cu atât aceasta va rămâne în preajma ta, până când o vei folosi în scopul pentru care ai creat-o.

3). În viață ne bucurăm de zilele bune mulțumită celor mai puțin bune. Fii recunoscător că ai și zile rele. Zilele rele fac zilele bune să fie atât de speciale. Așa că zâmbește-i vieții indiferent prin câte primejdii ai trece, iar, viața îți va zâmbi înapoi indiferent câte încercări ar mai fi avut pentru tine.

4). Citind am învățat că trăim într-o lume în care toți caută să se asocieze cu ceva însă niciunul nu este interesat să se asocieze cu el însuși. Compararea ori imitarea ne ofilește fericirea. O floare nu urăște altă floare, ea se bucură că împreună cu ele formează un câmp de flori.

Privește o floare sau urmărește un fluture. Fluturele e liber să zboare peste tot și zboară. Floarea e la fel de liberă chiar dacă nu poate zbura, dar găzduiește cu toată dragostea fluturele care poposește pe petalele ei.

5). Adevărul este că în momentul în care vei înceta să te mai compari cu ceilalți nu îi vei mai invidia. Invidia doare! Atunci nu te va mai durea, ci te vei prețui pe tine iar pe ei îi vei admira.

6). Am învățat că nu este atât de important să faci fapte bune cât este de important să vrei să le faci, chiar dacă nu ești lăsat ori nu îți stă în putere să le faci. Intenția cu care trecem prin viață ne definește valoarea sufletului.

7). Pe parcurs ce creșteam am învățat să muncesc mai mult, chiar dacă mult timp am crezut că am depus mai multe eforturi decât toți oamenii care există, adunați la un loc.

8). Nu permite lucrurilor cu adevărat importante să treacă pe lângă tine fără să le prețuiești. Dar dacă o faci fără să îți dai seama, nu lăsa regretele să te doboare. Regretele nu ți-i pot aduce pe cei dragi înapoi.

9). Am învățat că oamenilor, dacă le e bine se plictisesc, dacă le e rău și-ar dori să le fie bine pentru totdeauna.

10). Oamenii slabi, care nu sunt îndeajuns de puternici pentru a își urma propriile vise, vor căuta o cale pentru a te împiedica să ți le îndeplinești pe ale tale. Cei puternici știu că viața le va oferi întotdeauna o cale!

11). Gândește-te la un lucru pe care nu poți să îl faci apoi ridică-te și fă-l! Ai atâtea exemple în jur.

12). Eșecul nu înseamnă neîndeplinirea planului tău, viața știe să te surprindă în mod plăcut. De cele mai multe ori ne opunem vieții, crezând că deținem un plan mult mai potrivit pentru noi decât cel care ni se oferă, acesta este de fapt eșecul.

13). Chiar și oamenii care te urăsc te iubesc, dar nu o știu. Iubirea lor este tăcere.

14). De multe ori căutăm, întreaga viață, prin locuri îndepărtate, persoane care se află chiar lângă noi. Toți oamenii sunt minunați în esență, însă majoritatea am fost educați să apreciem etichete nu oameni.

15). Într-o relație, majoritatea femeilor cred că puterea stă în mâinile celui căruia îi pasă mai puțin. În realitate însă puterea nu este fericire. În viață bărbații învață că nu pot să cumpere inima unei femei iar femeile se conving că nu pot deține inima unui bărbat. Oamenii nu sunt de vânzare.

16). Citind cărțile Vorbind cu Dumnezeu am învățat că nimeni nu posedă pe nimeni, niciodată, nici măcar frica.

17). Am învățat că dacă te temi să nu trăiești singur, trebuie să începi să lucrezi cu tine, nu să încerci să îi tot repari pe ceilalți.

18). Viața nu se află în organul cerebral, ci în întreg corpul omenesc. De aceea îi declari persoanei pe care o iubești că o iubești cu toată ființa ta și cu tot sufletul tău, cu fiecare atom care te formează și care circulă prin tine.

19). Am învățat că vindecarea nu înseamnă să uiți că ai suferit vreodată, ea înseamnă că rănile de ieri au încetat să îți mai afecteze comportamentul de azi.

20). În zilele când ești trist oprește-te din a fi, apoi devino extraordinar. Toată suferința pe care o simți este o iluzie. Care sunt simptomele deshidratării? Nu îți vine să bei apă.

21). Omul nu îmbătrânește datorită trecerii timpului, ci pe întreaga durată a vieții lui omul se află într-un proces de transformare. Unii îmbătrânesc mai rapid iar alții mai ușor, dar timpul e mereu același. Tu crezi că frunzele se usucă și cad deoarece au citit în calendar?

22). Simplu fapt că un bebeluș plânge atunci când se naște aici, este confirmarea faptului că ar fi bine să zâmbești atunci când te pregătești să mori.

23). Te-ai născut într-o lume în care unii părinți depun eforturi imense, ca ai lor copii să trăiască vieți false. Tu însă permite-i copilului tău să crească animale. Altfel cum ar putea învăța să iubească, de la cine?

24). Zorii apar atunci când fiecare om este pregătit să îi privească, chiar dacă unul așteaptă de o săptămână și altul de o viață.

25). Dacă Dumnezeu ar coborî pe Pământ, creștinii și religioșii ar deschide Biblia ca să Îl învețe ce este corect și ce nu este corect să facă sau să fie.

26). Când a cerut Dumnezeu bani pentru iertare ori înmormântare? Niciodată, banii ți-i cer oamenii vicleni, care se folosesc de Numele Lui.

27). Pe Pământ ar trebui să existe o singură credință, iubirea de cer, de natură, de oameni și de animale, iubire care nu îi ucide pe cei care nu iubesc.

28). Dumnezeu nu e judecătorul vieții, este viața însăși și Spiritul care a hotărât viața. Universul este forma Acestui spirit. Dacă și tu gândești la fel urmărește-mă pe Facebook și nu uita să recomanzi articolul celor care au nevoie de limpezire. Îți sunt recunoscător că mi-ai rămas alături, îți mulțumesc că ai ales să faci parte din familia mea.

29). Am învățat că pe Pământ majoritatea oamenilor vor mai degrabă să aibă dreptate decât să trăiască în pace sau în armonie, prin iertare. Dorința lor îi trage înapoi de fiecare dată.

30). Miracolul dragostei constă în a nu deține absolut nimic și a dărui totul.

În lume există trei categorii de oameni. Cei care cred că valorile umane actuale sunt bune, însă, dificultatea constă în faptul că oamenii sunt răi. Cei care ştiu că valorile umane sunt stricate, aceasta fiind cauza care i-a determinat pe oameni să uite faptul că sunt buni. Şi cei care nu ştiu absolut nimic însă vor doar să iubească.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns